INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Eventyrlige Marokko med dansk rejseleder

Oplev den farverige marokkanske kultur

10 dages rundrejse til alle Marokkos højdepunkter med dansk rejseleder

In stock
Travel Code
KU-012

Det kan du glæde dig til

Marokko er enhver rejsendes drøm. Farverig, kulturelt spændende og med et helt utroligt landskab. Her er europæisk påvirkning på bedste vis blandet med landets arabiske og afrikanske rødder. Vi skal opleve kongebyerne og deres unikke historie, landets storslåede landskaber og det spændende køkken. Vi flyver direkte til basarbyen Marrakech og drager derfra til hovedstaden Rabat. Herfra går det videre til den gamle sultanhovedstad Meknès og det middelalderlige Fès. Efterfølgende kører vi syd over de himmelstræbende Atlasbjerge til oaserne og sandhavet og -klitterne i Sahara. Inden vi er “hjemme” i Marrakech krydser vi endnu engang Atlasbjergene. Rundrejsen Eventyrlige Marokko er fuldt pakket med oplevelser og du rejser beriget hjem fra dette fantastiske land.

Rejseplan

Dag By Overnatning Transport
1 København - Marrakech  Riad Challa Fly
2 Marrakech  Riad Challa Bus
3 Marrakech - Rabat - Meknes - Fès  Riad Myra  Bus
4 Fès  Riad Myra Bus
5 Fès - Merzouga  Ørkencamp Auberge du Sud Bus
6 Merzouga – Dades Xaluca Dades  Bus
7 Dades Xaluca Dades Bus
8 Dades - Marrakech  Riad Challa Bus
9 Marrakech Riad Challa Bus
10 Marrakech - København  Fly

Dagsprogram

Dag 1: Udrejse | Menara Haverne | Kørsel i hestedroske | Majorelle Haven | Velkomstmiddag

Vi flyver fra København til Marrakech. Efter immigration og told bliver vi mødt og kørt til vores hotel. Efter indkvartering tager vi hul på oplevelserne.
Kongebyen Marrakech er forbundet med farverige forestillinger om begivenheder i Tusind og én Nats Eventyr. Smalle gyder og sydende handelskvarterer. Byen blev grundlagt i 1062 af Almoravid-dynastiet fra Sahara, og her kan selv den mest eventyrlystne få stillet sin nysgerrighed. Her findes alt fra den yndefulde Koutoubia-minaret, der dominerer bybilledet, til den vidunderlige og pulserende atmosfære på markedet på den store åbne plads Jemaa el Fna midt i medinaen.

Ordet "medina" betyder ’by’ på arabisk, og i det moderne Marokko henviser ordet til landets oprindelige gamle byer – den gamle bydel. En medina er gerne omgivet af en forsvarsmur med adskillige byporte, og i centrum af medinaen ligger som regel flere moskéer. Medinaen er ofte opdelt i forskellige bydele, som er styret af sociale og kommercielle skel. Hvert kvarter er fyldt med smalle gyder og har sin egen hammam (offentlig badstue) og sine egne butikker. I medinaen finder vi også soukerne eller markederne, og der er ofte en souk til hver type handelsvare. Souken er dermed medinaens basardel, hvor der stadig i dag handles livligt.
Vi begynder dog ikke vores eventyr i Marrakech i medinaen. Derimod kører vi ud til de smukke Menara-haver, der blev grundlagt i 1100-tallet. Menara Haverne er et behageligt og fredeligt sted at starte oplevelserne i Marrakech.
Herefter kører vi med hestedroske indenfor og udenfor bymurene til den smukke Majorelles Have. Noget der giver os et godt indtryk af byen på allerede den første dag. Majorelles Have blev skabt af den franske maler Jacques Majorelle (1886-1962) og er som en frodig park med en stor botanisk samling. Efter Majorelles død gik haven dog stille og roligt i forfald, og først da den internationalt anerkendte stylist og modeskaber Yves Saint Laurent købte haven i 1980, blev den gendannet til sin nuværende pragt. Yves Saint Laurent døde i 2008, og hans urne er begravet i haven, hvor gravstedet kan ses.

