INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Cykling, kulturbyer og uberørt natur

Cykelkrydstogt i det sydlige Holland – Gruppetur

Oplev Hollands grønne hjerte, provinsen Zuid-Holland med landets vigtigste kulturbyer og store uberørte naturområder. Du cykler langs floder og kanaler syd for Amsterdam og oplever en perlerække af byer som fx Kinderdijk, Haag og Delft. En senior-venlig rejse med dansk rejseleder. 

In stock
Travel Code
KRG-84

Det kan du glæde dig til

Glæd dig til at opleve en skøn cykelferie i Holland, som er en sand cykelnation. Her finder du et kæmpestort net af cykelstier og et fladt landskab, som indbyder til herlige cykelture – både i de skønne kulturbyer, i oplandets grønne marskområder og på forårets ture forbi de blomstrende marker med millioner af farverige tulipaner. Undervejs cykler du langs floder og kanaler syd for Amsterdam. og du kommer desuden forbi flere af Hollands vartegn, såsom den gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen, porcelænsbyen Delft, ostebyen Gouda, havnebyen Rotterdam og naturligvis hovedstaden, Amsterdam, hvor  turen starter og slutter. 

Der er på hele turen en Ruby Rejser turleder med, som hver dag cykler med ud på den planlagte cykelrute. Du bestemmer selv, om du vil cykle sammen med turlederen, eller om du vil cykle på egen hånd med hjælp fra de udleverede kort og beskrivelser. Det er ganske let, når man lige har lært det hollandske system for vejvisning for cyklister. Ønsker du at give cykelbenene lidt afslapning, kan du altid vælge at blive ombord og nyde dagens sejlads og landskaberne glide forbi fra bådens dejlige soldæk. 

På forårsturene er der desuden inkluderet en heldagsudflugt til verdens største blomsterpark, Keukenhof, der kun er åben, mens forårsløgplanterne blomstrer.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Danmark - Amsterdam - Haarlem
Vi flyver fra Danmark til Amsterdam. Efter ankomst kører vi i bus til kajpladsen og går ombord på MS Normandie. Båden sejler fra Amsterdam sidst på eftermiddagen og ankommer i Haarlem midt på aftenen.  

Dag 2: Haarlem - Zaandam - Utrecht. Cykling fra Zaandam og tilbage, cykling mellem 20 og 28 km
Haarlem er en charmerende, typisk hollandsk by med vindmøller, kanaler, trækbroer, små butikker, caféer og restauranter. Det er værd at tage en lille gåtur, inden du starter cykelturen til Zaandam. Her har du masser af tid til at foretage en omvej til f.eks. friluftsmuseet "Zaanse Schans", som blev bygget for at vise Hollands historie. Du kan desuden besøge en gammel Hollandsk landsby, en osteproducent, et værft, en træskomager. Om eftermiddagen sejler skibet fra Zaandam til Schoonhoven.
OBS! På forårsturene vil der denne dag være inkluderet en udflugt med bus til verdens største blomsterpark, Keukenhof. Med 7 millioner blomstrende tulipaner fordelt på 800 forskellige arter, er besøget i blomsterparken et af turens højdepunkter!

Dag 3: Schoonhoven - Rotterdam, cykling mellem 40 og 48 km
Fra Schoonhoven cykler vi turen til byen Gouda, der er berømt for sine oste. Hvis det er godt vejr, cykler vi omkring søen Reeuwijkse Plassen, hvor dem der vil, kan snuppe en forfriskende dukkert. Dagens destination er Rotterdam, der også kaldes Manhattan ved floden Maas. Når du når til Rotterdam, kan det anbefales at tage en havnerundfart.

Dag 4: Rotterdam - Delft - Den Haag - Scheveningen - Rotterdam, cykling ca. 40/70 km 
Fra Rotterdam kan du vælge mellem to forskellige dagsetaper på cykel. Den kortere tur går via den verdensberømte porcelænsby Delft. Vælger du den længere rute, går turen herefter til regeringsbyen, den Haag, inden du kommer til den charmerende, gamle bade- og kurby Scheveningen ved Nordsøen. Du kan herfra vælge at cykle tilbage, eller du kan afkorte turen ved at tage toget retur til Rotterdam. Billet til toget er ikke inkluderet og det er ikke muligt at tage cykel med toget myldretiden mellem kl. 16.30-18.00). En havnerundfart i Rotterdam kan tilkøbes. 

