INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Eventyrlige Kina

Kulturel rundrejse i Kina med guide

12 dages rundrejse til Kinas største højdepunkter og med vandredage på Den Kinesiske Mur

In stock
Travel Code
KU-003

Det kan du glæde dig til

Riget i midten, som Kina en gang var kendt som, rummer endeløse skatte – både naturmæssige og historiske. Og der er masser af UNESCO verdensarv – også på denne rundrejse, hvor du oplever de største seværdigheder samtidig med, at eventyrånden bliver holdt i live. Efter at have udforsket Den Forbudte By og vandret på et utroligt smukt og sjældent besøgt stykke af Den Kinesiske Mur drager du videre til Xian. Med højhastighedstog kører du 1200 km til Xian på 4 timer og 20 minutter. Xian har ikke kun været et knudepunkt på Silkevejen, byen er også hjemsted for et af verdens helt unikke fortidsminder, gravmælet for kejser Qin, Terrakottahæren. Rejsen afsluttes i Kinas økonomiske lokomotiv Shanghai. Her skal du opleve den kontrastfyldte by med udsigten fra Shanghai Tower over den betagende skyline og den klassiske havekunst i Yuyuan haven. Undervejs er der tid på egen hånd, som du kan udfylde med spændende tilkøbsudflugter som fx en tur til det hellige bjerg Huashan.

Rejseplan

Dag

By

Overnatning

Nætter

Transport til næste destination

01-02

KBH/BLL

Natfly

1

 

02-04

Beijing

Hotel Dong Fang

2

Bil/minibus

04-05

Jinshanling

Jianzian Inn

1

Vandring

05-08

Xian

Skytel Hotel

3

 

08-09

Nattog

1-class 4-køjes kupé

1

Tog

09-12

Shanghai

Heyi Hotel Shanghai

3

 

12

KBH/BLL

-

-

Fly

Kort over rejsen

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark 

Du flyver fra Danmark til Beijing. Der er flyskifte undervejs.

Forplejning i flyet er inkluderet.

 

Dag 2: Ankomst i Beijing
Du ankommer i Beijing, og efter formaliteterne i immigration og told, møder du den engelsktalende guide i ankomsthallen. Der kan være lidt ventetid på andre rejsedeltagere i lufthavnen, inden du bliver kørt til hotellet. Hvis værelserne er ledige, får du dit værelse inden normal tjek ind. kl. 14.00. Hvis værelset ikke er ledigt før normal tjek ind, kan du få din bagage opbevaret i hotellets reception, mens du går på opdagelse i byen.

Efter ankomst på hotellet afholder guiden et lille informationsmøde om turens forløb og en række praktiske oplysninger.

Derefter er dagen til fri disposition.

Beijing er Kinas hovedstad og politiske magtcentrum. Beijing er også en by med enestående historiske seværdigheder, hvor du for alvor mærker historiens vingesus, når du træder ind i Den Forbudte By, Himlens Tempel, Sommerpaladset eller udforsker Den Kinesiske Mur og bjergenes landsbyer, der ligger kun få timers kørsel fra millionbyen. Siden Kina i begyndelsen af 1990’erne forsigtigt åbnede for turisme er der i landet foregået en rivende udvikling, og intet sted er det mere sandt end i Beijing. Det er en stor oplevelse at fornemme denne store bys dynamik på nærmeste hold. Gammelt og nyt lever side om side i byen, der trods den hastige udvikling stadig formår at betage med sin årtusinder gamle og traditionsrige kultur. Du møder både den traditionelle kinesiske kultur og byggeskik med smalle, snoede stræder og gyder og samtidig ser du betagende moderne arkitektur.

I centrum i Beijing ligger der stadig hutonger med et virvar af snævre gyder og små gamle butikker. Og lige uden for hutongerne ligger brede boulevarder med nye supermoderne stormagasiner. Byen er med andre ord også blevet en moderne international metropol og med en masse ny, spændende arkitektur.
Hvor der tidligere blot var et-etagers huse at se i bybilledet, små veje med et mylder af cyklister og næsten ingen biler, er der i dag også brede boulevarder, moderne skyskrabere i glas og stål, et enormt antal biler og el-busser og et supereffektiv undergrundstognet.

Du bor 2 nætter i Beijing.

