INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Bjerge og borge i Japan

Japansk eventyr med indblik i kulturen og historien

13 dages rundrejse til Japans kendte og ukendte højdepunkter

In stock
Travel Code
KU-006

Det kan du glæde dig til

Japan har smukke alper som veksles med grønne dale. Ind imellem er der vulkaner, som den ikoniske Fuji. Der er termisk aktive områder med kogende varme kilder. Langs kysten ligger de moderne storbyer som Tokyo og Osaka, mens vidunderlige gamle landsbyer bygget næsten udelukkende i træ ligger i bjergene. Og så er der de imponerende historiske borge, hvoraf nogle er mere end 1.000 år gamle, fra da Japan var et feudalt samfund med mange shogunater. Overalt ligger der shinto-helligdomme og buddhistiske klostre, der bevares og benyttes, som det er sket gennem mange århundreder. Det gør Japan til en unik og fascinerende destination. Stille zen-templer og -haver er ofte blot et stenkast fra skinnende neonreklamer, gamle te-ceremonier finder sted i ultramoderne skyskrabere, og inden du bliver lukket ind i elektroniske spillehaller, oplyst af neonreklamer, ser du måske en bonde arbejde uanfægtet i sin rismark. På denne rejse starter du i det ultramoderne Tokyo (med et anstrøg af den gamle kultur), Du fortsætter til Matsumoto, den charmerende bjergby Takayama og runder rejsen af i unikke Kyoto, den vigtigste repræsentant for Japans ældgamle traditioner. Uden for byerne er Japans landskab utrolig smukt. På denne rejse kan du også tilkøbe udflugter til fx Fuji Bjerget og Hiroshima. Velkommen til Kejserriget Japan! 

Rejseplan

Dag By Overnatning Nætter Transport til næste destination
1-2 København Fly 1 Natfly til Tokyo
2-5 Tokyo Villa Fontaine Tamachi 3 Tog
5-7 Matsumoto

Matsumoto Marunouche Hotel - Opgraderingsmulighed: Roykan

2 Tog
7-9 Takayama Takayama Ouan  2 Tog
9-13 Kyoto Hotel Vista Permio Kyoto 4 Tog
13 København - - Dagsfly til København

Kort over rejsen

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Tokyo

Du flyver fra din valgte lufthavn i Danmark med kurs mod Tokyo.

Der er forplejning inkluderet i flyet.

Dag 2: Ankomst i Tokyo

Når du har overstået indrejseformaliteterne, bliver du mødt af en ankomstguide, der hjælper dig hen til den bus, der kører til dit hotel. Når du har tjekket ind, er resten af dagen til fri disposition.

Tokyo var indtil for ca. 400 år siden en lille fiskerlandsby. Edo, som Tokyo dengang hed, blev i begyndelsen af 1600-tallet centrum for shogunen Tokugawa Ieyasus feudale styre, og det kan du opleve en flig af i bydelen Asakusa. Tokyo var allerede en millionby, da kommandør Matthew Perry i 1868 ankrede op i byens havn og dermed genetablerede Japans forbindelse med omverdenen. Det år blev også begyndelsen på Tokyos status som hovedstad.  I dag er Tokyo et lysende eksempel på den japanske modernitet.

Ud over at være Japans hovedstad er Tokyo også landets største by, en fantastisk storby, hvis lige nærmest ikke findes. I modsætning til mange andre hovedstæder og metropoler i verden, har Tokyo bevaret en helt særlig karakter og atmosfære, der adskiller den fra alle andre byer. Der er et hav af skyskrabere, shintohelligdomme med buede tage, grønne parker hvor roen er i højsædet, blinkende reklameskilte på handelsgaderne, og om hjørnet derfra bittesmå caféer og et andet sted på måske 6. sal i et højhus ligger en hel forsamling af restauranter. I den underjordiske etage ved Shinjuku stationen er der et kæmpe madmarked med de lækreste råvarer og færdigretter i sirlige opstillinger og udstillinger – og altid i små portioner. Og så er der et mylder af mennesker – på gader og stræder er de målrettede, i parkerne er de præget af ophøjet ro.  

Du overnatter de kommende 3 nætter i Tokyo.

Der inkluderet forplejning på flyet inden ankomst, men ingen måltider i Tokyo.

 

Dag 3: Sightseeing i Tokyo

Dagen starter med et velkomstmøde, hvor den lokale engelsktalende guide forklarer om rejsens program og giver gode råd og vejledning.

Derefter gælder det heldagssightseeing i Tokyo. Turen foregår dels på gåben og dels med det meget effektive offentlige transportsystem, som du dermed får en introduktion til.

Guiden tager dig først med til shintohelligdommen Meiji Jingu, der er opført i 1920 til minde om kejser Meiji. Det er Tokyos største tempel, og det ligger omgivet af en smuk park med bl.a. enorme cedertræer. Tempelområdet flankeres af nogle imponerende torii-porte bygget af hele cedertræsstammer. Det er populært at bliver gift her, så der er stor sandsynlighed for at se brudepar og gæster i traditionelle dragter her.

Templet ligger i et område, der benyttes som mødested for mange af Tokyos ungdomssubkulturer, så på vej til og fra templet vil man kunne støde på grupper af unge mennesker i fantasifulde kostumer og høre musik høj rockmusik, men inde på selve tempelområdet er der en enestående fred og ro i de smukke anlæg.

