INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Eventyrlige Vietnam

Unikke rundrejser til Vietnam med guide

15 dages eventyrlig rundrejse til Vietnams højdepunkter

12.998,00 kr
In stock
Travel Code
KU-001
Hvad du kan glæde dig til

Eventyret på denne klassiske rundrejse gennem Vietnams fascinerende kultur og natur begynder i den charmerende hovedstad Hanoi i nord. Du skal på krydstogt i Ha Long Bugten, der er UNESCO verdensarv. Du skal på minikrydstogt mellem den ikoniske bugts mange små kalkstensøer. Efter Halong flyver du til Hué. Her oplever du byens tidligere kejserpalads Citadellet, sejltur på Duftenes flod og som noget helt særligt spiser du frokost hos nonnerne på Lien Hoa Pagoden.

Du kører over et af Vietnams naturlige højdepunkter, Hai Van passet, på vej til Hoi An. Du tilbringer et par dage i yndefulde Hoi An med en blanding af udflugter og tid på egen hånd. Måske har du lyst til en tur på stranden? Derefter flyver du til Ho Chi Minh City, der har en rig historie fra franskmændenes tid i landet. Du skal selvfølgelig også opleve det frodige Mekongdelta, hvor du skal på eventyr blandt bifloder og kanaler og opleve Asiens største flydende marked. Du kan forlænge rejsen med badeferie eller Cambodias højdepunkter.

Kort sagt – en rejse, hvor du får alle Vietnams højdepunkter.

Rejseplan

Dag

By

Overnatning

Nætter

Transport til næste destination

01-02

KBH/BLL

Natfly

1

Natfly til Hanoi, flyskifte

02-05

Hanoi

Hanoi Boutique Hotel & Spa

3

 

05-06

Halongbugten

Emeraude Classic Cruises 

1

Bus til Ha Long Bugt

06-08

Hué

ÊMM Hotel

2

Bus til Hanoi, fly til Hué

08-10

Hoi An

ÊMM Hotel Hoi An

2

Bus til Hoi An

10-12

Ho Chi Minh C.

Signature Saigon Hotel 

2

Fly til Ho Chi Minh City

12-13

Mekongdeltaet

Kim Tho Hotel

1

Bus til Can Tho

13-14

Saigon

Signature Saigon Hotel

1

Bus til Ho Chi Minh City

14

-

Natfly

1

Natfly til KBH/BLL, flyskifte

15

KBH/BLL

-

-

-

*For afgangen i november er overnatning i Hue på Cherish Hotel

På afgangen den 11. februar og på alle afgange fra 1. juli ændrer vi rækkefølgen i oplevelserne i Hué og Hoi An, så du først kommer til Hoi An og derefter til Hué. Du får nøjagtig de samme oplevelser som hidtil, det er blot rækkefølgen, der er ændret. Ændringen sker af på grund af for lav kapacitet på flystrækningen fra Hanoi til Hué.

Dagsprogram

Dag 1: Udrejse til Vietnam

Afrejse fra valgte lufthavn Vietnams hovedstad Hanoi. Der er flyskifte undervejs.

Der er inkluderet forplejning om bord på flyet.

 

Dag 2: Ankomst til Hanoi

Når du er landet i Vietnams hovedstad Hanoi, klarer du indrejseformaliteterne. I ankomstområdet bliver du mødt af din guide, som kører dig til dit hotel. Allerede på denne første køretur gennem Hanoi kan du indsnuse den franske atmosfære med brede boulevarder, okkerfarvede bygninger i kolonistil og de omkringliggende søer og haver. Hanoi betyder ”baglandet mellem floderne” og ligger på hellig jord i Den Røde Flods delta midt i det nordlige Vietnam. Ifølge overleveringen blev byen grundlagt i år 1010 under det første Ly-dynasti og fungerede som hovedstad frem til 1802, hvorefter hovedstaden blev flyttet til Hué i det centrale Vietnam. Under franskmændene, som besatte byen i 1882, var Hanoi det administrative centrum for det franske protektorat Tonkin og fra 1902-1945 for hele Fransk Indokina. Byen er præget af at have været både kejserby med citadel og administration samt handelsby med markedsplads og tilhørende håndværkerlav. Efter Augustrevolutionen i 1945 udråbte Ho Chi Minh den selvstændige republik Vietnam fra Ba Dinh-pladsen midt i byen, og byen var hovedstad i Nordvietnam frem til 1976 og derefter for det forenede Vietnam.

Du skal overnatte i Hanoi de kommende 2 nætter.

Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition.

 

Dag 3: Sightseeing i Hanoi. Tilkøbsudflugt til Vanddukketeater.

Guiden møder dig på hotellet og dagen begynder med et besøg ved Ho Chi Minhs imponerende marmormausoleum og i Ho Chi Minhs tidligere hjem, hvor han tilbragte sit sidste årti i spartanske omgivelser. Du ser Præsidentpaladset, som blev bygget af franskmændene i 1906 til Indokinas guvernør, og fortsætter til En-søjle-pagoden, der oprindeligt blev bygget i det 11. århundrede, derpå ødelagt af franskmændene i 1954 og senere genopført af vietnameserne. Herefter besøger du Litteraturtemplet, som blev grundlagt i 1070 og er et udsøgt eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget til ære for den kinesiske filosof Konfutse, og i 1076 blev templet indviet som Vietnams første universitet med det formål at uddanne adelens (mandarinernes) sønner.

Det var meget svært at bestå en eksamen, og Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle opstilles en stentavle efter hver eksamen. I perioden 1442 til 1778 var der 116 eksaminer, men kun 82 stentavler står tilbage i dag. Disse stenplader bærer navn og fødested på de succesfulde kandidater, som bestod de anstrengende eksaminer, og tavlerne står placeret på ryggen af store stenskildpadder som et symbol på visdom og et langt liv.