 

Dag 3: Vandre- og cykeltur gennem Beijing til Himlens Tempel, Dashilar, Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Qianmen-porten
Dagen starter tidligt! Du skal nemlig opleve den helt særlige kultur, der udfolder sig i Kinas store offentlige parker. Du skal besøge Tiantan Park med Himlens Tempel i de tidlige morgentimer. Den 267 hektar store park benyttes hver dag flittigt af Beijings borgere, der mødes for at snakke, spille kort, udøve tai chi, synge eller danse. Allerede inden kl. 06.00 venter mange hundreder borgere i kø uden for parkens porte. Der er et fantastisk liv overalt i parken, og de gamle dyder følges her hånd i hånd med moderne musik- og lydanlæg. Hjertet i parken er Himlens Tempel, som ligger hævet på en terrasse af marmor og udstråler perfekt harmoni. Her ofrede kejseren til himlens guder. Konstruktionen er det mest perfekte eksempel på ming-arkitektur og er nu blevet et af Beijings vartegn.
Efter dette besøg er det tid til morgenmad.

Derefter gælder det først en travetur fra hotellet gennem den spændende bydel Dashila, over den imponerende Himmelske Freds Plads og gennem Den Forbudte By og en hutong. Efter hutongen stiger du på en cykel, og du cykler derfra i et loop omkring Den Forbudte By og Qianmen-porten tilbage til hutongen.

Dashilar ligger umiddelbart syd for Den Himmelske Freds Plads og var gennem flere hundrede år Beijings mest driftige og levende bydel med masser af handel og et spændende kulturliv; blandt andre boede Kinas store forfatter og grundlægger af moderne kinesisk litteratur Lu Xun i Dashilar gennem hele sit forfatterskab frem til sin død i 1936.

Dashilar dækker egentlig over 8 hutonger, som i dag er et af de hotteste områder i Beijing. Sådan var det ikke i slutningen af sidste århundrede og helt frem til 2011. På grund af komplicerede ejerforhold kunne eller ville bystyret ikke renovere området. Derfor har de lave historiske bebyggelser overlevet og hele området er renoveret med nænsom hånd, og den charmerende bydel med sit udbud af små butikker og restauranter og caféer tiltrækker i dag både lokale og turister.

Fra Dashilar går du over Den Himmelske Freds Plads. Tian An Men-pladsen, som den hedder på kinesisk, er en af verdens største pladser og har gennem tiderne været centrum for dramatiske begivenheder. Det var her Mao udråbte Folkerepublikken Kina i 1949; samme sted, hvor kejserne gennem århundreder havde udråbt deres dekreter til det kinesiske folk. Midt på pladsen ligger den 36 meter høje obelisk med motiver fra kommunisternes kamp for at befri Kina. I dag er pladsen et yndet udflugtsmål for kinesere fra hele Kina. Omkring pladsen ligger flere historiske bygninger, som de to gamle byporte mod syd, Zhenyang og Qianmen, og mod nord Den Forbudte By. Mod vest ligger Folkets Store Hus og mod øst på den modsatte side af pladsen Museet for Kinesisk Historie. På selve pladsen ligger mausoleet for afdøde formand Mao. Mange kinesere valfarter stadig hertil for at ære ”den store rorgænger”.

Du fortsætter over pladsen mod nord til Den Forbudte By, der er det gamle kejserpalads, hvor kejseren af Kina boede og levede omgivet af et hof af eunukker, konkubiner og tjenestefolk og beskyttet af sin livgarde.

Den mægtige Forbudte By er bygget i det 14. århundrede af kejser Kublai Khan, sønnesøn af den legendariske Djengis Khan. Inden for de høje, tykke røde mure, som dengang var Beijings højeste, ser du, hvordan kejseren med sin familie og store hof levede et liv i pomp og pragt isoleret fra omverdenen.
Paladskomplekset har med sine 9999 rum været ramme om en mængde intriger og spændende historier, som guiden beretter om, mens du bevæger dig gennem dette eventyrlige område med de mange fantastiske sale, palæer og pavilloner. Og sammen med et hav af kunstskatte fra de forskellige dynastier bliver den Forbudte By en uforglemmelig oplevelse.

Guiden leder dig videre til Beijings legendariske trommetårn nord for Den Forbudte by. Herfra cykler i en bue gennem hutonger, langs Den Forbudte Bys røde mure, Den Himmelske Freds Plads frem til Hovedporten, Quiamen-porten, der også hedder Zhengyangmen. Den var Beijings oprindelige bymurs hovedport. Du kan nyde den fantastiske udsigt over bueskyttetårnet og Den Himmelske Fredsplads fra bygningsværkets top. Porten med de typiske kinesiske buede tage er 42 meter høj og var engang en af hovedindgangene til den kejserlige by. Det omhyggeligt bevarede bygningsværk er et symbol på Beijings kulturarv, der forbinder det kejserlige domæne med byens forstæder. Cykelturen slutter tilbage ved Trommetårnet. Du kan vælge at gå tilbage til hotellet eller tage metroen, som guiden hjælper med.