Dag 5: Rotterdam - Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
Glæd dig til at nyde synet af de 19 vindmøller på rad og række, som møder os ved Kinderdijk på dagens cykeltur. Det er en fantastisk og uforglemmelig oplevelse at cykle strækningen langs de smukke vindmøller, som helt forståeligt er fredet som UNESCO verdensarv. Den fine rute fortsætter til byen Schoonhoven, der er kendt for sin skønne og stemningsfyldte gamle bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en tur rundt i denne herlige, gamle kulturby. 

6. dag. Schoonhoven - Utrecht, cykling ca. 40 km
Dagens cykeletape går gennem smukke marskområder, inden vi når byen Oudewater. Herfra går turen gennem "Hollands gamle haver”, Hollands første havekolonier, der i tidligere tider var udflugtsmålet for Amsterdams beboere. Etapemålet er den kendte universitetsby Utrecht, med sin imponerende domkirke, der er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

7. dag. Utrecht - Amsterdam, cykling ca. 50 km
Cykelturen går i dag langs den snoede flod Vecht og gennem smukke landskaber. Her passerer vi adskillige slotte og flotte villaer på vores vej til Amsterdam. I Amsterdam tilbringer vi den sidste aften ombord på MS Normandie, og her serveres der som regel et festmåltid - og måske med lidt underholdning af bådens besætning som afslutning på en hyggelig cykeluge.
Tag eventuelt på en kanalrundfart og oplev Amsterdams smukke kanaler. 

8. dag. Amsterdam - Danmark
Vi tjekker ud efter morgenmaden og kører i bus til lufthavnen. Vi flyver hjem til Danmark midt på eftermiddagen.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Der tages forbehold for ændringer i programmet. I tilfælde af f.eks. lav- eller højvande eller ugunstige vejrforhold forbeholder kaptajnen sig ret til at ændre rute, fortøjningssteder og tidsplan. Opdateret dagsprogram vil altid oplyses ombord. Sommetider kan det være nødvendigt at foretage nogle udflugter i bus, hvis hav eller flod ikke er sejlbar.

Sværhedsgrad 1

Hele ruten er på ca. 215-330 km, afhængigt af hvor mange omveje vi tager. Hele turen er i fladt terræn uden bakker, så alle med normal kondition kan klare cykeletaperne uden problemer af nogen art. 

Indkvartering

MS Normandie
En nyere og flot båd med plads til 100 gæster. Kahytterne er blevet renoveret i vinteren 19/20, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øvre dæk er den hyggelige panoramasalon med bar, og på hoveddækket den smagfuldt indrettede restaurant.
2-sengs kahytterne er ca. 11  og enkeltkahytter er ca. 7 . Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.
Alle kahytterne har desuden eget bad/toilet, TV, hårtørrer og pengeskab.

Begge dæk ligger over vandlinjen, og alle kahytter er udvendige.  

Øverste dæk: Kahytterne har vinduer, der kan åbnes og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge.
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge.
ECO: Økonomikahyt på øvre dæk enten forrest eller bagerst i skibet og har mere motorstøj. Disse kahytter koster mindre end de andre kahytter. 

Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet.

Normandie Normandie Normandie soldæk
Standardkahyt Normandie Restaurant Normandie Soldæk Normandie

Cykel og cykeludstyr

I rejsens pris er inkluderet leje af gode 7-gears cykler. Vælg mellem unisex cykel kun med håndbremser eller med fod- og håndbremser. 
Sammen med cyklen udleveres en bagtaske, styrtaske, cykellås samt cykelpumpe og lappegrej (1 sæt per kahyt). El-cykel kan lejes mod tillæg. 

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltkahyt, øvre dæk

Fra 14.898,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 10.498,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 11.798,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København eller Billund til Amsterdam tur/retur
 • Bustransfer til/fra kajpladsen i Amsterdam
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i delt udvendig dobbeltkahyt med eget bad/toilet
 • Helpension
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Cykelleje (7-gears cykel)
 • Rutebeskrivelse og kortbog, 1 sæt materiale pr. kahyt
 • GPS-tracks
 • Daglig informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder ombord
 • Dansk turleder
 • Heldagsudflugt til verdens største blomsterpark, ”Keukenhof” på de 2 forårsafgange

Tillæg:

 • El-cykel
 • Udflugter som betales ombord

Drikkepenge:
Turprisen er eksklusiv drikkepenge. Det er normalt at give drikkepenge til besætningen. Niveauet er ca. 5 € pr. dag pr. person. Der vil ombord blive informeret om hvordan dette gøres i praksis. 

Bemærkning:
Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

 


Gå til toppen af siden

Loading...