INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykeleventyr fra Saigon til Angkor Wat

Cykel- og oplevelsesrejse i Vietnam og Cambodja

Oplev eksotiske landskaber og spændende kulturperler på vores indtryks-spækkede cykelrute i Sydøstasien; fra Ho Chi Minh-byen i Vietnam til Siem Riep i Cambodja. 

In stock
Travel Code
CYG-001

Det kan du glæde dig til

På denne rejse oplever du det bedste af Sydøstasien med helt enestående natur og en række spændende kulturperler. Første del af ruten går fra Ho Chi Minh byen i Vietnam langs Mekong floden. Efter den Cambodjanske grænse følges sydkysten via Kep til Siem Reap. Her findes bl.a. det berømte og UNESCO-beskyttede Angkor Wat, et af verdens største religiøse monumenter som Khmer rigets konger byggede for over 1000 år siden. I Saigon og Phnom Penh opleves den skarpe kontrast fra de idylliske landområder til det hektiske byliv. Her kan du lade dig inspirere på byens marked eller lade dig opsluge af landets til tider grumme historie.

Distancerne er i gennemsnit på under 60km per dag, nogle dage er længere andre kortere. Der er ikke væsentlige stigninger og nedkørsler på ruten og på strækninger hvor cykling ikke er muligt kombineres turen med kørsel eller sejlads på Mekong-floden. Derfor er der god tid til at besøge de seværdigheder og højdepunkter du støder på undervejs.

Rejseplan

Dag

By

Overnatning

Nætter    

Transport til næste destination

1

Afrejse KBH/BLL

Fly

1

Flyrejse

2-3

Saigon/Ho Chi Minh City

Hotel Signature

2

Bus/cykel/båd

4

Can Tho

Hotel Harmony

1

Bus/cykel/båd

5

Ha Tien

Hotel River Ha Tien

1

Cykel

6

Kep

Hotel Vanna Hills

1

Cykel/båd

7

Sihanoukville

Villa Nataya

1

Cykel

8-9

Phnom Penh

Hotel Phnom Penh Harmony

2

Bus/cykel

10

Battambang

Hotel Classy Deluxe

1

Cykel

11-13

Siem Riep

Hotel Steung

3

Cykel

14

Siem Riep Lufthavn

Fly

1

Flyrejse

15

Ankomst KBH/BLL

-           

-

-

Kort

Dagsprogram

Dag 1: Afrejsedag
Afrejse fra København.

 

Dag 2: Ankomst til Ho Chi Minh City

Efter ankomsten til Ho chi Minh City bydes du velkommen af vores lokale samarbejdspartner, hvorefter du tjekkes ind på dit hotel.

 

Dag 3: Fri dag i Ho Chi Minh City
Start dagen med en køretur til byens hovedpostkontor, der er designet af den berømte franske arkitekt Gustav Eiffel. En kort gåtur ad Dong Khoi gaden tager dig til operahuset, der tidligere har været et bombeskjul og senere regeringsbygning. Du kan også besøge genforeningspaladset, hvor de Nordvietnamesiske tanks i 1975 brød gennem portene – en begivenhed der markerede vietnamkrigens afslutning. Eller gå en tur på det historiske museum og bliv klogere på Vietnams historie fra fortiden til i dag.

Det kan også anbefales at gå en tur igennem Ho Chi Minh City’s China town, Cholon, eller gå en tur på Binh Tay, markedet hvor du kan købe alt fra hatte til tørret blæksprutte.

Måltider: Morgenmad, frokost.

 

Dag 4: Ho Chi Minh City via Vinh Long til Can Tho

Fra Ho Chi Minh City er der transfer til My Tho, der er udgør starten på cykel-ruten. Første etape består af en 40km cykeltur på både asfalt, grus og sand til Cai Be. Her kan du nyde en herlig frokost i de landlige omgivelser. Turen videre til Vinh Long foregår med en flodbåd, hvorfra du kan observere livet langs floden, der ikke har ændret sig i mange, mange år. Efter ankomst til Vinh Long er der en kort køretur til hotellet i Can Tho.

Cykeldistance: 40km

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 5: Can Tho til Ha Tien

Dagsetapen starter med en sejltur til Mekong deltaets største flydende marked Cai Rang. Under besøget på markedet kan du nyde en frokost i de betagende omgivelser. Efter frokost er der en kort køretur til Tri Ton hvorfra cykelturen starter. Turen går ad mindre veje og lejlighedsvis ad landevejen. Ruten gennem Vinh Te kanalområdet til Ha Tien er meget malerisk og der er god tid til at nyde sceneriet.