Efter frokost du skal på en spændende tur med ”cyclo”, cykeltaxier, rundt i byens gamle bydel. Den gamle bydel kan dateres tilbage til det 13. århundrede og omtales ofte som ”de 36 gader”. Dette efter de forskellige lav, der etablerede sig separat på hver sin gade. Selvom gaderne stadig bærer navnene efter de oprindelige professioner, er det ikke ensbetydende med, at de stadig sælger de oprindelige varer. For eksempel sælges papir stadig på Hang Ma eller ”papirgaden”, mens flag og stearinlys i dag sælges på Hang Quant eller ”fanegaden”, og på Hang Buom eller ”sejlgaden” sælges nu mad og slik.

På cykeltaxaturen passerer du utallige små charmerende huse og butikker, alle vegne er der en heftig aktivitet. Efter cykelturen leder guiden dig på en afslappende spadseretur omkring Hoan Kiem-søen, der ligger som Hanois hjerte midt i byen og er et livgivende åndehul for byens indbyggere. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner og her slapper Hanoi af.  Der læses, udøves alverdens former for gymnastiske øvelser, snakkes, vandres rundt om søen, fiskes eller bare filosoferes. Søen har to små øer. Den ene med Skildpadde Tårnet, Thap Rua og den anden med Ngoc Son Templet, som du besøger. Templet er fra det 18. århundrede og den flotte røde bro, Thu Huc, som oversat betyder ”Den opstående Sol”, fører os over til øen.

Du overnatter i Hanoi.

Der er inkluderet morgenmad og frokost i dag.

 

Tilkøbsudflugt

Vanddukketeater

I aften er der mulighed for en tilkøbsudflugt til Hanois berømte vanddukketeater. Denne form for dukketeater opført i vand er en over 1.000 år gammel teatertradition, der kun findes i Vietnam, og blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi, i de perioder hvor risene kunne passe sig selv.

 

Dag 4: På egen hånd i Hanoi eller tilkøbsudflugt til Ninh Binh, ”landjordens Halongbugten”

I dag har du mulighed for at udforske Hanoi på egen hånd.
Du kan også deltage på en enestående heldagsudflugt til Ninhbinh med cykeltur mellem rismarkerne, frokost og en sejltur på floden i Van Long Nature Reserve.

Denne dag inkluderer morgenmad.

 

Tilkøbstur

Heldagsudflugt til Ninh Binh med cykeltur mellem rismarkerne, frokost og en sejltur på floden i Van Long Nature Reserve.

Heldagsturen starter fra dit hotel, og går i bus til Ninh Binh syd for Hanoi. Fremme i Gia Vien distriktet skal du på cykeltur gennem de flade rismarker, der er omgivet af de smukke grønklædte kalkstensbjerge. Du gør stop et sted, hvor risdyrkningen bliver demonstreret af en lokal bonde og forklaret af din guide. (Uden for risdyrkningssæsonen, ser du andre landbrugsaktiviteter.) Herefter fortsætter du på cykel frem til en lokal familie, hvor du ser, hvordan et lokalt måltid tilberedes af friske og nogle gange helt ukendte grøntsager, og du får smagsprøver, også på den lokale risvin. Herefter er der sejltur på floden og besøg i grotter i Van Long Naturreservatet, der er Nordvietnams største vådlandsområde. Efter sejlturen går turen tilbage til Hanoi, hvor du er fremme sidst på eftermiddagen. Turen var i alt ca. 9 timer.

OBS til turen er det en god idé at medbringe en hat, et letvægtsregnslag, og drikkevand.

 

Dag 5: Minikrydstogt på Halongbugten 

Du bliver hentet på hotellet om morgenen og kører til Halongbugten. Køreturen går gennem Den Røde Flods delta og gennem de mange rismarker og små landsbyer på vej mod næste mål, Halongbugten. I den store og billedskønne bugt rejser mere end 3.000 kalkstensøer sig stejlt fra bugtens rolige vand. ”Halong” betyder ”hvor dragen stiger ned i havet”, og en legende beretter, at bugten blev skabt af en drage, som levede i bjergene. Da den en dag løb ned mod havet, pløjede dens hale jorden op og efterlod kun små områder, kalkstens-øerne, synlige. Resten blev fyldt op med vand, og det er der, du snart skal sejle i med et hyggeligt skib . Det lille krydstogt i den smukke Halongbugt varer det næste døgn, hvor du er indkvarteret i en hyggelig kahyt med eget bad og toilet.

Når du er blevet indkvarteret, stævner skibet ud på bugtens smaragdgrønne vand mellem hundredvis af småøer, mens du spiser frokost. Sejlturen mellem de mange tusinde øer er betagende smuk og undervejs går du i land for at besøge imponerende grotter, der med adskillige smukke kamre betager sanserne. Har man mod på det, er der også mulighed for en svømmetur. De magelige vælger dog blot slappe af på dækket med en kølig drink inden aftensmaden serveres. Udsigten fra både kahytten og skibets dæk er enestående, og krydstogtet i bugten er uden tvivl én af de helt store oplevelser på rejsen.

Overnatning på skibet.

Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Dag 6: Halongbugten – Hanoi – fly til Hué

Til bådens stille vuggen og bølgernes sagte skvulpen vågner du tidligt om morgenen, hvor der bliver serveret kaffe og te, inden du stiger om bord i mindre både for at udforske en af de fantastiske grotter. Efter den lille udflugt vender du tilbage til junken og fortsætter ind blandt bugtens små øer, mens der bliver serveret brunch om bord.

Du siger farvel til bådens venlige personale og kører tilbage til Hanoi lufthavn. Herfra flyver du til Hué i det centrale Vietnam.

