INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i Italien

Po-floden og Venedigs lagune med gruppe og rejseleder

Oplev Po-flodens imponerende delta mellem Venedig og Mantova og bo midt i Venedigs lagune ombord på båden Vita Pugna. 

11.598,00 kr
In stock
Travel Code
KR-85
Po-floden og Venedigs lagune

På denne fantastiske tur får du mulighed for at opleve Venedig og det ukendte Italien langs Po-floden. Turen snor sig fra Mantova langs floderne Mincio og Po til Venedig - eller omvendt fra Venedig til Mantova. Til vands og på cykel bevæger vi os gennem fredfyldte landskaber frem til den venetianske lagune. Dette store naturområde omkring Po-flodens brede delta ved Adriaterhavet er gennem tiderne blevet tørlagt. Nu omkranses det af grønne pinjeskove, der huser de mange forskellige dyre- og fuglearter. Inddæmmet land afbrydes af kanaler, hvor fiskernes hytter gemmer sig mellem sivene og små både transporterer beboerne rundt mellem lagunens små øer og næs. Turens højdepunkt er de 2 nætter vi tilbringer i Venedigs lagune.

Med på turen er udover en lokalkendt engelsktalende cykelguide også en dansk turleder. 


Ophold - hotelbåd

MS Vita Pugna - lille, charmerende og hyggelig

Efter mange år som fragtbåd blev MS Vita Pugna i 1990'erne ombygget til flydende hotelskib til brug for sejlads på de hollandske kanaler. Men nye eventyr lokkede og i 2008 ankom MS Vita Pugna til Italien hvor hun lige siden med stor succes har sejlet mellem Venedig og Mantova. 
MS Vita Pugna er en 36 meter lang og 5,4 meter bred. Båden har plads til max 21 personer fordelt på de 9 dobbelt kahytter samt en 3-personers kahyt. 
Alle kahytter har enkeltstående senge (190-200 cm x 75-80 cm), eget bad og toilet samt koøje. 
I restauranten serveres morgen- og aftensmaden, og her kan man også slappe af med et glas vin el. lign. Alternativt kan man tilbringe tiden udendørs på fordækket, hvor cyklerne også har deres plads, når ikke de er i brug ude på ruten. Alle fællesområder har aircondition, mens kahytternes kølige luft kommer fra de airconditionerede gange.

En lille film om MS Vita Pugna

Ruby Rejser har chartret hele båden, så du vil være i selskab med en masse glade Ruby-gæster. 

Opholdet er med helpension, hvilket vil sige morgenbuffet, selvsmurt madpakke til cykelturen samt middag om aftenen ombord.
Vita pugna Vita pugna Vita pugna

Dagsprogram - start fra Mantova

Dag 1. Afrejse fra København
Vi flyver fra København til Venedig og kører med bus videre til Mantova hvor MS Vita Pugna ligger ved kaj i Porto Catena, ikke langt fra Mantovas hyggelige bymidte. Velkomstmøde med den lokale cykelguide og mandskab er kl. 18.30.

Dag 2. Mantova – rundtur, cykling ca. 35 km
I dag opleves Mantova og omegn på cykel og til fods. Mantova er en dejlig by smukt beliggende ved Mincio-floden. Byen er nærmest omkranset af vand idet Minciofloden her har dannet søerne Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og nænsomt restaurererede, historiske centrum finder vi omkring Piazza Sordello foran hertugernes imponerende palads og domkirken. Sidst på eftermidagen vil en lokal guide vise os nogle af byens highlights.
 
Dag 3. Mantova-Governolo-Zelo, cykling ca. 50 km 
Vi sejler til Governolo, hvor dagens cykel etape starter. Vi cykler langs Po-floden til Ostiglia, en lille landsby med en fin middelalderborg. Herfra til Bergantino og videre til Zelo, en sjov lille flække ved Bianco-kanalen.
 
Dag 4. Zelo-Ferrara-Adria, cykling ca. 50 km og 60 km i bus 
Igen på cyklerne nu mod Ferrara, hvis bymidte stadig er omkranset af de gamle bymure. De mange cykelstier og den udbredte brug af cykler har givet Ferrara tilnavnet “cyklernes by”. Sidst på dagen er der bustransfer fra Ferrara til Adria, hvor båden venter. Adria, er kendt som Polesines perle, en gammel græsk havn, berømt for sin handel med rav. 
 