Fra templet går du fra Harajuku til Shibuya, en gåtur på op mod 2 km. Begge områder er vigtige for moden, både den, der er på vej frem og som du finder i sidegaderne, og også for de etablerede internationale brands, hvis forretninger ligger side om side på Omotesando. Her kan du observere japansk høflighed, når en kunde forlader en butik, så står mindst en person og bukker dybt indtil kunden er ude af syne. Vel fremme i Shibuya skal du se det verdensberømte kryds, hvor over 1000 mennesker krydser i myldretid, når der er grønt i alle retninger. 

Derefter gælder det Kokyo Gaien parken, hvor det kejserlige palads ligger. Her har kejserfamilien boet siden 1868. Paladsets grundmure stammer tilbage fra 1457, og der har været borg eller palads på området siden. Paladset er privat område for kejserfamilien og er omgivet af intakte voldgrave med 9 intakte broer, som offentligheden ikke må krydse. Af broerne er især Nijubashi broen berømt, fordi man herfra ser paladset i baggrunden. Selve parken er et af Tokyos smukke og meget rolige åndehuller, og her kan du se ægte japansk havekunst.

I Asakusa distriktet skal du opleve en flig af det oprindelige Tokyo med smalle gyder og stræder, og især templet Sensoji med Tordenporten med de enorme rislamper spiller en central rolle. Det er Tokyos ældste tempel og er til ære for gudinden Kannon. Mange kommer her for at tænde røgelsespinde og vifte den hellige røg på sig for at komme af med dårligdomme eller opnå held i livet. En lang gade med små boder, Nakamise, går fra Tordenporten op til templet, og i den gade kan du købe souvenirs og mad.

Dagens sidste udflugtspunkt er Tokyo Skytree, et tv- og radiotårn med restauranter og observationsetage, som ligger i Sumido. Tårnet er 634 meter højt, og fra observationsetagen har du en fantastisk udsigt over byens skyline. Desuden bliver det også tydeligt, hvor kæmpestor Tokyo er. Og hvis vejret er klart, får du også en formidabel udsigt til det hellige sneklælde bjerg Fujiayma.

Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Du overnatter i Tokyo.

Morgenmad er inkluderet.

 

Dag 4: Tokyo på egen hand. Tilkøbsudflugt til Fuji Bjerget

Dagen er til fri disposition, eller du kan købe en udflugt til Fuji Bjerget.

Tokyo har så meget at byde på, at det handler om at vælge det man gerne vil. I Shinjuku ligger stationen af samme navn, det er verdens travleste station med over 3 millioner passagerer hver dag. Stationen er 1,5 km lang mellem de yderste perroner, og betjenes af mange jernbaneselskaber. Du kan taget metroen hertil og opleve den travle ordentlighed, som præger japanske rejsende.

Lige i nærheden ses et af de nyeste skud inden for moderne arkitektur, den meget smukke Kokon-bygning, der med sine 203 meter rejser sig som en kæmpe silke-kokon.  I gåafstand ligger Tokyos rådhus, tegnet af Kenzo Tange. Det enorme og imponerende bygningskompleks giver mulighed for at se metropolen fra højden. Tag elevatoren op til udsigtsetagen og ser den uendelige by. Og måske kan du igen se Japans hellige bjerg og højeste top, Fuji. 
Hvis du har lyst til en dag i kunstens navn, kan du besøge det eksklusive private Nezu-museum. Her er en udsøgt samling gammel asiatisk kunst samlet af industrimanden Nezu Kaichiro. I en meget elegant museumsbygning af tegnet af Kima Kengo, kommer de enkelte værker til deres fulde ret. Men der er andre grunde til at besøge museet. Museets have er en af - ja måske den smukkeste i Tokyo. Man træder ind i et landskab, som man absolut ikke kunne forvente at finde her midt i en millionby! 

Du overnatter i Tokyo.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tilkøbsudflugt

Heldagsudflugt til Fuji Bjerget

Fujiyama, Mount Fuji eller Fuji Bjerget. Kært barn har mange navne. Den koniske, sneklædte top på Fuji Bjerget er om noget blevet ikonet for Japan – nok et at de mest kendte billeder fra Japan. Bjerget ligger ca. 2 timers kørsel fra Tokyo, det er en aktiv, men slumrende vulkan og er 3.776 meter højt – og du kan tydeligt se bjerget fra Tokyo på klare dage. Fujiyama er på UNESCOs verdensarvsliste.

Turens første stop er Kawaguchi-ko. Og med god grund. Den bedste udsigt mod bjerget har du nemlig fra Kawaguchi-ko, en af de fem Fuji-søer. På en klar og rolig dag kan man se bjerget spejle sig i søen. Derefter går turen til Oshino Hakkai, der er kendt for kildevældet og ”de otte damme”. Området er meget hyggeligt med salgsboder med lækre delikatesser. Senere i dag besøger du ninja-landsbyen Oshino Shinobi no Sato, hvor du lærer om ninjaernes kampkunst, Ninjutsu. Dagen rundes af med en fantastisk 4D filmforevisning –  en flyvetur med ”Fuji Airways” gennem skiftende årstider og områder på og omkring Fuji Bjerget. Turen slutter i Tokyo til aften.

 

Dag 5: Fra Tokyo til Matsumoto. Udflugt til Matsumoto Borgen og Daio Wasabi gården

I dag skal du med lyntoget fra Tokyos Shinjuku station to Matsumoto. Turen tager ca. 2 en halv time, og du kører med almindeligt lyntog med Japan Rail selskabet. På turen bevæger du dig fra det kystnære Tokyo ind i hjertet af De Japanske Alper. Matsumoto ligger et præfekturet Nagano, der i 1988 var værtsby for vinter OL.