Hué ligger i det centrale Vietnam ca. 660 km syd for Hanoi. Hué blev i 1687 udnævnt provinshovedstad af vietnameserne og forblev hovedstad under Nguyen-dynastiet, som havde 13 kejsere, hvoraf den sidste regerede frem til 1945. Nguyen-dynastiet efterlod sig en kejserlig by med citadel, paladser, gravmæler og templer i et fredfyldt landskab, som grænser op til Duftenes Flod. Hué har i dag genvundet sin kejserlige aura og er en rolig, fredfyldt og afslappet by at besøge. De tilbageblevne franske kolonihuse og villaer, de stille gader, de afsidesliggende gravmæler og pagoder, som undgik krigenes ødelæggelser, giver Hué en enestående og fredfyldt atmosfære.

I Hué bliver du hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, hvor du skal overnatte de kommende 2 nætter.

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

Dag 7: Sightseeing i Hué

Du begynder morgenen med et besøg til det Kejserlige Citadel i Hué. Det er skabt med Beijings ”Forbudte By” som forbillede, og citadellet er omkranset af tre mure; den 11 km lange Kinh Than, som er den ydre del, havde 9 meter høje mure understøttet af udkigstårne, 10 porte og en voldgrav, som beskyttede Hoang Thanh, ”den gule indhegning”, hvor kejseren udførte sine officielle pligter. Omgivet af 1 meter tykke mure finder man i midten Tu Cam Thanh, eller ”den lilla indhegning”, også kendt som ”Den Forbudte By”, hvor kejseren havde sine private gemakker.

Citadellet blev påbegyndt af kejser Gia Long i 1804 og blev udbygget yderligere af efterfølgende generationer.

Hués ”Forbudte By” blev praktisk talt ødelagt under Tet-offensiven i 1968, og lå forsømt og i ruiner indtil vietnameserne i 1990’erne anerkendte det som en turistattraktion. I dag er området udpeget som UNESCO verdensarv, og citadellet restaureres langsomt og omhyggeligt.

Fra citadellet kommer du på sejltur på Duftenes Flod, hvor de mange gravmæler efter kejserne flankerer floden.  Selv om hvert gravmæle langs Duftenes Flod har sine helt egne kendetegn, er de alle bygget op omkring fem fællestræk, der blandt andet inkluderer stenskulpturer af elefanter og krigere, et lille tempel til tilbedelse af kejseren og selvfølgelig selve graven, hvor de jordiske rester hviler eller har hvilet. Desuden oplever du hverdagslivet på og langs floden.

Målet er Thien Mu Pagoden, hvis 21 meter høje tårn er en af de mest berømte bygninger i hele Vietnam.

Pagoden, som er placeret på et udkigstårn med udsigt over Duftenes Flod, kan dateres til 1601. Selve det syv etager høje, ottekantede tårn blev dog først bygget i 1844 af kejser Thieu Tri. Hver etage symboliserer et af Buddhas tidligere liv. Pagoden er et charmerende og fredfyldt sted med falmede lyserøde mure og kløverfarvede skodder, som åbner til en lerstensbelagt gård med bonsai, frangipani- og azaleatræer i bronze- og porcelænskrukker. Ligeledes finder man stedsegrønne træer som fyrretræer og cedertræer.

Frokosten bliver en helt særlig oplevelse. Frokosten er vegetarisk og tilberedes og serveres af nonnerne i Lien Hoa Pagoden, og du har mulighed for at se, hvordan den lækre mad tilberedes over brændekomfur. Som noget helt specielt spiser du sammen med nonnerne, og de deltager gerne i snakken med gæsterne hen over bordet.

Efter frokost besøger du Tu Duc gravmæle. Næste stop på turen er Thanh Tien landsbyen, der er berømt for at have fremstillet papirblomster i over 300 år. Du møder landsbyens beboere og får mulighed for at fremstille din egen papirblomst. Med dit besøg støtter du et håndværk og en landsby, der ellers har svære kår.

Du overnatter i Hué

Der er denne dag inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 8: Hué – Hoi An

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet og fra Hué bliver kursen sat mod Hoi An. Køreturen går over det smukke Hai Van-pas, ”Skyernes Pas”, gennem et bjergrigt område med spektakulære udsigter og videre ned langs kysten, hvor vejene snor sig ind og ud langs de blå laguner ved Det Sydkinesiske Hav. Ved frokosttid ankommer du til den charmerende lille by Hoi An, der er en af Vietnams hyggeligste byer, og det er ikke uden grund, den er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Hoi An var blandt det forrige århundredes handelsfolk kendt under navnet Faifo, og den var i det 17.-19. århundrede en af de største havnebyer i Sydøstasien.

Kinesere, japanere, franskmænd, briter, spaniere, portugisere og andre handelsfolk havde dannet små samfund her, men den enestående gamle by blev efterhånden isoleret, da floden sandede til. Det efterlod til gengæld byen uberørt af senere krige og en gåtur i gaderne mellem de tilbageværende gamle huse, broer og templer føles som en vandring i en unik lille tidsboble i den gamle handelsby.

Om eftermiddagen er der en guidet gåtur i den lille hyggelige by for at få et indtryk af byen og historien. Du besøger den cantonesiske forsamlingshal og går mellem de gamle huse til Den Japanske Bro, som om noget er selve symbolet på Hoi An. På den anden side af broen fortsætter du langs floden til det franske kvarter. Undervejs kan du udse dig en af Hoi Ans gode og hyggelige restauranter til din aftensmad.

Du bor de kommende 2 nætter i Hoi An.

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

Dag 9 På egen hånd i Hoi An eller tilkøbsudflugt halvdagscykeltur på landet

Dagen er til fri disposition. Du har mulighed for at tilkøbe en halvdagsudflugt.

