INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Stille flyder Volga med dansk rejseleder

Flodsejlads på Volga til Sankt Peterborg og Moskva

12 dages enestående flodsejlads med dansk rejseleder ad den sagnsomspundne Volga

In stock
Travel Code
KU-011
Det kan du glæde dig til

Falder talen på Rusland, er det først og fremmest Moskva og Skt. Petersborg, de fleste tænker på. Denne monumentale 12-dages tur inkluderer adskillige dage i begge disse byer, hvor du i Moskva besøger seværdigheder som Kreml og Den Røde Plads og i Skt. Petersborg Eremitagen. Men Rusland har mange andre sider, der opleves bedst på en flodsejlads. Og ingen anden flod er mere forbundet med Rusland end Volga. Her besøger du bl.a. smukke flodbyer som Uglich og Goritsy, og som noget særligt Yaroslavl, som du kun oplever på sejladserne fra Moskva til St. Petersborg – ikke den modsatte vej. Oplev de overdådige paladser og klostre bygget som forsvarsværker og besøg de smukke katedraler. En flodsejlads på Volga er en uforglemmelig måde at erfare dette unikke og sagnomspundne lands historie og kultur på. Udforsk Ruslands naturlige vandveje på en sejlads ad majestætiske floder og søer. Undervejs ledsages du af en dygtig dansk rejseleder såvel som af eksperter, der taler engelsk. Du får viden om Ruslands spændende historie gennem omfattende ekskursioner i land samt foredrag om bord. Slap af ved flodbredderne og se Moskva med Kremls legendariske løgformede kupler samt Skt. Petersborg og dens kanaler. Tag med til Rusland!

Rejseplan

Dag

By

Overnatning

Transport

1

København  – Moskva

Fly

1-3

Moskva

Ombord

Skib

4

Uglich 

Ombord

Skib

5

Jaroslavl 

Ombord

Skib

6

Goritsy 

Ombord

Skib

7

Kizhi 

Ombord

Skib

8

Mandrogui 

Ombord

Skib

9-12

Skt. Petersborg 

Ombord

12

Skt. Petersborg - København

Fly

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København til Moskva
Vi mødes i lufthavnen og flyver til Moskva. Der er mellemlanding og flyskifte undervejs. Efter indrejseformaliteterne bliver vi hentet i bus og kørt til flodbredden, hvor vi går ombord på vores skib. Herefter spiser vi middag ombord og hviler før vi den følgende dag tager hul på Moskva.


Dag 2: Moskva byrundtur
Moskva er næsten som et land i sig selv: en kolossal storby med omkring 12 mio. indbyggere, som nyder godt af Ruslands blomstrende industri og nyvundne plads efter Sovjetunionens sammenbrud. Trods et stedse konservativt styre er byen under hastig forandring i disse år. Restauranter og klubber i skarp konkurrence om kunderne, spekulation på det russiske børsmarked, velklædte mænd, der kappes om at eje den nyeste model inden for mobiltelefoner og store biler. Alt på en baggrund af middelalderlige bygninger med spir og gyldne kupler, Stalins neo-gotiske skyskrabere samt Kremls imposante autoritet, som overskygger alt. Moskva er som intet andet sted. Den er en af Ruslands smukkeste og ældste byer, og i 1918 blev den atter landets hovedstad, efter at denne status i et par hundrede år havde ligget i Skt. Petersborg.
Vores byrundtur tager os rundt til de vigtigste seværdigheder og steder, hvor vi får et indtryk af den store metropol. Vi skal blandt andet se Frelserkatedralen og gør et stop ved Spurvehøjene, hvor vi har en fantastisk udsigt over byen, hvorefter vi kører rundt i byens forskellige kvarterer.


Dag 3: Moskva: Kreml – Den Røde Plads – Novodje- Vitjij-klostret | Afsejling
I dag føres vi ind i hjertet af Rusland, nemlig Kreml – den store fæstning i den centrale del af Moskva, hvor landets herskere gennem hundreder af år har udøvet deres enorme magt over folket og det store rige. Hvor Skt. Petersborg har været Ruslands kulturelle hovedstad, har Moskva været det politiske og religiøse centrum, og de smukke paladser og forgyldte kupler på de mange fabelagtige katedraler er da også en hersker værdig. Vi skal ind at se en af de smukke katedraler, der med ikoner og sarkofager med landets tsarer giver et storslået indtryk af den slaviske kultur og religion. Vi skal en tur på den Røde Plads med Vasilij-katedralens bolsjefarvede kupler, Lenins mausoleum og stormagasinet GUM som smukke rammer om den historiske plads. Hvem husker ikke de sovjetiske ledere stående på toppen af Lenins mausoleum ved de store parader? - og den fortærskede floskel om historiens vingesus er her på pladsen mere levende end noget sted. Vi passerer også æresgarden, der står vagt om den evige flamme for de faldne under anden verdenskrig.