Efter dette besøg kører vi tilbage til hotellet for at slappe af. Denne aften spiser vi fælles velkomstmiddag. Der er ikke inkluderet forplejning ombord på flyet, det kan tilkøbes. Vi overnatter de kommende 2 nætter i Marrakech. Aftensmad er inkluderet i aften.

Dag 2: Koutoubia Moskeen | Sâadi-gravene | Bahia Paladset | Medinaen | Djema el-Fna-pladsen

I dag skal vi udforske Marrakech og den gamle bydel, medinaen. Vi begynder med at se den majestætiske Koutoubia-moské med den store minaret, som rejser sig over byen. Moskéen stod færdig i 1147, og minareten er et mesterværk indenfor islamisk arkitektur og inspiration for andre moskéer. For eksempel er det store klokketårn, La Giralda, i byen Sevilla, og Hassan-tårnet i byen Rabat stærkt inspireret af Koutoubia-moskeens minaret. Senere bevæger vi os til Sâadi-gravene, som er af relativt nyere dato, og markant anderledes i deres arkitektur end Koutoubia-moskéen. Den overdådige gravplads er opført i 1700-tallet på resterne af de tidligere dynastiers gravsteder. Her kan vi opleve tre mausoleer med guldbelagte søjler og marmorbuer og den smukke have – symbolet på det evige paradis. Turen går derpå videre til Bahia-paladset, storvesiren Ba Ahmeds hovedsæde i slutningen af 1800-tallet. Paladset blev bygget af Ba Ahmeds far, storvesiren Si Mousa, og består af to dele: Den ene del af paladset er bygget op omkring en marmorbelagt gård med stjerneformede springvand samt cypres-, appelsin- og jasmintræer. Den anden del, som var sønnens palads, var større og anlagt med brede døre. Så kunne den overvægtige vesir bevæge sig fra den ene salon til den anden uden fysiske gener og ”udfordringer”. Efter vores paladsbesøg spiser vi frokost (ikke inkluderet) lokalt, inden vi fortsætter gennem den sydende by.

Vi skal på en længere spadseretur gennem de labyrintiske smalle gyder, som udgør medinaens handelskvarterer. Vi besøger bl.a. farvernes gade og metalarbejdernes gade, og en apoteker viser os et udvalg af de mange lægeurter, krydderier og æteriske olier, som produceres i Marokko. Vi er i basaren, og naturligvis vil han benytte lejligheden til at få solgt nogle af sine varer. Souken er et rigtig fint sted at købe souvenirs, så måske man vil benytte denne eftermiddag at lære lidt om at forhandle om priser. Vores rundtur i medinaen bringer os også til andre interessante områder: Mellahen, som er det jødiske kvarter, og en madrasa.
Vi slutter eftermiddagens vandring på Djema el-Fna, som er medinaens kommercielle og rekreationsmæssige hjerte. Fra boder rundt om pladsens sælges blandt andet frisk appelsin- og grapefrugtjuice, nødder og slik. Fra andre boder sælges snacks i endeløse variationer. Vi skal mærke stemningen på egen hånd og bruger en times tid på pladsen sidst på eftermiddagen, hvor rejselederen bliver på én af caféerne ved pladsen.
Vi aftaler et tidspunkt, hvor bussen kører tilbage til hotellet. Vi overnatter i Marrakech. Morgenmad er inkluderet i dag.