Du overnatter i Hoi An.

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

Tilkøbsudflugt:

Halvdagscykeltur på landet til Kim Bong

Du cykler om formiddagen ned til havnen og tager cyklerne med på båden, der på ca. 35 min. sejler til den lille landsby Kim Bong på øen af samme navn. Her venter en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det betagende og uforstyrrede landskab. Du cykler forbi bønder, der arbejder i rismarken, og vandbøfler der ligger og daser i det mudrede vand. Her er beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. Kim Bong var i Hoi Ans storhedstid centrum for den lokale bådbygning.

Her og der ses kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge.

Du besøger miniværksteder med hjemmeproduktion af risnudler, sivmåtter og flettede bambusbåde. De lokale skibstømrere og møbelsnedkere er også i gang med dagens arbejde og lader dig gerne se nærmere på deres fantastiske håndværk.

Du sejler tilbage til Hoi An, hvor turen slutter.  Du har cyklen til disposition resten af eftermiddagen.

Der er meget at få tiden til at gå med. Hoi An er et paradis, hvis man vil gå på opdagelse og købe nogle spændende ting med hjem. Her er et kolossalt udvalg af malerier, silkeklæder, keramik, kinesiske lanterner, spisepinde, lakerede varer, tepotter samt broderede duge og servietter.

 

Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City. Tilkøbsudflugt til middagskrydstogt

Formiddagen er til fri disposition indtil du bliver du kørt til lufthavnen i Danang og flyver til Ho Chi Minh City. Efter ankomst i Ho Chi Minh City bliver du kørt til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

Ho Chi Minh City hed tidligere Saigon, men byen er vokset og navnet Ho Chi Minh City dækker hele byen, mens Saigon nu er en bydel. Byen er den mest “vestlige” blandt Vietnams byer og den er hjemsted for 7,5 millioner mennesker og har en blomstrende og fri markedsøkonomi. Det er en by med forbløffende kontraster: elegante internationale hoteller, eksklusive restauranter og moderne barer og dette side om side med gadekøkkener, støjende cykeltaxaer og knallerter. Højhuse og indkøbscentre kappes om pladsen med frugt- og grøntsagsmarkeder, pagoder og karaokebarer. Summende, blomstrende, tæt pakket, kaotisk – og alligevel stadig med elegante franske koloniboulevarder og bygninger som henleder tankerne på Frankrig, under hvis forvaltning Saigon var kendt som ”Orientens Perle”.

Efter ankomst på hotellet er resten af dagen til fri disposition.

Du overnatter de kommende 2 nætter i Ho Chi Minh City.

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

Tilkøbstur

Middagskrydstogt på Saigon floden.

Du bliver hentet på hotellet og kørt til Nha Rong kajen. Her ligger båden Bonsai Legacy, der er en kopi af en klassisk flodbåd. Når båden stævner ud og mørket falder på, nyder du din velkomstdrink. Der bliver serveret en dejlig middag med lækre vietnamesiske retter, mens båden sejler på floden og du nyder udsigten til Ho Chi Minh Citys skyline og store lyshav. Blandt andet passerer du det ikoniske Biltexco Tårn og Bach Dang kajen. På nogle af højhusene er der hver aften lysshow, som bedst ses fra floden.

  

Dag 11: Sightseeing i Ho Chi Minh City. Tilkøbsudflugter til Cu Chi tunneller til Saigon gadekøkkener

I eftermiddag er er sightseeing i Ho Chi Minh City. Turen til Krigsmuseet, hvor størstedelen handler om Vietnamkrigen, eller som vietnameserne siger - Den Amerikanske Krig, hvor det moderne Vietnam og ikke mindst kommunistpartiet lagde stor vægt på de værdier, der blev skabt under den fælles kamp mod amerikanerne. På museet kan du se mange af de våben, amerikanerne anvendte, og der er flere fine, men barske fotoudstillinger, hvor mange af de pressefotos, der gik verden rundt, er udstillet.

Efter dette noget barske forsøg går turen videre rundt i Ho Chi Minh City for at se på nogle af kolonitidens gamle bygninger fra det 19. århundrede bl.a. den katolske Notre Dame-katedral i røde mursten, postkontoret og ”Hotel de Ville”, rådhuset, som også ser umiskendeligt europæisk ud.

Du kommer også omkring Genforeningspaladset, der i 1960´erne var regeringsbygning for den sydvietnamesiske regering og hjem for præsidenten.

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

Der er denne dag inkluderet morgenmad.

 

Tilkøbstur

Halvdags udflugt til Cu Chi tunnellerne.

Du bliver hentet på hotellet kl. 08.00 og kører til de berygtede Cu Chi-tunneller, som ligger cirka 70 km nordvest for byen. Cu Chi-tunnellerne strækker sig i et imponerende 250 km langt underjordisk net og er et bevis på den enorme opfindsomhed og idérigdom, som vietcongerne udviste i deres guerillakrig i syd, og du vil kunne se de hemmelige faldlemme, underjordiske køkkener, beboelsesområder, hospitaler og møderum. Cu Chi tunnellerne var strategisk vigtige under et par operationer under vietnamkrigen, bl.a. TET-offensiven i 1968. Det var et hårdt liv i tunnellerne, hvor mange døde af malaria og andre sygdomme, og på de underjordiske hospitalsstuer døde sårede soldater af deres kvæstelser. I dag opfatter vietnameserne Cu Chi tunnellerne som et eksempel på folkets modstandskraft. Du er tilbage på hotellet i tide til at nå eftermiddagens inkluderede sightseeing.

