INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Østens Orkidé Thailand

18 dages kulturelt eventyr til Thailands største seværdigheder

Tag på en kulturel rejse gennem Thailand som tager dig fra smukke sandstrande, til tætbevoksede jungler og videre til de imponerende buddhistiske helligheder.

In stock
Travel Code
KU-010

Det kan du glæde dig til

På denne 18-dages rundrejse i det klassiske Thailand bliver du introduceret til kongerigets tusindårige historie og store buddhistiske rigdomme, når du oplever hovedstaden Bangkok og senere besøger de tidligere kongebyer Ayutthaya og Sukhothai. Du besøger Grand Palace i Bangkok og smukke gyldne templer og ser de orangeklædte munke. Du besøger også de unikke templer i Ayutthaya og UNESCO verdensarv i Sukhothai. Du oplever den fantastiske natur med frodig tætbevokset jungle og brusende floder. Ved River Kwai hører du om Dødens Jernbane, og du får en 5-stjernet oplevelse, når du overnatter på et flotel ude på floden. I Nordthailands smukke bjergrige landskab ved Chiang Mai skal du på en pragtfuld vandretur af gode stier i Huya Nam Dung Nationalpark og bo lokalt hos bjergstammerne, der byder dig velkommen i deres dagligliv. Som afslutning på vandreturen rafter du på floden på en bambusflåde ud af junglen og kører Chiang Mai, hvorfra du kan tilvælge en tur til Den Gyldne Trekant. Det thailandske køkken er verdensberømt – og det med rette, og derfor har du undervejs mulighed for at opleve alt fra de berømte gadekøkkener til en Khantoke middag. Som afslutning på alle oplevelser får du 4 dages badeferie på et lækkert hotel ved de skønne strande ved Cha Am. Kort sagt en rejse med alle Thailands højdepunkter på 18 dage.

Rejseplan

Dag By Overnatning Nætter Transport til næste destination
1-2 Hjemlufthavn Natfly 1 Natfly til Bangkok
2-4 Bangkok Furama Silom Bangkok 2 Bus
4-5 Kanchanaburi River Kwai Jungle Rafts 1 Bus
5-6 Ayutthaya Krungsri River Hotel 1 Bus
6-7 Phitsanulok Ruean Phae Royal Park Hotel 1 Bus
7-9 Chaing Mai Duangtawan Hotel 2 Bus
9-10 Baan P. Noi Bambushytte/karen landsby  1 Vandring
10-11 Baan P. Ngan Bambushytte/lahu landsby  1 Vandring
11-13 Chaing Rai Phowadol Resort 2 Fly + bus
13-17 Cha Am Regent Cha am Resort 4 Bus
17-18 Hjemlufthavn 1 Fly
18 Hjemlufthavn

Kort over rejsen

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Du flyver fra Danmark til Bangkok. Der kan være flyskifte undervejs.

Forplejning i flyet er inkluderet.

 

Dag 2: Ankomst Bangkok. Tilkøbstur: middagskrydstogt på Chao Phraya floden

Du ankommer i Bangkok, og efter formaliteterne i immigration og told, møder du den engelsktalende guide i ankomsthallen. Der kan være lidt ventetid på andre rejsedeltagere i lufthavnen, inden du bliver kørt til hotellet. Hvis værelserne er ledige, får du dit værelse inden normal tjek ind. kl. 14.00. Hvis værelset ikke er ledigt før normal tjek ind, kan du få din bagage opbevaret i hotellets reception, mens du går på opdagelse i byen.

Derefter er dagen til fri disposition.

Bangkok kaldes af thailændere for Krung Thep – Englenes by og er Thailands eneste virkelige storby, og med ca. 10 mio. indbyggere er den over 25 gange større end landets næststørste by. I det historiske centrum findes det tidligere kongelige palads og flere af de berømte og overdådigt udsmykkede templer, der er nogle af byens og landets vigtigste turistattraktioner.  

Bangkok har været Thailands hovedstad siden 1782, det skete efter ødelæggelsen af den gamle kongeby Ayutthaya i 1767. Efter flytningen af hovedstaden skulle Bangkok gøres til et nyt økonomisk, politisk og kulturelt magtcenter i Thailand som erstatning for Ayutthaya, hvis templer og arkiver var brændt. Udenrigshandelen voksede, og Bangkok blev en vigtig havn i regionen, hvor kongen havde monopol på handelen indtil 1855. Det lykkedes hurtigt og den økonomiske vækst afspejles i paladserne og de mange templer fra den periode, som f.eks. Wat Arun, der knejser over floden, og Wat Phra Kaew med den betydningsfulde smaragd Buddha.

I Bangkok leves livet døgnet rundt i højhuse, templer og pagoder, ved simple madvogne og på trendy restauranter samt små boder og moderne forretninger. Oprindelig bestod Bangkok af et virvar af små klonger (kanaler), der var hovedfærdselsårerne, og trampede elefantstier. I dag er de fleste kanaler overdækket eller fyldt op og omdannet til veje, og elefanterne bruges ikke længere som arbejdsdyr i Bangkok. Vejene er indtaget af biler, busser og de vævre små tuk-tuk’er – trehjulede åbne taxaer.  Desuden er højbanen Skytrain kommet til; højt hævet over byens myldrende gadeliv bringer den dig bekvemt, hurtigt og sikkert omkring.

Du bor 2 nætter i Bangkok

Forplejning på flyet er inkluderet.