Ved ankomst i Matsumoto bliver du mødt af guiden, der fører dig til hotellet. Umiddelbart derefter går turen til Matsumoto Borgen, en af 49 historiske og intakte borge i Japan. Matsumoto Borgen er en helt fantastisk borg og ligger meget scenisk omgivet af en voldgrav og med bjergene i baggrunden. Den blev bygget i 1504, og det 7 etager høje tårn har bevaret sin originale, sorte træfacade og stensætning. Matsumoto-borgen er udnævnt som nationalmonument i Japan og regnes for sammen med Himeji- og Kumamoto-borgene at være de tre vigtigste borge i Japan.

Efter besøget er der besøg på en gård, Daio Wasabi, hvor den japanske peberrod wasabi bliver dyrket. Wasabi er en meget vigtig ingrediens, når man får fx sushi. Men den ægte wasabi er sjælden at få, især uden for Japans grænser. Den tykke grønne jordstængel er nemlig ekstremt svær at dyrke. Det tager typisk 8 eller flere år tager dyrke roden til høststørrelse. Den dyrkes ved flodbredder i De Japanske Alper og kræver masser af vand og en konstant vandtemperatur på mellem 11 og 14 grader. Kun tre områder i Japan opfylder de krav.

Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Du bor to nætter i Matsumoto.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tilkøbsmulighed

Opgradering til indkvartering på traditionel roykan med onsen

Et roykan er traditionel japansk indkvartering, nærmest at sammenligne med en kro. Ved denne opgradering skal du bo på Tobira Onsen Myojinkan, der ligger i Tobira området, der har mange varme kilder, ca. en halv times kørsel fra centrum af Matsumoto. Værelserne er rummelige og indrettet i japansk stil med traditionelle skydedøre i rispapir og træ, og der er vævede stråmåtter og futonsenge. (Nogle værelser har dog vestlige senge.) Værelserne har aircondition, sofa, TV og sikkerhedsboks, og der er badekåbe til fri afbenyttelse. Badeværelset har hårtørrer og toiletartikler inkl. tandbørste.

Dette roykan har eget onsen, og der er både et indendørs og et udendørs bad, der kan benyttes gratis, når man bor der. I forbindelse med onsen er der også en spa med ansigtsbehandlinger og massage.

Roykan’et udlejer også cykler.

Opholdet inkluderer middag og morgenmad. Middagen er en traditionel japansk kaiseri middagsmenu. Kaiseki-måltidet er det kulinariske højdepunkt i en ryokan, og måltidet præsenteres, så det er en glæde for både syn og smagsløg. Der serveres op mod 15 små, mundrette forretter, frisk sashimi (rå fisk), supper, grillet fisk eller kød, en varm ret, ris med misosuppe og en lille dessert. Retterne tilberedes med sæsonens ingredienser og lokale specialiteter. Et kaiseri måltid er en stor oplevelse i sig selv.

Til morgenmad kan du vælge mellem en japansk menu og en vestlig menu.

Dette roykan er medlem af ”Relais og Chateau”.

 

Dag 6: På egen hånd i Matsumoto. Tilkøbsudflugter: 1) vandretur på Nakasendo vejen eller 2) heldagstur til Nagano

Dagen er til fri disposition i Matsumoto. Der er mulighed for at tilkøbe en udflugt.

Du skal unde dig selv en meget japansk oplevelse, nemlig et onsenbad. Matsumoto ligger i bjergene i et termisk aktivt område. Derfor er der varme kilder mange steder, og der er både private og offentlige onsenbade i byen. Et onsenbad forsynes med vand fra varme kilder, og det opfattes som sundt og helsebringende at bade i det mineralrige vand. At bade i et onsenbad rækker mange hundrede år tilbage i den japanske historie, og det er en måde at bade på, som japanerne ynder meget. En rejse til Japan er derfor ikke fuldendt, før du har været i et onsenbad. Man bader helt nøgen i et onsenbad, og der er faste regler for, hvordan man gør. Helt frem den vestlige turismes indtog for ikke så mange år siden var alle bade fælles. I dag er de fleste bade kønsopdelte, men du oplever alligevel en unik del af den japanske kultur.

Overnatning i Matsumoto.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tilkøbsudflugt

Guidet vandretur på Nakasendo vejen

Matsumoto ligger i Kiso Dalen, og gennem Kiso Dalen løber en meget velholdt del af den gamle Nakasendo vej. Den 534 km lange vej forbandt Tokyo og Kyoto i Edo perioden, hvor der også fandtes 69 ”hvileområder”. Vejen er i dag en velpræpareret vandresti, og naturen er smuk i området. Du har mulighed for at gå de 8 km fra Magome til Tsumago. Begge landsbyer er meget smukke med gamle traditionelle træhuse og brolagte gader. Mellem byerne passerer du gennem andre landsbyer, går gennem både fyrreskov og bambuslunde, går langs vandløb og passerer steder, hvor du kan se noget af den oprindelige brolægning, fra tiden hvor vejen var en livsnerve. Du passerer også et klassisk tehus, hvor du få serveret en kop te og måske en syltet blomme og et bolsje.

Det er en stor oplevelse at gå denne korte strækning, fordi du oplever essensen af den klassiske Nakasendo vej, samtidig med at du ser smuk natur fra og i bjergene.

Turen ledes af en lokal engelsktalende guide. Du kører med tog fra Matsumoto til Nakatsugawa, og derfra med bus til Magome. Du kører retur med tog til Matsumoto fra Nagiso. Du er tilbage i Matsumoto sidst på eftermiddagen.