 

Tilkøbstur

Saigons gadekøkkener

På denne tur bliver du hentet på hotellet mellem kl. 18.00 og 18.30, og du kører til centrum af det gamle Saigon. Her traver du sammen med guiden gennem gader og gyder til nogle af byens bedste gadekøkkener og du prøver forskellige fremragende retter undervejs. Du vil opleve, hvordan man slår sig ned på nogle stole ved et bord og henter en ret her, en anden ret der, og drikkevarer fra en tredje sælger. Måske begynder du med den unikke rispapirpizza, så måske den dampede riskage ”banh beo” eller den sprøde vietnamesiske pandekage ”banh xeo”, og du skal helt sikkert også prøve de søde supper. Hvis du ser noget meget eksotisk, som du har lyst til at smage, så bed guiden hjælpe dig. Du er tilbage på hotellet ved 21-tiden. 

 

Dag 12: Ho Chi Minh City – Can Tho i Mekongdeltaet

I dag kører du fra Ho Chi Minh City til Can Tho, der ligger i Mekong-deltaet. Turen tager ca. 4 timer. Mekong-deltaet er dannet ved aflejringer fra den mægtige Mekong-flod, som har sin oprindelse i det tibetanske højland ca. 4.500km mod nord. Fra dens udspring bugter floden sig vej gennem Kina, Myanmar, Laos, Cambodia og det sydlige Vietnam, før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyder ”Ni Drager”, der henviser til de ni delfloder, som leder Mekong-flodens vandmasser ud i havet. Ved ankomsten til Can Tho kører du til hotellet og bliver indkvarteret. Herefter er resten af eftermiddagen til fri disposition til at nyde det herlige lokale marked og livet langs floden. Can Tho er den største by i Mekong-deltaet og, der foregår en livlig handel samt transport på - og langs floderne. Om aftenen kan du nyde middagen på en af restauranterne ved flodbredden.

Du overnatter i Can Tho.

I dag er der inkluderet morgenmad.

 

Tilkøbstur

Smag på Can Thos gadekøkkener

I aften kan du komme med på et kulinarisk eventyr  på gåben rundt i Can Tho. Turen starter med en gåtur til den lokale park, hvor du kan opleve de lokale danse zumba, jogge eller lave gymnastik. Kast dig ud i dans og bevægelse, hvis du har lyst til at deltage. Derefter går du gennem gader og stræder til det første mad stop, hvor du skal smage Can Thos berømte signaturret: friturestegte rejekager. Næste stop gælder den lækre lokale suppe, stegte forårsruller, kød serveret med stjernefrugt, agurk og grøn mango eller noget helt andet. Aftenen rundes af på en tagrestaurant med en kølig drink og en fin udsigt over Can Tho og dette område af Mekongdeltaet.

 

Dag 13: Det flydende marked i Can Tho, cykeltur og sejlads i Mekong-deltaet, kørsel til Saigon

I dag skal du tidligt op for at opleve Sydøstasiens største flydende marked, der ligger i Cai Rang, tæt på Can Tho. Det er et unikt og meget farvestrålende marked, og det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan varerne handles hen over rælingen på de hundredvis af både og pramme, der på forunderlig vis formår at zigzagge rundt mellem hinanden.

Du kommer på en fantastisk sejltur ad floder og smalle kanaler, hvor livet går sin vante gang. Generelt kan siges, at Mekong-deltaet i høj grad er et område, hvor folk bor og arbejder på naturens betingelser, og fra båden kan du følge med i det hele på nært hold. Ikke mindst fordi der også stadig foregår rigtig megen transport på floden.

Derefter går turen til et traditionelt familieejet ”nuddelværksted”, hvor du oplever, hvordan nudler bliver fremstillet på traditionel vis. Du får smagprøver på nudlerne og andre af Mekongdeltaets specialiteter.

Herefter skal du på cykeltur gennem landskabet mellem frugtplantager, grøntsagsmarker,palmer, rismarker, bifloder og kanaler. Her findes netop det farverige og eksotiske Vietnam, som mange har set på billeder og drømmer om at opleve ved selvsyn. Guiden leder dig frem til en cacao plantage, hvor du lærer om anvendelsen af cacao i alt fra chokolade til kosmetik, cacaomælk og cacaovin.

Først på eftermiddagen går turen tilbage til Ho Chi Minh City, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen.

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 14: Ho Chi Minh City – hjemrejse

Dagen er til fri disposition.

Der er transfer til lufthavnen, og du flyver hjem til Danmark. Der er flyskifte undervejs.

I dag er der inkluderet morgenmad samt forplejning på flyrejsen.

 

Dag 15: Ankomst i Danmark

Du ankommer tilbage i Danmark.

Forlængelser

Badeferieforlængelse Phan Thiet 5 dage/4 nætter på 4-stjernet hotel Novela Mui Ne and Spa

Forlæng din rejse med nogle afslappende dage ved stranden i Phan Thiet.

Phan Thiet er et af Vietnams bedste strandområder og er et klassisk eksempel på et feriested, der har formået at bevare sin fiskerlandsbykultur. Selve byen er forblevet forholdsvis uberørt af turisme, Der løber en flod gennem byen og den lille havn i flodmundingen er altid fuld af farvestrålende både. Det lokale liv fortsætter her, og Phan Thiet har i Vietnam i årevis især været kendt for en fantastisk fiskesovs, der er en vigtig ingrediens i det vietnamesiske køkken. Som turist er Phan Thiet dog lig med et af Vietnams allerbedste strandområder med smukke næsten ørkenagtige klitter ned til det klare, varme vand. Det område kaldes Mui Ne, og her langs kysten ligger en række fortrinlige hoteller, restauranter og caféer. Her er gyldne sandstrande, klart vand og smukke omgivelser, og hotellet har alt, hvad man kan ønske sig til nogle afslappende dage.