 

Tilkøbstur

Middagskrydstogt på Chao Phraya floden

Den bedste måde at opleve Bangkok på efter mørkets frembrud er fra vandsiden, hvor de oplyste templer og broer skaber en ganske særlig magisk stemning. Dette kan du opleve på denne dejlige sejltur på Chao Phraya-floden, samtidig med at du nyder en lækker thaimiddag ombord. Turen starter og slutter ved hotellet, og varer ca. 3½ time, lidt afhængig af aftentrafikken.  

 

Dag 3: Sightseeing til Bangkoks største højdepunkter. Tilkøbstur: Bangkoks gadekøkkener i tuk-tuk

I dag skal du på opdagelse i Bangkok og du skal både opleve byens sydende intensitet, den ophøjede ro omkring de buddhistiske templer og de fantastiske vandveje, der binder byen sammen.

Din skal besøge det tidligere kongeslot Grand Palace, der er et thailandsk nationalmonument og Bangkoks mest imponerende seværdighed med sin samling af paladser, gyldne stupaer, templer og dekorative statuer. Paladset bebos ikke længere af regentparret men benyttes ved ceremonielle lejligheder og statsbesøg. I Grand Palace skal du bl.a. opleve templet med de gyldne tage, Wat Phra Kaew. Templet er bygget i 1784 og rummer Thailands mest berømte og hellige buddhafigur, den kun 45 cm høje smaragd Buddha. Egentlig er den lavet af jade, men i mange år troede man, at buddhafiguren var lavet af smaragd, og navnet har derfor hængt ved.

Guiden tager dig også med til Chinatown og Wat Traimit, der huser verdens største Buddha støbt i rent guld. Buddhaen er utroligt smuk og med sin ydmyge forhistorie, føler man sig hensat til en orientalsk version af eventyret om Den Grimme Ælling. Buddhaens oprindelse kendes ikke, men i 1801 beordrede den thailandske konge, at samtlige buddhafigurer fra den nedbrændte kongeby Ayutthaya skulle flyttes til Bangkok. En ubetydelig gips Buddha var blandt dem, og man valgte at placere den i et mindre tempel i Bangkoks daværende slumkvarter. Templet forfaldt mere og mere, indtil det i 1935 blev revet ned og buddhaen flyttet til Wat Traimit, hvor den blev placeret udendørs under et bliktag. Under endnu en flytning i 1955 sprang flyttekranens reb, og buddhaen styrtede mod jorden. Det fik store flager af gips til at flække af, og de stærkt troende thailændere mente straks, at der var tale om et dårligt varsel, indtil de fik øje på guldet inde bag gipsen. En 3 meter høj og 5,5 tons tung buddha af guld viste sig at have levet en skjult tilværelse i mindst 200 år.

Efter det gyldne eventyr, tager du på en spændende sejltur på Bangkoks kanaler, klongerne. Bangkok har, siden byen blev grundlagt, udviklet sig langs bredderne af Chao Phraya-floden og de tilstødende kanaler. Hårdtarbejdende mænd og kvinder, orangeklædte munke og skolebørn pendler i små flodtaxier og longtailbåde, som sejler i pendulfart ud og ind mellem tungt lastede pramme med fragtgods. Du stiger ombord i en longtailbåd, der er ideel til at udforske Bangkoks netværk af snoede vandveje, som leder ind i byen fra floden. Undervejs på sejlturen oplever du kontrasterne mellem nyt og gammelt, når du ser Bangkoks mest berømte templer ligge side om side med pakhuse, gamle huse, nye boligblokke og prestigefyldte luksushoteller.

Floden har traditionelt været landets hovedfærdselsåre og dermed Thailands vigtigste flod. Trods konkurrence fra nyere transportformer transporteres en stor del af Thailands landbrugsproduktion fortsat til Bangkok ad floden. I de små snoede kanaler, kan vi få et indtryk af, hvordan hverdagslivet leves i denne mere stille del af byen. Børnene bader, kvinderne vasker tøj, mændene fisker og hundene slukker tørsten. Fra båden har du frit udsyn til pælehusene og folks for- og baghaver, og disse spænder vidt fra gammelt slum til mondæne teaktræs-villaer. Fællesnævneren er vandet, og er du heldig, ser du nogle af de store varaner, der ofte ligger og soler sig på flodbredden.

På sejlturen passerer du også templet med det poetiske navn Wat Arun, Daggryets Tempel. Det er et af Bangkoks mest iøjnefaldende templer og den 79 meter høje porcelænsbelagte pagode, symboliserer de stejle skrænter på det mytiske bjerg Meru, hvor guderne ifølge den hinduistiske mytologi har deres hjem. 

Du overnatter i Bangkok.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Tilkøbstur

Bangkoks gadekøkkener i tuk-tuk

Du bliver hentet på hotellet og turen går i tuk-tuk gennem Bangkok levende gadeliv. Først langs Phetchaburi Soi 5, hvor gadekøkkenerne dukker op i takt med, at dagen går på hæld. Her kan du smage alt fra grillet kød til kokosdessert. Herefter bliver du via Marmortemplet og Anantasamakom Kroningshal kørt videre til Bangkoks bedste pad thai restaurant, hvor du skal smage den berømte ret med bl.a. lækre krydderier, nudler og jordnødder.  I Pak Klong Talat, der er Thailands største blomstermarked, der er mest aktiv i aften og nattetimer. Så går turen forbi Wat Pho, hvor du oplever de forgyldte tage oplyst i natten. Du får en lækker cocktail på en tagbar med udkig til Chao Phraya og de oplyste bygninger på flodbredden. Aftenen rundes af med en lækker dessert inden tuk-tukken kører dig tilbage til udgangspunktet. Turen varer ca. 4 timer fra kl. 19 til 23.