 

Tilkøbsudflugt

Heldagstur til Nagano

Nagano er en by med omkring 400.000 indbyggere. Den ligger i De Japanske Alper omgivet af høje, stejle bjerge, og eksploderer om vinteren med vintersportsturister. I 1988 var byen vært for Vinter OL. Byen har dog også en rig historie, der rækker mange hundrede år tilbage. Byen er vokset frem omkring Zenkoji templet, der er et af de vigtigste og mest populære templer i Japan. Det blev grundlagt i det 7. århundrede og huser den ældste Buddha i Japan. Templet er et aktivt tempel, og der bliver afholdt ceremonier dagligt af ypperstemunke der er klædt i farvestrålende traditionelle dragter og klassiske japanske træsandaler. En lang smuk brolagt vej fører op til templet, og på begge sider er der et væld af små souvenirboder og restauranter, der typisk har både en japansk siddeafdeling og så en afdeling med vestlige borde og stole.

 

Dag 7: Fra Matsumoto til Takayama. Gåtur i den gamle bydel og besøg på sakebryggeri

I dag kører du fra Matsumoto til Takayama med tog. Turen er knap 400 km og med skiftetider tager turen ca. 6 timer.

Takayama er noget af en sjældenhed i det moderne Japan – en by, som stadig har det meste af sin oprindelige charme i behold. Byplanen stammer fra sidst i 1500-tallet, og den har bevaret sit præg af fæstningsby med smalle gader, som har charmerende butikker og huse med utallige udskårne gittervinduer. Byen er ikke større, end at man nemt kan udforske den til fods. Det gamle bycentrum, Sanmachi Suji, består af tre gader med oprindelige butikker, private huse, bryggerier og museer. Saké-bryggerierne kendes nemt på de runde kurve med cypresgrene, som hænger over indgangen. Takayama var førhen berømt for sine træskærere samt tømrere, der fremstillede helligdomme. Disse håndværkere var i høj kurs i Kyoto og Nara, hvor de byggede paladser og templer. I dag føres disse håndværk videre gennem fremstilling af møbler og træskærerarbejder. Et antal museer i byen er helliget disse gamle traditioner. Desuden tilbyder Takayamas mange glimrende butikker håndlavet papir, chrysanthemum-sten, tatami-måtter, unikke lakarbejder samt lokalt producerede lerpotter. Byen rummer også nogle af Japans fineste antikvitetsforretninger, der bl.a. fører møbler i traditionel stil.

Ved ankomst i Takayama bliver du mødt af din guide, som viser dig rundt i byen. Du besøger Takayama Jinya, der er den eneste tilbageværende by fra tiderne med samuraier og shoguner. Derefter går turen til et af de gamle, traditionsrige sakebryggerier for at se hvordan den klassiske bryg bliver fremstillet. Du skal også smage på risvinen, der er den japanske nationaldrik

Du bor de kommende 2 nætter i Takayama.

Morgenmad er inkluderet.

 

Dag 8: På egen hånd i Takayama. Tilkøbsudflugter: 1) Mad og kultur vandring eller 2) cykeltur i Hida-Furukawa

Dagen er til fri disposition i denne lille perle af en by. Der er mulighed for at deltage på tilkøbsudflugter.

Du overnatter i Takayama.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tilkøbsudflugt

Mad og kultur vandring i Takayama

Gå på opdagelse i Takayamas unikke atmosfære og rige fødevarekultur. Sammen med guiden besøger du en række butikker med et bredt udvalg af lokale varer, som udenlandske turister sjældent finder frem til. På byens marked får du en fornemmelse af det lokale liv. Her kommer bønder fra det omkringliggende landbrugsland for at sælge deres afgrøder, og her foretager de lokale dagens indkøb. Det er altid en stor oplevelse at dufte og se det livlige marked med de mange eksotiske fødevarer, krydderier og urter. Du skal smage på forskellige specialiteter, der er med til at sætte Takayama på det madmæssige Japankort, og du hører om de mange sakebryggerier.  Turen varer ca. 2 ½ time.

 

Tilkøbsudflugt

Cykeltur i Hida-Furukawa

Hida Furukawa er en både charmerende og hyggelig lille by i en dal i Gifu præfekturet, ca et kvarters togtransport fra Takayama. Byen gennemskæres af en flod, der er vigtig både for byens beboerer men også for den lokale sake-produktion. Hida-Furukawa er næsten som et frilandsmuseum – en by med masser af historiske træbygninger, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra Edo-perioden, hvor byen netop udviklede sig pga. af de rige træressourcer fra bjergene omkring dalen, fx ceder, cypres, bambus og fyrretræ. Byen er gennemskåret af kanaler, nogle af kanalerne har bestande af karper.

På den guidede cykeltur cykler du gennem byen og hører om dens historie og får udpeget de vigtigste bygninger. Du cykler også uden for byen og cykler ad små stier gennem rismarkerne. Du får også smagsprøver på lokale fødevarer.

Turen inkluderer guide, cykel, hjelm og forsikring. Turen starter fra Hida Furukawa Station, som du selv tager toget til.  Turen varer 3½ time.

Ved bestilling skal din højde oplyses af hensyn til cykel.

 

Dag 9: Fra Takayama til Kyoto

I dag kører du med tog fra Takayama til Kyoto. Først kører du 2½ time med Hida Wide View Express toget fra Takayama til Nagoya, en meget smuk tur på 167 km gennem De Japanske Alper. I Nagoya skifter du til høj hastighedstoget Shinkansen og kører de sidste 148 km på kun 40 minutter.

Shinkansen toglinjer og -system blev udtænkt og planlagt i 1960’erne, og fremtidssikrede Japans offentlige transport. Det er et fremragende togsystem, hvor det kun er shinkansen tog, der kører på skinnerne – andre typer tog er henvist til andre skinnesæt. Shinkansen kører med mellem 6 og 18 vogne. Dertil har hvert tog et navn og et nummer, fx Sakura 540. På informationsskiltene oplyses mange vogne det enkelte tog kører med. På selve perronen er der trykt ikoner, hvor du kan se præcist, hvor din vogn holder, fx ”6 vogne – vogn 5” eller ”12 vogne – vogn 3”. Og toget holder inden for få cm af markeringen. Så når man har fået øje på systemet, er det supernemt. På ægte japansk vis stiller man sig pænt i kø ud for det relevante ikon på perronen, og når alle, der skal af, er kommet ud, går man stille og roligt ombord i toget i den rækkefølge, man er ankommet i – ikke noget med at mase foran eller udenom!

Japanerne er transportmæssigt fremsynede og er allerede i gang med at bygge et endnu hurtige togsystem, hvor togene kører på magneter, den først linje åbner om få år.

Kyoto var Japans hovedstad fra 794 til 1869, og i den tid shogunerne regerede landet, var det her hoffet levede skarpt adskilt fra almindelige mennesker. Som hovedstad var det også her landets smukkeste templer, helligdomme, paladser, pragtboliger og parker blev opført. Gennem flere generationer blev byens kunsthåndværkere dygtigere og dygtigere, og den dag i dag betragtes Kyoto som de oprindelige kunstarter og håndværks japanske vugge.

I dag, 1200 år senere, byder Kyoto på en glimrende mulighed for at fordybe sig i disse yderst forfinede kunstarter, som definerer selve den japanske kultur. Ikke færre end 1600 buddhist-templer, 400 shinto-helligdomme, tre paladser samt dusinvis af perfekt anlagte haver giver dig uendelige muligheder for spændende oplevelser.

Du bliver mødt af en ankomstguide på togstationen i Kyoto, og du bliver fulgt til dit hotel.

Du skal overnatte i Kyoto de kommende 4 nætter.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 10: Sightseeing i Kyoto til Kinkakuji, Nijo-borgen, Heian Helligdommen og Kiyomizudera Templet, til fods og med metro

Der er heldagssightseeing til nogle af Kyotos højdepunkter. Guiden møder dig på hotellet og I tager dels offentlig transport og dels går I rundt.

Du begynder med at køre til KinkajuJi, Den Gyldne Pavillon eller Guldpavillonen. Pavillonen blev oprindeligt opført under Shogun Ashikaga Yoshimitsu (1358-1408), men blev nedbrændt af en ulykkelig munk i 1953. Den blev genopført i 1955 og er en tro kopi af den oprindelige bygning, med 100.000 stykker 22-karat bladguld. Dens spejlbillede i kyokochi-dammen (Spejldammen) er et betagende syn.

Bagefter besøger du Nijo-borgen, der med sine fornemme haver og gamle bygninger er et af Kyotos absolutte højdepunkter. Borgen er udpeget som UNESCO verdensarv. Borgen – eller måske rettere paladset - blev oprindeligt bygget af Tokugawa-shogun’erne som bolig, men efter at shogunatet faldt, blev det kejserbolig, inden det blev åbnet for offentligheden som museum. Borgen er opdelt i flere bygninger, og modtagelsesværelserne i Ninomaru-paladset er særligt imponerende og kendt for sine knirkende nattergalegulve, der med sine knirkende lyde varskoede om, at besøgende nærmede sig.

Dernæst gælder det Heian Helligdommen, der blev bygget i 1895 for at markere og fejre Kyoto 1100 års jubilæum. I forhold til andre helligdomme i Kyoto er dette ”nybygget”! Det er ikke desto mindre et mageløst helligdomskompleks med en kæmpestor, traditionelt rødmalet toriport som indgang. De smukke træbygninger med cinnoberrøde søjler og glaserede grønne tegltage er omkranset af japanske kirsebærtræer. Derfor er helligdommen særligt i kirsebærtræernes blomstringstid særlig populær med tusindvis af japanere, der beundrer de lyserøde blomster.

Dagens sidste seværdighed er Kiyomizudera Templet, der også er UNESCO verdensarv. Du går ad små smalle brolagte stræder med gamle træhuse op til Kiyomizu, der ligger i den østlige del af byen oppe i på en bjergside. Templet hedder oversat Det Klare Vands Tempel. Den imponerende og smukke tempelbygning er 3 etager høj, bygget i træ og tappet sammen - opført helt uden brug af søm eller nagler. Templet har en stor terrasse, hvorfra der er en formidabel udsigt over Kyoto. Det er et umådeligt populært sted at se solnedgangen fra, og udsigten får en ekstra dimension i efteråret, når bjergsidens løvtræer får smukke røde og gule efterårsfarver. Bag templet ligger Jishu helligdommen, hvor kærligheds- og ægteskabsguden residerer. Mange unge japanere kommer hertil for at bede om held i kærlighed og et godt ægteskab.

Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Du overnatter i Kyoto.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 11: På egen hånd i Kyoto. Tilkøbsudflugt til Hiroshima og Miyajima

Dagen er til fri disposition i Kyoto. Du kan vælge at tilkøbe en udflugt til Hiroshima og Miyajima.