Du bor på hotel Novela Mui Ne and Spa i 4 nætter. Dagene er til fri disposition

Prisen inkluderer transfer fra Ho Chi Minh City til Mui Ne t/r samt 4 overnatninger i standardværelse med morgenmad.

Oplev Cambodias højdepunkter på en 6 dages forlængelse

På denne forlængelse oplever du Cambodias største højdepunkter på en lille 6 dage/5 nætters berigende rundrejse, hvor du mærker Cambodias folkesjæl og får et godt indblik i landets tusindårige historie. Du starter med at køre til den charmerede by Chau Doc, der ligger ved sammenløbet af Mekong og Bassac floderne. Her overnatter du inden du næste formiddag sejler op ad Mekong, krydser grænsen til Cambodia og ved middagstid når frem til Phnom Penh. Du oplever kongepaladset og den imponerende Sølvpagode. På tredjedagen bliver du kørt fra Phnom Penh til Siem Reap. På den måde oplever du landskabet og livet på landet; undervejs gør du to stop, et i ”edderkoppelandsbyen” Skun, og det andet i Konpong Khleang, der er en landsby på pøle i – eller ved afhængig af årstiden – Tonle Sap søen. Forlængelsens sidste 3 dage gælder Siem Reap og det ikoniske Angkor kompleks, hvor to oplever både Elefantterrassen, Leper Kongernes Terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat.

Læs mere her.

Du kan se priser længere nede på denne side eller på bestillingssiden. 

Indkvartering i Vietnam

Hanoi Boutique Hotel & Spa

Hanoi

Det charmerende 3-stjernede Hanoi Boutique Hotel & Spa ligger i hjertet af Hanoi’s gamle kvarter, ca. 200 meter fra den berømte Hoan Kiem Sø. Hotellet har restaurant, café, en stor spa og har 24-timers roomservice. Hotellet har cykler, som udlejes.

Hotellet har 40 værelser, der er indrettet med mørke træsorter og varme farver. Værelserne er udstyret med hårtørrer, sikkerhedsboks, tv med betalingskanaler, aircondition, minibar (mod betaling) og en gratis flaske vand dagligt. Der er gratis wifi over hele hotellet.

 

Emeraude

Halongbugten

Det 4-stjernede skib Emeraude har 37 kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne har dobbeltseng og eget badeværelse og er udstyret med aircondition.  Skibet har en stor restaurant, en butik, en udendørs biograf, bar og soldæk med solstole. Desuden er der kajakker, tai chi undervisning, fiskegrej og madlavningskursus – alt sammen gratis at bruge eller deltage i.

 

Êmm Hotel Hué

Hué

Det 3-stjernede Êmm Hotel Hué er et dejligt hotel, der ligger midt i Hué med gåafstand til floden. Hotellet har en lille hyggelig gårdhave med pool og bar-område samt egen restaurant.

Værelserne er indrettet i lyse farver, og der er aircondition, te/kaffe-faciliteter, wi-fi, TV, minibar, hårtørrer og sikkerhedsboks.

Det er muligt at leje cykler på hotellet.

 

Êmm Hotel Hoi An

Hoi An

Êmm Hotel ligger i Hoi Ans gamle bydel i gåafstand til byens attraktioner. Designet er moderne og i stærke, klare farver. Hotellet har 92 værelser, der har tv med satellitkanaler, aircondition, minibar med kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks og gratis WIFI.

Hotellet har restaurant, bar og en stor swimmingpool med solsenge.  I restaurant YÊN kan du både sidde indenfor eller nyde din mad udenfor ved poolen eller i den lille have.

 

Signature Saigon Hotel

Ho Chi Minh City

Signature Saigon Hotel er et dejligt turistklassehotel, der ligger i Ho Chi Minh City centrum kun 100 meter fra Ben Thanh markedet. Der er ca. 10 min. gang til floden og Bitexco tårnet.

Hotellet har ca. 70 værelser fordelt på 9 etager. Værelserne er min. 22 m² store og er enkelt indrettet.  Der er alle moderne faciliteter inkl. tv, hårtørrer, minibar, gratis Wi-Fi, velkomstdrink og frugtkurv samt 2 gratis flaske vand pr. dag.

Hotellet har en restaurant, der serverer morgenmad, frokost og middag.

 

Kim Tho Hotel

Can Tho

Det 3-stjernede Kim Thom Hotel ligger tæt på Ninh Kieu kajen i hjertet af Can Tho. Der er 2 minutters gang til Ong Pagoden og Templet. Hotellets restaurant serverer både vietnamesiske og vestlige retter. Hotellet har også bar, sikkerhedsboks i receptionen samt 24-timers roomservice.

Hotellet har ca. 50 værelser, der enten har udsigt til floden eller til byen. Værelserne har kabeltv, aircondition, minibar (mod betaling), hårtørrer og en flaske gratis vand pr. dag på værelset.

Priserne på udflugterne er

Dag 3:

Aftenudflugt til vanddukketeater

Pris pr. person kr. 85

Dag 4:

Heldagstur til Ninh Binh inkl. frokost

Pris pr. person kr. 680

Dag 9:

Halvdagscykelttur til Kim Bong

Pris pr. person kr. 275

Dag 10:

Middagskrydstogt på Saigon floden

Pris pr. person kr. 395

Dag 11:

Halvdagsudflugt til Cu Chi Tunnellerne

Pris pr. person kr. 325

Dag 11:

Aftenudflugt til Saigons gadekøkkener, inkl. mad

Pris pr. person kr. 275

Dag 12:

Aftenudflugt til Ca Thos gadekøkkener inkl. mad

Pris pr. person kr. 275

Dag 14:

Badeferieforlængelse

Pris pr. person: 
- Delt dobbeltværelse:  2.995 kr.
- Enkeltværelse: 4.545 kr.