Dag 3: Marrakech til Fés | Byrundtur i Rabat | Byrundtur i Meknes
Vi forlader nu Marrakech og sætter kursen mod kongebyen Rabat, der siden uafhængigheden fra Frankrig i 1956 har været landets politiske og administrative hovedstad. Rabat er samtidig en af de fire gamle kongebyer: Marrakech, Rabat, Meknes og Fès. Selvom vejene er gode i denne del af landet og vi ankommer til Rabat inden frokost, er denne dag dog præget af en del kørsel.
Rabat ligger ved Atlanterhavet på den sydlige bred af Bu Regreg-floden. Rabat er grundlagt ovenpå en tidligere romersk by. Navnet Rabat er fra det arabiske ord ribat, et fort langs ydergrænsen af et islamisk territorium, og i det 10. århundrede lå der et sådant fort her. I dag er Rabat kendetegnet ved sin beliggenhed ved havet, den smukke franske kolonialarkitektur og de velholdte og palmeflankerede boulevarder. Atmosfæren i Rabat er kosmopolitisk, men samtidig er livet tilbagelænet, behageligt og provinsielt.  Ved ankomsten til Rabat stopper vi for at spise en let frokost (ikke inkluderet) og gerne på én af cafeerne med udsigt over Atlanterhavet. Dernæst kører vi gennem Rabat til byens vartegn: det 44 m høje Hassan-tårn, der blev påbegyndt i år 1195 men aldrig fuldendt. Det skulle have været verdens største minaret i tilknytning til en moské, der med en planlagt længde på 540 meter og en bredde på 414 meter også ville have været verdens største. Hvis den ellers var blevet fuldendt. For projektet blev opgivet ved sultan Yacoub al-Mansours død i år 1199. Tårnet står nord for moskeens forgård, på akse med dens mihrab for at understrege moskeens orientering. Strukturen og udsmykningen af Hassan-tårnet, blandt andet blindbuerne og de smukke udskæringer på den øverste facade blev forbillede for Giralda i Sevilla, og for Koutoubia-moskeens minaret i Marrakesh. Ved Hassan moskeen besøger vi også det imponerende mausoleum opført til Kong Muhammad V, der rummer gravene for den marokkanske konge og hans to sønner kong Hassan II og prins Abdallah. Mausoleet er et imponerende eksempel på moderne marokkansk arkitektur.

Vi kører nu videre til Meknes, hvor landskabet er frodigt og hvor billedet præges af oliventræer. Byen blev grundlagt i 900-tallet af Maknasa-berbere som en handelsby for det frugtbare opland. Meknes er en af Marokkos fire gamle kongebyer, og byens smukke paladser, moskeer, bymure og porte har givet Meknes tilnavnet ’Marokkos Versailles’.
Meknes er ikke nær så besøgt af turister som de mere berømte Fès og Marrakesh. Og det er synd, for her er en autentisk marokkansk atmosfære. Byen havde sin storhedstid under sultan Moulay Ismail (1634-1727), som var en frygtet og grusom hersker, der efterlod sig mere end 1000 sønner og døtre! Hvis vi kan nå det, skal vi kort besøge de tidligere kornlagre i de underjordiske kældre.  Derpå skal vi se den monumentale og overdådigt udsmykkede port, Bab Mansour, som kombinerer den klassiske marokkanske stilart med de andalusiske mosaikarbejder, og er en af verdens mest storslåede og velproportionerede byporte. Porten stod færdig i 1732 og er en af de smukkeste i Marokko. Vi besøger også den centrale og meget flotte plads, el-Hedim (’Ruinernes Plads’), hvor det myldrer med mennesker og liv.
Herefter tager vi afsked med Meknes og vender nu fokus mod de mere traditionelle facetter af den marokkanske prisme. Målet er nu den gamle kongeby Fès, der med sin grundlæggelse i 1100-tallet er den ældste af de kongelige byer. Fès ligger længere mod øst og har en imponerende historie fuld af politiske intriger, krige og mord. Fès var i utallige generationer landets kulturelle, religiøse, politiske og handelsmæssige centrum og var tillige et vigtigt centrum for datidens videnskab. Vi overnatter de kommende 2 nætter i Fés. Morgenmad er inkluderet i dag.

Dag 4: Fés | Det Sydlige Tårn | Medinaen med Nejjarine-pladsen | Qaraouyine-moskeen | Bou Inania-madrasaen
Fès er i dag Marokkos tredjestørste by og fortsat landets intellektuelle, kulturelle og religiøse centrum. Byens universitet er et af verdens ældste, håndværket er det fineste, og monumenterne er blandt landets mest imponerende. Netop derfor er Fès også stadig en af Marokkos vigtigste kulturbyer og samtidig én af verdens mest velbevarede, middelalderbyer. Når man træder ind gennem én af de fire middelalderporte i den bymur, der omgiver den gamle bydel, føler man sig hensat til fortiden. For indenfor mødes man af kilometervis af smalle gyder i den smukke medina. Gyderne har stort set ikke ændret sig siden dengang, da de blev anlagt mellem de høje husmure, der beskytter husenes indre gårdspladser mod middagssolens hede. Vi ser huse i maurisk stil med blå kakler på facaderne. Kolossale religiøse universiteter, smukke moskeer, haver med duftende appelsintræer, tehuse og fascinerende souker udgør det betagende sceneri.