Dag 5. Adria- Porto Viro-Chioggia, cykling ca. 40 km 
Først en sejltur til Porto Viro. Dagens cykel etape går mellem Po-deltaet og Adige-flodens udmunding. Vi cykler langs Po-Brondola kanalen, som forbinder Po-floden med Venedigs lagune. Overnatning i “lille Venedig”, som Chioggia også kaldes. 
 
Dag 6. Chioggia-Venedig, cykling ca. 30 km
Et tidligt morgenbesøg på byens fiskemarked er et must. MS Vita Pugna bringer dig til den fredelige ø Pellestrina. Vi cykler langs lagunen og følger den nye cykelsti til “havnen”. Efter en kort sejltur (ikke inkl.) cykler vi videre på øen Lido langs ”Murazzi” (muren), som beskytter øen mod havet. Undervejs besøger vi Malamocco, én af de ældste bebyggelser i lagunen, og her ved den gamle havn mødes land, lagune og hav. Herfra sejler båden os til Venedig og vores kajplads. 
 
Dag 7. Byrundtur i Venedig og fri
Efter en vidunderlig opvågning med udsigt til lagunen vil en lokal guide vise os rundt i Venedig. Bagefter har I dagen til fri disposition. Natten tilbringer vi igen ombord med udsigt over lagunen.
 
Dag 8. Afrejse
Afrejse efter morgenmaden til Venedig lufthavn og hjemrejse med direkte fly til København.  
 
Ret til ændringer forbeholdes i henhold til vandstand, slusetrafik og vejrlig.
Dagsprogram - start fra Venedig
START FRA VENEDIG:
 
Dag 1. Afrejse fra København til Venedig 
Afrejse med direkte fly fra København til Venedig og transfer til MS Vita Pugna. Velkomstmøde med cykelguide og mandskab er kl. 18.30.
 
Dag 2. Guidet bytur i Venedig og fri
Vidunderlig opvågning med udsigt til lagunen. Efter morgenmad har vi en guidet bytur med en lokalguide i Venedig. Herefter har I dagen til fri disposition. Natten tilbringer vi igen ombord med udsigt over lagunen.
 
Dag 3. Venedig-Chioggia, cykling ca. 30 km 
I dag har vi en rigtigt spændende cykeldag, idet vi bl.a. cykler på 2 øer, der danner grænse mellem havet og lagunen – først den sofistikerede “Lido”, hvor Filmfestivalen i Venedig afholdes. Efter en kort færgesejlads til den autentiske aflange ø Pellestrine oplever vi fiskernes farverige huse og både. 
I den lille oase Ca' Roman venter MS Vita Pugna på os, og herfra sejler vi til den livlige by Chioggia, hvor båden lægger til kaj. Chioggia er en charmerende fiskerby – også kaldet ”Lille Venedig”. Her er maleriske huse, smalle gader og gyder og et livligt folkeliv, der især udspiller sig langs kanalerne. 
 
Dag 4. Chioggia-Porto Viro-Adria, cykling ca. 40 km 
Et morgen- eller formiddagsbesøg på fiskemarkedet er et ”must”. I gaderne sidder de gamle mænd og ordner deres garn ved fiskerbådene med deres brogede sejl og fangst af kendte og ukendte fisk af alle mulige slags. Er der tid, besøger vi verdens ældste klokketårn og få en forrygende udsigt over hele området.
 
“Lille Venedig” forlades, og vi cykler nu sydpå langs Po-Brondolo kanalen, som forbinder Venedigs lagune med Po-floden. Vi cykler langs Po-deltaets betagende naturpark med et fantastisk fugleliv, heriblandt hejrer og flamingoer. Vi overnatter i Adria, en gammel græsk havneby. 
 
