INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kirkenes - Bergen | 6 dage

Den klassiske rejse med Hurtigruten - AFREJSE HVER DAG

Den klassiske sydgående rejse med Hurtigruten langs Norges smukke kystlinje fra Kirkenes i nord mod Bergen i syd.

In stock
Travel Code
HR-001

Det kan du glæde dig til | Verdens smukkeste sørejse

Du skal vælge den klassiske 6-dages rejse, hvis du vil opleve noget af den smukkeste natur langs Norges kyst, når vi sejler igennem Vesterålen og Lofoten. En rejse der starter 500 km nord for polarcirklen i Kirkenes og sydgående mod Bergen. Du besøger besøger 34 havne langs Norges kystlinje.

Du oplever spektakulære fjelde, historiske og små byer samt magiske fjorde såsom den smalle Trollfjord (forår) og Lyngenfjorden (forår). Den usynlige grænse ved Polarcirklen krydser du en gang og sejler væk fra lysets land dvs. hvor der er mulighed for at opleve nordlys og midnatsol. Der er mange oplevelser uanset årstid! 

Ligesom landskaberne undervejs vil der være stor variation af seværdigheder, dufte, lyde etc. der vil gøre rejsen uforglemmelig. Du må ikke forpasse muligheden for at komme til Nordkap - Europas nordligste punkt på fastlandet. Alt i alt en rejse med den mest fantastiske natur, som Norge kan tilbyde.

Hvilken årstid skal du vælge - Find først din årstid

Det er muligt at rejse på alle 4 årstider - forår, sommer, efterår og vinter. Hver sæson byder på nye oplevelser i et helt nyt lys, når du både sejler nordgående og sydgående.

Afsejlingstidspunktet afspejer sig i både de mulige tilvalgsudflugter, fjorde samt de lokale råvarer, der serveres ombord. 

 • Sommer: Du har midnatssol og dagslys 24 timer nord for polarcirklen. Det er også højsæson. (Ønsker du at opleve Geirangerfjorden, så er det kun på på den nordgående sejlads (juni til august)).
 • Vinteren: Du har mulighed for at se nordlys, vinteroplevelser som hundeslædekørsel og snescooterkørsel er fantastiske i det vinterhvide landskab. Vi har pakket og klart nordlysrejser. 
  Find alle de bedste tilbud på nordlysrejser med fly tur/retur her
 • Forår: Du oplever en natur og et dyreliv, der vågner op efter vinterdvale. Du sejler fra det koldere nord mod det varmere syd og kan dermed opleve flere "årstider" på én rejse. Du besøger Lyngenfjorden og Trollfjorden.
 • Efterår: Du oplever de smukke røde, grønne og gule efterårsfarver i naturen, der er mulighed for at se nordlys, og skibene sejler ind til Hjørundfjorden på den nordgående sejlads.

Rejseperiode: Daglig afgang året rundt i både forår, sommer, efterår og vinter sæsonen.

Find din årstid her

Ruteplan

Fra Kirkenes til Bergen på 6 dage med Hurtigruten

Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen. Du kan se ruteplanen for de forskellige årstider her.

SYDGÅENDE

Bemærkning: Det er en 6-dages rejse, men på oversigten står de fra 7-12, fordi returrejsen fra Kirkenes til Bergen er en del af en rundrejse. Dagene vil også afspejle sig i koderne for udflugterne.

Dag 7: Kirkenes – rejsens begyndelse og start på rejsen mod syd

Rejsen begynder i Kirkenes om formiddagen (Vi anbefaler derfor at tage en nat i Kirkenes inden afrejse). Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og vinteren er kold med sne og med mulighed for vinteraktiviteter. Den lokale befolking snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. 


Dag 8: Hammerfest og Tromsø

I dag besøger vi to byer der er på listen over verdens 10 nordligste byer: Honningsvåg og Hammerfest. Start din dag tidligt med en morgenmad i Nordkapp-hallen ude på Nordkap klippen (maj-oktober). Senere på dagen er der et ophold i byen Hammerfest, der blev grundlagt i 1789. Det er traditionelt Hammerfest der har haft titlen som verdens nordligste by på fastlandet, og som var Norges første by med elektrisk gadebelysning. Kan du lide rejser? Lyngenfjorden er kendt for sine fjordrejer. Vi besøger fjorden fra april til start juni. Rejsen fortsætter til den arktiske hovedstad Tromsø, der også kaldes Nordens Paris. Deltag f.eks. i en helt speciel musikalsk oplevelse med en midnats koncert i Ishavskatedralen (tilkøb).

Vælg dine udflugter for dag 8 her (Tilkøb)


Dag 9: Vesterålen og Lofoten

Dagens sejlads er for mange et højdepunkt på rejsen, hvor vi sejler i øriget Vesterålen til smukke Lofoten. Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan tage med på en Hurtigruten-klassiker “En smag af Vesterålen”. Du besøger Trondenes middelalder kirke og lærer om historien og naturen. Fra skibet kan du også se Trondenes kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna. Hurtigruten sejler gennem et imponerende netværk af holme og øer, inden turen går til et af de mange højdepunkter for mange. Hvis forholdene tillader det så sejler vi ind til den imponerende og storslået, men smalle, Trollfjorden (maj til oktober). Ved Trollfjorden har du også mulighed for at se de store havørne (Find udflugt under tilkøb).

