INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykling, blomster og sejlads med MS Sir Winston

Cykelkrydstogt i det sydlige Holland – Gruppetur

Oplev Holland i foråret, når blomsterpragten springer ud i fuld flor langs Hollands floder og kanaler syd for Amsterdam. En senior-venlig rejse med nem sværhedsgrad og inklusive fly samt dansk rejseleder. 

In stock
Travel Code
KRG-84

Det kan du glæde dig til

Glæd dig til at opleve det spirende forår på en skøn cykelferie i Holland, som er en sand cykelnation. Her finder du et kæmpestort net af cykelstier og et fladt landskab, som indbyder til herlige cykelture – både i de skønne kulturbyer, i oplandets grønne marskområder og forbi de blomstrende marker med millioner af farverige tulipaner. Undervejs cykler du langs floder og kanaler syd for Amsterdam, og du kan også nyde blomsterpragten på den inkluderede heldagsudflugt til verdens største blomsterpark, Keukenhof. Vi kommer desuden forbi flere af Hollands vartegn, såsom den gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen, porcelænsbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og naturligvis hovedstaden, Amsterdam, hvor vi starter og slutter.

Vi har på hele turen en Ruby-turleder med, som hver dag cykler med ud på den planlagte cykelrute. Du bestemmer helt selv om du vil cykle sammen med turlederen, eller om du vil cykle på egen hånd med hjælp fra de udleverede kort og beskrivelser. Det er ganske let når man lige har lært det hollandske system for vejvisning for cyklister. Ønsker du at give cykelbenene lidt afslapning, kan du altid vælge at blive ombord og nyde dagens sejlads og landskaberne glide forbi fra bådens dejlige soldæk. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. København - Amsterdam
Ved frokosttid flyver vi fra København til Amsterdam. Efter ankomst kører vi i bus til kajpladsen og går ombord på MS Sir Winston. Båden bliver liggende i Amsterdam natten over, så der er mulighed for at tage på sightseeing i Amsterdam og opleve byens herlige atmosfære. 

2. dag. Amsterdam - Zaandam - Utrecht. Cykling fra Zaandam og tilbage, cykling ca. 31 km
Om morgenen sejler vi fra Amsterdam til Zaandam. Dagens etape tager dig rundt om forstadsbyen Zaandam. Dagens første stop er papirmøllen "De Schoolmeester", som stadig er i drift og er verdens eneste vinddrevne papirmølle. Herfra cykler vi til museumslandsbyen "Zaanse Schans", et friluftsmuseum (entré er ikke inkluderet) som blev bygget for at vise Hollands historiske arv. Her kan du besøge en gammel hollandsk landsby, en osteproduktion, et værft, en hollandsk træskofremstilling, et bagerimuseum, Zaanse urmuseum og den unikke farvemølle "De Kat". Du kan desuden købe hjemmelavede produkter som sennep, kager og oste lavet efter "gammeldags" metoder. I forbindelse med udstillingsområdet ligger Zaans-museet, der giver et indblik i udviklingen af "Zaanstreeks" som det første industriområde. Vi cykler tilbage til Zaandam gennem ferieområdet Twiske. 
Omkring kl. 17 sejler vi til Utrecht. 

3. dag. Keukenhof
Dagen i dag står på en heldagsudflugt med bus til verdens største blomsterpark, Keukenhof. Med 7 millioner blomstrende tulipaner fordelt på 800 forskellige arter er besøget i blomsterparken et af turens højdepunkter!
Imens vi tager på udflugt til blomsterparken, sejler båden videre til ostebyen Gouda, som er dagen mål, og her mådes vi igen med båden sidst på eftermiddagen.
Ønsker du i stedet at cykle, kan du cykle de 40 km fra Utrecht til Gouda.

4. dag. Gouda - Rotterdam - Delft - Den Haag - Scheveningen - Rotterdam, cykling ca. 35/85 km 
Mens der serveres morgenmad, nyder vi sejladsen fra Gouda til Hollands største havneby, Rotterdam. Fra Rotterdam kan du vælge mellem to forskellige dagsetaper på cykel. Den kortere tur går via den kendte porcelænsby Delft. Vælger du den længere rute, går turen herefter til regeringsbyen, den Haag, inden du kommer til den charmerende, gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen. Du kan herfra vælge at cykle tilbage, eller du kan afkorte turen ved at tage toget retur til Rotterdam (dog ikke muligt i myldretiden mellem kl. 16.30-18.00), hvor MS Sir Winston ligger ved kaj og har overnatningsstop. En havnerundfart i Rotterdam kan tilkøbes. 

5. dag. Rotterdam - Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
Glæd dig til at nyde synet af de 19 vindmøller på rad og række, som møder os ved Kinderdijk på dagens cykeltur. Det er en fantastisk og uforglemmelig oplevelse at cykle strækningen langs de smukke vindmøller, som helt forståeligt er fredet som UNESCO-kulturarv. Det er en rigtig fin rute, som fortsætter til byen Schoonhoven, der er kendt for sin skønne og stemningsfyldte gamle bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en tur rundt i denne herlige, gamle kulturby. 