Hen på eftermiddagen gør vi klar til afsejling og påbegynder hermed vores færd gennem den europæiske del af Rusland mod Skt. Petersborg. Vi bliver vinket godt afsted af de lokale russere på bredden af Volga-floden og efter vi har passeret byens forstæder skifter landskabet karakter til skove og enge med små landsbyer og fiskerbåde. Efter et par dage med mange indtryk er det tid til at skue lidt ned for tempoet, få sig en drink i baren og lægge sig godt tilrette i kahytten for at slumre ind til lyden af skibets stille klukken op ad floden.

Tilkøbsudflugt (ombord på skibet)
Mange har hørt om Moskvas fantastiske metrostationer, og ved tilkøb af denne udflugt er det muligt at komme under jorden og se nogle af de smukkeste. Store haller iklædt marmor, bronzestatuer og farvestrålende mosaikker pryder størstedelen af Moskvas metro, der blev påbegyndt i 1931 og som stadig bliver udvidet. Der er 171 stationer fordelt over 11 linjer, som tilsammen befordrer knap 10 mio. passagerer om dagen. Du bestiller og betaler billetten ombord.


Dag 4: Uglich med Dimitri Blodskirke og Forklarelseskirken
Vi sejler videre på Volga og ankommer til den lille by Uglich, der spiller en vigtig rolle i Ruslands sagnomspundne historie. Den lille, men meget fine Dmitri-blodskirke ligger ved bredden af Volga og er efter sigende det sted, hvor Ivan den Grusommes 10-årige søn Dmitri blev fundet død i 1591. Med sine stjernebestrøede himmelblå kupler er kirken her som taget ud af et russisk eventyr. Ikke langt derfra ligger Forklarelseskirken, hvor der ofte er mulighed for at høre kormusik i kirkerummet, der med sin flotte akustik og overvældende ikonvæg gør denne dag til noget ganske særligt. Der bliver også tid til at gå en tur rundt til fods på egen hånd i den lille by. Her kan man f.eks. gå på opdagelse hos de mange urmagere, som sælger de verdensberømte Chaika-ure. Det er især dameure, som sælges og det skyldes måske historien bag navnet Chaika. På russisk betydet det nemlig ”måge” og stammer fra den første kvindelige kosmonaut, Valentina Tereshkova, der brugte ”Chaika” som sit kaldenavn. Man vil da også støde på ure med motiver fra netop russernes storslåede udforskning af universet.


Dag 5: Jaroslavl med byrundtur til Spaso-Preobrazenskiy-klosteret og Eliaskirken
Efter vi har passeret Rybinsk-reservoiret ankommer vi til den gamle fæstningsby Jaroslavl som er et godt eksempel på en typisk russisk provinsby – denne opkaldt efter Kiev-fyrsten Jaroslav den Vise, der på sin færd nordpå i det slaviske rige fik grundlagt byen her i 1010 på bredden af Volga. Senere blev byen underlagt mongolernes kontrol inden den blev annekteret af Ivan d. Grusomme i senmiddelalderen. På byrundturen skal vi se fæstningen, hvor Frelserklosteret og klokketårnet stadig står. Mest imponerende er dog Eliaskirken, som er et af de fineste eksempler på russisk barok, og da byen en kort overgang var hovedstad i Rusland tiltrak den de bedste kunstnere fra hele landet, hvilket ses med tydelighed i Eliaskirken. Her får vi en rundvisning i både vinter- og sommerkirken, der med sine smukke ikonvægge må overvælde enhver besøgende. Der bliver også fri tid på egen hånd i byens centrum, der består af gågader med et par caféer, hvor man kan nyde dagligdagen i denne charmerende by.


Dag 6: Goritsy med Kirillo-Belozersky-klosteret
Vi ankommer til Goritsy og inde i landet ikke langt fra byen ligger klostret Kirillov-Belozersky, der engang har været et af de mange religiøse hovedsæder i denne del af det store rige. Det store fæstningsværk, der i dag huser museer og kirker er omkranset af hvidkalkede mure og har bl.a. en meget fin samling af ikoner. Tilbage ved landingsstedet i Goritsy kan der købes souvenirs ved de mange boder ned til floden Sheksna eller man kan gå sig en tur i landsbyen, hvor den imødekommende landbefolkning ofte inviterer én indenfor til the. Herefter venter oplevelserne med at komme gennem netværket af floder og søer, som den Volga-Baltiske kanal består af. En spændende del af sejlturen.