Vælg dine udflugter for dag 9 her (Tilkøb)


Dag 10: Polarcirkelen og De Syv Søstre

Hurtigruten sejler i dag langs den flotte Helgelandskyst, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, der er værd at stå tidlig op for at opleve. Det er den sidste dag på turen nord for polarcirklen, og Hurtigruten forlader det arktiske område for denne gang. Det fejres med en ceremoni på dækket for dem der er interesseret. Vi sejler forbi de syv søstre, der også har tilknytning til fjeldet Torghatten, hvor der medføler en saga om fjeldene. Hurtigruten sejler også tæt på øgruppen Vega, der er på UNESCOs liste over verdens kultur og naturarvs steder, inden skibet ankommer til Sandnessjøen.

Vælg dine udflugter for dag 10 her (Tilkøb)


Dag 11: Trondheim og Kristiansund

Hurtigruten lægger til kaj i Trondheim, så I har en mulighed til at opleve Trondheim til fods eller tage med på en af udflugterne. Det tager ca. 20 minutter at gå ind til byen. Besøg f.eks. Nidarosdomen, hvor tre dronninger og syv konger er blevet kronet. Det er Skandinaviens største middelalderbygning. Vi sejler ud af Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25km bred. Langs kysten ser vi, hvor vigtig fiskeri har været og fortsat er for de norske kystsamfund. Hurtigruten sejler videre til Kristiansund, hvor den spektakulære Atlanterhavsvej også kan opleves. Kristiansund regnes som Norges hovedstad for tørret torsk «klippfisk», som er den vigtigste norske eksporthavn for tørfisk.

Vælg dine udflugter for dag 11 her (Tilkøb)


Dag 12: Bergen, rejsen ender

Den imponerende runderejse langs Norges kyst afsluttes, når Hurtigruten lægger til kaj i Bergen igen. Tag dine minder med hjem om verdens smukkeste sørejse, og dine oplevelser ombord.

Kahytter

Hvilken kahyt skal du vælge? Du kan se alle kahytskategorierne her og læs mere om Hurtigrutens skibe her. De mest populære kahytskategorier er følgende: 

Uspecificeret indvendig basic (USPI):

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er intet vindue. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Uspecificeret udvendig basic (USPT/UNT): 

 • Enkeltsenge, den ene kan laves til en sofa (nogle med køjesenge). Ligger på de midterste / nederste dæk. Der er vindue/koøje, men der kan være begrænset/ingen udsigt. Vælg denne, hvis du kun tænker at benytte kahytten, når du skal sove. Kahytsnummer og placering tildeles ombord.

Kategori N select - kundernes favorit: 

 • Er med enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). men med et vindue med godt udkig på de fleste skibe. Vælg denne kahytstype, hvis du ønsker godt udkig og måske tænker at opholde dig i kahytten. Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Kategori U select: 

 • Dette er en af de dyrere kahytstyper. Ønsker du en placering højere oppe og en kahyt med vindue, så er det denne du skal vælge. På de renoverede skibe er der dobbeltseng (spørg ved bestiling) og på de resterende skibe er der enkeltsenge, hvor den ene kan laves om til en sofa (nogle med køjesenge). Kahytsnummer og placering tildeles ombord, men på 6 og 7 dages rejsen har du mulighed for at komme med et ønske om placering mod tillæg.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Der er altid helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) inkluderet på de klassiske rejser.
 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg - se evt. kahytstyper i bjælken til højre
 • Te, kaffe og wifi (kun ved "select"  kahytter) 

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur
 • Transfer 
 • Udflugter
 • Drikkevarer
 • Afbestilling/rejseforsikring

Mulige tilkøb:

 • Fly tur/retur - Vi hjælper gerne med at lave det til en samlet rejse. Gør venligst opmærksom på dette inden bestilling, hvis det ønskes.
 • Transfer til/fra lufthavn i Bergen og Kirkenes
 • Udflugter - find udflugtsprogram her
 • Hotel i Bergen eller Kirkenes - Gør venligst opmærksom på dette ved bestilling, hvis det ønskes.
 • Kahytsnummer mod tillæg (med forbehold for tilgængelighed)
 • Afbestilling/rejseforsikring.

 

Tilbud/kampagner og rejser uden singletillæg:

 

Priseksempler:

Forår (april - maj)

 • April: frapris DKK 6.056,- per person
 • Maj: frapris DKK 8.209,- per person 

Sommer (juni - august)

 • Juni: frapris DKK 11.308,- per person  
 • Juli: frapris DKK 11.308,- per person  
 • August: frapris DKK 10.332,- per person   

Efterår (september - oktober)

 • September: frapris DKK 7.158,- per person 
 • Oktober: frapris DKK 7.047,- per person  

Vinter (november - marts)

 • November: frapris DKK 6.363,- per person   
 • December: frapris DKK 5.439,- per person
 • Januar: frapris DKK 5.365,- per person
 • Februar: frapris DKK 6.147,- per person
 • Marts: frapris DKK 6.147,- per person 
Tager udgangspunkt i to personer deler en indvendig kahyt. 
Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at udfylde forespørgslen herover.
Det er muligt at kombinere med Hurtigrutens ambassadørrabat.
   
   

Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og depositum betalt så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bookinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris*  

 

Se alle vores rejser med Hurtigruten langs Norges kyst her.

Gå til toppen af siden