INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Sommerhøjskole i Umbrien

Besøg hjertet af Italien

Tag med på 15 dages fortryllende Italien-eventyr til Umbrien, hvor du i ægte højskolestil introduceres til både italiensk madlavning, sprog, kultur og historie.

In stock
Travel Code
KU-014
Det kan du glæde dig til

Den smukke bjergby Montone og den lidt større by Umbertide ved floden Tiberen fungerer som vores base på denne skønne rejse. Montone har godt 1600 indbyggere og er på listen over Italiens 100 smukkeste byer  og det med rette. Den lille landsby er en sand perle med brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster. De bugtende gader synes at gå mere op end ned, og om hvert hjørne venter nye kroge og hyggelige gyder. Umbertide er hovedby i regionen med ca. 17.000 indbyggere. Turen giver også mulighed for at besøge charmerende, små italienske landsbyer placeret på høje bjergsider og med storslåede udsigter udover Umbriens landskaber.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark til Rom

Vi flyver fra København til Rom, hvor vi stiger på bussen og begynder vores rejse gennem regionen Lazio og nordpå ind i det smukke Umbrien – også kaldet Italiens grønne hjerte. På vejen mod hovedbyen Umbertide tager vi et stop i den smukke by Civita du Bagnoregio.

 

Dag 2: Bytur i Perugia

I dag kører vi til Perugia, der er hovedbyen i Umbrien. I byen findes der stadig rester af bymure, som blev bygget for mere end 2.200 år siden. Vi tager et nærmere kig på den botaniske have, der har ikke færre end 2.300 plantearter og 4.000 buske- og træarter. Vi besøger det store Piazza IV Novembre (tidl. Piazza Grande), som er omgivet af nogle af byens mest imponerende vartegn. Frokosten i dag er for egen regning. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo. Efter aftensmaden vil Lene berige os med det første af foredragene i foredragsrækken om italienerne og deres levevis.

 

Dag 3: Vandring og introduktion til det italienske sprog

I dag går turen til Montone, hvor vi begiver os ud på en lille vandretur i den fantastiske natur, der omgiver den lille fæstningsby. På vandreturen kommer vi forbi et af Italiens største og mest anerkendte araberheste-stutterier. Herfra bevæger vi os ud i det bakkede landskab. På hjemturen bevæger vi os på grænsen af Carpina Valle, et 190 km² stort naturområde mellem Tiber-floden og højderyggen af Umbrien-Marche Appenninerne. Tilbud om fællesfrokost på L’antica Osteria, pris 25€. Hjemme på hotellet igen vil eftermiddagen gå med lidt italiensk undervisning, hvor vi skal lære de mest almindelige gloser. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 4: Umbriens Venedig

I dag kører vi med turistbussen til Rasiglia – en usædvanlig charmerende middelalderby, der ofte bliver kaldt "Umbriens lille Venedig". Rasiglia kan dateres tilbage til det 12. århundrede. Efter en gåtur rundt i de smukke gader med utallige små gadekær, vandløb, vandfald og vandmøller kører vi til Foligno, hvor vi begynder med en spadseretur rundt i byen, inden vi spiser frokost (for egen regning). Foligno er endnu en ukendt perle i det grønne Umbrien. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 5: Pasta, pasta, pasta

Er der noget, italienerne er stolte af, så er det deres pasta! I dag går vi i køkkenet med italienske Giancarlo Polito, der skal lære os, hvordan vi laver pasta fra bunden! Giancarlo er en af Umbriens bedste kokke og indehaver af Il Capitano, der er at finde i Michellin-guiden. Eftermiddagen er til udforskning på egen hånd. For de, der måtte ønske det, vil det være muligt at deltage i et keramikkursus hos en lokal keramiker. Prisen herfor er på 40 € pr. person og er ikke iregnet rejsen. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 6: Markedsdag og lokale producenter

I dag skal vi dykke ned i den italienske madkultur med et besøg på det lokale fødevaremarked! Det er her italienerne selv køber ind, og når vi taler om mad i Italien, går man ikke på kompromis med hverken pris eller kvalitet! Frokosten i dag kan købes på markedet, hvor der altid er et væld af lækre specialiteter at vælge imellem. Herefter besøger vi den lokale osteproducent, Antonello Monni, hvor vi får en rundvisning og selvfølgelig smager nogle af de fantastiske oste, som der produceres her. Sidst på eftermiddagen tager vi på besøg hos Poggio Maiolo –  en lokal vinproducent. Om aftenen får vi besøg af Alberto Bracchini, der er 2. generation i en stolt tradition af pølsemagere. Med sig har Alberto et udvalg af sine fantastiske italienske pølser. 