Dag 7: Kizhi med besøg på frilandsmuseet
Vi sejler nordpå på Onega-søen, og vi ankommer til øen Kizhi i løbet af formiddagen. Som taget ud af et eventyr ligger de fine gamle træhuse spredt på øen med Forklarelseskirken med 22 glimtende kupler i aspetræ; kirken blev opført i fra 1714. Dette er den eneste kirke i verden udelukkende opført i træ, og derfor på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder for eftertiden. Kizhi-øen ligger i nordenden af Onega-søen – den næststørste sø i Europa, nær grænsen til Finland. Øen er omgivet af tusinder af mindre øer – en af dette mægtige lands fascinerende landskabstyper.Hvad der gør Kizhi speciel, er dens fantastiske samling af træbygninger fra det 18. århundrede, såsom boliger, kapeller, vindmøller og lader, som ikke bare er smukke, men tillige historisk og arkitektonisk betydningsfulde. Den mest interessante bygning på Kizhi er den prægtige Forklarelses-kirke, som blev gennemrenoveret op til dens 300-års jubilæum i 2014. På øen findes også den mindre Forbønskirke, som har 9 kupler. På Kizhi kan man erfare, hvad der ligger inden for det muliges kunst inden for anvendelse af træstammer til bygninger. Fyrretræer fra fastlandet blev transporteret til øen, hvor stammerne blev skåret og formet til vha. økser. De tilhuggede stammer blev føjet sammen i hjørnerne ved at hugge præcise fordybninger, hvor stammerne mødtes – en urgammel praksis, som her var udviklet til et kunstfærdigt håndværk. Et klokketårn blev fremstillet ved anvendelse af den samme metode.


Dag 8: Mandrogui - en dag på egen hånd
Vi har sat kursen mod Europas største ferskvandssø, Ladoga-søen, men først påbegynder vi indsejlingen til floden Svir, der forbinder Onega- og Ladogasøen. Visse steder er floden Svir så smal, at kun et enkelt skib ad gangen kan passere. Vi foretager et stop ved Mandrogui, der er en nyopført landsby i gammel stil, hvor vi her kan få et indtryk af de gamle håndværkstraditioner og de smukt udskårne træhuse. Her kan du i eget tempo besøge de farvestrålende træhuse, købe lokale lækkerbiskner og måske få en vodka på vodkamuseet samt gå en tur i det naturskønne område inden der bliver serveret en klassisk shashlik kebab på land, inden vi stiger ombord på vores skib og fortsætter rejsen dybere ind i det skovklædte rige.


Dag 9: Skt. Petersborg med byrundtur
Vi ankommer i dag til Ruslands kulturhovedstad, Skt. Petersborg. Skt. Petersborg er Ruslands næststørste by med en rig historie, et utal af seværdigheder og en perlerække af smukke bygninger og paladser. Byen blev grundlagt i 1703 under Tsar Peter den Store, og efter i perioder at være blevet kaldt Petrograd og Leningrad har den nu taget sit gamle navn Skt. Petersborg tilbage. Mange russere kalder den simpelthen Piter. Et besøg i denne vidunderlige by kan ikke undgå at give den besøgende minder for livet. Under Den Store Nordiske Krig erobrede Peter den Store et stykke land fra Sverige og lod Peter og Paulfæstningen bygge – den første bygning i Skt. Petersborg. Som byen begyndte at vokse, blev en plan for den tegnet af arkitekten Domenico Trezzini, som bestemte, at centrum skulle ligge på Vasilievskij-øen i Neva-flodens delta, omgivet af et netværk af kanaler – hvilket senere gav den tilnavnet ’Nordens Venedig’. Da byen var blevet opført, flyttede tsaren hovedstaden fra Moskva til Skt. Petersborg, som var hans yndlingsby. Efter Peter den Stores død flyttede hans søn Peter II hovedstaden tilbage til Moskva – men få år senere flyttede Tsarina Anna den igen til Skt. Petersborg, som nu beholdt denne titel de næste 186 år. Den lovende start på byen blev afløst af tumultagtige perioder med krige, brande og revolutioner, alle efterfulgt af perioder med genopbygning. Resultatet blev en af Europas smukkeste byer, og en ferie her er fyldt med vidunderlige seværdigheder. Skt. Petersborgs mest populære attraktioner inkluderer museer, paladser, katedraler, borge og mindesmærker. Vinterpaladset, tsarernes vinterresidens, er nu en del af Eremitage-museet. Af store historiske seværdigheder i Skt. Petersborg kan vi nævne sfinx’er, som tsaren opkøbte i Theben i Egypten, samt Vor Frelsers Blods Kirke og ikke mindst Dronning Dagmars grav i Peter og Poul-fæstningen, som vi naturligvis også besøger på dagens tur.

Tilkøbsudflugt (ombord på skibet)
Om aftenen er der mulighed for at komme i balletten. Navnet på den forestilling, som vises netop den dag vi er i Skt. Petersborg oplyses om bord. Du bestiller og betaler billetten ombord. Vores danske rejseleder er naturligvis behjælpelig med bestilling. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse, da Ruslands ballettrupper er verdensberømte for deres dygtighed og elegance, så det kan varmt anbefales, at du deltager i aftenens udflugt.