Du overnatter i Beijing.

Morgenmad og frokost er inkluderet.


Dag 4: Fra Beijing til Gubeikou, vandretur på Den Kinesiske Mur fra Gubeikou til Jinshanling

I dag starter et særligt lille eventyr inde i den eventyrlige rejse. Du skal opleve Den Kinesiske Mur på en måde, som er meget få beskåret. Du skal vandre ca. 18 km på muren fordelt på i dag og i morgen, og du kommer til at se og opleve muren både i den vilde, naturgenvundne del og den smukt restaurerede del.

Du passerer mange udkigstårne, som er det eneste, der giver lidt skygge eller læ - en god anledning til pauser. Underlaget varierer fra jævne brolægninger til stejle og stenede partier. Det anbefales derfor at have kraftigt fodtøj med skridsikre såler til denne vandretur.

Der er ingen tvivl om, at Den Kinesiske Mur er Kinas mest berømte monument. Den består i virkeligheden af adskillige etaper af mur, bygget som forsvarsværk for at holde horderne fra nord ude. Derfor er den også bygget på højderyggen af bakker og bjerge, og udstyret med udsigtstårne på de højeste steder. Efterhånden blev muren overflødig, og den forfaldt og naturen har mange steder fuldstændig genvundet den. Nogle afsnit er faldet sammen, mens andre er blev plyndret og anvendt som byggemateriale. Skønt Den Kinesiske Mur nu er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, er den ikke omfattet af nogen beskyttelse, og turismen er den primære årsag til, at den fortsat vedligeholdes. Derfor er muren restaureret på steder, hvor turister forholdsvis let kan komme til muren. De gamle afsnit af Muren har et romantisk og mytisk skær over sig, mens de nye afsnit kan virke så restaurerede, at de virker helt nybyggede.

Du starter fra hotellet efter morgenmaden. Køreturen mod nordøst til Gubeikou varer ca. 2 ½ time.

Fra Gubeikou starter den guidede vandretur på Den Kinesiske Mur. Du går på den vilde del af muren i smukke bjerge. Noget af muren er naturgenvundet, og visse steder vil du opleve muren som en almindelig sti, fordi stenbelægningen er forsvundet. På et tidspunkt drejer stien væk fra muren, og slår en omvej gennem en landsby, så du også oplever livet langt på landet. Når du nærmer dig Jinshanling, oplever du den restaurerede del af muren med stenbelægning, trappetrin på skråningerne, skydeskår og udsigtstårne.

Du overnatter en nat i Jinshanling i et lokalt gæstehus.

I dag er morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Samlet vandredistance: 13 km

Samlet stigning: 866 meter

Forventet vandretid: 4½ time + pauser

 

Dag 5: Vandretur på Den Kinesiske Mur fra Jinshanling til Erchu, med tog fra Beijing til Xian

Du starter tidligt fra gæstehuset i Jinshanling, og du går tilbage på muren, og her på den restaurerede del af muren får du virkelig en følelse af, hvor storslået et bygningsværk Den Kinesiske Mur var og er. I dag oplever du kontrasten til den naturgenvundne del fra i går, når du går på den restaurerede del af muren, hvor du sikkert også møder andre turister. Selvom trappetrinnene her er intakte, vil du også her opleve, at nogle trin er små og andre meget høje.

Samlet vandredistance: knap 4 km

Samlet stigning: 450 meter

Forventet vandretid: 3 timer

Når du kommer frem til Erchu, venter chaufføren, og du bliver kørt tilbage til Beijing, turen tager ca. 2½ time. Fra Beijings togstation Vest skal du med højhastighedstog til Xian. De ca. 1.200 km tilbagelægges på 4 timer og 20 minutter.

Ved ankomst i Xian bliver du kørt fra banegården til hotellet, hvor du skal bo de kommende 3 nætter.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 6: Sightseeing i Xian: cykeltur på bymuren og travetur til Trommetårnet, Klokketårnet og basaren