Vi begynder dagen i bydelen Fès Jdid, hvor vi udforsker gaderne i det ældgamle jødiske distrikt – her er mange af butikkerne fra det 14. århundrede. I den livlige bydel møder vi også en port til det lokale kongepalads. Alle kongens paladser er dog lukket for offentligheden. Dernæst tager vi ud i Rif-bjergene omkring byen til Burj al-Janub (‘Det Sydlige Tårn’), der er opført i 1500-tallet. Herfra nyder vi panoramaudsigten over byen. Fès er kendt for fabrikation af stærk keramik i mangfoldige blå farver og orientalske mønstre. Vi besøger et stort værksted, hvor vi kan følge processen fra drejeskiverne og til de færdige og meget smukke resultater. Derpå er det tid til at vandre i den kæmpestore livlige medina, hvor vores sanser udsættes for et rent orgie af indtryk. Medinaen i Fès stammer fra 1100-tallet! Vi fortaber os i dens labyrint af smalle gyder, med souk’er, gadecaféer, gårdspladser, hammam’er og haver. I souk’erne nyder vi de mange dufte fra krydderier, blomster, sydende lamme-kebab og honningkager.

Vi føler også hensat til fortiden, når vi ser æslet lastet med læder til garvernes gade, og barnet med færdighævede brød i favnen. Også her er arkitekturen en blanding af arabisk og maurisk, hvor de blå kakler er et fremtrædende element. Nogle af de fineste berbertæpper findes her. Vi skal se Nejjarine-pladsen og dens berømte fontæne, Qaraouyine-moskeen og Bou Inania-madrasaen, som var et af verdens ældste universiteter – ældre end Oxford og Cambridge. Vi skal naturligvis også se én af byens berømte garverier, hvor mænd forarbejder læder på en åben gårdsplads. Undervejs bliver der mulighed for at gå på jagt efter en Fez, den runde hovedbeklædning af filt med en kvast, der som navnet antyder rigtig nok stammer fra Fès (Fez). Vi overnatter i Fés. Morgenmad er inkluderet i dag. 

