INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Mosels charmerende vinbyer og fredfyldte floddale

Cykelkrydstogt med fly og dansk rejseleder

Tag med den skønne hotelbåd MS Patria på en pragtfuld sejlads på floderne Mosel og Saar. Om dagen er der let cykling langs floderne, mens aftnerne byder på hyggeligt samvær med de øvrige deltagere.

In stock
Travel Code
KRG-70-1

Det kan du glæde dig til

På denne tur får du mulighed for at opleve de smukke landskaber langs floderne Mosel og Saar. Turen starter i Saarburg, der er en charmerende lille by. Her bør man give sig tid til at opleve vandfaldet midt i byen, de hyggelige gader og torvet med caféer. Alle vegne er der pyntet med blomster. Herfra snor floden sig gennem et fantastisk landskab med stejle skråninger, hvor vinstokkene står i snorlige rækker. De hyggelige vinbyer som Traben-Trabach, Bernkastel-Kues og Tysklands ældste vinby, Neumargen-Drohn, ligger som perler på en snor på begge sider af floden. Her er skønne pladser med velholdte bindingsværkshuse, små brostensbelagte gader og fristende caféer. En ferie langs Mosel opleves bedst i roligt tempo på cykel ad fredfyldte stier eller ombord på den hyggelige båd MS Patria. Turen slutter i Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes ved ”Deutches Eck”.  

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra København til Saarburg
Vi flyver direkte fra København til Frankfurt. Herfra med bus til Saarburg, hvor MS Patria ligger ved kaj. Efter check-in på båden er der velkomstdrink og efterfølgende middag. Saarburg er en helt vidunderlig lille by, som også kaldes ”Klein Venedig ” på grund af de mange små kanaler, den skønne atmosfære, det 20 m høje vandfald og et gammelt system af vandmøller, der er midt i byen. I aften har vi mulighed for at slentre en tur i denne skønne by. 

Dag 2. Saarburg – Wasserbillig – Trier, cykling ca. 38 km
I dag cykler vi fra Saarburg langs Saar-floden, der idyllisk bugter sig gennem det fredfyldte landskab. Vi cykler gennem Wasserbillig i Luxemburg og videre til Igeler Säule, der er en 23 m høj obelisk fra romertiden. Til slut kommer vi til Trier, hvor båden venter på os. Trier har en over 2000 år gammel historie med den kendte romerske byport Porta Nigra og den berømte basilika kirke. Lige præcis arven fra romertiden er årsagen til, at Trier er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi har mulighed for at booke en byvandring med turistfører (engelsk/tysk - tilkøb ombord).

Dag 3. Trier- Mehring, cykling ca. 26-29 km 
Efter morgenmaden starter dagens cykeletape via Pfalzel til Mehring. Vi cykler gennem store vinområder med stejle skråninger på begge sider af floden, der bugter sig afsted. Strækningen her regnes for det største vinområde i regionen Mosel-Saar-Ruwer, og hele dagen cykler vi i grønne områder ad fredelige cykelstier til feriebyen Mehring.

Dag 4. Mehring – Piesport -Bernkastel-Kues, cykling ca. 47 km 
I dag fortsætter vi på cykel langs Mosel. Vi følger cykelstien, der snor sig gennem landskabet tæt på flodbredden. Her er grønne vinklædte skråninger så langt øjet rækker. Vi besøger Tysklands ældste vinby Neumagen-Dhron og Piesport, hvor nogle af Mosels fineste Riesling-vine fremstilles. I Piesport er der mulighed for at tage med på en guidet tur blandt vinmarkerne og i de romerske kældre (tilkøb ombord). Vi slutter turen i Bernkastel-Kues, der oprindeligt var to byer, som var forbundet med en bro over floden. Byens torv, der er omkranset af flotte bindingsværkshuse, er et besøg værd.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Traben Trarbach - Zell, cykling ca. 43 km
Fra Bernkastel-Kues cykler vi langs den højre flodbred igennem de små byer, Zeltingen, Lösnich og Wolf til Traben-Trarbach med fine bygninger i Jugend-stil. Herfra fortsætter vi til landsbyerne Enkirch, Burg og Pünderich, for til slut at nå vinbyen Zell, mest kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. Om aftenen kan vi besøge en lokal vinbonde og nyde et glas af den berømte Mosel-vin (tilkøb ombord). 