Xian er i dag hovedstad i Shaanxi-provinsen, og med en historie der går mere end 6.000 år tilbage, er det her den kinesiske kultur har sin vugge. Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi (221 f.Kr.), gjorde Xian til centrum i det store rige, og under Tangdynastiet (618-907) var byen igen rigets hovedstad. Her blev den mønstergyldige hovedstad skabt. En bymodel, der fremover blev brugt som model for andre kinesiske byer, ja endog også for den japanske hovedstad i Nara i år 710.
I flere århundreder var byen desuden porten mod vest og mod Silkevejen, hvor mange fremmede kulturer mødtes. Og som start- og slutpunkt for Silkevejen var Xian verdens største, rigeste og mest kosmopolitiske by, og altså tillige hovedstad i et magtfuldt rige.
Fortidens centrale placering mellem flere kulturer præger i dag stadig Xian, hvor den gamle bydel er omgivet af Kinas bedst bevarede bymur. Og byen er et glimrende eksempel på mødet mellem det gamle og det nye Kina, hvor den moderne, travle nye bydel omgiver den gamle bydel med dens labyrint af krogede gyder. Så vær forberedt på endnu nogle dage med spændende oplevelser.
Dagens første seværdighed er den gamle bymur, der er fuldstændig intakt med 4 porte, hvor moderne veje i dag går igennem. Muren er et dybt imponerende bygningsværk. Den er firkantet, boulevard-bred på toppen og der er 14 km rundt. Alene størrelsen fortæller noget om Xians betydning i Silkevejens storhedstid. Der er et utal af vagttårne, og visse steder er voldgraven bevaret på ydersiden. De fleste bygninger inden for muren holder sig højdemæssigt under muren, og fra toppen af muren kan du også se, de få tilbageværende gamle kvarterer med smukke karakteristiske tage. Muren er oprindelig bygget på fundamenterne af det gamle palads fra Tangperioden (618-907), den tids Forbudte By. Den nuværende mur stammer fra 1370 og er den største og bedst bevarede i Kina.

Guiden møder dig på hotellet, og I går til bymuren. Du går op ad trapper op på den 12 meter højre mur. Her får du så en oplevelse, man ikke kan få ret mange bymure: du skal cykle hele turen rundt – dog skal du ikke forvente en luksuscykel til turen. bystyret bestemmer over cyklerne, og de fleste cykler er indstillet til personer, der i gennemsnit er lavere end gennemsnittet af skandinavere. Men du skal nok komme rundt.

Senere på dagen gælder det Klokketårnet, Trommetårnet og basaren.

Trommetårnet er en utrolig smuk bygning fra 1380, hvor der blev slået på stortrommen hver dag ved solnedgang for at markere dagens afslutning. Det var også tidligere tiders system til at varsko befolkningen om farer som angribere eller brand.

Klokketårnet markerede derimod dagens begyndelsen. Når klokkerne ringede, var det med at komme på benene og i gang med dagens dont. Klokketårnet er fra 1384 og ligger som det geografiske hjerte af Xian. Det er en meget smuk 36 meter høj kvadratisk træbygning med imponerende rødlakerede søjler og et fantastisk glaseret grønt tegltag, der afsluttes med en enorm guldbelagt knop, der kan ses i miles omkreds, når solens stråler rammer den.

Fra klokketårnet er der ikke langt til den overdækkede basar, som var en handelstradition fra Mellemøsten og Centralasien, der blev bragt til det vestlige og centrale Kina med handelskaravanerne på Silkevejen. I basaren i dag ligger souvenir boder side om side med boder med lokale varer beregnet for lokale beboere, så du kan sagtens gøre en god handel her. Husk at prutte om prisen.

Du overnatter i Xian.

Morgenmad er inkluderet.

 

Dag 7: På egen hånd i Xian. Tilkøbsudflugter til Huashan eller sightseeing i Xian

Dagen er til fri disposition. En af de herlige oplevelser i Xi’an oplever man i virkeligheden ved blot at drysse rundt i nogle af de små stræder bevokset med platantræer. Her møder du det ægte byliv med små grupper af mænd, som sidder og spiller kinesisk skak, domino og andre brætspil. De sidder næsten alle med en smøg i munden, en kop te og går voldsomt op i spillets gang. Når dag møder aften, er det en god idé atter at søge til en af bymurens indgange. Her gentages morgenens fysiske udfoldelser – dagens sidste akrobatik i det fri.

Der er også to muligheder for at deltage på en tilkøbsudflugt til enten det hellige bjerg Huashan eller til sightseeing til Vildgåsepagoden, Shanxi Museum og Den Store Moske.