 

Dag 7: Fridag

I dag er der mulighed for at udforske og opleve på egen hånd. Du kan bruge dagen til afslapning, tage en tur i poolen, gå en tur i naturen, tage på en ridetur i området eller besøge Montone, der med sine ikke færre end fem restauranter, et museum og smukke gader altid er et besøg værd. Frokost er i dag på egen hånd, og vi kan varmt anbefale alle restauranter i byen! Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 8: Trøffeljagt, vinsmagning og La Scarzuola

I dag besøger vi Castello di Montegiove hos dansk/italienske Lorenzo, der siden 2002 har drevet familiens vinslot. Castello di Montegiove er normalt ikke offentligt tilgængeligt, men vi har fået lov til at komme på besøg og få en rundvisning – som Lorenzo selv vil stå for! Inden rundturen på slottet tager vi på trøffeljagt på slottets jorde. Tilbud om fællesfrokost på Castello di Montegiove, pris 25 €. Herefter kører vi til det gamle kloster La Scarzuola. Klosteret byder på surrealistisk arkitektur, der omfatter strukturer og detaljer fra klassisk til middelalderlig og endda renæssancearkitektur. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo og andet foredrag om Italien og italiensk levevis er på programmet. 

 

Dag 9 - Assisi

Udflugt med turistbus til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over! Byen er især kendt for den hellige Frans af Assisi – en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden: Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden. I Assisi vil vi møde den danske munk Theodor, der vil vise os rundt i San Francesko-basilikaen og undervejs vil fortælle om byens religiøse historie. Herefter vil der være tid til at gå lidt på opdagelse og spise frokost på egen hånd. På hjemturen lægger vi vejen forbi Santa Maria degli Angeli. Kirken er den 7. største kirke i den kristne verden. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 10: Middelalderbyen Gubbio

I dag kører vi med turistbus til Gubbio, der er en af de mest intakte middelalderlige byer, der overhovedet kan besøges i Italien. Byen, som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer – og måske også en af de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur. Vi starter turen over byen, hvor vi går til Gola del Bottaccione. Frokosten indtages i Gubbio for egen regning. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 11: Fridag og mulighed for ekstraudflugt

I dag er der mulighed for at komme på udflugt til Italiens 4. største sø, Lago di Trasemeno.Ved søens østlige bred ligger byen San Felicino, som vi besøger. Herefter sejler vi ud til Polvese, den største ø i Trasimenosøen, hvor der både findes et stort slot, et kloster og en stor naturpark. Her vil vi spise frokost og vandre rundt på øen. Prisen for udflugten er 300 kr. (hvis du køber den inden afrejse). Udflugten kan også bestilles og betales på stedet til 45€ pp. (Min 20 gæster.). Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 12 - Den italienske madkultur og madlavning

Vi starter dagen i dag med det tredje foredrag, der vil brede det umbriske køkken ud i al sin pragt. Samtidig ser vi nærmere på fascismens indflydelse på den italienske madkultur – for også her har Mussolini sat sine tydelige spor! Efter foredraget går vi i køkkenet, hvor vores italienske kok vil vise os, hvordan man laver de lækre gnocchi, der rent faktisk er en forløber til pastaen! Eftermiddagen er fri til udforskning på egen hånd. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 13: Vandring i dalen Carpina Valle

I dag tager vi på vandring i en af Umbriens smukkeste dale, Carpina Valle, der er et 190 km² stort naturområde mellem Tiber-floden og højderyggen af Umbrien-Marche Appenninerne. På turen følger vi Via del Carpina-stien, der fører os gennem et varieret landskab med små vandfald, forskelligartede skove og klippeterræn – der går op og ned ad bjergene i en stemningsfuld og dyrerig natur. På vejen kommer vi forbi den imponerende Rocca d’aries, som var en af i alt seks fæstninger i området, der beskyttede datidens befolkning mod udefrakommende fjender for flere tusinde år siden. Eftermiddagen er til fri disposition. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 14: Fridag og afslapning

I dag er der mulighed for udforskning og oplevelser på egen hånd. Brug dagen til afslapning, aktiviteter på hotellet, opdagelser i naturen eller udforskning i byen. Frokost er i dag igen på egen hånd, så prøv en af de restauranter i byen, som du endnu har til gode. Om aftenen serveres aftenmenu på vores agriturismo.

 

Dag 15: Hjemrejse

I dag går turen til lufthavnen i Rom, og med kufferten fuld af gode minder og oplevelser går turen tilbage til Danmark. Inden vi helt slutter for denne gang, tager vi dog lige et lille stop i Monsterparken i Bomarzo. Parken, der blev bygget i 1552, indeholder et væld af mere eller mindre obskure skulpturer og er helt og aldeles fantastisk.

Indkvartering

Under hele opholdet bor vi på den fantastiske agriturismo, Borgo di Faldo, der er Ruby Rejsers nye hovedkvarter i Italiens grønne hjerte, som Umbrien kaldes. Borgo di Faldo er klassisk italiensk ferieidyl, når det er bedst. Alle lejligheder/værelser er indrettet efter traditionel italiensk stil med moderne bekvemmeligheder og masser af charme. Hotellet har værelser til 2-4 personer og alle er med eget badeværelse. Enkeltværelse er muligt i begrænset omfang. Der kan lånes hårtørrer i receptionen.

