INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Krydstogt og øhop i Dalmatien

Oplev Kroatiens skønne natur, kultur, historie og gastronomi

Tag med på 8 dages krydstogt og øhop i det sydlige Kroatien og oplev alle højdepunkterne i Det skønne Dalmatiske Øhav.
Rejsen er inklusive fly fra København og dansk turguide.

In stock
Travel Code
KR-50
Det kan du glæde dig til

En skøn tur med M/S Lopar rundt til øerne i det turkisblå hav, og hvor kultur og nydelse er i højsædet. Fantastiske oplevelser venter dig med højdepunkter som sørøverbyen Omis, Hvars gamle borg, Nationalparken Mljet med skøn natur og benediktinerklostret, Sv. Marija, fra det 12. århundrede. Vi nyder stemningen i middelalderbyernes små kringlede gyder og stræder, samt utallige udsigter over grønne landskaber med olivenlunde, frugtplantager, urtehaver, lavendel, rosmarin og ikke mindst skønne lokale haver med bougainvilleaer og nerier så store som træer. Vi øhopper rundt i løbet af dagen, selvfølgelig med badestop i de pittoreske bugter og laguners lune vand samt muligheder for ture i land undervejs, inden vi lægger til kaj for natten. Det er en flot sejltur med udsigter til bl.a. Makarska-rivieraen, dramatisk beliggende med Biokovo-bjergene i baggrunden, og de smukke kystlinjer mod Peljesac, samt indtryk fra frugtbare deltaer, østers- og muslingeproduktion og med Bosnien-Hercegovina beliggende i baggrunden.

Det kroatiske køkken er virkelig godt, og vores favoritrestauranter er nøje udvalgte med spændende og varierende spiseoplevelser på menukortet.

Det er kun vores gæster der er med på krydstogtet, så vi har båden helt for os selv. 

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. København - Split - Makarska
Fly fra København til Split. Ankomst og indtjekning på båden, der ligger i havnen ved Split. Efter indtjekning og infomøde er der afgang til Makarska på Markarska-rivieraen. Her er det de hvide sandstrande der sammen med de klippefyldte vige inviterer til afslapning og daseliv. Det er en smuk by, og med havnepromenaden liggende ud for vores kajplads og den øvrige bydel på terrasser ovenover er der herlige muligheder for sightseeing.

2. dag. Den smukke ø Korcula
Vi nyder en morgensejlads til Korcula, der af mange betragtes som den smukkeste af øerne, og her lægger vi til i byen af samme navn. Korcula kaldes den grønne ø, og hvor skov ikke er dominerende, finder vi olivenlunde og spændende vinmarker. Ved Lumbarda-stranden finder vi den sjældne Grk-drue, og vi har mulighed for at prøvesmage den. Korcula er en meget smuk by med en gammel middelalderfæstning. Middelalderbyen er interessant og meget seværdig med sine små kringlede gyder og stræder, og cafeerne og restauranterne ligger indbydende rundt om fæstningsbyen. Katedralen er smuk og velholdt, og det er muligt at komme op i tårnet og få forrygende udsigter over øen og over mod halvøen Peljesac, der er kendt for sin vinproduktion. Også om aftenen er her spændende med liv i de små gader og på havnen. Arkitekturen er typisk veneziansk, og det hævdes at være eventyreren Marco Polos fødeø. Korcula skal opleves – også den gamle bydel uden for fæstningsbyen, der er bygget af gyldne sten brudt på øer ud for Korcula.

3. dag. Dubrovnik
Vi sejler videre sydpå mod Dubrovnik, som er beliggende ved Adriaterhavet. Dubrovnik er i dag en by under beskyttelse af UNESCO og bestemt seværdig. Især den gamle bydel i Dubrovnik, der er omgivet af de massive bymure, er spændende. Byen har også fået tilnavnet ”verdens smukkeste kystby”. Dubrovnik skal derfor opleves, og vi skal høre om den spændende, omskiftelige tilværelse der har fundet sted her. 

4. dag. Nationalparken Mljet
I dag går turen til øen og nationalparken Mljet, også kaldet honningøen, hvor vi går i land i Pomena på øens vestside. På Mljet byggede Benediktinermunkene et kloster smukt omkranset af pinje- og egeskov. Klostret og skovene omkring er en af turens højdepunkter. Øens pinjeskove er regionens smukkeste, og det siges at Odysseus fandt skønheden så overvældende at han tilbragte 7 år her. Vi fortsætter turen ned til saltvandssøen, hvor der er endnu en ø, som vi sejler ud til. Her besøger vi benediktinerklosteret, Sv. Marija, fra det 12. århundrede, der ligger omgivet af saltvandssøerne Lille Jezero og Store Jezero. Søerne er forbundet med en dæmning, hvorfra der er et yndet badested.
Der er skønt på havnen i Pomena. Her kan bades og soles fra kajen, der er små, gode restauranter lige ud til vandet, og byen er dejlig overskuelig.

