INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kongeriger og kolonitid i Indokina

Besøg nogle af de mest ikoniske steder i Indokina

20 dages rundrejse til Vietnam, Cambodja og Laos

In stock
Travel Code
KU-005
Det kan du glæde dig til

På denne rejse til Vietnam, Cambodja og Laos besøger du Indokinas absolutte højdepunkter. Du starter i Sydvietnam med metropolen Ho Chi Minh City med den berømte bydel Saigon. Du sejler gennem det frodige Mekong Delta op ad Sydøstasiens livsnerve Mekongfloden til Phnom Penh i Cambodja. Undervejs ser du hvorfor Mekong Deltaet kaldes Vietnams madkurv. I Phnom Penh hører du om landets lange kongetradition men også landets barske tid under de Røde Khmerer. Senere overvældes du af de mægtige templer ved Angkor, som Khmer rigets konger opbyggede for over 1000 år siden.

Du flyver efterfølgende til det nordlige Laos, hvor du betages af de smukke templer i den gamle kongeby Luang Prabang, der ligger ned til Mekong floden, omringet af gamle franske villaer fra kolonitiden. Du bliver kørt gennem bjerglandskaber til den fascinerende Krukkeslette i højlandet, hvor etniske stammer gennem århundreder har levet isoleret. Du flyver til Vietnams vidunderlige hovedstad Hanoi, hvor Vietnam og Frankrig smelter sammen, når du køber en baguette på markedet fra en smilende kvinde med en flettet konisk rishat på hovedet. Du afslutter med et afslappende minikrydstogt i den imponerende Ha Long Bugt blandt de tusinde kalkstensklippeøer.

Rejseplan
Dag By Overnatning Nætter Transport til næste destination
1-2 KBH/BLL Fly 1 Flyrejse
2-4 Saigon Signature Hotel 2 Bus/bil, båd
4-5 Can Tho Kim Tho Hotel 1 Bus/bil, båd
5-6 Chau Doc Chau Pho Hotel 1 Båd
6-8 Phnom Penh Lemont Hotel 2 Bil
8-11 Siem Reap Steung Siem Reap Hotel 3 Fly
11-13 Luang Prabang Mekong Riverview Hotel 2 Bus/bil
13-14 Xieng Vieng Vansana Plain of Jars 1 Bus/bil
14-15 Vang Vieng The Elephant Crossing Hotel 1 Bus/bil
15-16 Vientiane Sabaidee @Lao 1 Fly
16-18 Hanoi Hong Ngoc 5 Hotel 2 Bus/bil
18-19 Halongbugten Bai Tho Junk 1 Bus/bil - fly
19-20 København Fly 1
Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Ho Chi Minh City

Fra valgte lufthavn i Danmark sættes kursen mod Saigon hvortil du ankommer den efterfølgende dag. Der vil være flyskifte undervejs.

Der er inkluderet forplejning på flyveturen.


Dag 2: Ankomst i Ho Chi Minh City

Ved ankomst til Ho Chi Minh City går du gennem immigration, samler bagagen op og går gennem tolden. I ankomsthallen venter din guide på dig, og du bliver kørt til hotellet.

Efter tjek ind på hotellet er dagen til fri disposition.

Ho Chi Minh City er den mest “vestlige” blandt Vietnams byer. Nogle steder kendes byen mest som Saigon, som reelt blot er en bydel i Ho Chi Minh City. Byen er hjemsted for ca. 5 millioner mennesker og har en blomstrende og fri markedsøkonomi. Det er en by med forbløffende kontraster: elegante internationale hoteller, eksklusive restauranter og moderne barer, side om side med gadekøkkener, gadebørn, støjende cykeltaxaer og knallerter. Bowling- og indkøbscentre kappes om pladsen med frugt- og grøntsagsmarkeder, pagoder og karaokebarer. Summende, blomstrende, tæt pakket, kaotisk – og alligevel stadig med elegante franske koloniboulevarder og -bygninger; kulturelle minder om Frankrig, under hvis forvaltning Saigon var kendt som ”Orientens Perle”.

Du overnatter de kommende 2 nætter i Ho Chi Minh City

Der er inkluderet forplejning på flyveturen.

 

Dag 3: Cu Chi Tunnellerne og byrundtur i Ho Chi Minh City, tilkøbstur: Saigons gadekøkkener

Dagens oplevelser starter med en køretur til de berygtede Cu Chi-tunneller, som ligger cirka 70 km nordvest for Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnellerne strækker sig i et imponerende underjordisk stisystem på ca. 250 km og vidner om den enorme opfindsomhed og idérigdom, som vietcongerne udviste i deres guerillakrig med det sydvietnamesiske styre og amerikanerne i syd. I dag opfatter vietnameserne Cu Chi tunnellerne som et eksempel på folkets modstand og viljestyrke. Du vil kunne se hemmelige faldlemme oven på jorden, og under jorden er der køkkener, beboelsesområder, hospitaler og møderum. Det var et hårdt liv i tunnellerne, hvor mange døde af malaria og andre sygdomme, og på de underjordiske hospitalsstuer døde sårede soldater af deres kvæstelser.

Efter dette besøg går turen tilbage til Ho Chi Minh City, hvor det er tid til frokost. Derefter gælder det en byrundtur i selve Ho Chi Minh City. Turen går bl.a. forbi den katolske Notre Dame-katedral i røde og murstenpostkontoret i kolonistil fra det 19. århundrede, som Gustav Eiffel tegnede. Derefter leder guiden dig ned mod floden ad Dong Khoi gaden, som blev verdensberømt i Graham Greenes berømte novelle fra Vietnam, Den stille amerikaner. Du kommer frem til Saigon Operahus, en imponerende bygning fra 1901, der blev bombet under 2. verdenskrig, og som blev brugt til at huse flygtende franskmænd i 1954, da Vietnam opnåede selvstændighed. Turen fortsætter frem til byens vartegn, Genforeningspaladset, der er en prisvindende bygning fra 1960erne og som før i tiden var det sydvietnamesiske præsidentpalads. Det var også her en nordvietnamesisk tank kørte gennem porten i 1975 og bragte en ende på krigen, der kostede 58.000 amerikanere og mere en 3 millioner vietnamesere livet. Dagen sightseeing rundes af ved Krigsmuseet, hvor udstillingerne viser mange sider af krigens ansigter.