 

Dag 4: Fra Bangkok til Kanchanaburi. Besøg Damnoen Saduak flydende marked, floden Kwai og krigsmuseet

Tidligt om morgenen bliver du kørt til det flydende marked, der ligger ved Samut Songkhram vest for Bangkok. Det flydende marked opstod som en naturlig del af folks hverdagsliv omkring floden, hvor man i stedet for faste boder på land solgte sine varer fra både. Det er et farverigt syn at se alle de små både sejle rundt i kanalerne og falbyde deres varer. Du kommer selv en tur med longtailbåd blandt de handlende, og bagefter bliver der tid til at gå rundt langs kanalerne og nyde det hele fra landsiden.

Efter det flydende marked bliver du kørt videre til byen Kanchanaburi og den berømte bro over floden Kwai.

Under Anden Verdenskrig tvang den japanske besættelsesmagt under umenneskelige forhold lokale thaier og burmesere samt allierede krigsfanger til at bygge en bro over floden nær byen Kanchanaburi. Broen var et led i en jernbane, der skulle forbinde Bangkok med Yangon i Myanmar. Arbejdet med jernbanen kostede 100.000 thailandske og burmesiske tvangsarbejdere samt 16.000 kinesiske og allierede krigsfanger livet. Heraf tilnavnet ”Dødens Jernbane”. Du ser broen, og du besøger mindekirkegården og det fine krigsmuseum, der giver en god indsigt i krigens udvikling i Asien og de forhold, som krigsfangerne blev udsat for.  Pierre Boulles roman ”Broen over floden Kwai” blev filmatiseret af David Lean i 1957 med Alec Guinness i hovedrollen, hvilket har udødeliggjort både broen og historien.

Efter disse besøg skal du køre med toget på en del af ruten på Dødens Jernbane, som stadig er fuldt intakt og bruges af lokalbefolkningen. Togturen tager en times tid og byder bl.a. på en oprindelig brostrækning bygget på meget solide teaktræstolper, udsigt til daglig i små landsbyer og flotte naturscenerier.

Når du er fremme ved endestationen, bliver du kørt til floden, hvorfra du sejler frem til dit overnatningssted, River Kwai Jungle Rafts. Det er et helt fantastisk flydende hotel uden moderne faciliteter som strøm og wifi men med en 5-stjernet stemning! Den helt særlige atmosfære forstærkes, når mørket sænker sig, junglens lyde forstærkes og eneste lyskilde er petroleumslamper.

Du overnatter en nat på floden Kwai.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet i dag.

 

Dag 5: Fra Kanchanaburi til Ayutthaya. Besøg ved vandfaldene i Erawan Nationalparken

Efter morgenmaden på hotellet tager du til Erawan Nationalparken med de utroligt smukke vandfald af samme navn.

Erawan-vandfaldet er blandt Thailands mest kendte og elskede, og der er reelt 7 fald, som det er muligt at se ved at følge de anlagte stier frem til det 6. fald. At nå frem til det 7. fald kræver spejderånd og god kondition. Det er muligt at bade i de pools, der er nedenfor hvert fald, så tag dit badetøj og et håndklæde med. Vandet er overraskende køligt og der er fisk i vandet, der gerne vil ”spise” døde hudceller fra dine ben, en meget speciel oplevelse.

Efter formiddagen i parken og frokost på en restaurant bliver du kørt til Ayutthaya, en tur på ca. 3 timer. Ayutthaya var kongeby før Bangkok. Byen blev grundlagt i 1350 og frem til sin storhedstid udviklede den sig til at være en af Asiens vigtigste handelsbyer med mere end 1 million indbyggere. Byen havde mange fastboende udenlandske diplomater og handelsfolk og et imponerende antal af royale, smukt udskårne og forgyldte både til æresprocessioner. En kongelig procession kunne bestå af op til 324 forgyldte både bemandet med tusindvis af roere. Læg hertil gyldne paladser og templer, og man begynder så småt at forstå de europæiske besøgendes betagede beretninger om denne særligt smukke by. Det hele sluttede dog brat i 1767 med ærkerivalen Burmas invasion af Siam og nedbrænding af Ayutthaya og kongen flygtede til Thonburi, det senere Bangkok og etablerende senere hovedstaden der. I dag er der en historisk ruinby og en levende provinsby i Ayutthaya.

Du overnatter en nat i Ayutthaya.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

 

Dag 6: Fra Ayutthaya til Phitsanulok. Besøg den gamle kongeby Ayutthaya og aftenmarkedet i Phitsanulok

Ayutthayas historiske ruinområde blev i 1991 optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det er her, man finder de mest interessante levn fra den gamle storby. Du besøger Wat Phra Sri Sanpetch med den tretårnede pagode, Phra Mongkol Bophit med det store buddhabillede, samt Wat Chaiya Mongkol, Wat  Mahathat and Wat Chai Watthanaram, der tilsammen giver en forståelse for Ayutthayas betagende storslåethed.

Fra Ayutthaya til Phitsanulok kører du igennem det område, der kaldes for Thailands risskål, da det er et af de frodigste områder i landet. Forholdene er ideelle til dyrkning af ris, og den særligt aromatiske yasminris fra Thailand er kendt verden over for sin fine duft og særlige smag. Udover landbrugsjord ligger her en del større fabrikker og blandt vigtige eksportprodukter kan nævnes biler og harddiske.

Turen fra Ayutthaya til Phitsanulok tager i alt ca. 4½ time.                

Om aftenen kan guiden følge dig til det lokale aftenmarked, der udover sin hyggelige stemning også kan byde på et ganske pudsigt gadekøkken. Her serveres flyvende grøntsager, og dette skal tages ganske bogstaveligt, idet kokken sender de stegte grøntsags portioner på en flyvetur gennem luften. Serveringspersonalet står klar til at gribe herlighederne, inden de efterfølgende serverer maden ved bordene.

Du overnatter en nat i Phitsanulok.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 7: Fra Phitsanulok via Sukhothai til Chiang Mai. Tilkøbstur: Khantoke-middag i Chiang Mai

I Phitsanulok findes en af Thailands vigtigste buddhafigurer, og om morgenen tager du forbi for at nyde den ganske særlige stemning, der omgiver templet. Udover at nyde den smukke buddhafigur og hovedbygning er her en mulighed for at spå sig selv ved at ryste pinde og efterfølgende tage den seddel, der passer til ens nummer. Mange køber også lodsedler på pladsen, da buddhaen efter sigende skulle bringe ekstra held – og hvem vil ikke gerne have en velsignet lodseddel.

Efter tempelbesøget går turen videre mod Suhkothai, og her skifter du for en stund køretøj til cykel. Den historiske park er på UNESCOs verdensarvsliste, og en af de bedste måder at opleve områdets stemning og storhed på er netop ved at cykle rundt i området mellem de smukke gamle ruiner. Sukhothai var en vigtig selvstændig kongeby fra ca.  1100, som besad store rigdomme. Det varede i ca. 200 år indtil Ayutthaya fik overtaget og tvang kongerne i Sukhothai til at underkaste sig. Sukhothai var ikke længere et magtcentrum, så byen blev forladt og forfaldt gradvist til de ruiner, der står tilbage i dag. Stemningen er dog helt unik.

Efter cykelturen og frokost på en lokal restaurant bliver du kørt nordpå mod det gamle Lanna-kongerige. Undervejs passerer du gennem Ø.K.s tidligere højborg i området omkring den lille by Phrae, hvor hovedkontoret lå. Den danske kaptajn H.N. Andersen fik på grund af sin forbindelse til den thailandske konge monopol på teaktræshandelen fra Siam, og grundstenen til Østindisk Kompagnis handelsimperium var lagt. I dag er der ganske få teaktræer tilbage i den thailandske jungle, og det er ikke længere tilladt at fælde træer, der ikke stammer fra plantagebrug.

Efterhånden som turen går fra det centrale plateau med markbrug og plantager og ind i højlandet i det nordlige Thailand ændrer bevoksningen sig også til jungleagtig skov på bjergene afløst af frodige dale med få byer og enkelte opdyrkede områder.

Sidst på eftermiddagen efter ca. 4 timers kørsel når du frem til Chiang Mai, der er Nordthailands største by og den vigtigste for turismen i området.

Du overnatter de kommende 2 nætter i Chiang Mai.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Tilkøbstur

Khantoke-middag i Chiang Mai

Du kan i aften opleve en af Nordthailands specialiteter: en Khantoke-middag. Her serveres den krydrede mad på små lave borde. Mens du spiser underholder nogle af de etniske bjergstammer med hver deres danse. Du kan opleve danse fra fx karen-, hmong-, lahu-, akha-, mien- og lisufolket. En ganske fascinerende oplevelse. Transfer fra og tilbage til hotellet er inkluderet.

 

Dag 8: Sightseeing på cykel in Chiang Mai. Tilkøbsture: Chiang Mai by og templer med Wat Phra That Doi Suthep eller Lokalt håndværk

I dag starter du oplevelserne i nord med en cykeltur væk fra de vante turiststrøg. Ruten er ca. 25 km lang og foregår i et roligt tempo på en flad strækning. Starten af ruten foregår inde i byen, men så snart du er over floden, cykler du langs små veje langs de små landsbybebyggelser.

Med guiden i front cykler du først til fortabte by Wiang Kun Kam, som har stor kulturel og historisk betydning. Dette var den første hovedstad i Lanna-riget, som forsvandt uden spor efter en massiv oversvømmelse, og kongen flyttede hovedstaden til Chiang Mai. Opfattelsen var, at Wiang Kun Kam blot var et sagn, for i over 200 år lå byen begravet i 1-4 meters dybde. Først i 1984 blev ruinbyen genopdaget og udgravet. 

Turen fortsætter til et rehabiliteringscenter for spedalske. Centret er over 100 år gammelt, og i dag er der heldigvis en effektiv behandling af sygdommen, men der bor stadig mennesker med mén efter den forfærdelige sygdom, som går til behandling og genoptræning. Centeret har et lille værksted og souvenirbutik, hvor de spedalskes arbejder kan købes.

Guiden leder dig videre langs Ping floden, inden du krydser Koh Klang broen. Undervejs stopper du ved en lokal farmer, som dyrker økologiske grøntsager og frugter, og på et lokalt marked kan du købe en forfriskning og måske en lille souvenir.

Du er tilbage på hotellet ved middagstid. Resten af dagen er til fri disposition.

I aften kan det anbefales at besøge det kendte aften- og natmarked, der ligger i gåafstand fra hotellet. Her findes flotte træskærerarbejder, kunsthåndværk og alt det man ikke lige vidste, man stod og manglede. Stemningen er helt speciel og udover salgsboderne finder man blandt andet gadekøkkener, hyggelige små restauranter og massagesteder.

