INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Po-floden og Venedigs lagune

Cykelkrydstogt i Italien

Oplev Po-flodens imponerende delta mellem Venedig og Mantova, og bo midt i Venedigs lagune ombord på båden Vita Pugna. 
Rejsen er inkl. fly, transfer og engelsktalende cykelguide. 

In stock
Travel Code
KR-85
Det kan du glæde dig til

På dette fantastiske cykelkrydstogt får du mulighed for at opleve Venedig og det ukendte Italien langs Po-floden fra båden I bor på og fra de fantastiske cykelruter. Turen starter i Venedigs lagune, hvor I både oplever byens storhed og de små krogede stræder. Herefter går turen via øerne Lido og Pellestrina med små hyggelige fiskerbyer og dejlige badestrande. Fra Chioggia snor turen sig langs floderne Po og Mincio til Mantova. Til vands og på cykel bevæger vi os gennem fredfyldte landskaber og middelalderlige byer. Det store naturområde omkring Po-flodens brede delta ved Adriaterhavet er gennem tiderne blevet tørlagt. Nu omkranses det af grønne pinjeskove, der huser de mange forskellige dyre- og fuglearter. Inddæmmet land afbrydes af kanaler, hvor fiskernes hytter gemmer sig mellem sivene og små både transporterer beboerne rundt mellem lagunens små øer og næs. Med på turen er en lokalkendt engelsktalende cykelguide. Du kan vælge at cykle med gruppen eller cykle "på egen hånd", og man kan derfor bede om at få udleveret en styrtaske/kortholder samt et lille reparationssæt.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram
Dag 1. Afrejse fra København til Venedig
Afrejse med direkte fly fra København til Venedig. Ved ankomst står en guide klar i lufthavnen til at følge jer til transferbåden som på ca. 45 minutter sejler jer ind til Giudecca Island. Her checker I ind på MS Vita Pugna, der er jeres flydende hotel for den næste uge. Velkomstmøde med cykelguide og mandskab er kl.18.30.

Dag 2. Guidet bytur i Venedig og fri
Vidunderlig opvågning med udsigt til lagunen. Efter morgenmad har I en guidet bytur med en lokalguide i Venedig. Herefter har I dagen til fri disposition. I har mulighed for f.eks. at tage ud til øen Murano, der er kendt for sin glaskunst. Natten tilbringer I igen ombord med udsigt over lagunen.
 
Dag 3. Venedig-Chioggia, cykling ca. 30 km 
I dag har I en meget spændende cykeldag, idet I bl.a. cykler på to øer, der danner grænse mellem havet og lagunen – først den sofistikerede “Lido”, hvor Filmfestivalen i Venedig afholdes. Efter en kort færgesejlads til den autentiske aflange ø Pellestrina oplever vi fiskernes farverige huse og både. 
I den lille oase Ca' Roman venter MS Vita Pugna på jer, og herfra sejler I til den livlige by Chioggia, hvor båden lægger til kaj. Chioggia er en charmerende fiskerby – også kaldet ”Lille Venedig”. Her er maleriske huse, smalle gader og gyder og et livligt folkeliv, der især udspiller sig langs kanalerne. 
 
Dag 4. Chioggia-Porto Viro-Adria, cykling ca. 40 km 
Et morgen- eller formiddagsbesøg på fiskemarkedet er et ”must”. I gaderne sidder de gamle mænd og ordner sit garn ved fiskerbådene med deres brogede sejl og fangst af kendte og ukendte fisk af alle mulige slags. Er der tid, besøger I verdens ældste klokketårn og får en forrygende udsigt over hele området.
“Lille Venedig” forlades, og I cykler nu sydpå langs Po-Brondolo kanalen, som forbinder Venedigs lagune med Po-floden. Vi cykler langs Po-deltaets betagende naturpark med et fantastisk fugleliv, heriblandt hejrer og flamingoer. Vi overnatter i Adria, en gammel græsk havneby. 
 
Dag 5. Adria-Ferrara-Zelo, cykling ca. 35 km + 35 km med bus
Efter en kort sejltur går dagens cykeletape gennem landbrugsland og små landsbyer mod Ferrara, hvis bymidte stadig er omkranset af de gamle bymure. Ferrara var en bystat der tiltrak mange indflydelsesrige arkitekter og kunstnere. De mange cykelstier og den udbredte brug af cykler har i dag givet Ferrara tilnavnet “cyklernes by”. Om eftermiddagen er der bustransfer til Zelo, hvor der er fortøjningsplads for natten.

Dag 6. Zelo-Mantova, cykling ca. 50 km 
Efter en kort cykeltur kommer I i til landsbyen Bergantino, hvor der er mulighed for at gøre et stop og besøge tivoli-museet, inden I cykler langs Po-floden til Ostiglia, en lille landsby med en fin middelalderborg. Ved slusen Governolo forlader vi Po og følger nu bifloden Mincio helt til Mantova, hvor båden lægger til kaj.
 