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Tilkøbstur

Saigons gadekøkkener

På denne tur bliver du hentet på hotellet mellem kl. 18.00 og 18.30, og du kører til centrum af det gamle Saigon. Her traver du sammen med guiden gennem gader og gyder til nogle af byens bedste gadekøkkener og du prøver forskellige fremragende retter undervejs. Du vil opleve, hvordan man slår sig ned på nogle stole ved et bord og henter en ret her, en anden ret der, og drikkevarer fra en tredje sælger. Måske begynder du med den unikke rispapirpizza, så måske den dampede riskage ”banh beo” eller den sprøde vietnamesiske pandekage ”banh xeo”, og du skal helt sikkert også prøve de søde supper. Hvis du ser noget meget eksotisk, som du har lyst til at smage, så bed guiden hjælpe dig. Du er tilbage på hotellet ved 21-tiden.

 

Dag 4: Fra Ho Chi Minh City til Can Tho, sejltur på Mekong deltaet, besøg hos lokal familie.

I dag går rejsen videre mod syd til Mekong-deltaet. Mekong betragtes som den ene af Vietnams to riskamre. Det andet ligger omkring Den Røde Flod i det nordlige Vietnam, som du skal opleve senere på rejsen.

Mekong-deltaet er dannet ved aflejringer fra den mægtige Mekong-flod, som har sin oprindelse i det tibetanske højland ca. 4.500 km mod nordvest. Fra dens udspring bugter floden sig vej gennem Kina, Myanmar (Burma), Laos, Cambodja og det sydlige Vietnam, før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Mekongfloden binder nabolandene sammen og er en vigtig livsnerve for ca. 75 mio. mennesker langs flodens breder. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyder ”Ni Drager” og henviser til de ni delfloder som leder Mekong-flodens vandmasser ud i havet.

Du bliver kørt gennem det frodige landskab med labyrinter af palmer, rismarker, bi-floder og kanaler mod byen Cai Be, der har været kendt for at have Sydøstasiens største flydende marked. Selv om markedet er mindre i dag, så kan du stadig opleve tungt lastede både på vej til og fra marked, og på selve markedet kan du se handlede vandmeloner, ananas eller andre varer blive kastet fra sælgers båd til købers båd.

I Cai Be besøger du først en lokal familie, der gennem mange år har fremstillet poppet ris og kokosslik. Herefter du begiver dig nu ud i det storslåede delta. Først besøger du An Binh med herremanden Cai Cuongs hundrede år gamle hus, som er en smuk blanding af vietnamesisk og fransk arkitektur. Herefter bliver du staget gennem nogle af deltaets smalle kanaler i en lokal sampan. Undervejs kan du observere livets vante gang i deltaet; risbønder iført de karakteristiske koniske sivhatte arbejder i vand til knæene eller varer bliver transporteret på små overlæssede lastknallerter. Mekong-deltaet er i høj grad et område, hvor folk bor og arbejder på naturens betingelser og fra båden kan du følge med i det hele på nært hold. Senere besøger du andre af de små industrier, der findes her på grund af Mekongs mudder: en murstensfabrik og en keramikfabrik, der udnytter flodens aflejringer. Dagens sejltur slutter tilbage i My Tho, hvorfra du bliver kørt til dit hotel i byen Can Tho.

Du overnatter en nat i Can Tho.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 5: Fra Can Tho - Chau Doc. Flydende marked og frugtplantage

I dag skal du tidligt op for at opleve Vietnams største flydende marked her i Mekongdeltaet. I båd bliver du manøvreret du rundt iblandt de mange både og pramme i floden, hvor du på nært hold ser, hvordan frugt og grønt samt andre varer bliver langet over rælingen.

Derefter skal du besøge en af Mekongs utallige frugtplantager, og denne er særlig selv for Vietnam. Hr. Cuong og hans familie dyrker nemlig cacao og fremstiller chokolade. Et andet sted skal du besøge en familie, der lever af at fremstille sivmåtter. Sivmåtter bruges både som ”gulvtæppe” i Vietnam men i høj grad også som et liggeunderlag. Mange vietnamesere opfatter senge med vestlige madrasser som alt for varme og ligger derfor typisk på blot på en flettet sivmåtte.

Du bliver kørt videre mod Chau Doc, der ligger tæt på grænsen til Cambodja. Størstedelen af befolkningen er bønder og mange steder bruges traditionelle metoder selvom der også bliver indført moderne teknik i rismarkerne. Folk passer deres marker og vandbøflerne passerer vejene, og bilerne må vente til de flytter sig. På vejen bliver det tydeligt, hvor elegant vietnameserne får fragtet varer af sted på cykler og scootere lastet til bristepunktet.

Ud på eftermiddagen ankommer du til byen Chau Doc ikke langt fra grænsen til Cambodja. Chau Doc ligger ved sammenløbet af den mægtige Mekongflod og bifloden Bassac, og byen er bundet sammen af mange kanaler. Chau Doc er en lille, men livlig handelsby, navnlig kendt for sine flydende huse og det lille mindretal af cham-folket.

Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition.  

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.  

 

Dag 6: Fra Chau Doc til Phnom Penh, Byrundtur i Phnom Penh med Sølvpagoden

Du forlader hotellet ganske tidligt da du i dag skal ud på en pragtfuld sejltur op ad Mekong-floden til Cambodjas hovedstad Phnom Penh. Langs bredderne ser du det landlige liv gå sin travle gang og passerer de mange både lastet med varer. Båden kaster anker ved grænsen, og besætningen om bord tager sig af formaliteterne, der godt kan tage et stykke tid. Nyd flodens stille klukken, inden du bliver sejlet videre.  Fra de veludnyttede marker langs bredderne på den vietnamesiske side af grænsen skifter omgivelserne markant, når du er kommet ind i Cambodja. Her er mere stille og vietnamesernes travlhed er nu afløst af langt roligere omgivelser. Den tætte jungle vokser helt ned til bredden kun afløst af enkelte landsbyer med badende og vinkende børn. Snart skimtes de farvestrålende templer i Phnom Penh i horisonten, og du når det punkt, hvor to store floder løber sammen, nemlig Mekong og Tonle Sap. Her ligger Phnom Penh med det kongelige palads og de gamle franske kolonibygninger lige ned til vandet, hvor båden lægger til kaj. Du bliver mødt af din guide og bliver kørt hotellet.