Du overnatter i Chiang Mai.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Tilkøbstur

Chiang Mai by og templer med Wat Phra That Doi Suthep

Chiang Mai er en af de største byer i Thailand og er det store kulturcentrum i Nordthailand. Der er en overflod af gamle templer med hver deres unikke udformning og historie. På denne halvdagstur besøger du 4 ikoniske templer og ser flere af Chiang Mais bydele. Første stop gælder Wat Phrathat Doi Suthep, der regnes for et af Thailands helligste templer. Det ligger på en bjergtop for enden af den berømte trappe, Naga Slangetrappen med smukke stenudskæringer i de 300 trin. Fra templet er der også en fantastisk udsigt over Chiang Mai.  Herefter bliver du kørt videre til først Wat Chedi Luang med fortidens højeste bygninger, dernæst til Wat Phra Singh også kaldet Løve Buddha Templet; og sluttelig vandrer du gennem Wat Suan Dok kendt som Blomsterhavetemplet.

Du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

 

Tilkøbstur

Lokalt kunsthåndværk

Thaierne er dygtige kunsthåndværkere, og Chiang Mai er centrum for en stor del af den thailandske kunsthåndværksindustri. På denne tur kommer du rundt i Sankampaeng distriktet, hvor mange af Thailands store producenter af lokalt kunsthåndværk har til huse. Du kommer til at se mange forskellige typer kunsthåndværk fra malede silkeparaplyer over vævede stoffer til lakarbejder og træudskæringer. Vel og mærke alt håndlavet. Du hører om de forskellige processer og har mulighed for at se håndværkere udøve deres kunnen.

Turen varer ca. 3 timer. Turen starter og slutter på hotellet.

 

Dag 9: Vandring i Huya Nam Dunk Nationalpark, besøg ved etniske bjergstammer

Nordthailand er hjem for nogle af Thailands minoritetsgrupper, de såkaldte bjergstammer. Der er i alt 6 forskellige anerkendte minoritetsgrupper: akha, lahu, yao, karen, hmong og lisu. Fælles for alle bjergstammerne er, at deres oprindelse skal findes nord for Thailand i nabolandene Kina, Laos og Myanmar (Burma), hvorfra de gennem århundrederne er søgt længere sydpå og har bosat sig i Thailand. Bjergstammerne har hver deres egne traditioner og forskellige klædedragter. Bjergstammerne lever et meget enkelt liv og byder gerne turisterne velkommen. Dette i kombination med en meget skøn natur i bjergene kan du opleve de kommende dage på en 3 dage/2 nætters udflugt i bjergene, hvor du skal vandre, rafte på floden og bo lokalt i etniske bjergstammelandsbyer.

I dag kører du fra hotellet til Mae Malai, hvor du har mulighed for at købe små fornødenheder til de kommende dage. Guiden sørger for mad og drikke til hovedmåltiderne, så det er mest, hvis du skulle have lyst til en snack undervejs. Herefter kører du videre til et vandfald, hvor guiden tilbereder frokost. Der er mulighed for en svalende svømmetur i vandet. Du kører videre ad snoede bjergveje til Huya Nam Dung Nationalpark, hvor vandreturen starter i en shan landsby. Du vandrer mellem 1½ og 2 timer frem til en karen landsby. Undervejs forklarer guiden om de forskellige træer i de skovklædte bjerge. Stierne du går på er dem, som lokalbefolkningen benytter når de skal til andre landsbyer eller for at komme til en asfalteret vej.

Du overnatter en nat i karen landsbyen Baan Pong Noi under meget enkle former.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i dag.

 

Dag 10: Vandring i Huya Nam Dunk Nationalpark, besøg ved etniske bjergstammer

Landsbyen summer af liv fra morgenstunden, bønderne er på vej til arbejdet i markerne og børnene starter på den lange vandretur til skole. Mens du spiser din morgenmad, oplever du sikkert bjergenes berømte tåge lette efterhånden, som solen får magt, det er en ret magisk oplevelse.

I dag vandrer du først ca. 3 timer frem til en elefantlejr. Her slapper du af et par timer, mens du kan opleve mahout’erne (elefantpasserne) arbejde omkring de prægtige dyr. De tamme elefanter er i dag ”arbejdsløse”, fordi de ikke længere bliver brugt til arbejdet i junglen, men de kan ikke klare sig som vilde elefanter, og derfor passer mahouterne dem stadig. Efter besøget i elefantlejren fortsætter du vandringen frem til en lahu landsby, hvor du skal overnatte.

Du overnatter en nat i lahu landsbyen Baan Pong Ngan under meget enkle former.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet i dag.

 

Dag 11: Vandring i Huya Nam Dunk Nationalpark, Chiang Rai

Nyd først endnu en velsmagende morgenmad i de skovklædte bjerge og tag derefter badetøjet på. Forude venter en raftingtur på floden. Flåden er bygget af kæmpestore bambusstænger, og en dygtig mand gelejder flåden sikkert ned ad floden og gennem små strømsteder. Floden skærer sig gennem junglen, og det tætte grønne bladhang virker helt massivt, når du ser det fra floden. Ind i mellem hører og ser du fugle, og måske en enkelt abe. Når du nærmer dig civilisationen igen, ser du først små hytter ved flodbredden og senere bliver det fine huse, inden selve landsbyen dukker op.   

Du skal regne med at blive våd, og du får mulighed for at skifte til tørt tøj, når raftingturen er slut.

Efter denne fine oplevelse og en god frokost kører du fra landsbyen i lokal taxa til hovedvejen, hvor du skifter til bil/minibus.