Dag 6. Zell – Beilstein – Cochem, cykling ca. 39 km
Efter morgenmaden hopper vi på cyklen igen og cykler langs skønne, grønne vinmarker og igennem hyggelige, små landsbyer til Beilstein. Byen har et meget velbevaret historisk centrum og betegnes af mange som den smukkeste og mest romantiske af alle byerne langs Mosel. Vi slutter dagens etape i Cochem, med borgen ”Reichsburg” højt beliggende over floden. Cochem er en hyggelig, lille by med bindingsværkshuse og et charmerende gammelt centrum.

Dag 7. Cochem -Alken –Koblenz, cykling ca. 50 km
Vi slutter ugen af med en cykeltur på ca. 50 km. På cykelturen bliver der gjort stop ved den imponerende Burg Eltz, der regnes for et af de vigtigste tyske slotte. Det ligger på en bakketop omgivet af skov, og virker som trukket ud af et eventyr. Hvis du vil besøge slottet, skal du afsætte ca. 40 min. til gåturen op og ned. Hvis du ikke har mod på at cykle i dag, kan du bruge dagen på afslapning på soldækket på den sidste, skønne sejlads ind til Koblenz. Her kan du så bruge lidt tid på sightseeing i denne smukke by, hvor Mosel flyder ud i Rhinen ved ”Deutsches Eck”. 

Dag 8. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmad og bustransfer til Frankfurt, hvorfra vi flyver til København. 

Forbehold for programændringer:
Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vandstand i floden, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder på sluser og broer, m.m. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at foretage visse strækninger med bus.

Sværhedsgrad 1

Gode cykelstier på hele strækningen, hvor dagsetaperne er fra 30 til 50 km i let terræn uden nævneværdige stigninger. Turen kan derfor anbefales til enhver med almindelig kondition. Cykeldistancerne er med forbehold og cirka-angivelser. I tilfælde af f.eks. ændret vandstand på Mosel kan sejlplanen variere, men det tilstræbes at gennemføre ovennævnte program.

Indkvartering

Du bor hele ugen på MS Patria, en dejlig båd med plads til 68 gæster, fordelt på hoveddæk og øverste dæk. Kahytterne er 7 m2 og praktisk indrettede med to senge, der står vinkelret på hinanden. Alle kahytter har eget bad og toilet, vinduer (kan åbnes på øverste dæk) og air-condition i kahytterne på hoveddækket.
På øverste dæk finder du en hyggelig opholdssalon med en bar samt panoramavinduer. På hoveddækket finder du spiserestauranten. Derudover har båden et delvist overdækket soldæk med borde og stole, hvor man kan slappe af og nyde de forbipasserende landskaber.

På denne afgang har vi inkluderet flyrejsen, transfer til/fra båden, ophold med helpension, cykelleje og dansk turleder.

Der følger en dansk rejseleder med på turen hele vejen fra København. Rejselederen er ikke guide i traditionel forstand og vil ikke underholde om Mosels historie, kultur osv. Man kan vælge at følges med guiden på de daglige cykelture, eller man kan cykle på egen hånd i mindre grupper. Guiden hjælper, hvor der er brug for det, f.eks. hvis der skulle være sproglige problemer ombord.

Cykel og cykeludstyr

På denne rejse er cykellejen inkluderet. Der er tale om gode, nye unisex-cykler med 7 gear, hånd- og fodbremser (eller kun med håndbremser). Dertil udleveres en cykeltaske med reparationssæt.

Leje af el-cykel kan tilkøbes (begrænset antal - bestil i god tid). Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord. Det er dog ikke et krav at cykle med cykelhjelm i Tyskland.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Mosels charmerende vinbyer og fredfyldte floddale
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly København - Frankfurt tur/retur
 • Bustransfer til/fra skibet
 • Velkomstdrink
 • 7 nætter i udvendig, airconditioneret kahyt med eget bad og toilet 
 • Daglig rengøring af kahyt med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Eftermiddagskaffe/-te
 • Cykelleje (7-gears cykel)  
 • Detaljeret kortmateriale (1 sæt pr. kahyt)
 • Tysk- og engelsktalende rejseleder ombord
 • Dagligt informationsmøde med gennemgang af næste dags rute
 • Dansk turleder
 • Afrejseinformation på dansk 
 • Havne- og slusegebyr

Ikke inkluderet i prisen:

 • Opgradering til el-cykel (begrænset antal - book i god tid) 
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge

Rabat:
Kør-selv rabat - se under "bestil"

Drikkepenge:
Turprisen er eksl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene, eller de kan lægges i et glas i baren.

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 28 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden