INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Ea’talia – Kokkeskole i Umbrien

Kom under huden på det ægte italienske køkken

Det er med god grund, at det italienske køkken har erobret verden. Tag med på kokkeskole og lær at beherske italiensk madlavningskunst, der sikrer respekt for gode råvarer og dyrkelse af intense smagsoplevelser.

In stock
Travel Code
KU-018
Det kan du glæde dig til

Det italienske køkken er duften af de bedste og mest friske råvarer. Det er synet af farverne, der langsomt koger sammen til de simple, gode smage. Det italienske køkken er følelsen af at spise mad, der er lavet med kærlighed. Og drømmer du om at lære at lave rigtig italiensk mad, så er dette det helt rigtige kursus for dig!

På kurset dykker vi dybt ned i det italiensk køkken og tilbereder skønne italienske måltider, som vi selvfølgelig nyder med god vin til. Du vil blandt andet blive undervist af en Michelin-kok, en ægte italiensk mamma og andre fantastiske køkkenchefer. Du vil få indblik i hvordan god og enkel mad laves fra bunden, og alle ingredienser er nøje udvalgt med hovedvægt på høj kvalitet.

Vi fremstiller blandt andet pasta fra bunden i flere varianter – både med og uden fyld. Du lærer hele processen at kende, så det bliver nemt at gå til derhjemme. Du lærer selvfølgelig også at lave en perfekt cremet og veltilsmagt risotto og får tips til variationsmuligheder. Og så lærer du at lave et væld af andre udvalgte, klassiske retter med respekt for traditionen og de principper, der bærer den. Vi arbejder med retter og teknikker, som har fået signaturstatus i det italienske køkken – ikke mindst pasta, gnocchi og risotto. Gennem foredrag vil du også få viden om hvordan madkulturen i det hele taget har udviklet sig i støvlelandet, hvem der har påvirket den og hvad maden egentlig betyder for den almindelige italiener. Herudover tager vi på marked, hvor vi køber de friske råvarer, og vi møder forskellige fagfolk, der hver især vil give os et indblik i lige netop deres speciale, hvad enten der er tale om produktion af olie, salame, oste eller vin.

Der vil selvfølgelig også blive tid til at slentre rundt i gaderne i smukke middelalderbyer. Du kan godt glæde dig!

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse

Vi flyver fra Danmark til Italien, hvor vi afhentes af bus i lufthavnen. Herfra kører vi frem til hotel Fortebraccio i Montone, der er en usædvanlig smuk middelalderby i 482 meters højde. Efter indtjekning går vi en lille bytur i Montone, får måske en espresso eller drink på piazza’en, inden vi går retur til hotellet til en lækker 3-retters aftenmenu.

 

Dag 2. Vandfald og pasta

I dag kører vi med turistbussen til Rasiglia, der er en usædvanlig charmerende middelalderby, som ofte bliver kaldt Umbriens lille Venedig. Rasiglia kan dateres tilbage til det 12. århundrede – og byen adskiller sig fra andre skønne umbriske byer, idet at vand gennem århundreder har haft enorm betydning. Ved at udnytte tilstedeværelsen af vand påbegyndte man allerede i det 12. århundrede at arbejde med fag i tekstilindustrien - såsom både vævning og fremstilling og farvning af uld. Dette sikrede byens overlevelse gennem århundreder.
Efter en gåtur rundt i de smukke gader med utallige små gadekær, vandløb, vandfald og vandmøller kører vi til Foligno, hvor vi begynder med en spadseretur rundt i byen, inden vi spiser frokost (for egen regning). Foligno er en hyggelig, historisk by, der ligger midt i dalen, Valle Umbra, ved Topino-floden og den gamle romerske hovedvej Via Flaminia, som forbinder Rom med østkysten af Italien. Byens navn stammer fra den romerske gudinde, Fulginia. Det er dog den kristne helgen Sankt Feliciano, der lægger navn til byens domkirke, som vi selvfølgelig kommer forbi på byrundturen.
Vel hjemme i Montone igen går tuen til en af byens mest fantastiske restauranter: Tibico, der udelukkende bruger lokale råvarer. Her vil indehaver og kok, Paulo, introducere os til de umbriske køkkentraditioner, og vi deltager selv i tilberedningen af aftenens middag, der i dag blandt andet består af pasta (som vi selvfølgelig lærer af lave helt fra bunden).


Dag 3. Lamborghini og Lago di Trasimeno

Sig Lamborghini, og de fleste vil se en fantastisk gul sportsvogn for deres indre blik. Men at traktor- og sportsvognsfabrikant Ferruccio Lamborghini også stod fadder til flere forrygende vine, er det de færreste, der ved. I år er det ikke desto mindre 50 år siden, at første drueplante blev sat i jorden hos Lamborghini Vinslottet i Umbrien. I dag regnes Lamborghini-vinene blandt de bedste i Italien. Vi skal selvfølgelig se produktionen og smage på vinene. Herefter skal vi med hjælp fra chefkokken tilberede vores egen frokost i Lamborghini-familiens restaurant, der er kåret til en af støvlelandets bedste restauranter Fra Lamborghini kører vi et smut forbi Italiens fjerdestørste sø, Lago di Trasimeno, hvor vi slentrer langs bredden og suger til os af autentiske oplevelser fra en af søens byer, Castiglione del Lago.
Den 3-retters aftensmenu spiser vi på hotellet.