Dag 5: Fés | Atlasbjergene | Merzouga | Sahara
I dag skal vi ud på en lang men spektakulær køretur gennem de mellemste Atlasbjerge. Vi gør naturligvis stop undervejs, så vi kan strække benene og tage billeder af de mange panoramaer undervejs. Vi begynder dagen med at forlade Fès og krydser nu for alvor mod syd gennem bjergene til Merzouga, som ligger ved Saharas nordlige grænse. Undervejs passerer vi den lille by Ifrane (1650m over havet), der blev opført som sommerresidens for den franske kolonimagt i 1930’erne. Når det marokkanske lavland blev for hedt i løbet af sommeren, søgte man tilflugt i de små kølige huse, hvis stejle tage leder tankerne hen på arkitektur, man ellers ville finde i alperne. Byen er berømt for sine haver, den store bestand af ynglende storke og fungerer i dag som universitetsby. Vi gør et kort kaffe- eller te-stop i byen.
Fra Ifrane går turen videre gennem bjergene mod byen Midelt. Vejen mellem Ifrane og Midelt er en af de smukkeste i Marokko. Hvis vi er heldige, ser vi på turen haleløse berberaber, som holder til i skovene her. Snart passerer vi gennem byen Azrou. Derpå kravler bussen over bjergpasset Col de Zad (2178m over havet), og inden frokosttid ankommer vi til den støvede by, Midelt. Midelt markerer starten på en af hovedruterne mod syd til Sahara. Handelen med guld, salt og slaver mellem det indre Afrika og Marokko gjorde i generationer området til en smeltedigel, hvor arabere, berbere og ’haratinere’, som er efterkommere af afrikanske slaver, i dag lever side om side. Byen har berber-atmosfære og en gammel souk og byder på en betagende udsigt til de høje Atlasbjerge. Vi spiser frokost (ikke inkluderet) i Midelt.
Efter vores kørsel gennem Atlasbjergene, foregår nedturen på sydsiden ad slyngede veje via kløften Tizi Talghemt, Kamelkløften. Kløften starter i en højde af 1907 m over havet og vi følger nu den og floden Wad Zizs snoede vej ud af bjergene. Jo længere mod syd vi kommer, des mere afløses bjergenes ceder- og egetræsskove af golde klipper og småklynger af daddelpalmer langs vandløbene for til slut at munde ud i ørkenens sand.Ud på eftermiddagen kører vi gennem byen Erfoud, der blev anlagt af franskmændene som en militærpost og administrativt centrum for området.
Sidst på eftermiddagen når vi dagens mål, Merzouga og de enorme røde sandklitter på nordsiden af Sahara. Her venter en overnatning i særklasse, når vi skal bo på kanten af ørkenen. Vi overnatter i klassiske berbertelte, der er indrettet med rigtige senge. Kort før solnedgang tager vi ørkenudflugt til sandklitterne direkte fra hotellet. I jeppe foretager vi en timelang tur ud i ’sandhavet’ Erg Chigaga, hvor den storslåede ørkens klitter rejser sig i mere end 250 meters højde. Og når dagen går på hæld og solen spreder dagens sidste stråler over den golde ørken, kan vi fra toppen af en klit beundre de smukke farveskift i klitternes sand. Sandets riller i de glødende gule og røde sandbjerge kaster lange skygger i den lave sol, mens vi nyder aftenens stilhed. Først nu ser vi rigtigt, hvor pragtfuld den uendelige ørken er. Aftenen er noget at skrive hjem om. Vi overnatter 1 nat i Merzouga. Morgenmad og middag er inkluderet i dag.

Dag 6: Merzouga | Dades | Rissani | Todra-kløften
For de morgenfriske er det muligt at opleve solopgangen i Saharas sandhav. Turen er på dromedarryg og tilkøbes på hotellet. Efter morgenmaden skal vi nu tilbage på asfaltvejen og sætter kursen mod den lille oaseby Rissani mod nord. Rissani var tidligere en af Marokkos største handelsbyer, hvor alle karavanerne gjorde ophold. I dag er byen stadig kendt som et vigtigt handelscentrum, hvor især den livlige souk er værd at besøge, de dage den er åben. Vi gør kun et kortere stop. Derpå oplever vi en fantastisk køretur langs den klippefyldte udkant af ørkenen til oasebyen Tineghir, der ligger ved bredden af Ziz-floden og nedenfor bjergene Jebel Erfoud. Undervejs passerer vi landsbyen Tinejdad.

Lige nord for Tineghir mødes bjergkæden Høje Atlas med det mindre bjergmassiv Djebel Saghru. Og de dybe kløfter Tudgha og Dades markerer forkastningslinjen mellem disse to bjergkæder. Begge kløfter er skåret ned i klipperne af smeltevandet fra bjergtoppene over dem. Hvor kløfterne begynder at udvide sig, har bønder anlagt små terrassemarker, og landsbyer klynger sig til bjergskråningerne, i sikkerhed oven for det tordnende smeltevand, som om foråret kan afskære kløfterne fra omverdenen. Husenes lerklining er af samme strålende røde farve som den omkringliggende jord, hvilket skaber en skarp kontrast til de friskgrønne afgrøder på markerne.
Vi oplever Todra-dalen og kløften, hvor klippesiderne strækker sig op i højder af 160 meter, og hvor kløften på de smalleste steder blot er 10 meter bred. Det er et spektakulært syn og i området kan man se de lokale beboere med deres æsler eller dromedarer. Efter frokoststoppet kører vi videre ad vejen gennem den frodige Dades-dal, også kaldet De tusinde Kasbahers Vej, hvor vejens navn meget sigende fortæller om de mange befæstede huse, Kasbaher, der ligger langs vejen. Vi ankommer i Dades, hvor vi skal overnatte de kommende 2 nætter. Morgenmad og aftensmad er inkluderet i dag.


