INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Bergen - Kirkenes | 7 dage

Den klassiske rundrejse med Hurtigruten - AFREJSE HVER DAG

Tag med på den nordgående klassiske rejse med Hurtigruten, hvor du oplever verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst fra Bergen til Kirkenes.

In stock
Travel Code
HR-002

Det du kan glæde dig til | verdens smukkeste sørejse

Du skal vælge den klassiske 7-dages rejse, hvis du vil opleve hele kystlinjen og nogle af de store fjorde. En rejse fra Bergen med kursen mod Kirkenes i nord, der grænser op til Rusland. Du besøger besøger 34 havne langs Norges kystlinje.

Du oplever verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst. Du besøger kun den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord (sommer) og den smukke Hjørundfjord (efterår) på den nordgående sejlads. Du krydser polarcirklen en gang, hvorefter du befinder dig i lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve nordlys og midnatsol. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Hvilken årstid skal du vælge - Find først din årstid

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående.

Afsejlingstidspunktet afspejer sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det i juni til august.
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel er fantastiske i det vinterhvide landskab. Vi har pakket og klart nordlysrejser. 
  Find alle de bedste tilbud på nordlysrejser med fly tur/retur her
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du sejler fra det koldere nord mod det varmere syd og kan dermed opleve flere "årstider" på én rejse. Du besøger Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

Find din årstid her

Rute

Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

Nordgående

Dag 1: Rejsens start i Bergen

Sejladsen begynder i Bergen. Der findes ikke mange vitale byer, der har så godt bevarede historiske bygninger som Bergen. Bergen kaldes også “Byen mellem de 7 fjelde” og betegnes dermed som indgangen til de Norske fjorde. Her starter og slutter de traditionelle skibsruter over Nordsøen. Vi sejler ud fra Bergen ved aftenstid.

Udnyt tiden og rejs tidligt fra Danmark, så du har mulighed for at besøge Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste og dateres tilbage til 1300-tallet. Nyd cafélivet og de mange restauranter. Du kan f.eks. og tage turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum.


Dag 2: Ålesund og Geirangerfjorden

Dette er dagen for spektakulære oplevelser! Før morgenmaden kan du mod vest se Hornelen fjeldet, der er tilknytte til vikingehistorier. Sejlturen går nordover til Ålesund – det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund brændte nemlig ned i 1904 og blev genopbygget i jugendstil, der er inspireret af organsike former. Midt i byen ligger fjeldet Aksla, der er 418 trappetrin fra centrum.

Geirangerfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning om sommeren fra juni til august. Geirangerfjorden er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder. Der er både høje fjeldtoppe, stejle sider og vilde vandfald.

Hjørundfjorden: Vi besøger kun fjorden på den nordgående strækning i efteråret fra september til oktober. Hurtigruten sejler som de eneste ind i Hjørundfjorden, der er en lille fjordperle omkranset af smy bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor du får de mest fantastiske udsigter.

Vælg dine udflugter for dag 2 her (tilkøb).


Dag 3: Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad, der er blevet grundlagt af vikingekongen Olav Tryggvason i år 997. Byen er den tredje største og med sin pragtfulde Nidarosdomen og andre seværdigheder, så er byen stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. 

Vi sejler gennem Trondheimsfjorden, hvor vi på vejen kan se den lille ø Munkholmen. Den historiske ø har fungeret både som rettersted, kloster, fort og fængsel.

Nidarosdomen er rent faktisk Norges mest berømte kirke. På samme tid er den også den eneste kirke, der aldrig er blevet færdigbygget grundet at den er brændt ned flere gang, men den er bl.a. bygget i gotisk stil. Besøg f.eks. også den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod polarcirklen (midnatssolens rige).

Vælg dine udflugter for dag 3 her (tilkøb). 


Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

Vi krydser den usynlige grænse – polarcirklen! Vi er nu 66 o 33′ Nord der er det sydligste punkt, hvor solen om midsommeren skinner 24 timer, og hvor nordlyset oplyser vinterhimlen. Ombord fejrer vi krydsningen på dæk med en polarcirkeldåb. Vi kan afsløre at det bliver koldt og vådt.

Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten er byen man forelsker sig i. Lofoten byder på den rå lofotvæg af granit og vulkanske sten, fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer, og hvide sandstrande.

Flere små steder somf.eks. Stamsund og Svolvær har de klassiske fiskestativer, og Rorbue, har små traditionelle fiskeboliger.

Vælg dine udflugter for dag 4 her (Tilkøb).


Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø, hvor vi har et længere stop. Her møder vi også det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Om sommeren kan de morgenfriske gå i land ved Riøyhamn. 
Tromsø er den arktiske hovedstad - også kaldet Nordens Paris - og det er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Vælg dine udflugter for dag 5 her (Tilkøb). 


Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Vælg dine udflugter for dag 6 her (Tilkøb).

Dag 7: Kirkenes – rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og kold om vinteren med mulighed for at se nordlys. Den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. Rejsen slutter i Kirkenes, og du kan nu vælge at fly hjem lige efter sejlads, eller f.eks. tage en nat på hotel og tage med på udflugter. 

Vælg dine udflugter for dag 7 her - kun mulig ved tilvalg af ekstra nat på hotel (Tilkøb).

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se alle kahytskategorierne her og læs mere om Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig basic (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspecificeret udvendig basic (USPT/UNT)

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select - kundernes favorit: 

 • Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U select: 

 • Dette er en af de dyrere kahytstyper. Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rejser.
 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg - se evt. kahytstyper i bjælken til højre
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select"  kahytter) 
Ikke inkluderet:
 • Fly tur/retur
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

 • Fly tur/retur - Vi hjælper gerne med at lave det til en samlet rejse. Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find udflugtsprogram her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Kahytsnummer mod tillæg (med forbehold for tilgængelighed - gælder ikke "basic" kahytter)
 • Afbestilling/rejseforsikring.
 

Tilbud/kampagner:

 

Priseksempler

Forår (april - maj)

 • April: frapris DKK 6.105,- per person 
 • Maj: frapris DKK 8.217,- per person 

Sommer (juni - august) - 

 • Juni frapris DKK 14.089,- per person 
 • Juli frapris DKK 14.089,- per person 
 • August frapris DKK 12.911,- per person

Efterår (september - oktober) 

 • September: frapris DKK 10.428,- per person
 • Oktober: frapris DKK 8.290,- per person 

Vinter (november - marts) 

 • November: frapris 4.936,- per person 
 • December: frapris 4.936,- per person
 • Januar: frapris 5.546,- per person
 • Februar: frapris 6.361,- per person
 • Marts: frapris 6.361,- per person

Tager udgangspunkt i to personer der deler en indvendig kahyt. 
Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at udfylde forespørgslen herover. 
Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.

 

Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og depositum betalt så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bookinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris*  

 

Se alle vores rejser med Hurtigruten langs Norges kyst her.

Gå til toppen af siden