Du bliver nu kørt til Chiang Rai. Kort før Chiang Rai gør guiden stop, for du skal opleve et af Nordthailand nye højdepunkter. Normalt, når thaierne bygger et nyt tempel, er det befolkningen i nærområdet, der samler sammen til at bygge et nyt og flottere tempel end det gamle. Udenfor Chiang Rai ligger et tempel, der har en lidt anden historie. Det er endnu ikke færdigbygget og er den højt anerkendte kunstner Chalermchai Kositpiphats livsværk. Han er født i området og vil med templet give en takkegave til det buddhistiske samfund, der har været med til at forme ham som menneske.

Templet blev begyndt opført i 1997 og selv om det ikke er færdigt endnu, tager det nuværende resultat  pusten fra en. I modsætning til de ellers meget farverige templer er alt eksteriøret her holdt i hvidt og spejlglas, og en eventyragtig verden folder sig ud for dine øjne. I hovedbygningen er de smukkeste malerier på væggene, og man kan tydeligt se kunstnerens hånd bag værkerne. Efter dette unikke besøg kører du det sidste stykke til hotellet, hvor moderne luksus har fået en helt anden betydning efter de 3 spændende dage i bjergene.

Du overnatter de kommende 2 nætter i Chiang Rai.

Morgenmad og frokost er inkluderet i dag.

 

Dag 12: På egen hånd i Chiang Rai. Tilkøbstur: Den Gyldne Trekant

Dagen er til fri disposition. Du kan vælge at tilkøbe turen til Den Gyldne Trekant

Rigtigt mange rejsende beskriver Chiang Rai som en endnu mere autentisk oplevelse end Chiang Mai. Du kan vælge at bruge dagen i denne skønne by, eller måske trænger du til at slappe af ved booking og få en god massage.

Du overnatter i Chiang Rai.

Morgenmad er inkluderet.

 

Tilkøbstur

Den Gyldne Trekant

Den Gyldne Trekant ligger der, hvor Thailand, Laos og Myanmar danner grænse. Området har fået sit kaldenavn på grund af den tidligere ”gyldne” produktion af og handel med opium i dette grænseland. I dag er det er svært at forestille sig, at der på de smukke bjergskråninger for ikke så lang tid tilbage i stedet for te plantager og grøntsagsmarker var opiumsplantager. I de fattige landdistrikter i Nordthailand har dronning Sirikit og afdøde kong Bhumiphon aktivt støttet befolkningen for at hæve levestandarden og mange kongelige projekter har lagt vægt på at give bjergstammerne et alternativ til opiumsdyrkningen.

Første stop på turen er dog en akha landsby og siden en yao landsby. Akhafolket er kendt for der meget smukke klædedragt, og yaofolket er kendt for deres fredelige og aristokratiske attitude. Herefter fortsætter du Chiang Saen, en lille meget historisk by på Mekong flodens bred, der er kendt for talrige templer og ruiner, og som har formet meget af historien i området. Endelig skal du besøge Mae Sai, der er Thailands nordligste punkt og en vigtig handelsby for grænsehandlen mellem Myanmar og Thailand.

Turen varer 8 timer og du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

 

Dag 13:  Fra Chiang Rai via Bangkok til Cha Am. Badeferie i Cha Am  

Med fly fra Chiang Rai til Bangkok – kørsel til Cha Am

Forude venter nogle afslappende dage ved stranden i Cha Am. Du bliver kørt den korte strækning til lufthavnen i Chiang Rai og flyver til Bangkok. Herfra bliver du kørt til feriebyen Cha Am. Du skal bo på et dejligt 5-stjernet resort ved vandet, og der bliver de næste par dage tid til at slappe af og fordøje alle indtrykkene fra den spændende rejse.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 14-16: Badeferie i Cha Am. Tilkøbsudflugter: Cykeltur i det autentiske Cha Am og Aftencykeltur med BBQ på stranden

Dagene til fri disposition. Der er mulighed for at tilkøbe udflugter.

Du overnatter i Cha Am

Morgenmad er inkluderet.

 

Tilkøbsudflugt

Cykeltur i det autentiske Cha Am

På denne cykeltur oplever du det autentiske Cha Am og den livsstil, der er på landet i denne del af Thailand. Du kommer forbi et lokalt marked, gør stop på ved en lille bonde, cykler gennem rismarkerne og besøger et unikt trætempel, buddhist grotter og en traditionel gravgård. Du får på hverdage også mulighed for at besøge en børnehave. Turens sidste stop er en lokal familierestaurant, hvor du får en lækker frokost i særlige omgivelser.

Du cykler i alt ca. 12 km i fladt terræn.

 

Tilkøbsudflugt

Aftencykeltur med BBQ på stranden

På denne cykeltur cykler du gennem byen sidst på eftermiddagen. Du oplever templet, havnen og kajanlægget, du cykler langs stranden og mærker brisen fra havet. Derefter oplever du thaiboksning, der er Thailands mest populære sportsgren. Sluttelig får du en BBQ middag på stranden. Turen inkl. middag varer ca. 5 timer, og foregår i fladt terræn, som kan klares af alle.

 

Dag 17: Cha Am – Bangkok – Danmark

Dagen er til fri disposition indtil transfer til lufthavnen. Det tager ca. 3 timer at køre til lufthavnen.

Du flyver hjem til Danmark. Der kan være flyskifte undervejs.

I dag er der inkluderet morgenmad samt forplejning på flyrejsen.

 

Dag 18: Hjemkomst til Danmark

Du ankommer tilbage i Danmark efter en spændende rundrejse og store oplevelser.