Dag 7: Dades
I dag er der vandretur i Dades kløften. Vandreturen starter ved broen ved begyndelsen af dalen, og efter at have krydset floden følger vi vejen gennem en landsby og derefter ned til floden for at følge den løb. Stien vi følger har et flot kig til ”Abefingrene”, der strækker sig mod himlen. Vi følger en sidekløft, der er resultatet af århundreders erosion. Der er nogle større sten der skal passeres men stien følger fortrinsvis et tørt flodleje med grus. Fra kløften er der flere stier tilbage til byen, og efter nogle timers dejlig vandretur er vi tilbage på hotellet.

Hvis du ikke har lyst til at deltage på dagens vandretur, kan du vælge at slappe af ved poolen, opleve en ægte hammam eller måske booke en behandling i spa’en. Du kan også slentre en tur gennem byen og opleve det lokale liv i dit eget tempo. Vi overnatter igen i Dades. Morgenmad og aftensmad er inkluderet i dag.

Dag 8: Dades til Marrakech |Ouarzazate | Aït Benhaddou | Tizn-Tichka
Fra Dades fortsætter vi videre mod Ouarzazate, der markerer skillelinjen mellem det sydlige og nordlige Marokko. Før kolonitiden var Ouarzazate blot en lille landsby. Men sidst i 1920’erne gjorde franskmændene Ouarzazate til det provinsielle hovedkvarter for den del af hæren, der førte kontrol med det sydlige Marokko. Dens strategiske placering i krydset mellem Drâa og Dades-dalen gjorde, at de oprørske ørkenstammer kunne holdes i skak, mens resten af landet blev underlagt det franske overherredømme.

Efter selvstændigheden blev Ouarzazate centrum for den marokkanske filmindustri, og Atlasstudierne er centrale i den industri. Vi besøger studierne, som ligger lige udenfor Ouarzazates bymidte og arealmæssigt er de verdens største filmstudier. Atlasstudierne i Ouarzazate blev første gang brugt i 1962 ved indspilningen af David Leans klassiske storfilm Lawrence of Arabia med Peter O’Toole i hovedrollen. Siden er en lang række film blevet indspillet her. For eksempel er en af de første ting, vi støder på, et stort propelfly som blev brugt i filmen Nilens Juvel fra 1985. Lidt længere ude i ørkenen finder man det Colosseum, hvor Russel Crowe kæmpede i filmen Gladiator. Selve filmstudiet er spændende og morsomt at besøge. Også selvom det er lidt nedslidt og bærer præg af at der er plads nok.

Dernæst kører vi til endnu et af rejsens mange højdepunkter, Aït Benhaddou-kasbahen, som er Marokkos mest imponerende kasbah og endvidere brugt som kulisse for talrige filmproduktioner inklusive de tidligere nævnte. Kasbah er betegnelsen for et fæstningslignende kvadratisk anlæg som kan variere i størrelse fra et almindeligt hus til en større fæstning. Befæstede landsbyer med mange kasbah’er er beskyttet af et yderligere forsvarsværk kaldes ksar (ksour i flertal). I dag er en del af disse kasbah’er og ksour stadig beboede. Aït Benhaddou-kasbahen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og den ligger med udsigt over Mellah-flodens leje, som er tørlagt undtagen vinter og forår. Det er fra den modsatte bred, at vi stifter bekendtskab med denne helt unikke samling kasbah’er. Tårnenes geometriske dekorationer skaber et enestående spil af lys og skygge, og kasbah’ernes stand er bemærkelsesværdig, idet der er blevet gennemført store restaureringer. I dag bor der omkring 10 familier i Aït Benhaddou-kasbah’erne.