Phnom Penh har lidt over en million indbyggere og er præget af de mange vinkelrette gader gennemskåret af større boulevarder med masser af liv, navnlig nede ved floden, hvor de franske caféer og restauranter lokker mange til. På din byrundtur i eftermiddag, skal du se det Kongelige Palads og Sølvpagoden, som huser smaragd-Buddhaen samt en buddha-statue i massivt guld. Pagodens navn kommer fra det skinnende gulv af sølv. Efter dette besøg går turen til Wat Phnom, der er den højeste religiøse bygning i Phnom Penh. Som sidste punkt på turen besøger du det centrale marked, som er indrettet i en art deco bygning. På markedet finder du stort set alt, der kan købes for penge.

I aften er der mulighed for på egen hånd at nyde middagen nede ved floden, og efter en lang dag med mange indtryk er en god nats søvn velfortjent, inden du i morgen har mulighed for at høre mere om Cambodjas dramatiske historie.

Du overnatter to nætter i Phnom Penh.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 7: På egen hånd i Phnom Penh. Tilkøbsudflugter til Killing Fields, eller halvdags cykeltur til Silk Island

Dagen er til fri disposition. Du kan også vælge mellem 2 tilkøbsudflugter.

Du overnatter i Phnom Penh.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Tilkøbstur

Halvdags cykeltur til Silkeøen

Sammen med guiden krydser du Tonle Sap floden og cykler derefter langs flodens bred gennem og forbi småbyer beboet af cham-folket, en etnisk minoritet i Cambodja. Du tager derefter færger til Koh Dach, også kendt som Silkeøen.

Du ankommer i en typisk khmer landsby med huse bygget på pæle og med værksted i underneden. Du møder nogle af de familier, der holder fast i de gamle traditioner med at håndhaspe silke og farve det i klare farver. Og selv om familierne holder fast i de gamle traditioner, kan de godt bruge moderne ting, fx er nogle af spindehjulene lavet af gamle cykeldele. Du vil få demonstreret, hvordan silkepuppen ændres til en lang tynd tråd, der senere kan væves med. Hvis du har lyst til det, kan du prøve at væve. Det er muligt at købe silke direkte fra familierne.

Du besøger også det lokale tempel inden du får serveres en hyggelig picnic frokost. Derefter hopper du på cyklen igen for at cykle tilbage til Phnom Penh. 

I alt cykler du ca. 25 km i fortrinsvis flat terræn. Du er tilbage i Phnom Penh først på eftermiddagen.

Tilkøbstur

Halvdagstur til Tuol Sleng og Killing Fields

På denne halvdagstur stifter du bekendtskab med den mere dystre side af landets historie, hvor du skal besøge Tuol Sleng-museet, som er et grumt minde om den terror, der herskede under det bestialske Khmer Rouge-styre. Dengang fungerede det tidligere gymnasium som fængsel og torturkammer under navnet S-21, hvor kun yderst få af de indsatte overlevede. Over 14.000 mennesker mistede livet på tragisk vis i forbindelse med opholdet i S-21. På museets område er den brutalitet de Røde Khmerer udøvede på deres egen befolkning i revolutionens navn i fokus. Den anden del af den grusomme historie ligger lidt uden for byen, og du bliver kørt til de såkaldte Killing Fields. Dette sted blev bl.a. brugt som henrettelsessted for fangerne fra S-21, og er i dag et vidnesbyrd på det folkemord, der fandt sted i sidste halvdel af 1970´erne. Her er massegravene nu tomme og et mindesmærke er sat op for de mange, der mistede livet. Informationsskilte beskriver meget nøgternt, hvad der er foregået netop her. Turen fører givetvis til en trykket stemning, men er også vigtig for at forstå, hvilken grusom nutidshistorie landet har, og hvorfor der har været utrættelige og meget langvarige forsøg på at stille bødlerne til ansvar. En proces, der først er påbegyndt for ganske få år siden, hvor man fandt et par af de få tilbageværende, der dengang havde ansvaret for folkemordet.

Dag 8: Fra Phnom Penh til Siem Reap

I formiddag starter køreturen til Siem Reap. Undervejs er der besøg i et par landsbyer.

Første besøg er blot et kort stop i Skun, der også er kendt som edderkoppe- eller tarantel-landsbyen. Som navnet antyder, så er der mange af de 6- og 8-benene i byen, de sælges som mad.

Det næste stop ligger ikke langt fra Siem Reap og gælder Konpong Khleang, der er en unik landsby på pæle. Landsbyen har 6000 indbyggere, der hovedsageligt lever af fiskeri på Tonle Sap søen. Afhængig af sæsonen er der enten gader eller kanaler i byen. I regntiden ligner byen en kæmpestor tømmerflåde, og i tørtiden viser mange huse sig at være bygget på pæle på 6 til 8 meters højde.

Du bor de kommende 3 nætter i Siem Reap.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 9: Sightseeing i Angkor Thom og Angkor Wat

I dag tager du hul på det som for de fleste vil være højdepunktet på denne rejse, nemlig de store tempelkomplekser ved Angkor, der er UNESCO verdensarv og samtidig regnes for Cambodjas største højdepunkt.

Da khmer-riget i 1100-tallet havde sin største udstrækning dækkede det store dele af det nuværende Vietnam, Thailand, Laos og helt til Burma. Dette takket være ambitiøse og magtfulde konger, der formåede at skabe et samfund af høj teknologisk overlegenhed, men også baseret på overvældende magt og sammenvævning af Asiens store religioner. Dengang havde Angkor over en mio. indbyggere - større end nogen anden by på den tid: Den arkitektoniske krone på værket må siges at være opførelsen af de to templer Angkor Wat, og kort efter Angkor Thom.