Kyoto har så meget at byde på, at kunsten i virkeligheden er at begrænse sig. Du kan besøge Gion, der er et af de berømte geisha-distrikter. Her vil du om dagen opleve geisha-lærlingene, maikoerne, gå gennem gaderne for at gå på visit i tehusene. De er klædt i smukke farvestrålende kimonoer, men har ikke den klassiske hvide ansigtsmake-up på, den hører til om aftenen. Geishaer og maikoer opfattes i udlandet som prostituerede, men intet kunne være længere fra sandheden. Det er en 5 år lang uddannelse at blive geisha, og de er uddannet i kunst, musik og poesi, og deres primære funktion er at være værtinder ved sammenkomster. At have en dygtig geisha som værtinde kan sagtens koste over 10.000 kr. for et par timer.

Du overnatter i Kyoto.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Tilkøbsudflugt

Heldagstur til Hiroshima og sejltur til tempeløen Miya-jima

Først tager du med båd til øen Miya-jima. Miya-jima – eller Itsuku-shima, som den førhen kaldtes – har været et helligt sted for japanerne, siden det første tempel blev opført her for over 1500 år siden. Itsukushima-jinja-templet er en af øens største attraktioner, og den enorme røde torii-port, som står i en lavvandet bugt og synes at flyde, når det er højvande, er et af de mest fotograferede motiver i Japan. Øens lille by har en afslappet atmosfære, og spredt rundt på øen findes mange små templer og helligdomme, som er et besøg værd.

Om eftermiddagen gælder det Fredsmuseet og Fredsparken, hvor man mindes den forfærdelige og tragiske begivenhed d. 6. august 1945, hvor verdens første atombombe blev sprængt for at tvinge japanerne til at overgive sig efter 2. verdenskrig. Hiroshima har for længst rejst sig fra asken efter den forfærdelige begivenhed men den kuppelformede bygning var den eneste, der delvis modstod bomben, og resterne af den blev af UNESCO udnævnt som verdensarv i 1996. Fra kuplen vandrer du ind i Heiwa-ko-en (Fredsparken), som er overstrøet med mindesmærker, heriblandt Børnenes Fredsmindesmærke, der var inspireret af et barns ønske om at folde tusind papirtraner, inden hun døde af leukæmi. Desværre fik hun ikke sit ønske opfyldt, men hendes klassekammerater foldede de resterende, og det var startskuddet til en landsomfattende kampagne. Snore med papirtraner er den dag i dag ophængt på mindesmærket, og nye føjes regelmæssigt til. På museet forklarer udstillingen, hvad nuklear krigsførelse er, og her gives tillige en mere detaljeret beskrivelse af begivenheden d. 6. august 1945.

Sidst på eftermiddagen tager du igen med Shinkansen tilbage til Kyoto.

På turen benyttes forskellige offentlige transportmidler som Shinkansen, metro, lokal tog og båd; hvilke får du at vide på dagen. Du skal også regne med at gå meget.

 

Dag 12: På egen hånd i Kyoto. Tilkøbsudflugt Cykeltur til Fushimi Inari

Dagen er til fri disposition i Kyoto. Du kan vælge at tilkøbe en udflugt til.

Du kan vandre ad Filosofstien gennem den nordlige del af Higashiyama distriktet. Filosofstien bugter sig langs en kanal, der er plantet til med hundredvis af japanske kirsebærtræer. I blomstringssæsonen, Sakura, er det et særdeles populært sted. I den smukke bydel Higashiyama kan du opleve en traditionel teceremoni i et traditionelt japansk træhus med tynde vægge og skydedøre, nogle steder lavet af en form for pergament. Du sidder direkte på gulvet foran en kvinde klædt i den smukkeste kimono. Du kan besøge Yasaka helligdommen, der blev grundlagt for mere end 1300 år siden, og forbinder Higashiyama distriktet med geishadistriktet Gion. Mens du går rundt skal du være opmærksom på, at når gardinerne er rullet ned foran en butiksdør, ja så betyder det, at butikken er åben!!

Du overnatter i Kyoto.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Tilkøbsudflugt

Halvdagscykeltur til Fushimi Inari og Sanjusangen-do Templet

På denne guidede tur cykler du gennem Kyotos gader og stræder og besøger undervejs nogle lidt oversete perler blandt alle Kyotos højdepunkter.

Du besøger først Sanjusangen-do templet, der rummer en unik samling på 1001 træ Buddha-statuer fra 1200-tallet. De står i en enorm tempelbygning, der ligeledes kan dateres tilbage til samme tid. I centrum står en 1000-armet statue af Barmhjertighedens Buddha, et mesterværk udskåret af den berømte træskærer Tankei i 1254. Hvert år afholdes der efter gammel tradition en bueskydnings-konkurrence langs templets langside. Her afskød i 1686 en deltager ikke mindre end 8000 pile i træk mod målskiven!

Herefter cykler du til til helligdommen Fushimi Inari Taisha, der opnåede international berømmelse ifm. filmen ”Mit liv som geisha”. Helligdommen er hovedtempel for ca. 40.000 mindre templer over hele Japan viet til den japanske ræve-gudinde. Overalt ser du stenfigurer af ræve og stierne ved helligdommen er flankeret af ikoniske orangerøde toriporte. Portene er skænket af mange forskellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt særlig stemning over stedet, hvor der i alt er op mod 10.000 af de orangerøde porte.

Du starter fra Kyotos stationsterminal og varer 3½ time. Du cykler 14 km i nemt terræn.