 

Tilkøbsudflugt

Heldagstur til det hellige bjerg Huashan

Huashan er et populært udflugtsmål – og det med rette. Det meget smukke bjerg Huashan er et af fem hellige daoistiske bjerge i Kina. Huashan ligger ca. 2 timer kørsel eller 120 km øst for Xian som en del af et meget smukt bjergrigt område. Motiver her fra Huashan går igen på utallige kalligrafier med idealiseret landskabsgengivelse, som hænger i gallerier og på museer. Og det er med god grund. Bjergets naturlige udformning er næsten surrealistisk og kunne minde om en forenklet børnetegning. Når du kommer frem til Huashan, skal du med svævebanen til toppen ved den nordlige tinde. Det går næsten lodret i vejret og klippesiderne ser ud, som er de skåret ud med kniv. Turen til nordtinden i 1615 meters højde tager 10 minutter på denne måde. Der er dog en meget stejl sti til toppen – ”Soldaterstien”, som tager 3 timer at gå. Fra nordtinden kan du gå til østtinden, den centrale tinde, vesttinden eller sydtinden. Det er et ufatteligt smukt panorama, som folder sig ud for øjnene af dig. Højderyggen er næsten som en knivsæg, klippevæggene er glatte og tinderne høje – og alligevel trodser hårdføre nåletræer betingelserne med fæste i den mindste sprække i den lysegrå gratnit. Det er især de små forkrøblede nåletræer som sammen med disen skaber den aura af mystik, som forståeligt altid har virket dragende på kunstnere.

Der er flere klostre heroppe, og du kan være heldig at se en munk. Der et par steder, hvor man kan købe lidt at spise eller en forfriskning. Det helt unikke ved Huashan er de gangbroer, der er spændt på siden af klippevæggen, og andre steder er der hugget trappetrin ud i klippen, så man kan nå fra et niveau til det næste.

Du har ca. 3 timer i dette helt enestående landskab på toppen, inden du tager svævebanen ned igen til den ventende bil. Du er tilbage i Xian sidst på dagen.

 

Tilkøbsudflugt

Sightseeing til Vildgåsepagoden, Shanxi Museum og Den Store Moske

Xian har en lang og meget rig historie, som du får et fint indblik i på denne tur. Guiden henter dig på hotellet, og I lægger ud med et besøg i Xians berømte Store Moske. Det er en af de største islamiske moskeer i Kina og den tilhørende have er en yndet oase i byen. Moskeen stammer tilbage fra år 700, og moskeen har både arabiske og kinesiske inskriptioner og bliver dermed den konkrete kultur smeltedigel.

Fra moskeen går turen uden for bymuren til Den Store Vildgås Pagode fra år 652 e.v.t., der med sin højde på 64 meter er et klassisk eksempel på kinesisk tempelarkitektur fra Tang-dynastiet. Den huser bl.a. buddhistiske skriftruller, som blev bragt hertil fra Indien ad Silkevejen. Du får lejlighed til at kravle ad de stejle trapper op i pagodens top, hvorfra der er en flot udsigt over Xians forstæder.

Dagen rundes af med et besøg i et af Kinas store og meget interessante museer, Shaanxi Museum, som viser eksempler på de store kinesiske højdepunkter. Især genstande fra Tang-dynastiet er værd at ofre et par timer på.

Du overnatter i Xian.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 8: Terrakottahæren. Nattog fra Xian til Shanghai

I dag venter et stort højdepunkt på denne rejse, nemlig den berømte Terrakottahæren, der er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Efter sin storhedstid som knudepunkt på den berømte Silkevej levede Xian en tilbagetrukket tilværelse indtil 1974, hvor en bonde, der var ved at grave en brønd i sin granatæbleplantage, tilfældigt gjorde et fund, der i dag er et af de betydeligste fortidsminder i Kina. Da han gravede i jorden, dukkede der flere terrakottafigurer af soldater frem af mulden. Tilkaldte arkæologer fastslog hurtigt, at fundet var helt specielt, og de har over årene fundet tusindvis af dem, og de finder stadig flere. De mange figurer udgør en hel hær af fodfolk, bueskytter, officerer og generaler, der er skabt for at beskytte Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, i dødsriget. Der er også heste i fuld størrelse.

Hver kriger er over 1,8 m høj, og de har alle individuelle træk og karakteristika. Nogle krigere er bevæbnet med langbuer eller katapulter. Andre står parat med spyd, daggerter eller økser. Omkring dem er der dusinvis af kareter trukket af kæmpestore terrakottaheste. Indtil i dag er mere end 8.000 krigere fordelt i tre separate grave blevet afdækket. Opstillet i kampformation giver de et glimt tilbage i tiden til det en gang så mægtige Qin-kejserrige. Arkæologerne mener endvidere, at disse figurer kun er en del af en større hær af krigere, der omkranser kejseren i en vold af grave. For selve hans kæmpegravhøj, der skulle være et jordisk palads med floder, himmel og meget andet, har man endnu ikke turdet åbne af hensyn til den store respekt for forfædrene. Som indledning til besøget udgravningerne ser du en film om hele området, der anses som et af vor tids største arkæologiske opdagelser.