Guiden henter dig på hotellet og kører til sydporten ved Angkor Thom, hvor guderne for det gode og det onde flankerer indgangen. Angkor Thom er karakteriseret ved dens mange ansigter af Buddha på næsten alle byens tårne og templer, der mystisk smilende byder enhver gæst velkommen i det store rige. Angkor Thom er omgivet af en voldgrav som du passerer til fods over broen med den mytiske slange, Naga. Bayon - det Gyldne Tårn - står præcis i midten af Angkor Thom, der med sine 54 tårne og i utallige smilende buddha-ansigter er så kendetegnende for ”den tabte” khmer-kultur. Bayon er anlagt i tre niveauer, nederst med relieffer dekoreret med figurer fra de historiske slag, men også fra hverdagen. Øverst har du de mange tårne fra hvis niveauer der udfolder sig et sandt eventyr, med junglen som baggrundskulisse og lyden af aber og papegøjer.  Du  fortsætter videre til det tidligere kongelige palads Phimeanakas med Elefantterrassen foran, der vender ud mod den store plads brugt til prosessioner og fejring af religiøse højtider. Her kan man lade fantasien få frit løb og forestille sig, hvordan kongen med sine adelsfolk er blevet hyldet af krigere, hellige mænd og tusinder af undersåtter. Hele dette enorme område har været beskrevet af handelsfolk siden 1500-tallet, men det blev genopdaget af franske ekspeditioner i slutningen af 1860´erne, og dækker i dag over 200 km2 med ca. 70 templer, gravmæler og ruiner.

Derfra er der en kort køretur til det mest populære tempel, Ta Prohm. Det lille tempel ligger i ruiner, og bliver egentlig kun holdt sammen af gigantiske trærødder, hvilket i høj grad bidrager til den helt magiske stemning på stedet.

Turen går tilbage til Siem Reap for at spise frokost og for at undgå den værste middagshede. Senere på eftermiddagen går turen tilbage til Angkor komplekset, hvor det gælder selve Angkor Wat, der er verdens største religiøse monument. Dette ikoniske og meget sceniske tempel dækker over 200 hektar omgivet af en mægtig voldgrav og er en massiv tre-etagers pyramide, der er 65 meter høj, og som krones med 5 lotustårne. Muren rundt om selve templet er over 5 km lang. Det siges, at over 300.000 arbejdere har bygget dette tempel, der også fungerer som gravmæle for bygherren selv, Suryavarman II.  Du går rundt i det omfattende kompleks og ser nærmere på de små finesser, der gør templet så komplekst i sin udformning. Det er Cambodjas nationalsymbol og er inkorporeret i nationens flag. Du runder dagen af med at nyde solnedgangen fra toppen af Pre Rup templet inden du bliver kørt tilbage til Siem Reap.

Du overnatter i Siem Reap.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 10: På egen hånd i Siem Reap. Tilkøbsudflugt cykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre

Dagen er til fri disposition i Siem Reap. Der er mulighed for at tilkøbe en heldagscykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre.

Du overnatter i Siem Reap.

I dag er der inkluderet morgenmad.

 

Tilkøbsudflugt

Cykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre, heldags.

Fra morgenstunden cykler du sammen med guiden og andre gæster gennem byen, forstæderne og senere små landsbyer og opdyrkede marker frem til templet Banteay Srey. Det lille tempel er overdådigt udsmykket med fine udskæringer i den lyserøde sandsten. Derefter cykler du til Banteay Samre, hvis tårn og balustrader minder meget om Angkor Wat.

Turen i t/r 70 km, men der er mulighed for kun at cykle på udturen og derefter hoppe i støttebilen på hjemturen.

 

Dag 11: Fra Siem Reap til Luang Prabang

Du tager til lufthavnen lidt uden for Siem Reap, hvor flyet til Laos venter. Når du lander i Luang Prabang, bliver du mødt af guiden, der følger dig til hotellet. Efter tjek ind er dagen til fri disposition.

Luang Prabang ligger i den nordlige del af Laos lige ned til Mekong-floden. Dette er Laos´ gamle kongelige hovedstad, der næsten glemt af tiden igen tiltrækker besøgende. Og med god grund; Luang Prabang har en rig kulturarv og betragtes som den laotiske kulturs hovedsæde, med masser af templer, klostre, monumenter og franske kolonihuse. Byen var hovedstad indtil 1545, hvorefter det administrative hovedsæde blev flyttet til Vientiane. Byen blev i 1995 af UNESCO udnævnt til verdenskulturarv. I dag er det en fredelig lille by med omkring 30.000 indbyggere. Med Mekong lige nedenfor de stejle trapper, munke i safranfarvede rober og en koncentration af Sydøstasiens smukkeste buddhistiske templer er Luang Prabang indbegrebet af det glemte Indokina. Byen dækker et ganske lille område og er meget nem at finde rundt i til fods og så er byen velsignet med særdeles gode spisesteder og caféer med friskbagte croissanter og den laotiske søde kaffe.

Du bor de kommende 2 nætter i Luang Prabang.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 12: Munkenes almisseindsamling, sightseeing i Luang Prabang

Du skal ud af fjerene lige inden det bliver lyst, for forude venter der en stor oplevelse som start på denne dag. Der er mange munke i Luang Prabang, og de lever af, hvad befolkningen giver af mad og drikke. Derfor vandrer munkene hver morgen rundt i byen for at indsamle almisser fra de lokale. Et fantastisk syn i morgendisen med munkene, der med deres bronzeskåle modtager, hvad de bliver budt. Det hviler en højtidelige stemning over processionen, og der er meget stille.

Efterfølgende er det tid til at også du får morgenmad.

Sightseeingturen foregår til fods, og du starter med at se templet Wat Xieng Thong, der tilhørte den kongelige familie fra 1560 til 1975. Det gamle tempel med de lave, svungne tage og mange forgyldninger udenpå er det eneste, der ikke blev brændt ned af thailandske og kinesiske røvere i 1887. Du ser og Wat Mai, der har en en smuk forgyldt facade. Derefter fortsætter du til det imponerende, tidligere kongepalads, der indtil 1946 var hjertet i Lang Xang kongedømmet. Selvom man flyttede det administrative centrum til Vientiane for flere hundrede år siden, var Luang Prabang landets kongelige hovedsæde indtil 1975, da den revolutionære bevægelse Pathet Lao overtog magten.  I dag er det nationalmuseum og i rummene der er udstillet sjældne religiøse og kulturelle artefakter.