 

Dag 13: Fra Kyoto til Osaka lufthavn, hjemrejse

Dagen er til fri disposition indtil afgang til lufthavnen i Osaka. Transport til lufthavnen er i bus, og du bliver hentet på hotellet. Fra Osaka begynder du rejsen tilbage til Danmark med hovedet fuldt af oplevelser og kufferten fyldt med spændende souvenirs fra din rejse i Solens Rige.

Flyet lander i Danmark først på aftenen.

Der er i dag inkluderet morgenmad på hotellet samt forplejning på flyrejsen

Priserne på tilkøbsture (skal bestilles hjemmefra)

Dag 4 Heldagsudflugt til Fuji Bjerget kr. 995
Dag 5 Opgradering til Roykan Tobira Onsen for 1 nat, ved 1 pers. i enkeltværelse kr. 2.900
Dag 5 Opgradering til Roykan Tobira Onsen for 1 nat ved 2 pers. i dobbeltværelse kr. 1.640
Dag 6 Guidet vandretur på Nakasendo vejen kr. 2.150
Dag 6 Heldagstur til Nagano kr. 1.950
Dag 8 Mad og kultur vandring i Takayama kr. 785
Dag 8 Cykeltur i Hida-Furukawa kr. 640
Dag 11 Heldagstur til Hiroshima og Mirajima kr. 2.995
Dag 12 Halvdagscykeltur til Fushimi Inari kr. 775

*Priserne er pr. person

Indkvartering i Japan

Rejsen er planlagt med brug af følgende centralt beliggende hoteller:

Villa Fontaine Tamachi

Tokyo-Tamachi

Det 3-stjernede Villa Fontaine Tamachi ligger ca. 10 minutters gang fra både togstation og metrostation.

Hoteller ligger i en høj bygning, som bl.a. også huser en række kontorer – hotellet råder over 4 etager. Der er butikker og restauranter lige udenfor døren.

Alle 173 værelser har køleskab, aircondition og TV. Værelserne er små, men behageligt indrettet i afslappende stil.

Badeværelset er et klassisk præfabrikeret badeværelse med toilet, håndvask, bruser i badekarret, hårtørrer og toiletartikler.

Der er morgenmadsrestaurant på hotellet, gratis wifi og betalingsvaskeri.

 

Matsumoto Marunouche Hotel

Matsumoto

Det 3-stjernede Matsumoto Marunouche Hotel ligger i hjertet af Matsumoto, 2 minutters gang fra Matsumoto borgen og ca. 15 minutters gang fra stationen. Desuden ligger også Nakamachi gaden kun 2 minutters gang fra hotellet. Hotellet er 8 etager højt og 92 værelser. Værelserne er indrettet med lyse træsorter og i beige og gråbrune farver. Der alle moderne faciliteter inkl. hårtørrer og køleskab, og der er gratis toiletartikler på badeværelset. Der er gratis kaffe- og tefaciliteter på værelset.

Hotellet har morgenmadsrestaurant

 

Takayama Ouan

Takayama

Det rigtig gode 3-stjernede hotel Takayama Ouan ligger 3 minutters gang fra stationen og knap 10 minutters gang fra Takayamas gamle bydel, Takayama-Jinya og det berømte Miyagawas morgenmarked.

Hotellet er indrettet på traditionel, japansk vis med vævede tatami-stråmåtter overalt, hvorfor du tager dine udendørs sko af, og et par låne-slippers på.  På tagterrassen er der et udendørs spabad med vand fra varme kilder.  Værelserne på Takayama Ouan har vævede tatami-stråmåtter, vestlige senge, satellit-tv, køleskab, kaffe- og tefaciliteter amt eget badeværelse med bruser, hårtørrer og toiletartikler. Der er gratis wifi i lobbyen, mens der skal bruge kabel på værelset.

Hotellets restaurant serverer egnsspecialiteter, herunder retter med oksekød fra lokale kvægavlere, foruden daglig morgenbuffet med 60 lokale japanske og vestlige retter. Restauranten tilbyder desuden gratis ramen-nudler fra kl. 22.30-23.30.

 

Hotel Vista Premio Kyoto

Kyoto

Det 3-stjernede Hotel Vista Premio Kyoto ligger lige på den anden side af floden fra geisha-kvarteret Gion. Der er 5 minutters gang til Shiyakusho-mae Station og Kamogawa-floden.

Hotellet er 6 etager højt og har 84 værelser. Hotellet har restaurant Itsushima med japanske retter, og restaurant Roccaccio med italienske retter. Vista Premio Hotel ligger omgivet af butikker og restauranter, og der er kun 10 minutters gang til det berømte Nishiki madmarked.  

Værelserne er moderne indrettet med traditionelle islæt, fx er der vinduesskærme i papir. Værelserne har aircondition, luftrenser/-fugter, køleskab, 32" fladskærms-tv og gratis WiFi

Hotellet tilbyder også tøjvask og -rens, den døgnåbne reception tilbyder bagageopbevaring. Der kan købes drikkevarer fra salgsautomater.

 

Opgraderingsmulighed:

Roykan Tobira Onsen

Matsumoto

Et roykan er traditionel japansk indkvartering, nærmest at sammenligne med en kro. Ved denne opgradering skal du bo på det 4-stjernede Tobira Onsen Myojinkan, der ligger i Tobira området, der har mange varme kilder, ca. en halv times kørsel fra centrum af Matsumoto. Værelserne er rummelige og indrettet i japansk stil med traditionelle skydedøre i rispapir og træ, og der er vævede stråmåtter og futonsenge. (Nogle værelser har dog vestlige senge.) Værelserne har aircondition, sofa, TV og sikkerhedsboks, og der er badekåbe til fri afbenyttelse. Badeværelset har hårtørrer og toiletartikler inkl. tandbørste.