Sidst på dagen er du tilbage i Xian og guiden hjælper dig med at købe lidt mad og drikkevarer til togturen til Shanghai. Du kan dog købe kinesiske retter og madvarer i toget. Turen varer ca. 15 timer.

Du overnatter i førsteklasses 4-køjes kupe i toget fra Xian til Shanghai. 

Mod betaling kan du opnå enebrug af kupéen, pris pr. ubenyttet køje kr. 680.

Mod betaling kan du flyve til Shanghai og bo en ekstra nat på hotel. Spørg på pris.

Morgemad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 9: Ankomst Shanghai

De sidste timer inden ankomst til Shanghai, oplever du skiftende landskaber langs Den Gule Flod. Der er store områder med marker, andre med drivhuse, og endelig er der små og større byer. Jo tættere du kommer på Shanghai, jo flere industriområder dukker der op.

Du ankommer ved middagstid i Shanghai. Guiden møder dig på stationen og følger dig til hotellet. Når du har tjekket ind og er blevet frisket lidt op, viser guiden dig rundt i lokalområdet.

Du overnatter de kommende 3 nætter i Shanghai.

Derefter er resten af dagen til fri disposition.

 

Dag 10: Sightseeing til fods gennem Shanghai til Yuyuan Haven, Yuyuan Basar, Nanjing Road, The Bund og Shanghai Tower.

I dag tager du hul på eventyret i den enorme havne- og industriby, Shanghai. Turen bliver fortrinsvis til fods, men ind imellem tager guiden dig med i den offentlig bus, tog eller færge. Først leder guiden dig ind til centrum af Shanghai og begynder med et besøg i det dynamiske Pudong-kvarter, der er Shanghais finanscentrum og et af verdens førende økonomiske centre. Vi skal op på toppen af en af Asiens højeste og flotteste skyskrabere, og i hvert fald Shanghais højeste bygning, Shanghai Tower. For ikke så længe siden var det den nærliggende Jin Mao Tower, der havde den titel. Shanghai Tower er 632 meter høj med øverste etage i 561 meter, og det er her udsigtsetagen er. På klare dage er der en fantastisk udsigt over millionbyen, med blandt andet Shanghais berømte havnepromenade, the Bund.
Du fortsætter herefter ned til Huangpu-floden for at krydse over til den anden side på en af de mange færger som med korte intervaler pløjer sig over flodens gule vand.
Derefter går du i roligt tempo op til Yuyuan-basaren i Shanghais gamle bydel. Her er der rig mulighed for at købe spændende kinesiske souvenirs og lokale gastronomiske specialiteter. Du går gennem menneskemylderet frem til den 400 år gamle og smukke Yuyuan have. Haven blev åbnet for offentligheden i 1961, og her kan dui rigtig mærke hvordan den kinesiske havekunst lader sanserne og sindet finde ro og hvile.
Dernæst tager du metroen op til den berømte gågade Nanjing Road i centrum af byen, hvor der bliver lidt tid til eventyr på egen hånd. Derefter kan guiden følge dig tilbage til hotellet, eller du kan vælge af udforske byen på egen hånd herefter. 

Du overnatter i Shanghai.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 11: På egen hånd i Shanghai. Tilkøbsudflugter til Heldagstur Kinas Venedig eller heldagstur Shanghais højdepunkter på cykel eller heldagstur til Suzhou

Dagen er til fri disposition.

Der er meget at foretage sig i Shanghai. Du kan fx besøge Jadebuddha-templet, der er kendt for sine to sjældne statuer af Buddha, udskåret i hver sit stykke hvid jade. Den ene gengiver Buddha i ’Oplysningens Øjeblik’, den anden hans overgang til nirvana. Disse to statuer blev bragt hertil fra Myanmar af en kinesisk munk i 1890, otte år efter templets opførelse. I templets øvrige rum findes mange andre statuer af Buddha og hans disciple, samt af engle og himmelske vogtere. Mange troende kommer her stadig for at bede, specielt ældre mennesker og udlands-kinesere. 
Et andet godt besøg er det verdenskendte Shanghai Museum, som huser sensationelle kunstværker fra alle kinesiske perioder, smukt udstillet i flere etager. Museet rummer 120.000 genstande, særlig kan bronzefigurer, jadefigurer og keramik fremhæves.