Derefter går du 328 trin op på Phousi bjerget for at nyde panoramaudsigten over byen. Der er fine trin hele vejen op med flere bænke undervejs, hvor man kan få pusten igen.

Nede igen fortsætter du ad de royale trapper til Mekong, hvor en båd venter. Den fører dig de ca. 25 km op ad Mekong til grotterne ved Pak Ou. I kalkstensformationerne direkte ud til floden er de naturlige grotter fra gammel tid blevet brugt som helligdomme, og i dag er grotterne fyldt med tusindvis af buddha-statuer. Her lægger du til og trapperne fører op til de to grotter, der er sparsomt oplyst.

Du er tilbage i Luang Prabang sidst på eftermiddagen.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag

 

Dag 13: Fra Luang Prabang til Phonsavan

Du forlader Luang Prabang tidligt of bliver kørt til det østlige højland, hvor byen Phonsavan ligger. Via landets eneste hovedvej kører du gennem det frodige og bjergrige landskab.  Laos er er gennemskåret af tætbevoksede bjerge, og på din tur viser det sig tydeligt, hvorfor Laos med sine isolerede etniske minoriteter og et meget begrænset vejnet kun lige er begyndt at tiltrække gæster fra udlandet. I de landsbyer du stopper ved, får du en fornemmelse af laoternes hverdag, hvor naturen og årstiderne bestemmer tempoet. Turen tager ca. 8 timer at køre, så du ankommer ud på eftermiddagen til byen Phonsavan, byen i provinsen med samme navn. Byen er nyopført, idet den oprindelige by, Xieng Khouang, led en grum skæbne under Vietnamkrigens amerikanske bombardementer.

Man benytter i dag begge navne til stedet, der er kendt for sletten med de store krukker af sten, heraf navnet Krukkesletten, hvilket er årsagen til den lange tur hertil.

Du overnatter en nat i Phonsavan.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 14: Krukkesletten. Fra Phonsavan til Vang Vieng

Krukkesletten er et af Asiens sidste kulturmysterier, og i dag kendes ikke færre end 85 lokaliteter med store stenkrukker, der er opstillet i grupper i landskabet. Nogle af krukkerne er imponerende 3 meter høje.  Siden 1930’erne er der foretaget arkæologiske undersøgelser af disse mystiske krukker. Det er stadig uvist, hvad deres formål var, men en accepteret teori går på, at de var et led i begravelsesritualer. I krukkerne har man fundet aske fra kremeringer samt mindre gravgaver. Selv om Laos var neutral under Vietnamkrigen, nedkastede amerikanerne ikke mindre end 240 mio. tons bomber over landet, idet man fra USAs side hævdede, at Laos var skjulested for vietcong-partisaner. Omkring 30% af disse bomber detonerede ikke ved nedfaldet. Da Xieng Khouang-provinsen ligger nær Vietnam, er dette det kraftigst bombede område i Laos, hvilket desværre også gik ud over de store sletter med stenkrukkerne. Dette sørgelige tab af historiske fortidsminder ligger i dag spredt som tusindvis af krukkeskår i landskabet. I dag samarbejder UNESCO med den laotiske regering om at udarbejde en bevaringsplan for dette arkæologiske område, så ikke yderligere krukker går tabt og så området kan blive udpeget som verdenskulturarv i fremtiden.

Efter besøger bliver du kørt fra Phonsavan til Vang Vieng, en tur på ca. 6 timer. Undervejs bliver der gjort stop for frokost og så du kan strække benene.

Vang Vieng ligger lidt nord for landets hovedstad Vientiane. På vejen viser den laotiske natur sig igen fra sin smukkeste side mens du kører gennem de skovklædte bjergegne. Ved bredden af Nam Song floden ligger Vang Vieng, med de majestætiske kalkstensformationer som baggrund.

Du overnatter de kommende 1 nat i Vang Vieng.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 15: Fra Vang Vieng til Vientiane

Inden du forlader Vang Vieng mod Vientiane gør du holdt ved en af områdets mange store grotter i de mukke kalkstensbjerge. Det er en udfordrende tur op ad alle trinene, men den fabelagtige udsigt over det frodige landskab er alle strabadserne værd. Du fortsætter sydpå mod Laos´ hovedstad. Undervejs gør du stop vej ved Nam Ngun-søen, der er opdæmmet pga. vandkraft. Du sejler en tur på søen og hvis du har lyst, kan du sagtens snuppe en svømmetur. Frokosten serveres på en af de lokale restauranter.

Du er fremme i Vientiane hen på eftermiddagen, og efter tjek ind er resten af dagen til fri disposition.

Vientiane ligger ned til Mekong-floden og er med sine godt 250.000 indbyggere Asiens mindste hovedstad. Franske bygninger fra kolonitiden ligger side om side med udsmykkede templer og pagoder langs de skyggefulde alléer, og giver et godt billede af landets brogede fortid. Her hyldes stadig kommunisternes sejr over vestlig imperialisme. Kontrasterne er slående, friskbagte baguettes serveres på de mange caféer, og de lokale spisesteder og gadekøkkener byder på nudelsuppe. Byen er præget af en ganske tilbagelænet atmosfære, og folk har knap så travlt som i andre asiatiske storbyer. Der er masser af liv, da byen er et dejligt sted for fodgængere og er nem at finde rundt i, da alle større gader løber parallelt med Mekong og de mindre på tværs af disse.