Cykeldistance: 50km

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 6: Ha Tien Ha Tien via Kompong Trach til Kep

I dag krydser du grænsen til Cambodja, hvor der står nye cykler og venter. Turen går nordpå ad Kompong Trach. Man lægger hurtigt mærke til forskellene på Vietnam og Cambodja. Det ses bl.a. på arkitekturen og opleves i tradition og væremåde. Ved ankomsten til Kep er der god tid til at gå på oplevelse i den rolige by, der havde sin storhedstid i den franske koloni-periode og som stadig bærer tydelige træk fra den tid. 

Cykeldistance: 40km

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 7: Kep til Sihanoukville

Dagen starter tidligt med en afslappende cykeltur langs kysten og igennem rismarker, små fisker- landsbyer og det frodige landskab ved foden af Bokor bjergene. Turen går også gennem Ream nationalparken hvor du oplever isolerede strande, mangrove skove og tropisk jungle. Nyd turen med båd gennem nationalparkens beskyttede mangrove før du ud på eftermiddagen ankommer til Sihanoukville.

Cykeldistance: 83km (Hvis distancen er for lang, er der mulighed for at stå af cyklen fx efter 50 km, og så køre med følgebussen resten af dagen)

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 8: Sihanoukville til Phnom Penh

Tidlig morgenstart på cykelturen til Phnom Penh. Dagsetapen går gennem smukke åbne landskaber og rismarker. Undervejs kommer du til en malerisk lille lokal restaurant, hvor der er frokostpause. Der er en hel aften til rådighed på egen hånd i Phnom Penh, som du kan bruge på at besøge nogle af byens mange paladser, parker og templer.

Cykeldistance: 50km

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 9: På opdagelse i Phnom Penh (Ingen cykling)

Nyd en omfattende tur i den hektiske og stemningsfyldte by med stop undervejs, hvor du besøger bl.a. det kongelige palads, Cambodjas nationalmuseum og det utroligt smukke buddhisttempel, Wat Phnom. Om eftermiddagen er der indlagt besøg på det gribende museum Tuol Sleng Genocide museum, der skildrer en nedslående periode i Cambodjas historie.  Hvis du senere på dagen gerne vil besøge Killing Fields uden for byen, er guiden behjælpelig med at arrangere besøget. 

Om aftenen kan du på egen hånd begive dig rundt i byens travle markedsplads.

Måltider: Morgenmad og frokost

 

Dag 10: Phnom Penh til Battambang

Efter morgenmaden går turen til templerne ved Udong hvor tre store ”stupaer” gemmer på asken af tre tidligere konger. Udong, der tidligere var hovedstad i Khmer riget og er anlagt på en bakke 40 kilometer nord for Phnom Penh. Her er der fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab og store sukker palme plantager. Efter frokost går cykelturen videre på Kompong Chnang, som er berømt for sin ler keramik. Derfra bliver du kørt videre ad hovedvejen til byen Battambang.

Cykeldistance: 92km (Hvis distancen er for lang, er der mulighed for at stå af cyklen fx efter 50 km, og så køre med følgebussen resten af dagen)

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 11: Battambang til Siem Reap

Battambang er berømt for sin franske koloniale arkitektur, sin frugtbare jord og fordi området gemmer på rubiner og granater i høj kvalitet, der udvindes i netop denne provins. Cykelturen i dag går til Wat Banan for bl.a. at besøge templet fra det 11. Århundrede, der blev anlagt af Kong Jarvarman VII. Templet ligger oppe på toppen af en 400 m lang bakke, hvorfra der er betagende udsigt over det omkringliggende landskab. Efter besøget i Wat Banan går turen tilbage til Battambang hvor der er frokost. Eftermiddagen står på en ca. 4 timers cykeltur videre til Siem Reap, der er turens næste stop.

Cykeldistance: 56km

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 12: Siem Riep til Angkor Wat t/r

Her til morgen går cykelturen til det berømte Angkor Wat, der er det bedst bevarede af alle Angkor-templerne og i den grad et arkitektonisk vidunder. Efter besøget i det magiske tempel går turen videre gennem den smukke gamle by Angkor Thom. Senere på dagen cykler du ad små træbelagte stier til Roulos Templet, der er det ældste af Angkor-templerne.

Cykeldistance: 65km 

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 13: Siem Reap til Bang Mealea t/r

Turen går videre mod det enestående Banteay Srei, "kvindernes Citadel", som er hjemsted for nogle af de fineste eksempler på klassisk Khmer kunst. Ruten fortsætter til foden af Phnom kulen højdedragene, der består af en række små sandstensbjerge og videre østpå til templet Beng Mealea. Herefter går turen tilbage til hotellet i Siem Reap, hvor der er afslapning resten af dagen.

Cykeldistance: 86km (Hvis distancen er for lang, er der mulighed for at stå af cyklen fx efter 50 km, og så køre med følgebussen resten af dagen)

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

 

Dag 14: Hjemrejse fra Siem Reap

Tilbring en afslappende morgen inden der er transfer til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad

 

Dag 15: Ankomst til Københavns lufthavn

Du lander i København med cykeltasken fyldt af spændende oplevelser efter en rejse, hvor du har både cyklet og oplevet en meget anderledes kultur.