Tilkøbsudflugt

Heldagstur Shanghais højdepunkter på cykel

Turen starter fra Jadebuddha-templet og går gennem Shanghais mest spændende bydele og forbi de største attraktioner. Du kan beundre Shanghai’s franske bydel og suge den tydeligt europæiske stemning til dig som du cykler forbi katolske kirker og fortovscaféer, inden du fortsætter ned ad Tianzifang, et distrikt kendt for sin labyrint af gyder med kunstsamlinger og gallerier og kunsthåndværkbutikker. Så kommer du frem til Xintiandi, et fodgænger venligt område af Shanghai med et væld af butikker, restauranter og underholdning. Derefter cycler du ad Shainghai Old Street, videre ad den fashionable Nanjing Road inden du når frem til den berømte havnefront langs Huangpu floden, The Bund. Sidste punkt på dagens tur er Folkets Park, inden du slutter turen ved udgangspunktet Jadebuddha-templet.

 

Tilkøbsudflugt

Kinas Venedig, kanalbyen Zhujiajiao 
En times køretur fra Shanghai ligger en helt anden verden i den hyggelige og charmerende kanalby Zhujiajiao. Ligeså umulig som byens navn kan være at udtale, lige så lidt kender mange rejsende til denne lille perle. Guiden fortæller dig om byens historie, mens I spadserer rundt i de små hyggelige gader. Husene er hvide, tagene er grå og overalt hænger de typiske røde lanterne-lamper. Du krydser nogle af de smukt buede gamle broer. Du sejler i små både på de smukke kanaler, der gennemskærer byen på kryds og tværs mens du ser dagliglivet udfolde sig på disse vandveje. Du besøger de kendte steder Kezhi Yuan Haven og Måneudsigtspavillonen.  Du vil føle dig hensat til en helt anden og svunden tid fra det gamle klassiske Kina, og vil have svært ved at forstå den store kontrast til højhuse og storbytempo i Shanghai blot 50 km borte. Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Heldagsudflugt

Suzhou & kinesisk havekunst

Suzhou er en af de ældste byer i Yangtze-deltaet med en historie, der strækker sig 2.500 år tilbage i tiden. Med anlæggelsen af Den Store Kanal under Sui-dynastiet lå byen strategisk vigtigt på en af de store handelsveje gennem Kina, og byens velstand og størrelse voksede hurtigt. Suzhous haver, der er en sammensmeltning af natur, arkitektur og digte- og malerkunst, er anlagt for at berolige, bevæge eller hjælpe sindet på vej og er bygget over de to elementer sten og vand. Der er næsten ingen blomster og ingen springvand. Haverne er omhyggeligt anlagt ned til mindste detalje af højt kvalificerede havemestre og skal med mos, sten og sand skabe en illusion om naturen. Haverne har skiftet ejere adskillige gange gennem århundrederne, og har lidt skade mange gange gennem historien. I 1979 blev der endelig dannet en havebrugsforening, der tog hånd om de forsømte haver. I dag er haverne igen fyldt med rislende småbække, buede broer, små pavilloner, måneporte og smukt klippede træer og buske, der alt sammen er komponeret med det ene formål at fremhæve en atmosfære af ro og tryghed. 
Turen går fra Shanghai med hurtigtog til Suzhou. Under besøger sejler du en tur på Den Store Kanal, du besøger det historiske landemærke, Panmen Porten, og runder dagen af med et besøg i Den Ydmyge Administrators Have, der er én af de største og mest berømte haver i Suzhou. Turen tilbage til Shanghai er også med hurtigtoget, og du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.


Dag 12: Hjemrejse til Danmark

Dagen er til fri disposition indtil transfer til lufthavnen.

Hvis du har mod på flere oplevelser i det dette fascinerende land, her på falderebet, kan du opleve de morgenfriske kinesere udøve thai chi, kan du opleve det ved Folkets Park. Den ældgamle og stadig populære tradition er traditionelle kinesiske afspændingsøvelser af 108 bevægelser. Udøvernes langsomme, rytmiske bevægelser står i skarp kontrast til grupper, der danser moderne vestlige danse, og til grupper, der øver synkrone danse med vifter! At opleve kineserne dyrke disse discipliner i det fri og så tidligt om morgenen er en betagende oplevelse.

Du bliver kørt i lufthavnen i god tid inden afrejse med fly til Danmark. Der er flyskifte undervejs. Du ankommer i Danmark enten meget sent på dagen, eller evt. næste morgen.

Der er morgenmad på hotellet inden tjek-ud, og der er forplejning i flyet.

Indkvartering i Kina

Hotel Dong Fang

Beijing

Det dejlige 3-stjernede Dong Fang Hotel ligger i Hufangqiau området lige ved den meget popoplære bydel Dashilar, der er det nye hotte sted med gamle hutonger og et væld af butikker, restauranter og lokalt liv. Der er ca. 1,5 km til Himlens Tempel Park og ca. 3 km til Den Himmelske Freds Plads.