Priserne på tilkøbsture (skal bestilles hjemmefra)

Tilkøbsture pris pr. person
Dag 2: Middagskrydstogt på Chao Phraya floden 585 kr.
Dag 3: Bangkoks gadekøkkener i tuk-tuk 400 kr.
Dag 7: Khantoke-middag i Chiang Mai 215 kr.
Dag 8: Chiang Mai by og templer med Wat Phra That Doi Suthep 275 kr.
Dag 8: Lokalt håndværk 175 kr.
Dag 12: Den Gyldne Trekant   575 kr.
Dag 14-16: Cykeltur i det autentiske Cha Am 240 kr.
Dag 14-16: Aftencykeltur med BBQ på stranden 375 kr.

Indkvartering i Thailand

På rejsen bor du 12 nætter på gode 3- og 4-stjernede hoteller, som er valgt i samarbejde med vores agent.

Hotellerne har gode faciliteter, og ligger centralt. Dit værelse har naturligvis eget bad og toilet.

Du bor 1 nat på et flotel på floden Kwai. Værelset har eget bad og toilet. Vær opmærksom på, at der er ingen el og ingen wifi. Belysning om aftenen er ved olielamper.

Du bor 2 nætter i lokale gæstehuse ved bjergstammerne i Nordthailand. Her er ingen faciliteter ud over myggenet og interimistiske toiletter og brusere. Find spejderånden frem.

På denne rejse bruger vi følgende hoteller:

 

Furama Silom Hotel

Bangkok

Det 4-stjernede Furama Silom Hotel ligger på Bang Rak centralt i Bangkok, ca. 25 km fra lufthavnen og i kort gåafstand fra Patpong natmarked. Hotellet har 250 værelser i en 19 etager høj bygning. Der er en skøn restaurant med en fantastisk udsigt over byens skyline på toppen af hotellet, Sky Garden Rooftop Restaurant, der tilbyder både vestlige og asiatiske retter. Hotellet har også swimmingpool på taget. Desuden er der fitnesscenter.

Værelserne er moderne indrettet i jordfarvernes skala og har masser af lys fra gulv til loft-vinduerne. Værelserne er udstyret med aircondition, kabel-tv, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter, hårtørrer og toiletartikler.

Der er gratis wifi på hotellet.

 

River Kwai Jungle Rafts

Kanchanaburi

Det unikke River Kwai Jungle Rafts er et flotel, et hotel bygget på en tømmerflåde er egentlig ikke kan tildeles stjerner, men som giver dig en 5-stjernet oplevelse.  

Hotellet har 2 sektioner med i alt 100 værelser, der er meget enkelt indrettet uden el, uden tv, uden minibar, uden wifi. Der et meget enkelt badeværelse med toilet og kun koldt vand i bruseren.

Til gengæld ligger det på floden midt i junglen omgivet af kæmpestore bambus på bredden, vilde orkidéer i træernes grengafler og en etnisk mon landsby inde bag breddens bladhang. Monfolket er flygtningen fra Myanmar, og har dels arbejde på flotellet og dels er en del mon mænd mahout’er. Derfor er der også i landsbyen elefanter, og du kan opleve elefanter komme ned til floden for at bade og få lækkerbiskner fra køkkenet.

Der er mulighed for at sejle kano, fiske, bade i floden, slappe af i solen. Når skumringen sætter ind bliver olielamperne tændt, og middagen serveres i tusmørke. Stemningen er fuldstændig magisk, mens du spiser den lækre mad og du kan høre vandet klukke under tømmerflåden og cikadernes sang fylder luften. En overnatning på River Kwai Jungle Rafts er en oplevelse for livet!

                                                                                                                         

Krungsri River Hotel

Ayutthaya

Det 4-stjernede Krungsri River Hotel ligger tæt på Pa Sak floden i Ayutthaya. Hotellet har 206 værelser, der har aircondition, kabel-tv, sikkerhedsboks, minibar, hårtørrer og toiletartikler.

Der er swimmingpool, bowling og billiard, restaurant, fitnesscenter samt spa.

Der er gratis wifi på hotellet.

 

Ruean Phae Royal Park Hotel

Phitsanulok

Det 4-stjernede Ruean Phae Royal Park Hotel ligger ca. 3 km fra Wat Phra Si Rattana Mahathat. Hotellet har 75 værelser, der er indrettet med et strejf af Thailand med mørke træsorter og inspiration fra det klassiske Thailand i udsmykningen. Værelserne har aircondition, tv, køleskab, elkedel, hårtørrer og toiletartikler. Der er gratis wifi.

Hotellet har swimmingpool og en restaurant

 

Duangtawan Hotel

Chiang Mai

Det 4-stjernede Duangtawan Hotel Chiang Mai ligger central i Chiang Mai, 10 minutters gang fra natmarkedet.

Der er ca. 500 værelser, der alle har aircondition, tv, kaffe- og tefaciliteter, minibar, sikkerhedsboks, hårtørrer og toiletartikler.

Hotellet har 2 swimmingpools, fitnesscenter, 3 restauranter og barer samt spa, hvor du kan få behandlinger mod særskilt betaling. Desuden er der gratis wifi

 

Phowadol Resort

Chiang Rai

Det 4-stjernede Phowadol Resort ligger i det rolige Chiang Rai i grønne omgivelser, ca 10 minutter fra Mae Kok floden.

Det dejlige hotel har 159 bungalowværelser, der er indrettet i thailandsk stil og med alle moderne faciliteter incl. aircondition. Desuden er der enten balkon eller terrasse med hvilestole.