Du overnatter en nat i Vientiane.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 16: Sightseeing i Vientiane. Fra Vientiane til Hanoi

Inden du siger farvel til Laos skal du på byrundtur i Vientiane, hvor du skal se Wat Sisaket. Dette buddhistiske tempel i centrum af byen lige overfor præsidentpaladset siges at være Vientianes ældste, opført i begyndelsen af 1800-tallet. Templet har bemærkelsesværdige frescoer og der er opstillet op mod 6000 fine buddha-statuer i bronze, nogle helt tilbage fra 1500-tallet. Også den indre del af hovedtemplet er fyldt med over 2000 små statuer indsat i nicher i væggene. Ganske tæt ved ligger templet Haw Phra Kaew, der oprindeligt var forbeholdt den kongelige familie. Det blev opført i 1565, men raseret flere gange, sidst af thailænderne i 1828, men genopført med fransk hjælp i 1930erne. Templet husede oprindeligt den smukke smaragd Buddha, der i dag står i Bangkok. I dag fungerer templet som et slags nationalmuseum omkranset af en dejlig have. Du ser også et af de mest fotograferede steder i Vientiane, nemlig sejrsmonumentet Putousay, også kendt som Anousavari, der blev bygget i 1958 inspireret af Triumfbuen i Paris. Inden turen går i lufthavnen runder du opholdet i Vientiane af med et besøg i byens udkant ved Laos vigtigste nationale monument, nemlig Wat That Luang fra 1566, som både er symbol på buddhismen og landets uafhængighed. Komplekset består af utallige stiliserede lotusblomster, som er lige ved at folde sig ud, hvoraf den midterste er 45 meter høj. Rundt om ligger flere templer, som huser de ledende skikkelser indenfor Laos´ hovedreligion buddhismen.

Herefter flyver du fra Vientiane til Vietnams hovedstad Hanoi. Efter at have klaret indrejseformaliteterne kører du gennem Hanois franske atmosfære med de brede boulevarder, okkerfarvede bygninger i kolonistil og omkringliggende, søer og haver, frem til dit hotel.  

Hanoi betyder ”baglandet mellem floderne” og ligger på hellig jord i Den Røde Flods delta i midten af det nordlige Vietnam. Ifølge overleveringen blev byen grundlagt i år 1010 under det første Ly-dynasti, hvor den fungerede som hovedstad frem til år 1802. Dernæst blev hovedstaden flyttet til Hué i det centrale Vietnam. Under franskmændene, som besatte byen i 1882, var Hanoi det administrative centrum for det franske protektorat Tonkin og fra 1902 - 1945 for hele Fransk Indokina. Byen blev præget af at være både kejserby med citadel og administration, samt handelsby med markedsplads og tilhørende håndværkerlav. Efter augustrevolutionen i 1945 udråbte Ho Chi Minh den selvstændige republik Vietnam fra Ba Dinh-pladsen midt i byen. Og byen blev da hovedstad i Nordvietnam frem til 1976 og for det forenede Vietnam fra 1976.

Du overnatter de kommende 2 nætter i Hanoi.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 17: Sightseeing i Hanoi. Tilkøbsudflugt: Vanddukketeater

Du skal på byrundtur i den charmerende hovedstads gader. Turen går via den historiske Da Dinh Plads.  Du kommer forbi Ho Chi Minhs imponerende marmor-mausoleum og Ho Chi Minhs tidligere hjem, hvor han tilbragte sit sidste årti i spartanske omgivelser. Du ser Præsidentpaladset, som blev bygget af franskmændene i 1906 til Indokinas guvernør og fortsætter til En-søjle-pagoden, der oprindeligt blev bygget i det 11. århundrede, derpå ødelagt af franskmændene i 1954 og senere genopbygget af vietnameserne.

Senere besøger du Litteraturtemplet, som blev grundlagt i 1070 og er et udsøgt eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget til ære for den kinesiske filosof Konfutse og i 1076 blev templet indviet som Vietnams første universitet med det formål at uddanne mandarinernes sønner. Det var meget svært at opnå et doktorat, så Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle fremstilles en stenplade for hver mand som bestod prøverne. I perioden 1442 til 1778 var der 116 eksaminer, hvoraf kun 82 opnåede at få opstillet en plade. Disse stenplader bærer navn og fødested på de succesfulde kandidater, som bestod de anstrengende mandarineksaminer, og står på ryggen af kæmpeskildpadder, hvilket er et symbol på lang levetid.

Senere nyder du det fredelige område omkring Hoan Kiem-søen, der ligger som Hanois hjerte midt i byen og er et livgivende åndehul for byens indbyggere. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner og her slapper Hanoi af. Der læses, udøves alverdens former for gymnastiske øvelser, snakkes, vandres rundt om søen, fiskes eller bare filosoferes. Søen har to små øer. Den ene med Skildpadde Tårnet, Thap Rua og den anden med Ngoc Son Templet, som du besøger. Templet er fra det 18. århundrede og den flotte røde bro, Thu Huc, som oversat betyder ”Den opgående Sol”, fører os over til øen. Som sidste punkt på sightseeingturen skal du på en cyclo-tur gennem den gamle bydel, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede og omtales ofte som ”de 36 gader”. Dette efter de forskellige lav, der etablerede sig separat på hver sin gade. Selvom gaderne stadig bærer navnene efter de oprindelige professioner, er det ikke ensbetydende med, at de stadig sælger de oprindelige varer. For eksempel sælges papir stadig på Hang Ma eller ”papirgaden”, og flag sælges på Hang Quant eller ”fanegaden”, mens der på Hang Buom eller ”sejlgaden” i dag sælges mad og slik.

Du overnatter i Hanoi.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Tilkøbsudflugt

Vanddukketeater

I aften er der mulighed for en tilkøbsudflugt til Hanois berømte vanddukketeater. Denne form for dukketeater opført i vand er en over 1.000 år gammel teatertradition, der kun findes i Vietnam, og blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi, i de perioder hvor risene kunne passe sig selv.

 

Dag 18: Fra Hanoi til Ha Long Bugt, minikrydstogt på Halongbugt

Efter en intens rundrejse spækket med oplevelser venter et par afslappende dage på minikrydstogt i Ha Long Bugt.

Du bliver hentet på hotellet om morgenen og kører til Halongbugt. Køreturen går gennem Den Røde Flods delta og gennem de mange rismarker og små landsbyer på vej mod næste mål, Halongbugt. I den store og billedskønne bugt rejser mere end 3.000 kalkstensøer sig stejlt fra bugtens rolige vand. ”Halong” betyder ”hvor dragen stiger ned i havet”, og en legende beretter, at bugten blev skabt af en drage, som levede i bjergene. Da den en dag løb ned mod havet, pløjede dens hale jorden op og efterlod kun små områder, kalkstens-øerne, synlige. Resten blev fyldt op med vand, og det er der, du snart skal sejle i med et hyggeligt skib. Det lille krydstogt i den smukke Halongbugt varer det næste døgn, hvor du er indkvarteret i en hyggelig kahyt med eget bad og toilet.