Dette roykan har eget onsen, og der er både et indendørs og et udendørs bad, der kan benyttes gratis, når man bor der. I forbindelse med onsen er der også en spa med ansigtsbehandlinger og massage.

Roykan’et udlejer også cykler.

Opholdet inkluderer en kaiseri middag og morgenmad.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Bjerge og borge i Japan
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Danmark til Tokyo og hjem fra Osaka
 • Ankomstguide i lufthavnen i Tokyo
 • Togrejse med Shinkansen fra Nagoya til Kyoto
 • Transport med metro, bus og almindeligt lyntog som beskrevet i dagsprogrammet
 • Ankomstguide på banegården i Kyoto                       
 • Lokale engelsktalende guider
 • 11 nætter på 3-stjernede hoteller
 • 11 x morgenmad
 • Alle transporter, udflugter, entréudgifter i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Alle skatter og afgifter
 • Mulighed for opgradering til roykan i Matsumoto (skal bestilles samtidig med rejsen)

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring

Vælg afrejse fra:

København

Billund   + 500 kr.

Aalborg  + 500 kr.

 

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.

Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER:

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

 

VISUM

Som dansk statsborger kan du rejse til Japan uden visum. Dit pas skal minimum være gyldigt under hele dit ophold. Ved indrejse i Japan skal du afgive biometriske data som fx fingeraftryk og et foto, og der biver stillet nogle spørgsmål om din rejses formål. Derefter får du et indrejsestempel i dit pas, som giver dig ret til 90 dages ophold.   

 

HOTELLER OG ØVRIG INDKVARTERING:

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent.

Generelt er hotelværelser i Japan meget små. Dobbeltværelser har normalt to enkeltsenge. Hvis det er vigtigt at sove i dobbeltseng, skal det oplyses ved bestilling af rejsen. På alle hotelværelser er der slippers til dig, man tager skoene af og bruger slippers på værelset. Desuden er der på sengen er lagt en natskjorte frem – det er dog onesize. Der er meget lidt plads til bagage. På alle 3-stjernede og mange 4-stjernede hoteller er badeværelserne små, standardiserede, præfabrikerede plastikrum, der stort set er ens fra hotel til hotel. Der er hårtørrer på badeværelset, og typisk også en pakke med engangs-toiletsager samt sæbe og shampoo. Overalt i Japan er det normalt med varme i toiletsædet (og man kan desuden aktivere et elektronisk rense/skylle program, hvis man har lyst til at prøve det).

Et ryokan er et japansk gæstehus, og de findes i alle prisklasser. Værelserne er japansk indrettet med tynde papirvægge og klassiske skydedøre. Værelserne har typisk en futon som seng, og den ryddes af vejen om dagen. Hvis opholdet inkluderer pension, serveres maden typisk i værelset på små serveringsbakker på ben og du sidder på gulvet i klassisk japansk stil.

 

ONSEN:

Et onsenbad er et bad i naturlige varme kilder. At bade i et onsen-bad rækker mange hundrede år tilbage i den japanske historie. Man bader helt nøgen i et onsen-bad, og der er faste regler for, hvordan man gør. Helt frem den vestlige turismes indtog for ikke så mange år siden var alle bade fælles. I dag er de fleste bade kønsopdelte, men du oplever alligevel en unik del af den japanske kultur. Onsen findes både som offentlige og private bade, mens fælles for dem alle er, at de får deres vand fra varme kilder, og det opfattes som sundt og helsebringende at bade i det mineralrige vand.

Hvis du har tatoveringer, kan du blive nægtet adgang til et onsenbad, eller du kan blive bedt om at dække dem til med fx plaster. Der skyldes, at tatoveringer forbindes med det kriminelle japanske miljø.

 

VEJRET:

I Japan er der 4 årstider. Japanerne er stolte over at have 4 årstider, og et forbavsende antal af dem er overbeviste om, at det er et særligt japansk fænomen.

Foråret strækker sig fra marts til og med maj, og det er den bedste tid at besøge Japan. Det er varmt uden at være stegende hedt, og der er begrænset nedbør. I 3 uger i marts og april blomstrer kirsebærtræerne, denne særlige sæson kaldet Sakura, Det er årets højdepunkt og forbundet med stor festivitas for japanerne. Det er samtidig en kæmpeoplevelse at se både kirsebærtræerne i blomst men også at se, hvor meget denne særlige tid betyder for japanerne. Det er dog absolut dyreste tidspunkt at rejse på.

Sommeren strækker sig fra juni til og med august. Juni bringer regn og i juli og august bliver det meget varmt og ret fugtigt. Dagtemperaturer på 30-35° er ikke usædvanlige.

Efteråret strækker sig fra september til november. Det er et rigtig godt tidspunkt at besøge Japan. Temperaturerne er behagelige men stadig varme langt hen, og fugtigheden falder meget. Ahorntræernes efterårsfarver træder frem og giver landskab og haver en helt anden karakter. Det er meget smukt. Det sydlige Japan kan blive ramt af orkan, eller tyfon som de kaldes her.

Vinter strækker sig fra december til februar, og de japanske alper og øen Hokkaido får masser af sne og frost. Byerne i lavlandet ud mod Stillehavet, Tokyo, Kyoto, Hiroshima og Osaka, får sjældent sne og frost. Det kan være koldt indendøre i gamle bygninger, da der ikke er installeret centralvarme.

Gå til toppen af siden

Loading...