 

Bemærk

Ovenstående program er vejledende og der kan forekomme mindre ændringer og justeringer.

Turen er ikke en anstrengende cykeltur, men deltagere bør dog være i nogenlunde god grundform. Man bør også være forberedt på at svede og på at der lejlighedsvis kan komme en regnbyge, da vejret kan skifte hurtigt.

Cykelinformation

Cyklerne er GT FUJI med 27 gear og håndbremser.

Der vil være cykelhjelm til rådighed sammen med cyklen, og vi anbefaler, at du bruger den. Du er velkommen til at medbringe din egen cykelhjelm, hvis du hellere vil bruge den.

Der er almindelige pedaler på cyklerne - altså ikke klik-pedaler. Du er velkommen til at medbringe dine egne pedaler og få dem moteret på cykelen under turen. 

Hastigheden på cykledistancerne ligger mellem 15 og 20 km i timen. Derudover er der indlagt pauser. Det er altså ikke et cykelræs, hvor det handler om at komme hurtigst fra A til Z. Afhængig af deltagerantallet på turen, bliver der kørt sammenhængende eller i mindre grupper. 

Der er følgebil med på hele turen. Hvis du en dag ikke kan cykle hele distancen, kan du køre det sidste stykke med bilen. Der er separat bagagetransport. 

Cykel, Vietnam og Cambodja

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Cykeleventyr fra Saigon til Angkor Wat
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra København til Ho Chi Minh City og hjem fra Siem Reap
 • Dansk cykelrejseleder
 • Transfer fra lufthavn til hotel i Ho Chi Minh City og fra hotel til lufthavn i Siem Reap
 • 12 nætter på gode turistklasse hoteller
 • 12 x morgenmad
 • 11 x frokost
 • 9 x aftensmad
 • Engelsktalende cykelguide i Vietnam og Cambodja
 • Transfers som nævnt i programmet
 • Sejlture som nævnt i programmet
 • Entrébilletter og gebyrer til nævnte seværdigheder
 • Mountainbike og cykelmekaniker service
 • Frugt på cykelturene
 • Vandflasker til holderne på cyklerne
 • Følgebil på hele turen
 • Bagagetransport med bil

 

Ikke inkluderet:

 • Visum
 • Drikkepenge
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring

 

Deltagerantal og sidste frist:

Der vil maksimalt være 20 deltagere på rejsen. Der kræves minimum 8 deltagere for at rejsen gennemføres.
Ved for få tilmeldte aflyses rejsen senest 45 dage før afrejse. 

 

Visum til Vietnam:

Som dansk statsborger skal du ikke have visum til Vietnam, hvis besøget højst varer 15 dage/14 nætter. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg.

Vær opmærksom på, at der minimum skal gå 30 dage mellem 2 visumfrie ophold. Hvis du skal rejse tilbage ind i Vietnam inden 30 dage efter et visumfrit ophold, skal du søge et e-visum.

Varer din rejse mere end 15 dage skal du søge om e-visum, som gælder ved ophold og rejser i op til 30 dage.

Du skal uploade et billede af dit pas, et pasbillede, samt udfylde en række personlige oplysninger, og en hoteladresse i Vietnam, som du får på din bekræftelse fra os.

Prisen for e-visum er 25 USD, som betales online i forbindelse med ansøgningen, så hav dit kreditkort ved hånden, inden du går i gang. Du modtager herefter en bekræftelse på din ansøgning via mail. I denne mail står der også en unik registreringskode markeret med fed (20 tegn).

Du modtager svaret på din ansøgning efter 3 arbejdsdage. Dit e-visum skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Vietnam.

Har du spørgsmål til dit visum anbefaler vi, at du kontakter den vietnamesiske ambassade:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam

Bernstorffsvej 30C

2900 Hellerup

Danmark

Telefon: 39 18 39 32

E-mail: embvndk@hotmail.com

 

Visum til Cambodja:

Som dansk statsborger skal du have visum til Cambodja. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg.

Visum udstedes på denne rejse ved grænseposten på Mekongfloden. Du skal medbringe dit pas, et pasfoto og 30 USD i kontanter.

Vær sikker på at du har 6 måneders Passport-gyldighed. Vi kan hjælpe til visum ved ankomsten, hvis anmodning.

Hoteller og øvrig indkvartering:

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent.

Hotellerne har gode faciliteter, og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

 

Vejret i Sydvietnam:

Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørtiden er ca. fra oktober/november til april.

Regntiden er ca. fra maj – september/oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellem 25 og 30 grader.