Hotellet har restaurant, swimmingpool og spa med behandlinger mod særskilt betaling.

 

The Regent Cha Am Resort

Cha Am

Det dejlige 4-stjernede hotel The Regent Cha Am Beach Resort ligger i Cha Am/Hua Hin direkte ud til stranden. Det er et rigtig ferieresort med alle de faciliteter, der hører sådan et til. Der er 2 swimmingpools, fitnesscenter, 4 tennisbaner, en spa med fuld service, 5 restauranter og 2 barer.

Hotellet har 500 værelser, der er elegant indrettet i moderne, lys stil, og som alle har egen balkon. Værelserne er rummelige og har aircondition, kabel-tv, køleskab, minibar, sikkerhedsboks, kaffe- og tefaciliteter, hårtørrer og toiletartikler. Der er gratis wifi overalt på hotellet.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Østens Orkidé Thailand
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer

Flyrejse fra København til Bangkok tur/retur

Flyrejse fra Chiang Rai til Bangkok

12 nætter i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller

1 nat på flotel på Kwai floden

2 nætter i lokale landsbyer i bjergene i Nordthailand ifm vandretur

Al transport, udflugter og entréer i henhold til program

Morgenmad alle dage, 7 x frokost og 5 x middag i henhold til program

Lokale engelsktalende guider

Alle skatter og afgifter

 

Prisen inkluderer ikke

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Drikkevarer

Drikkepenge

Måltider, der ikke er nævnt

Visum til Thailand

Som dansk statsborger kan du som turist opholde dig i Thailand uden visum i op til 30 dage, når du ankommer med fly. Ved indrejse over landegrænse får du dog max ret til 15 dages ophold. Du skal selvfølgelig have dit pas med dig, og passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse fra Thailand.

 

FORLÆNGELSE / ÆNDRINGER:

Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes.

Forlængelse skal bestilles samtidig med rejsen. Hvis forlængelse bestilles senere end rejsen, vil der oftest være (store) tillæg på flybilletten.

 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER:

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.

Påklædning generelt

I Thailand er der strikse regler for påklædning, når man besøger templerne. Du skal sørge for at have knælange bukser eller nederdel på, og skuldrene skal være dækket af T-shirt/skorte eller et sjal. Mænd skal bære enten lukkede sko eller strømper og sandaler. Flipflops bliver ikke accepteret.

Undgå generelt korte shorts, lårkorte nederdele og tank tops, især ved templer og kirker men også ude på landet, hvor kun få turister færdes. At vise for meget hud virker stødende på thaierne.

Tag altid skoene af, når du går ind i et privat hjem eller i et tempel.

 

Påklædning på vandreturen

På vandreturen med 2 overnatninger i bjergene skal du selv bære din bagage. Derfor skal du pakke en lille rygsæk med det tøj og de toiletsager, du skal bruge på de 3 dage/2 nætter. Resten af din bagage bliver opbevaret og transporteret videre fra Chiang Mai til Chiang Rai. Vi anbefaler, at du medbringer 2 ekstra t-shirts, et par ekstra shorts eller en sarong, dit badetøj, en lun trøje fx fleece samt et håndklæde. Husk myggebalsam.

 

Rygning

De thailandske myndigheder har forbudt cigaretrygning på mange turiststrande. Desuden er det forbudt at indføre eller være i besiddelse af e-cigaretter. Overtrædelse af reglerne kan medføre store bøder eller fængselstraf i op til 10 år.  

 

Vejret i Thailand

Du kan rejse til Thailand året rundt. Klimaet er tropisk, og der er to sæsoner: tørtiden og regntiden. Temperaturerne ligger stort set aldrig under 20° og i den varmeste tid lige inden regntiden sætter ind, kan temperaturerne ligge omkring 35°midt på dagen.

Regn- og tørtid falder lidt forskelligt i landet, der groft kan opdeles i Nordthailand, Sydthailand og det centrale Thailand inkl. Siambugten. Generelt får det sydlige Thailand mere regn end det centrale og nordlige Thailand.

Vejrmæssigt er det bedst at besøge Thailand fra oktober/november til marts, fordi vejret er tørt og varmt. Fra april til juni er temperaturerne høje og klimaet fugtigt.

 

I Nordthailand kan vejret deles ind i 3 sæsoner:

Fra november til februar er der overvejende tørt vejr og varme temperaturer med en køligere brise.

Fra februar til maj er der også overvejende tørt vejr, og temperaturerne er på sit højeste i Thailand.

Fra maj til november er det regnsæson. Temperaturerne er stadig varme, men klimaet er mere fugtigt end ellers, og du kan opleve tunge regnbyger.

 

Det centrale Thailand og Siambugten

Fra december til april er det tørt og solrigt, der kan dog falde en enkelt regnbyge ind imellem.

Fra maj til august falder der lidt regnbyger og ellers er det solrigt og varmt.

Fra september til november er det regntid. Regnen falder oftest som korte kraftige byger tidlig aften eller i løbet af natten. Heldagsregn er sjælden. Det er stadig varmt med temperaturer omkring 30°

 

I Sydthailand vejret deles ind i 2 sæsoner:

Fra december til og med april er det tørt og solrigt, der kan dog falde en enkelt tung regnbyge ind imellem.

Fra april til oktober kan det regne kraftigt i den vestlige del af Sydthailand, og der kan blæse kraftigt. Regnen falder oftest som korte kraftige byger tidlig aften eller i løbet af natten.

Fra september til december kan det ligeledes regne kraftigt i den østlige del af Sydthailand.

Gå til toppen af siden