Hotellet har knap 300 værelser og består af en oprindelig bygning fra 1918 og en senere tilbygning. Begge bygninger er gennemrenoverede og velholdte. Værelserne er indrettet med klassiske møbler og har alle moderne faciliteter. Hotellet har en dejlig lille gårdhave, som man kan nyde. Hotellet har en vinbar og to restauranter, en med kinesisk mad, og vestlig mad kan fås i ”Old House 1918 Coffee Shop”. Der er en ATM på hotellet, og der er cykeludlejning.

Der er gratis wifi overalt på hotellet.

Jianxian Inn

Jinshanling

Jianxian Inn er et lokalt gæstehus med meget enkle faciliteter. Der er 18 værelser, der har eget bad og toilet meget gratis toiletartikeler

På værelserne er er aircon/varmeapparat, vandkedel, tv (kun lokale kanaler). Der er gratis wifi.

Gæstehuset har en spisesal, hvor maden bliver serveret. Gæstehuset ligger i en mindre by, hvor der er småbutikker med fornødenheder.

Skytel Hotel

Xian

Det 4-stjernede Skytel Hotel har en fremragende beliggenhed inden for Xians gamle, fantastiske bymur og lige om hjørnet fra Klokketårnet. Andre seværdigheder, der ligger inden for gåafstand er bymuren, trommetårnet og det muslimske kvarter med basaren. Der er 10 minutters gang til mad/restaurantgaden Huiminjie.

Hotellet har restaurant med kinesisk mad, fitnesscenter, spa og massage. Der er gratis wifi overalt i hotellet.

Der er 175 værelser fordelt på 8 etager. Værelserne har aircon, tv, køleskab og fuldt udstyret badeværelse.

Heyi Hotel

Shanghai

Dette 4-stjernede Heyi Hotel ligger tæt på Jing An-templet og den historiske Paramount bygning. Der er ca. en halv times gang til Franske Koncession og Jade Buddha-tempel. Nærmeste undergrundsstation er Wuning Road.

Hotellet har restaurant, og der er gratis wifi i bestemte områder.

Der er 175 værelser, der er indrettet i lyse farver og med mørke træsorter. Der er alle moderne faciliteter på værelserne.


Priserne på udflugterne er

Dag 7: Heldagstur til det hellige bjerg Huashan kr. 1.750
Dag 7: Sightseeing til Vildgåsepagoden, Shanxi Museum og Den Store Moske kr. 1.195
Dag 11: Heldagstur Shanghais højdepunkter på cykel

kr. 595

Dag 11: Kinas Venedig, kanalbyen Zhujiajiao kr. 1.075
Dag 11: Suzhou & kinesisk havekunst kr. 1.600

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Eventyrlige Kina
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København til Beijing og hjem fra Shanghai
 • Togrejse fra Beijing til Xian med højhastighedstog
 • Togrejse med nattog fra Xian til Shanghai
 • 8 nætter på 3-stjernede hoteller
 • 1 nat på lokalt gæstehus
 • 1 nat i førsteklasses 4-køjes kupe på toget fra Xian til Shanghai
 • Lokale engelsktalende guider
 • 9 x morgenmad, 3 x frokost, 1 x aftensmad
 • Alle transporter, udflugter, entréudgifter og måltider i henhold til program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Alle skatter og afgifter

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Kina
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring


Vælg afrejse fra:

København

Billund   + 500 kr

Aalborg  + 500 kr.FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.

Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER:

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

HOTELLER OG ØVRIG INDKVARTERING:

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent.

Hotellerne har gode faciliteter, og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

Hvis din rejse involverer et nattog, sover du i 4-køjes kupé. Det vil være muligt mod betaling af få enebrug af kupéen

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

VISUM TIL KINA:

Som dansk statsborger skal du have visum til Kina. Visum til Kina ansøger du hos Chinese Visa Application Service Center i København, se mere på deres hjemmeside. Visum til Kina koster knap 1.000 kr. plus evt forsendelse med post.

Du kan se de præcise priser på prislisten på ovenstående link.

Du skal udfylde bestemte formularer, og formularer og pas skal sendes til eller afleveres på visumkontoret, og dit visum udstedes på et klistermærke som indsættes i passet af visumkontoret.

Det er et krav, at du som ansøger møder personligt op på visumcentret for at afgive fingeraftryk, hvis du er mellem 14 og 70 år. Dette krav er indført for visumansøgninger pr. 4. oktober 2018, og der er ganske få undtagelser til kravet. Hvis du har afgivet fingeraftryk inden for de sidste 5 år og stadig har samme pas, er du fritaget for at skulle afgive fingeraftryk igen. 

Du kan tidligst søge visum 3 måneder før afrejse.

Gå til toppen af siden

Loading...