Udendørs arealerne på Borgo di Faldo er intet mindre end fantastiske; der er en stor park, åbne arealer, en stor pool, fodbold- og volleyballbane og en stor terrasse, hvor du kan nyde enten aftensmaden eller en aperitif. Alt er meget velholdt – og vores værtinde Greta er en smilende og altid glad señora, der sætter stor ære i at have glade og tilfredse gæster. Det er muligt at gå langs floden og på stier gennem markerne frem til den nærmeste by, Umbertide, der er beliggende ved floden Tiberen. Ved siden af Borgo di Faldo ligger tre store put and take-søer, så hvis du vil fiske på en af fridagene, er det også muligt. I området omkring vores agriturismo er der skønne trekking- og cykelruter. Opholdet inkluderer morgen- og aftensmad på alle overnatninger.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3601-09-201915-09-201914 nætter16.998,- DKKFORESPØRG
2009-05-202023-05-202014 nætter14.498,- DKKBESTIL
2330-05-202013-06-202014 nætter14.698,- DKKBESTIL
2727-06-202011-07-202014 nætter14.998,- DKKBESTIL
3201-08-202015-08-202014 nætter14.998,- DKKBESTIL
3629-08-202012-09-202014 nætter14.698,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3601-09-20191416.998,- DKKFORESPØRG
2009-05-20201414.498,- DKKBESTIL
2330-05-20201414.698,- DKKBESTIL
2727-06-20201414.998,- DKKBESTIL
3201-08-20201414.998,- DKKBESTIL
3629-08-20201414.698,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3601-09-201915-09-201914 nætter12.698,- DKKFORESPØRG
2009-05-202023-05-202014 nætter11.498,- DKKBESTIL
2330-05-202013-06-202014 nætter11.698,- DKKBESTIL
2727-06-202011-07-202014 nætter11.998,- DKKBESTIL
3201-08-202015-08-202014 nætter11.998,- DKKBESTIL
3629-08-202012-09-202014 nætter11.698,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3601-09-20191412.698,- DKKFORESPØRG
2009-05-20201411.498,- DKKBESTIL
2330-05-20201411.698,- DKKBESTIL
2727-06-20201411.998,- DKKBESTIL
3201-08-20201411.998,- DKKBESTIL
3629-08-20201411.698,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Yderligere prisinformation samt eventuelle rabatter, tillæg, transportformer, tilvalg og fravalg findes i selve bookingproceduren.
Bookingproceduren kan derfor også blot benyttes til at beregne prisen på din rejse. (Nogle rabatter og tillæg afhænger af den rejsendes alder. Vær derfor opmærksom på at indtaste fødselsdato.)

Rejsen inkluderer: 

 • Flytransport inkl. bagage fra København tur/retur
 • Transfer mellem lufthavn og hotel tur/retur
 • 14 nætter på Hotel Agriturismo Borgo di Faldo
 • 14 x morgenmadsbuffet
 • 13 x aftenmenu/buffet
 • 1 x picnic
 • 3 x foredrag om Italien og italiensk kultur af dansk journalist bosiddende i området
 • 2 x madlavningskurser
 • Introduktionkursus til italiensk sprog
 • Besøg og smagsprøver ved osteproducent 
 • Besøg og smagsprøver på lokal vingård
 • Besøg, trøffeljagt og smagsprøver på vinslottet Castello di Montegiove
 • Entré til monsterparken
 • Udflugter som beskrevet i programmet
 • Transport i forbindelse med udflugter
 • Lokale turistskatter
 • Dansk rejseleder

 

Rejsen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Eventuelle ekstra udflugter/arrangementer
 • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)

 

Rabatter:

 • Egen transport:                           kr. 1.500,-

Transport:

Uge 21 - 2019

 

 

 

 

 

Udrejse

Kl. 10.00

18-05-2019

NORWEGIAN

København - Rom

Kl. 12:35

Hjemrejse

Kl. 13:20

01-06-2019

NORWEGIAN

Rom - København

Kl. 15:50

 

 

 

 

 

 

Uge 24 - 2019

 

 

 

 

 

Udrejse

Kl. 08:05

08-06-2019

SAS

København - Rom

Kl. 10:35

Hjemrejse

Kl. 11:25

22-06-2019

SAS

Rom - København

Kl. 14:00

 

 

 

 

 

 

Uge 36 - 2019

 

 

 

 

 

Udrejse

Kl. 08:00

01-09-2019

SAS

København - Rom

Kl. 10:30

Hjemrejse

Kl. 20:40

15-09-2019

SAS

Rom - København

Kl. 23:15

Gå til toppen af siden