Når du er blevet indkvarteret, stævner skibet ud på bugtens smaragdgrønne vand mellem hundredvis af småøer, mens du spiser frokost. Sejlturen mellem de mange tusinde øer er betagende smuk og undervejs går du i land for at besøge imponerende grotter, der med adskillige smukke kamre betager sanserne. Har man mod på det, er der også mulighed for en svømmetur. De magelige vælger dog blot slappe af på dækket med en kølig drink inden aftensmaden serveres. Udsigten fra både kahytten og skibets dæk er enestående, og krydstogtet i bugten er uden tvivl én af de helt store oplevelser på rejsen.

Overnatning på skibet.

Der er denne dag inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Dag 19: Fra Halongbugten til Hanoi lufthavn – hjemrejse

Til bådens stille vuggen og bølgernes sagte skvulpen vågner du tidligt om morgenen, hvor der bliver serveret kaffe og te, inden du stiger om bord i mindre både for at udforske en af de fantastiske grotter. Efter den lille udflugt vender du tilbage til skibet og fortsætter ind blandt bugtens små øer, mens der bliver serveret brunch om bord.

Du siger farvel til bådens venlige personale og kører mod Hanoi lufthavn.

Afhængig af om der er tid, bliver der gjort stop ved en af de mindre keramiklandsbyer, hvor krukker og fade efter gamle traditioner fremstilles og brændes i de store ovne for efterfølgende at blive dekoreret efter alle kunstens regler.

Du bliver kørt til Hanoi lufthavn, hvorfra hjemrejsen til Danmark starter. Der er flyskifte undervejs.

I dag er der brunch inkluderet ombord på skibet, samt forplejning i flyet.

 

Dag 20: Hjemkomst til Danmark

Du lander i Danmark i den lufthavn, du har valgt. Du lander med en ekstra kuffert fuld af gode oplevelser fra det fantastiske Indokina.

Priserne på tilkøbsture (skal bestilles hjemmefra)

Dag 3:

Saigons gadekøkkener

Pris pr. person kr. 275

Dag 7:

Halvdags cykeltur til Silkeøen

Pris pr. person kr. 735

Dag 7:

Halvdagstur til Tuol Sleng og Killing Fields

Pris pr. person kr. 345

Dag 10:

Cykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre, heldagstur

Pris pr. person kr. 995

Dag 17:

Vanddukketeater

Pris pr. person kr. 85

Indkvartering

På rejsen bor du på gode 3-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent. Hotellerne har gode faciliteter, ligger centralt og dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

På minikrydstogtet i Halongbugten sejler du med en 3-stjernet junke eller et 3-stjernet skib, og du bor i kahyt med eget bad og toilet. Hvis din rejse involverer et nattog, sover du i 4-køjes kupé. Det vil være muligt mod betaling af få enebrug af kupéen. Undervejs indkvarteres du på følgende hoteller:


 • Saigon: Signature Saigon Hotel
  Signature Saigon Hotel er et dejligt turistklassehotel, der ligger i Ho Chi Minh City centrum kun 100 meter fra Ben Thanh markedet. Der er ca. 10 min. gang til floden og Bitexco tårnet. Hotellet har ca. 70 værelser fordelt på 9 etager. Værelserne er min. 22 m² store og er enkelt indrettet.  Der er alle moderne faciliteter inkl. tv, hårtørrer, minibar, gratis Wi-Fi, velkomstdrink og frugtkurv samt 2 gratis flaske vand pr. dag. Hotellet har en restaurant, der serverer morgenmad, frokost og middag.
 • Can Tho: Kim Tho Hotel
  Det 3-stjernede Kim Thom Hotel ligger tæt på Ninh Kieu kajen i hjertet af Can Tho. Der er 2 minutters gang til Ong Pagoden og Templet. Hotellets restaurant serverer både vietnamesiske og vestlige retter. Hotellet har også bar, sikkerhedsboks i receptionen samt 24-timers roomservice. Hotellet har ca. 50 værelser, der enten har udsigt til floden eller til byen. Værelserne har kabeltv, aircondition, minibar (mod betaling), hårtørrer og en flaske gratis vand pr. dag på værelset.
 • Chau Doc: Chau Pho hotel
  Det 3-stjerndede Chau Pho Hotel ligger i hjertet af Chau Doc, ca. 10 minutters gang fra Bassac floden. Hotellet har 38 værelser, der er enkelt indrettet med lyse farver og mørke træsorter. Alle værelser har aircondition, kabel-tv, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter og gratis wifi. Hotellet har restaurant med både vietnamesiske og internationale retter. Der er udlejning af cykler.
 • Phnom Penh: V Hotel
  Det 4- stjernede V Hotel ligger i det centrale Phnom Penh, ca. 15 minutters gang fra floden. Hotellet har 45 værelser, der er moderne indrettet med et mix af klare farver og klassiske mønstre. Værelserne har aircondition, tv med kabelkanaler, minibar og gratis wifi. Hotellet har restaurant, skybar, udendørs saltvandspool samt spa center.
 • Siem Reap: Steung Siem Reap Hotel
  Steung Siem Reap hotel er et rigtig godt 3-stjernet hotel,der ligger ca. 5 minutters gang fra Siem Reap floden. Hotellet er indrettet i fransk kolonistil og hotellets 76 værelser har franske altaner, aircondition, minibar, sikkerhedsboks, TV med kabelkanaler samt kaffe- og tefaciliteter.  Der er gratis wifi i fællesområderne. Hotellet har en lille have, restaurant, bar, udendørs pool samt fitnesslokale.
 • Luang Prabang: Mylaohome Hotel
  Turistklassehotellet Mylaohome Hotel ligger 2 minutters gang fra Luang Prabang natmarkedet. Hotellet har ca. 70 værelser fordelt på meget forskellige bygninger: gamle traditionelle bygninger konverteret til hotel samt nybyggede moderne bygninger. Værelserne er alle forskellige, og har aircondition, tv med satellit-kanaler, køleskab og sikkerhedsboks. Hotellet har morgenmadsrestaurant og gratis wifi.
 • Xieng Khoang: Vansana Plain of Jars
  Turistklassehotellet Vansana Plain of Jars Hotel ligger på en bakketop med en fantastisk udsigt over Xieng Khoang og det omkringliggende bakkede landskab med bjergene i horisonten. Hotellet har 44 værelser, der har balkon eller terrasse, loftsvifte, køleskab, og er enkelt udsmykket i traditionel laotisk stil. Hotellet har restaurant, bar samt wifi i receptionen. Desuden er der gratis shuttlebus ind til centrum.
 • Vang Vieng: Thavonesouk Resort
  Turistklassehotellet Thavonsouk Resort ligger i en have ved floden Nam Song. Hotellet har 50 rummelige værelser med aircondition, tv med kablekanaler, gratis wifi samt enten balkon eller terrasse. Hotellet har restaurant, der ligger med udsigt over floden. Sikkerhedsboks forefindes i receptionen.
 • Vientiane: Sabaidee Lao Hotel
  Sabaidee Lao Hotel er et rigtig godt 3-stjernet hotel, der ligger centralt i Vientiane tæt på Laos National Museum og Wat Sisake. Hotellet har 80 værelser, der er indrettet med træmøbler i mørke lokale træsorter, aircondition, kabeltv, minibar, te- og kaffefaciliteter samt balkon med siddepladser. Der er sikkerhedsboks i receptionen. Hotellet har en restaurant med både indendørs og udendørs siddeområde, bar samt gratis wifi.
 • Hanoi: Hong Ngoc Dynastie
  Det 3-stjernede Hong Ngoc Dynastie hotel ligger i den gamle bydel i Hanoi. Den berømte sø Hoan Kiem ligger 5 minutters gang fra hotellet. Hotellet har 40 værelser med aircondition, kabel-tv, sikkerhedsboks, minibar samt te- og kaffefaciliteter og gratis internet via kabel på værelserne (ikke wifi). Hotellet har restaurant, bar samt et spa- og fitnesscenter.
 • Halong: Emeraude Classic Cruise
  Det 4-stjernede skib Emeraude har 37 kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne har dobbeltseng og eget badeværelse og er udstyret med aircondition.  Skibet har en stor restaurant, en butik, en udendørs biograf, bar og soldæk med solstole. Desuden er der kajakker, tai chi undervisning, fiskegrej og madlavningskursus – alt sammen gratis at bruge eller deltage i.
Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Kongeriger og kolonitid i Indokina
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