Dag 14:

Forlængelse til Cambodia

Pris pr. person: 
- Delt dobbeltværelse:  4.895 kr.
- Enkeltværelse: 5.750 kr.

Ændringer i programmet

På afgangen den 11. februar og på alle afgange fra 1. juli ændrer vi rækkefølgen i oplevelserne i Hué og Hoi An, så du først kommer til Hoi An og derefter til Hué. Du får nøjagtig de samme oplevelser som hidtil, det er blot rækkefølgen, der er ændret. Ændringen sker af på grund af for lav kapacitet på flystrækningen fra Hanoi til Hué.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
310-01-201924-01-201914 nætter15.398,- DKKUdsolgt
313-01-201927-01-201914 nætter14.898,- DKKBESTIL
711-02-201925-02-201914 nætter16.398,- DKKBESTIL
1111-03-201925-03-201914 nætter15.398,- DKKBESTIL
1218-03-201901-04-201914 nætter15.298,- DKKBESTIL
1508-04-201922-04-201914 nætter17.398,- DKKBESTIL
2701-07-201915-07-201914 nætter16.898,- DKKBESTIL
2915-07-201929-07-201914 nætter17.398,- DKKBESTIL
3419-08-201902-09-201914 nætter16.398,- DKKBESTIL
3709-09-201923-09-201914 nætter15.398,- DKKBESTIL
3923-09-201907-10-201914 nætter15.398,- DKKBESTIL
4107-10-201921-10-201914 nætter16.398,- DKKBESTIL
4321-10-201904-11-201914 nætter15.898,- DKKBESTIL
4504-11-201918-11-201914 nætter15.898,- DKKBESTIL
4718-11-201902-12-201914 nætter16.398,- DKKBESTIL
4902-12-201916-12-201914 nætter16.398,- DKKBESTIL
5116-12-201930-12-201914 nætter18.398,- DKKBESTIL
130-12-201913-01-202014 nætter18.398,- DKKBESTIL
309-01-202023-01-202014 nætter16.398,- DKKBESTIL
603-02-202017-02-202014 nætter16.398,- DKKBESTIL
817-02-202002-03-202014 nætter15.398,- DKKBESTIL
1002-03-202016-03-202014 nætter15.398,- DKKBESTIL
1216-03-202030-03-202014 nætter15.398,- DKKBESTIL
1430-03-202013-04-202014 nætter16.398,- DKKBESTIL
1506-04-202020-04-202014 nætter16.398,- DKKBESTIL
2118-05-202001-06-202014 nætter15.398,- DKKBESTIL
2408-06-202022-06-202014 nætter15.398,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
310-01-20191415.398,- DKKUdsolgt
313-01-20191414.898,- DKKBESTIL
711-02-20191416.398,- DKKBESTIL
1111-03-20191415.398,- DKKBESTIL
1218-03-20191415.298,- DKKBESTIL
1508-04-20191417.398,- DKKBESTIL
2701-07-20191416.898,- DKKBESTIL
2915-07-20191417.398,- DKKBESTIL
3419-08-20191416.398,- DKKBESTIL
3709-09-20191415.398,- DKKBESTIL
3923-09-20191415.398,- DKKBESTIL
4107-10-20191416.398,- DKKBESTIL
4321-10-20191415.898,- DKKBESTIL
4504-11-20191415.898,- DKKBESTIL
4718-11-20191416.398,- DKKBESTIL
4902-12-20191416.398,- DKKBESTIL
5116-12-20191418.398,- DKKBESTIL
130-12-20191418.398,- DKKBESTIL
309-01-20201416.398,- DKKBESTIL
603-02-20201416.398,- DKKBESTIL
817-02-20201415.398,- DKKBESTIL
1002-03-20201415.398,- DKKBESTIL
1216-03-20201415.398,- DKKBESTIL
1430-03-20201416.398,- DKKBESTIL
1506-04-20201416.398,- DKKBESTIL
2118-05-20201415.398,- DKKBESTIL
2408-06-20201415.398,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
310-01-201924-01-201914 nætter13.498,- DKKUdsolgt
313-01-201927-01-201914 nætter12.998,- DKKBESTIL
711-02-201925-02-201914 nætter13.998,- DKKBESTIL
1111-03-201925-03-201914 nætter13.498,- DKKBESTIL
1218-03-201901-04-201914 nætter13.498,- DKKBESTIL
1508-04-201922-04-201914 nætter14.998,- DKKBESTIL
2701-07-201915-07-201914 nætter14.498,- DKKBESTIL
2915-07-201929-07-201914 nætter14.998,- DKKBESTIL
3419-08-201902-09-201914 nætter13.998,- DKKBESTIL
3709-09-201923-09-201914 nætter12.998,- DKKBESTIL
3923-09-201907-10-201914 nætter12.998,- DKKBESTIL
4107-10-201921-10-201914 nætter13.998,- DKKBESTIL
4321-10-201904-11-201914 nætter13.498,- DKKBESTIL
4504-11-201918-11-201914 nætter13.498,- DKKBESTIL
4718-11-201902-12-201914 nætter13.998,- DKKBESTIL
4902-12-201916-12-201914 nætter13.998,- DKKBESTIL
5116-12-201930-12-201914 nætter15.998,- DKKBESTIL
130-12-201913-01-202014 nætter15.998,- DKKBESTIL
309-01-202023-01-202014 nætter13.998,- DKKBESTIL
603-02-202017-02-202014 nætter13.998,- DKKBESTIL
817-02-202002-03-202014 nætter13.998,- DKKBESTIL
1002-03-202016-03-202014 nætter12.998,- DKKBESTIL
1216-03-202030-03-202014 nætter12.998,- DKKBESTIL
1430-03-202013-04-202014 nætter13.998,- DKKBESTIL
1506-04-202020-04-202014 nætter13.998,- DKKBESTIL
2118-05-202001-06-202014 nætter12.998,- DKKBESTIL
2408-06-202022-06-202014 nætter12.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
310-01-20191413.498,- DKKUdsolgt
313-01-20191412.998,- DKKBESTIL
711-02-20191413.998,- DKKBESTIL
1111-03-20191413.498,- DKKBESTIL
1218-03-20191413.498,- DKKBESTIL
1508-04-20191414.998,- DKKBESTIL
2701-07-20191414.498,- DKKBESTIL
2915-07-20191414.998,- DKKBESTIL
3419-08-20191413.998,- DKKBESTIL
3709-09-20191412.998,- DKKBESTIL
3923-09-20191412.998,- DKKBESTIL
4107-10-20191413.998,- DKKBESTIL
4321-10-20191413.498,- DKKBESTIL
4504-11-20191413.498,- DKKBESTIL
4718-11-20191413.998,- DKKBESTIL
4902-12-20191413.998,- DKKBESTIL
5116-12-20191415.998,- DKKBESTIL
130-12-20191415.998,- DKKBESTIL
309-01-20201413.998,- DKKBESTIL
603-02-20201413.998,- DKKBESTIL
817-02-20201413.998,- DKKBESTIL
1002-03-20201412.998,- DKKBESTIL
1216-03-20201412.998,- DKKBESTIL
1430-03-20201413.998,- DKKBESTIL
1506-04-20201413.998,- DKKBESTIL
2118-05-20201412.998,- DKKBESTIL
2408-06-20201412.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