5. dag. Hvar
Hvar er den længste ø i Adriaterhavet, og det er den ø der nyder flest solskinstimer. Øen er kendt som ”lavendeløen”, og her er fuld af farver og en duft af både lavendel og rosmarin. De charmerende stenhuse i de små byer bader sig i det skarpe lys i flot kontrast til det dybblå hav, og middelalderbyerne er tydeligt påvirket af venezianernes arkitektur. Hvar er en historisk by med katedral og gotiske paladser, og middelalderbyen er også blandt de smukkeste i Kroatien med sine hvide stenbygninger og dybblå vand. Vi overnatter i Hvar, så her er god tid til at besøge seværdighederne. Aftenstemningen indbyder til en cappuccino eller drink, som ofte nydes i en af de dybe, bløde sofaer på caféerne ved marinaen.

6. dag. Omis
Vi sejler til den lille by Omis, som er beliggende ved udmundingen af Cetina-floden. Byen er dramatisk beliggende under de stejle bjerge, og i det 12. århundrede da byen var domineret af sørøvere, gjorde beliggenheden med bjergene i baggrunden byen uindtagelig for udefrakommende. Gå ikke glip af den meget seværdige gamle, historiske bydel, som blev bygget af venezianerne.

7. dag. Split
Vi sejler retur til Split, og her er der mulighed for at opleve byens puls, gå en eftermiddagstur i det gamle Diocletians Palads, indsnuse atmosfæren og måske nyde en kop kaffe i det smukke historiske område eller på byens promenade, Rivieraen, der er beliggende ned til kajen, hvor vores båd ligger. Vi går en tur og oplever hvordan Diocletians Palads har forandret sig gennem årene.

8. dag. Hjemrejse
Tidlig morgen er der afgang mod lufthavnen.

Programændringer kan forekomme undervejs pga. fx vind og vejr, ændrede kajpladser grundet fortrinsret til erhvervstrafik, reparationsarbejder m.m.

Indkvartering

Vi bor på den rigtig flotte motorsejler M/S Lopar, der er rig på atmosfære og charme. Skibet blev renoveret i 2013 og byder bl.a. på et 60 m2 soldæk med liggestole, som inviterer til ren afslapning. Måltiderne ombord indtages i en hyggelig messe på hoveddækket, og vi bliver rigtig forkælet af besætningen. Aftensmaden indtages som regel i fællesskab på velvalgte restauranter i de hyggelige byer hvor vi lægger til.

Der er 14 kahytter, og du kan vælge mellem tre kahyttyper, som alle har eget bad/toilet. Kahytterne er mellem 5,5-6 m2 i størrelse, bortset fra kahytten på underdækket som er den største på omkring 8 m2:

 • Kahyt på underdæk: Har dobbeltseng og vinduer i loftet/dækket.
 • Kahyt på hoveddæk: Har køjesenge (på nær én), og døren kan åbnes ud i det fri.
 • Kahyt på øvre dæk: Har dobbeltseng (130-140 cm bred) samt en ekstra køje, og døren kan åbnes ud i det fri.
Kahytterne ombord på denne motorsejler må ikke forveksles med de store havgående krydstogtskibe. Her er det sparsomt med pladsen, og vi anbefaler derfor at pakke i bløde kufferter/tasker, der bedre kan pakkes af vejen. 
Hvordan kommer jeg frem?

Rejsen er inklusive fly fra Danmark og bustransfer til/fra havnen.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltkahyt, hoveddæk

Fra 13.498,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, under dæk

Fra 8.998,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 9.798,- DKK

2 personer. 2 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 10.298,- DKK

3 personer. 3 sengs kahyt, hoveddæk

Fra 9.498,- DKK

3 personer. 3 sengs kahyt, øvre dæk

Fra 9.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly København-Split tur/retur 
 • Bustransfer fra Split Lufthavn til/fra skibet
 • 7 nætters ophold i valgt kahytkategori med eget bad/toilet
 • Halvpension (Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af dagens program)
 • Dansk turguide.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Havnepenge og turistskat: ca. 40 € pr. person (betales ombord)
 • Drikkevarer samt måltider ud over halvpension 
 • Drikkepenge til besætningen: normalt 30-40 € pr. person 
 • Evt. entré til Nationalpark Mljet
 • Afbestillings- og rejseforsikring.

Gå til toppen af siden