6. dag. Schoonhoven - Utrecht, cykling ca. 40 km
Dagens cykeletape går gennem smukke marskområder, inden vi når byen Oudewater. Herfra går turen gennem "Hollands gamle haver”, Hollands første havekolonier, der i tidligere tider var udflugtsmålet for Amsterdams beboere. Etapemålet er den kendte universitetsby Utrecht, med sin imponerende domkirke, der er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

7. dag. Utrecht - Amsterdam, cykling ca. 50 km
Cykelturen går i dag langs den snoede flod Vecht, gennem smukke landskaber, og vi passerer adskillige slotte og flotte villaer på vores vej til Amsterdam.
I Amsterdam tilbringer vi den sidste aften ombord på MS Sir Winston, og her serveres der som regel et festmåltid, og måske med lidt underholdning af bådens besætning som afslutning på en hyggelig cykeluge.
Tag eventuelt på en kanalrundfart og oplev Amsterdams smukke kanaler. 

8. dag. Amsterdam - København
Vi tjekker ud efter morgenmaden og kører i bus til lufthavnen. Vi flyver hjem til Danmark midt på eftermiddagen.

Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstanden i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Hele ruten er på ca. 215-330 km, afhængigt af hvor mange omveje vi tager. Hele turen er i fladt terræn uden bakker, så alle med normal kondi kan klare alle cykeletaper uden problemer af nogen art. 

Indkvartering

Det er vores forventning at MS Sir Winston vil sejle denne tur i næste sæson. Nærmere information følger. 

MS Sir Winston er en hyggelig flodbåd med restaurant, lounge og bar indrettet i en herlig engelsk klubstil med lædermøbler. Nyd de farverige landskaber fra det store soldæk, hvor der også er gjort plads til cyklerne. 
Båden er renoveret i 2014 og sejler under hollandsk flag. Personalet servicerer dig på alle måder. Der er helpension ombord, som starter med en velkomstdrink den første dag og slutter med morgenmad den sidste dag. Helpensionen består af en mættende morgenbuffet, madpakke til cykelturen (eller en lille let frokost om bord), eftermiddagskaffe og -te, og 3-retters middag om aftenen. 

Der er plads til maks. 68 gæster fordelt i 33 dobbeltkahytter og 2 enkeltkahytter. Der er to dæk: hoveddæk og øvre dæk (også kaldet promenadedæk). Alle kahytter ligger over vandlinjen og har vinduer der kan åbnes. Kahytterne er ca. 7-8 m2, har enkeltstående senge, sikkerhedsboks, tv og eget bad/toilet. 
Kahytterne på promenadedækket har desuden klimaanlæg, ligesom der er klimaanlæg i både spise- og opholdssalonen.
Der er daglig rengøring af kahytterne, og håndklæder og sengelinned skiftes efter behov, så alt fungerer helt som på et hotel.  

Med ombord er der en tysk- og engelsktalende rejseleder, der hver dag informerer om morgendagens cykeletape. Da det er en af vores grupperejser, er der desuden en turleder med fra Ruby Rejser. Den danske turleder cykler med ud på ruten og hjælper med oversættelse af de vigtigste ting fra informationsmødet. 

Der er også gæster af anden nationalitet om bord, og det sociale samvær er helt i top – meget ofte knyttes der mange nye venskaber på tværs af alle nationaliteter.

Cykel og cykeludstyr

I rejsens pris er inkluderet leje af gode 7-gears cykler. Vælg mellem unisex cykel med kun håndbremser eller med fod- og håndbremser. 
Sammen med cyklen udleveres en bagtaske, styrtaske, cykellås samt cykelpumpe og lappegrej (1 sæt per kahyt). El-cykel kan tilkøbes mod tillæg. 

Vejr og klima

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

Rejsen er inklusive fly fra Danmark tur/retur. Ønsker du selv at stå for transporten fra Danmark til båden og retur, tilbyder vi en kør-selv-rabat. Du vælger transportønske ved bestilling, hvor du også kan se rabatten. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltkahyt, hoveddæk

Fra 11.498,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 10.098,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 8.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København eller Billund til Amsterdam tur/retur.
 • Bustransfer til/fra kajpladsen i Amsterdam
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Helpension
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Cykelleje (7-gears cykel)
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt materiale pr. kahyt
 • GPS-tracks
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder om bord
 • Dansk turleder
 • Heldagsudflugt til verdens største blomsterpark, ”Keukenhof”
 • Bidrag til Rejsegarantifonden.

Tillæg:

 • El-cykel
 • Udflugter som betales ombord.

Drikkepenge:
Turprisen er eksklusive drikkepenge. Det er normalt at give drikkepenge til besætningen. Niveauet er ca. 5 € pr. dag pr. person. Der vil ombord blive informeret om hvordan dette gøres i praksis. 

Bemærkning:
Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.Gå til toppen af siden