 

Hoteller og øvrige indkvartering:

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent.

Hotellerne har gode faciliteter, og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

På enkelte afrejser kan der forekomme andre hoteller. Senest når Ruby Rejser fremsender bekræftelse på rejsen, modtager du endelig bekræftelse på hvilke hoteller, du skal bo på.

 

Signature Saigon Hotel

Ho Chi Minh City

Signature Saigon Hotel er et dejligt turistklassehotel, der ligger i Ho Chi Minh City centrum kun 100 meter fra Ben Thanh markedet. Der er ca. 10 min. gang til floden og Bitexco tårnet.

Hotellet har ca. 70 værelser fordelt på 9 etager. Værelserne er min. 22 m² store og er enkelt indrettet.  Der er alle moderne faciliteter inkl. tv, hårtørrer, minibar, gratis Wi-Fi, velkomstdrink og frugtkurv samt 2 gratis flaske vand pr. dag. Hotellet har en restaurant, der serverer morgenmad, frokost og middag.

 

Kim Tho Hotel

Can Tho

Det 3-stjernede Kim Thom Hotel ligger tæt på Ninh Kieu kajen i hjertet af Can Tho. Der er 2 minutters gang til Ong Pagoden og Templet. Hotellets restaurant serverer både vietnamesiske og vestlige retter. Hotellet har også bar, sikkerhedsboks i receptionen samt 24-timers roomservice.

Hotellet har ca. 50 værelser, der enten har udsigt til floden eller til byen. Værelserne har kabeltv, aircondition, minibar (mod betaling), hårtørrer og en flaske gratis vand pr. dag på værelset.

 

River Ha Thien Hotel

Ha Tien

Det 3-stjernede River Ha Thien Hotel ligger centralt i byen ved floden To Chau. Hotellet har restaurant, en lille pool, og udendørs areal med stole og parasoller. Der er gratis wifi på hotellet. Hotellet har knap 80 værelser, der har aircondition, fladskærms-tv med satellitkanaler, sikkerhedsboks, minibar samt kaffe- og tefaciliteter.

 

Vanna Hills Resort

Kep

Det 3-stjernede Vanna Hills Resort er et fint lille hotel, der ligger ugeneret i Kep Nationalparks smukke natur med udsigt over havet og bakkerne omkring. Hotellet har 22 træbungalower i khmer-stil, der alle har egen balkon eller terrasse. Værelserne er enkelt indrettet med møbler i lokale mørke træsorter og har tv, minikøleskab og gratis wifi. Hotellet har swimmingpool.

 

Holiday Villa Nataya

Sihanoukville

Holiday Villa Nataya er et godt turistklasse hotel, der ligger centralt i Sihanoukville i en område med mange caféer, restauranter og andre hoteller. Hotellet ligger samtidig tæt på stranden.  Hotellet har 60 værelser, restaurant, bar, swimmingpool og har gratis wifi. Værelserne er indrettet i moderne design og har aircondition, tv, minimbar og kaffe- og tefacilieter.

 

Harmony Phnom Penh Hotel

Phnom Penh

Harmony Phnom Penh Hotel er et godt 3-stjernet hotel i hjertet af Phnom Penh og ligger lige ved Tonle Sap floden inden sammenløbet med  Mekongfloden. Der er mellem 5 og 10 minutters gang til flere af de store seværdigheder, bl.a. kongepaladset, Sølvpagoden og natmarkedet. Omkring hotellet er der mange caféer, restauranter og indkøbsmuligheder. Hotellet har tagterrasse med solstole og swimmingpool, restaurant, bar, en ATM og gratis wifi. Der er 50 værelser med aircondition, tv, kaffe- og tefaciliteter, sikkerhedsboks og lille køleskab.

 

Classy Hotel

Battambang

Det 4-stjernede Classy Hotel ligger tæt på Sangker floden i hjertet af byen. Hotellet har gode faciliteter og har bl.a. et overdækket tagterrasse med lounge, restaurant, bar, spa-afdeling og en stor swimmingpool.  Hotellet har ca. 125 værelser med aircondition, tv, minbar, kaffe- og tefaciliteter, sikkerhedsboks og gratis wifi.

 

Steung Siem Reap Hotel

Siem Reap

Steung Siem Reap hotel er et rigtig godt 3-stjernet hotel,der ligger ca. 5 minutters gang fra Siem Reap floden. Hotellet er indrettet i fransk kolonistil og hotellets 76 værelser har franske altaner, aircondition, minibar, sikkerhedsboks, TV med kabelkanaler samt kaffe- og tefaciliteter.  Der er gratis wifi i fællesområderne. Hotellet har en lille have, restaurant, bar, udendørs pool samt fitnesslokale.

 

Forlængelse / ændringer:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.

Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

Forbehold og ændringer: 

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

Gå til toppen af siden