Flyrejse fra valgte lufthavn i Danmark til Ho Chi Minh City og hjem fra Hanoi

Flyrejse fra Siem Reap til Luang Prabang

Flyrejse fra Vientiane til Hanoi

16 nætter i delt dobbeltværelse på gode 3-stjernede turisthoteller

1 nat i delt dobbeltkahyt på 4-stjernet minikrydstogt

16 x morgenmad, 1 x brunch, 11 x frokost, 1 x middag

Al transport, udflugter og entréer som beskrevet i programmet

Lokale engelsktalende guider

Alle flyskatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke:  

Visum til Laos og Cambodja (købes ved ankomsten). Beregn USD 70 pr. person. HUSK at medbringe 6 pasfotos i farver og på fotopapir

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Drikkevarer

Drikkepenge

 

Visum til Vietnam:

Som dansk statsborger skal du ikke have visum til Vietnam, hvis besøget højst varer 15 dage/14 nætter. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg.

Vær opmærksom på, at der minimum skal gå 30 dage mellem 2 visumfrie ophold. Hvis du skal rejse tilbage ind i Vietnam inden 30 dage efter et visumfrit ophold, skal du søge et e-visum.

Varer din rejse mere end 15 dage skal du søge om e-visum, som gælder ved ophold og rejser i op til 30 dage.

Du skal uploade et billede af dit pas, et pasbillede, samt udfylde en række personlige oplysninger, og en hoteladresse i Vietnam, som du får på din bekræftelse fra os.

Prisen for e-visum er 25 USD, som betales online i forbindelse med ansøgningen, så hav dit kreditkort ved hånden, inden du går i gang. Du modtager herefter en bekræftelse på din ansøgning via mail. I denne mail står der også en unik registreringskode markeret med fed (20 tegn).

Du modtager svaret på din ansøgning efter 3 arbejdsdage. Dit e-visum skal printes og medbringes sammen med dit pas, som vises ved ankomst til Vietnam.

 

Har du spørgsmål til dit visum anbefaler vi, at du kontakter den vietnamesiske ambassade:

 

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam

Bernstorffsvej 30C

2900 Hellerup

Danmark

Telefon: 39 18 39 32

E-mail: embvndk@hotmail.com

 

Visum til Cambodja:

Som dansk statsborger skal du have visum til Cambodja. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg.

Visum udstedes på denne rejse ved grænseposten på Mekongfloden. Du skal medbringe dit pas, et pasfoto og 30 USD i kontanter.

 

Visum til Laos

Som dansk statsborger får du visum ved ankomst til Laos. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over dit besøg. Du skal medbringe dit pas, et pasfoto og 42 USD i kontanter.

 

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.

Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER:

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

VEJRET:

Sydvietnam

Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørtiden er ca. fra oktober/november til april.

Regntiden er ca. fra maj – september/oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellem 25 og 30 grader.

Cambodja

Klimaet i Cambodja er roligt og tropisk. Der er to sæsoner: tørtiden fra november til maj og regntiden fra juni til oktober.  Temperaturen der ikke ændrer sig meget hen over året, gennemsnittet ligger på 27°C.

Laos

Laos har et tropisk klima med to sæsoner: tørtiden fra november til april og regntiden fra maj til oktober. Gennemsnits-temperaturen ligger mellem 25° og 30°C året rundt. Der er varmest i marts og køligst i december, hvor temperaturen kan ligge så lavt som 15 grader.

Nordvietnam

Hanoi, Sapa, Ninh Binh og Halongbugten: Tørtiden er ca. fra november – april og det er her temperaturerne er lavest.

Regntiden er ca. fra maj – oktober og her ligger temperaturen mellem 25 og 30 grader.

I bjergene kan der være koldt om morgenen fra december til februar.

 

Gå til toppen af siden