PRISEN INKLUDERER:

 • Flyrejse fra Danmark til Hanoi og fra Ho Chi Minh City til Danmark.
 • Flyrejse fra Hanoi til Hué og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 11 nætter i delt dobbeltværelse på gode centralt beliggende hoteller.
 • 1 nat i delt dobbeltkahyt på traditionel vietnamesisk skib med eget bad.
 • Alle transporter, udflugter, entréudgifter og måltider i henhold til program.
 • Morgenmad alle dage, 4 x frokost og 1 x aftensmad.
 • Lokale engelsktalende guider.
 • Alle skatter og afgifter.

 

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring.
 • Drikkevarer.
 • Drikkepenge
 • Visum til Vietnam.


VÆLG AFREJSE FRA:

København

Billund   + 500 kr

Aalborg  + 500 kr.

VISUM TIL VIETNAM:

Som dansk statsborger skal du ikke have visum til Vietnam, hvis besøget højst varer 15 dage/14 nætter. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg.

Vær opmærksom på, at der minimum skal gå 30 dage mellem 2 visumfrie ophold. Hvis du skal rejse tilbage ind i Vietnam inden 30 dage efter et visumfrit ophold, skal du søge et e-visum.

Varer din rejse mere end 15 dage skal du søge om e-visum, som gælder ved ophold og rejser i op til 30 dage.

Du skal uploade et billede af dit pas, et pasbillede, samt udfylde en række personlige oplysninger, og en hoteladresse i Vietnam, som du får på din bekræftelse fra os.

Prisen for e-visum er 25 USD, som betales online i forbindelse med ansøgningen, så hav dit kreditkort ved hånden, inden du går i gang. Du modtager herefter en bekræftelse på din ansøgning via mail. I denne mail står der også en unik registreringskode markeret med fed (20 tegn). 

Du modtager svaret på din ansøgning efter 3 arbejdsdage. Dit e-visum skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Vietnam. 

Har du spørgsmål til dit visum anbefaler vi, at du kontakter den vietnamesiske ambassade:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
Bernstorffsvej 30C
2900 Hellerup
Danmark
Telefon: 39 18 39 32
E-mail: embvndk@hotmail.com

 

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.

Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER:

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. 

På afgangen den 11. februar og på alle afgange fra 1. juli ændrer vi rækkefølgen i oplevelserne i Hué og Hoi An, så du først kommer til Hoi An og derefter til Hué. Du får nøjagtig de samme oplevelser som hidtil, det er blot rækkefølgen, der er ændret. Ændringen sker af på grund af for lav kapacitet på flystrækningen fra Hanoi til Hué.

HOTELLER OG ØVRIG INDKVARTERING:

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent.

Hotellerne har gode faciliteter, og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

På minikrydstogt i Halongbugten sejler du med en 3-stjernet junke eller et 3-stjernet skib og du bor i kahyt med eget bad og toilet.

Hvis din rejse involverer et nattog, sover du i 4-køjes kupé. Det vil være muligt mod betaling af få enebrug af kupéen.

 

VEJRET:

Vietnam kan inddeles i 3 områder vejrmæssigt, der alle har 2 sæsoner: regntid og tørtid.

Nordvietnam

Hanoi, Sapa, Ninh Binh og Halongbugten: Tørtiden er ca. fra november – april og det er her temperaturerne er lavest.

Regntiden er ca. fra maj – oktober og her ligger temperaturen mellem 25 og 30 grader.

I bjergene kan der være koldt om morgenen fra december til februar.

Det  centrale Vietnam

Hué og Hoi An: Tørtiden er ca. fra marts til august. Det bliver meget varmt i månederne maj – august.

Regntiden er ca. fra september – februar; der falder mest regn i perioden september – december.

Tørtiden er fra marts – august. Temperaturen ligger på 25 – 30 grader.

Sydvietnam

Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørtiden er ca. fra oktober/november til april.

Regntiden er ca. fra maj – september/oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellem 25 og 30 grader.

Gå til toppen af siden