Dag 5. Adria-Ferrara-Zelo, cykling ca. 35 km + 35 km med bus
Efter en kort sejltur går dagens cykeletape gennem landbrugsland og små landsbyer mod Ferrara, hvis bymidte stadig er omkranset af de gamle bymure. Ferrara var en bystat der tiltrak mange indflydelsesrige arkitekter og kunstnere. De mange cykelstier og den udbredte brug af cykler har i dag givet Ferrara tilnavnet “cyklernes by”. Om eftermiddagen er der bustransfer til Zelo, hvor vi har fortøjningsplads for natten.
 
Dag 6. Zelo-Mantova, cykling ca. 50 km 
Efter en kort cykeltur kommer vi til landsbyen Bergantino, hvor der er mulighed for at gøre et stop og besøge tivoli-museet, inden vi cykler langs Po-floden til Ostiglia, en lille landsby med en fin middelalderborg. Ved slusen Governolo forlader vi Po og følger nu bifloden Mincio helt til Mantova, hvor båden lægger til kaj.
 
Dag 7. Mantova – rundtur, cykling ca. 35 km
I dag opleves Mantova og omegn på cykel og til fods. Mantova er en dejlig by smukt beliggende ved Mincio-floden. Byen er nærmest omkranset af vand idet Minciofloden her har dannet søerne Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og nænsomt restaurererede, historiske centrum finder vi omkring Piazza Sordello foran hertugernes imponerende palads og domkirken. Sidst på eftermidagen vil en lokal guide vise nogle af byens highlights.
 
Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmaden går turen med bus til Venedig lufthavn og vi flyver direkte hjem til København.  
Ret til ændringer forbeholdes i henhold til vandstand, slusetrafik og vejrlig.
Rejsefakta
Med på turen er udover en lokalkendt engelsktalende cykelguide også en dansk turleder. Den danske turleder er ikke lokalkendt men fungerer som bindeled mellem gæster og den lokal guide og mandskabet, og sørger for oversættelse af de vigtigste informationer undervejs. 

Drikkepenge. På krydstogter er det normalt med drikkepenge til  mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. rejsedeltager pr. dag , og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.
Sværhedsgrad (1) og kort

Turen går udelukkende i et terræn uden stigninger. Dagsetaper mellem 30 og 55 km for det meste langs kanaler og floder ad fredelige småveje og cykelstier. Du får tilsendt diverse praktiske informationer ca 3 uger før afrejse og flybillet ca. 1 uge før afrejse. Turbeskrivelse og kort vil blive udleveret på infomødet ombord på båden.
Hver dag kan du vælge at cykle med gruppen, på egen hånd eller blive ombord hvis du vil tage en afslapningsdag på soldækket. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

I turen er inkluderet leje af en unisex-cykler med 27 gear, udstyret med en bagtaske, vandflaske og lås. Ønsker man at cykle "på egen hånd" kan man bede om at få udleveret en styrtaske/kortholder samt et lille reparationssæt.

Det er også muligt at leje en el-cykel.

Hjelm kan lejes. Den bestilles og betales hjemmefra.

Hvordan kommer man frem?
På denne tur har vi inkluderet flyrejse fra København til Venedig tur/retur, samt transfer til/fra båden. 

Ønsker du at forlænge ferien i Italien, kan vi trække flybilletten ud af din rejse og så arrangerer du selv din flyrejse. "Kør-selv"-rabatten er 1.500 kr. 
Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Po-floden og Venedigs lagune med gruppe og rejseleder
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

21. juli:

Priserne inkluderer: 

 • Fly fra København til Venedig tur/retur
 • Bustransfer til/fra båden
 • 7 nætter i udvendig delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Helpension (morgenmad, madpakke og aftensmad)
 • Engelsktalende cykelguide
 • Dansktalende turleder
 • Detaljeret rutebeskrivelse og kort
 • Rengøring af kahyt midt i ugen
 • Bustransfer Ferrara-Zelo/Ferrara-Adria
 • Guidet byrundtur i Mantova og Venedig
 • Besøg på ostefabrik og smagsprøve på Grana Padano
 • Besøg på museum for gadeunderholdning og karrusel
 • Leje af cykel med 27 gear
 • Havneafgifter
 • Kaffe og the ombord
Tillæg:
 • Opgradering til elcykel: 700 kr.
 • Cykelhjelm: 115 kr.

Forespørg på delekahyt. 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Giro Libero og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 

Se betingelser og læs om Giro Libero

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Gå til toppen af siden