Dag 7. Mantova – rundtur, cykling ca. 35 km
I dag opleves Mantova og omegn på cykel og til fods. Mantova er en dejlig by smukt beliggende ved Mincio-floden. Byen er nærmest omkranset af vand idet Minciofloden her har dannet søerne Lago Superiore, Lago Inferiore og Lago Mezzo. Byens hyggelige og nænsomt restaurererede, historiske centrum finder vi omkring Piazza Sordello foran hertugernes imponerende palads og domkirken. Sidst på eftermidagen vil en lokal guide vise jer nogle af byens highlights.

Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmaden går turen med bus til Venedig lufthavn og I flyver direkte hjem til København.  
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstanden i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.
Sværhedsgrad 1

Turen går udelukkende i et terræn uden stigninger. Dagsetaper mellem 30 og 55 km for det meste langs kanaler og floder ad fredelige småveje og cykelstier. Du får tilsendt diverse praktiske informationer ca. 3 uger før afrejse og flybillet ca. 1 uge før afrejse. Hver dag kan du vælge at cykle med gruppen, på egen hånd, eller blive ombord hvis du vil tage en afslapningsdag på soldækket. De fleste vælger at cykle med cykelguiden i samlet gruppe, da der også arrangeres besøg undervejs på turen. 

Indkvartering på Vita Pugna

MS Vita Pugna - lille, charmerende og hyggelig

Efter mange år som fragtbåd blev MS Vita Pugna i 1990'erne ombygget til flydende hotelskib til brug for sejlads på de hollandske kanaler. Men nye eventyr lokkede og i 2008 ankom MS Vita Pugna til Italien hvor hun lige siden med stor succes har sejlet mellem Venedig og Mantova. 
MS Vita Pugna er en 36 meter lang og 5,4 meter bred. Båden har plads til max 21 personer fordelt på de 9 dobbelt kahytter samt en 3-personers kahyt. 
Alle kahytter har enkeltstående senge (190-200 cm x 75-80 cm), eget bad og toilet samt koøje. 
I restauranten serveres morgen- og aftensmaden, og her kan man også slappe af med et glas vin el. lign. Alternativt kan man tilbringe tiden udendørs på fordækket, hvor cyklerne også har deres plads, når ikke de er i brug ude på ruten. Alle fællesområder har aircondition, mens kahytternes kølige luft kommer fra de airconditionerede gange.

En lille film om MS Vita Pugna

Ruby Rejser har chartret hele båden, så du vil være i selskab med en masse glade Ruby-gæster. 

Opholdet er med helpension, hvilket vil sige morgenbuffet, selvsmurt madpakke til cykelturen samt middag om aftenen ombord.
Vita pugna Vita pugna Vita pugna
Spisesal  2-sengs kahyt 2-sengs kahyt


Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

2 personer. 2 sengs kahyt, Vita Pugna

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3020-07-201927-07-20197 nætter11.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3020-07-2019711.998,- DKKBESTIL

3 personer. 3 sengs kahyt, Vita Pugna

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3020-07-201927-07-20197 nætter11.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3020-07-2019711.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Venedig tur/retur
 • Bådtransfer fra Venedig Lufthavn til Vita Pugna
 • Bustransfer fra Mantova til Venedig Lufthavn
 • 7 nætter i udvendig kahyt med eget bad/toilet
 • Helpension (morgenmad, madpakke og aftensmad)
 • Engelsktalende cykelguide
 • Detaljeret rutebeskrivelse, kort og guidebog (udleveres ombord)
 • Rengøring af kahyt midt i ugen
 • Bustransfer fra Ferrara til Zelo
 • Guidet byrundtur i Mantova og Venedig
 • Besøg på ostefabrik og smagsprøve på Grana Padano
 • Besøg på museum for gadeunderholdning og karrusel
 • Leje af cykel med 27 gear og udstyret med en bagtaske, vandflaske og lås
 • Havneafgifter
 • Kaffe og te ombord.

Tillæg:

 • Opgradering til elcykel
 • Leje af cykelhjelm: 115 kr.
 • Glutenfri eller vegansk kost.

Prisen inkluderer ikke:

 • Billet til offentlig transport i Venedig
 • Drikkepenge.
Drikkepenge:
På krydstogter er det normalt med drikkepenge til  mandskabet. Niveauet er ca. 5 € pr. rejsedeltager pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i
kahytten til drikkepengene, eller de kan lægges i et glas i baren.

Delekahyt:
Rejser du alene, har du mulighed for at dele en kahyt med en anden af samme køn. Send da en forespørgsel.  

Gå til toppen af siden