På vores videre færd over Atlas-bjergene mod Marrakech foretager vi et stop i landsbyen Tisselday, hvor vi skal besøge en lokal familie i området for igen at møde det traditionelle historiske Marokko tæt på. Efter et frokoststop fortsætter vi mod toppen af Tizi-n-Tichka passet (2260 m over havet.). Selve Tiz’n Tichka-passet er hvidt af sne en del af året, og fra passet er der en fantastisk udsigt over bjergene og berberlandsbyerne. Den forbløffende vej blev konstrueret af franskmændene i begyndelsen af 1900-tallet. Vi når ”hjem” til Marrakech sidst på eftermiddagen og efter indkvartering er der tid til afslapning. Vi overnatter de kommende 2 nætter i Marrakech. Morgenmad er inkluderet.

Dag 9: Marrakesh

Dagen er til fri disposition i Marrakesh. Der er rigtig meget at tage fat på, så det bliver din energi og dine ambitioner, der sætter begrænsningerne. Rejselederen er naturligvis til rådighed med råd og vejledning. Først på aftenen samles vi alle til en afskedsmiddag. Vi bliver kørt til et gammelt palads fra 1800-tallet, som er blevet lavet om til en traditionel marokkansk restaurant. Her vil vi blive budt på festmåltid og underholdning i form af traditionel mavedans og musik. Vi overnatter i Marrakech. Morgenmad og afskedsmiddag er inkluderet.

Dag 10: Marrakech til København

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Marrakech og vi flyver tilbage til Danmark. Morgenmad på hotellet er inkluderet. Forplejning på flyet kan tilkøbes.  


Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Eventyrlige Marokko med dansk rejseleder
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København til Marrakech tur/retur
 • 8 nætter i delt dobbeltværelse på gode turistklassehoteller
 • 1 nat i berbertelt i ørkenkamp
 • Al transport, udflugter og entréer i henhold til program
 • Daglig morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffør

 

Deltagerantal
Rejsen gennemføres ved min. 14 og maks. 24 deltagereder alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

 

Rejseleder
Der er dansk rejseleder med på rundrejsen i Marokko, men ikke nødvendigvis med på flyrejsen til og fra Marokko. Hvis den danske rejseleder ikke er med på flyrejsen, møder du den danske rejseleder i ankomsthallen ved ankomst i Marrakech og den danske rejseleder følger med helt til tjek ind i lufthavnen i Marrakech.

 

Visum

Som dansk statsborger skal du ikke have visum ved ophold under 90 dage. Du skal medbringe dit pas på rejsen, og dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Marokko.

 

Hoteller og øvrig indkvartering
På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller eller riad’er, som er valgt i samarbejde med vores agent. En Riad er et traditionelt marokkansk hotel, hvor du får en autentisk oplevelse af, hvad det vil sige at bo i en marokkansk storby. Hotellerne/riad’erne har gode faciliteter, og ligger centralt. Alle værelser er forskellige men dit værelse har naturligvis eget bad og toilet. 

 • I Marrakech bor vi på Riad Challa eller lignende
 • I Fes bor vi på Riad Myra eller lignende
 • I Merzouga bor vi på Desert Camp of Auberge du Sud eller lignende
 • I Dades bor vi på Xaluca Dades eller lignende

 

Vejret
Marokko kan besøges året rundt. De varmeste måneder er fra juni til september og de køligste fra november til februar. Marokkos kyster og bjerge har sin indflydelse på vejr og klima, og der er store variationer alt efter region og årstid.
I de nordvestlige egne har man tempereret middelhavsklima, med lange somre og korte vintre. Atlasbjergene danner en naturlig bjerggrænse mellem den sydlige del af landet og Middelhavsområderne. I den sydlige del af landet har man varmt ørkenklima. Her er det ikke unormalt med temperaturer på op mod 45 grader i sommermånederne.
I Marrakech og Fes kan temperaturen være over 40 grader i juli/august, hvilket er for varmt for de fleste.
Vinteren i Marokko er kort og generelt mild. I den nordvestlige del af landet er vejret mest ustabilt, og her kan forekomme en del regn. Længere sydpå kan også opleves regn, men ofte forbliver det ved tåge og dis. I Marrakech vil temperaturen ligge mellem 12-18 grader i de koldeste måneder. I bjergene og ørkenen kan temperaturen om natten falde til minusgrader, og sneklædte bjergtoppe er ikke ualmindeligt på denne tid af året. 

 

Forbehold og ændringer
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. 

Gå til toppen af siden