 

Dag 4. Perugia, traditionel mad og Umbriens bedste is

Efter morgenmaden kører vi til Perugia, hovedbyen i Umbrien, der byder på spændende museer, muligheder for shopping og masser af god mad – herunder Umbriens nok bedste hjemmelavede is. Perugia var en af de vigtigste byer i det gamle Etrurien, og den nævnes første gang i forbindelse med krigene mellem Etrurien og Rom i 310 og 309 f.kr. I byen findes der stadig rester af bymure, som blev bygget for mere end 2.200 år siden.
Perugia har i over tusinde år været et kulturelt centrum for ikke bare Italien men for Europa. I Perugia findes også flere universiteter med studieretninger lige fra kunst, arkitektur og musik til videnskab, botanik og gastronomi.
I 1500-tallet beordrede pave Paolo III beboerne i Perugia til at bygge et stort forsvarsværk oven på de allerede eksisterede huse og gader. De velbevarede ruiner, som man kan opleve på vej op til byens centrum giver en livagtig oplevelse af, hvordan livet har udspillet sig i en travl handelsgade på kejser Augustus' tid.
Kontrasten mellem fortiden og nutiden er til at tage at føle på, når man bliver transporteret ad en moderne rulletrappe igennem ruinerne af mange hundrede års historie, men det storslåede fortidsscenarie er ikke nok til at få fortravlede, lokale italienere til at stoppe op. I Perugia spiser vi frokost på egen hånd, inden turen går hjemad igen.
Om eftermiddagen går vi i køkkenet med italienske Daniela, der driver et ægte umbrisk trattoria. Daniela vil lære os at lave nogle traditionelle umbriske retter, der kan spores helt tilbage til etruskerne.

 

Dag 5. Oste, pølser og traditionel umbrisk madlavning

I dag skal vi besøge den lokale osteproducent, Antonello Monni, der er 3. generation i en familiedrevet virksomhed, der gennem årtier har produceret fantastiske fåreoste. Antonello elsker at eksperimentere og være kreativ, men samtidig værner han om de gamle ostemager-traditioner. Vi får en rundvisning og skal selvfølgelig smage nogle af de fantastiske oste, som familien producerer.
Herfra går vi tilbage mod Montone, hvor det er muligt at tilkøbe en fællesfrokost inkl. vin på L’antico Osteria.
Efter frokost går vi ned til Alberto Bracchini, der er 2. generation i en stolt tradition af pølsemagere. Fra hans lille slagteri produceres noget af Umbriens allerbedste charcuterie. Vi ser (og smager) på nogle af produkterne, inden turen går i køkkenet, hvor Alberto vil lære os at lave salsiccia, en lokal, smagfuld pølse, der er at finde i ethvert umbrisk hjem. Herefter skal vi til aftensmaden selvfølgelig selv grille og spise vore hjemmelavede salsiccia’er med den traditionelle torta al testo som tilbehør (som vi naturligvis også selv laver). Mens pølserne simrer på grillen, får vi besøg af Valeria fra Poggio Maiolo, en lokal vinproducent, der laver vine på druerne fra Chardonnay, Syrah og Pinot Nero. (2,5 km gåtur) Vi skal høre om produktionen og selvfølgelig smage på udvalgte vine.

 

Dag 6. Hjemrejse

I dag skal vi mod lufthavnen, og med kufferten fuld af gode minder og oplevelser går turen tilbage til Danmark.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4212-10-201917-10-20195 nætter10.498,- DKKBESTIL
1504-04-202009-04-20205 nætter10.798,- DKKBESTIL
4103-10-202008-10-20205 nætter10.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4212-10-2019510.498,- DKKBESTIL
1504-04-2020510.798,- DKKBESTIL
4103-10-2020510.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4212-10-201917-10-20195 nætter9.598,- DKKBESTIL
1504-04-202009-04-20205 nætter9.898,- DKKBESTIL
4103-10-202008-10-20205 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4212-10-201959.598,- DKKBESTIL
1504-04-202059.898,- DKKBESTIL
4103-10-202059.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Fly fra København tur/retur inkl. bagage
  • Transfer mellem lufthavn og hotel tur/retur
  • 5 nætter på Hotel Fortebracchio inkl. morgenmadsbuffet
  • 2 x aftenmenu på hotellet
  • 3 x madlavning og aftensmad med hhv. Paulo, Daniela og Alberto
  • Udflugter som beskrevet i programmet
  • Besøg og smagsprøver hos osteproducent
  • Besøg med vinsmagning og frokost på Lamborghinis vingård
  • Vinsmagning på Poggio Maiolo vinsmagning
  • ”Kogebog” med samling af ugens opskrifter
  • Transport i forbindelse med udflugter
  • Lokale turistskatter
  • Dansk rejseleder

 

Rejsen inkluderer ikke:

  • Drikkevarer
  • Frokost (ud over de nævnte i programmet)
  • Eventuelle ekstra udflugter/arrangementer
  • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)

 

Tillæg:

  • Fælles frokost i Montone - L´antico Osteria (pris fremgår under bestiling)

Transport:

På denne rejse er der transport med Brussels Airlines og Swiss Air Lines fra og til København.

12. oktober:      København via Bruxelles til Rom med Brussels Airlines (SN 2258/ SN 3181), kl. 11:50 – 17:00

17. oktober:    Rom via Zürich til København med Swiss Air Lines (  LX 1737/ LX 1272), kl. 15:05 – 19:10

I Rom lufthavn vil I blive modtaget af vores rejseleder Lene eller Michael.

Gå til toppen af siden