Dag 10: Skt. Petersborg: Eremitagen
Hvor Kreml betragtes som Moskvas mest imponerende turistattraktion, er det i Skt. Petersborg Eremitage-museet, der er Kremls lige i størrelse og pragt – plus det er et af verdens mest prominente museer og Ruslands ældste og største kunstmuseum. De 6 massive bygninger rummer ikke færre end ca. 3 mio. kunstgenstande, som repræsenterer et fascinerende udsnit af menneskehedens kultur og historie. Ikke alle genstande er dog udstillet samtidig. Eremitagen blev grundlagt af den berømte tsar Peter den Store. Han var ivrig kunstsamler og opkøbte genstande fra hele verden. Katarina den Store udvidede senere i 1700-tallet samlingen betydeligt. I dag rummer museet kunstgenstande fra hele verden, lige fra Det Gamle Egypten til det 20. århundredes Europa, heriblandt værker af Leonardo da Vinci, Rembrandt, Michelangelo, Monet og Pissaro. I dette museum kan interesserede fordybe sig i de udstillede genstande, og selv gæster, som ikke er specielt kunstinteresserede, kan næppe undgå at blive imponeret af museets storslåede pragt.

Den centrale bygning i Eremitagen fungerede som bolig for tsarerne fra midt i 1700-tallet og gik under navnet Vinterpaladset. Det blev opført i ægte barok-stil og ligger smukt ved bredden af Neva-floden. I Vinterpaladset er også udstillet mange imponerende dragter og smykker. Det hvide og grønne palads rummer over 1000 overdådige og elegante værelser og sale, en del af dem åbne for publikum, og der er over 2000 vinduer og 1800 døre. Oprindelig var paladset tiltænkt Peter den Stores datter Elizabeth, som imidlertid døde, inden det var fuldført. Efter gemalens død var det fuldstændig overladt til enken Katarina d.1.


Dag 11: Skt. Petersborg: Peterhof
Peterhof-paladset og haven ligger 30 kilometer udenfor Skt. Petersborg. Peter den Store byggede Peterhof med Frankrigs berømte dekadente Versailles som forbillede. Det lykkedes ham i høj grad. Han og hans datter Kejserinde Elizabeth brugte enorme mængder penge på bygningerne og området. Grand Palace bygningen med den statelige gule og hvide facade er tegnet af barokarkitekten Bartolomeo Rastrelli. Området omkring Peterhof-paladset og haven er hjemsted for flere paladser og springvand, og Peterhofs springvand er en seværdighed i sig selv. På trods af det kølige klima i denne del af verden er haven fyldt med spændende og smukke planter. På denne udflugt gælder besøget især ”den nedre have”, som nærmest er overstrøet med skulpturer, springvand og bassiner.


Dag 12: Hjemrejse
I dag er det tid til at tage afsked med Skt. Petersborg og en fantastisk rejse gennem Rusland. Dagen er til fri disposition indtil afrejse. Vi kører til lufthavnen og tjekker ind for hjemrejsen. Der er mellemlanding for flyskifte undervejs. Vi lander i Danmark med mange uforglemmelige indtryk i bagagen, og et nyt syn på det store land i øst er spiret frem. Rusland er et land med umiskendelige europæiske træk og alligevel helt sin egen.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Stille flyder Volga med dansk rejseleder
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København til Moskva og hjem fra Skt. Petersborg
 • Transfer fra lufthavn til krydstogtskibet t/r
 • Bagagehåndtering
 • Velkomstceremoni ”Brød og Salt”
 • Velkomstcocktail (et glas mousserende vin, champagne eller juice)
 • 12 dage/11 nætters ophold i delt dobbeltkahyt eller enkeltkahyt (max. 20 enkeltkahytter)
 • Sejlads ombord på krydstogtskibet
 • Omfattende udflugtsprogram inkl. entréudgifter iht. dagsprogram
 • Helpension inkl. vand, kaffe, te og et glas vin eller et glas juice pr. person til middagen
 • Cocktailparty i løbet af krydstogtet
 • Dansk rejseleder

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge (påregn minimum 7€ pr. person pr. dag)
 • Drikkevarer ud over de nævnte
 • Tilkøbsudflugter som bliver udbudt ombord på skibet

Betingelser
Rejsen gennemføres ved minimum 14 deltagere og maximalt 30. Ved for få tilmeldte aflyses rejsen senest 45 dage før afrejse. 


Rejseleder
Der er dansk rejseleder med på rundrejsen i Rusland, men ikke nødvendigvis med på flyrejsen til og fra Rusland. Hvis den danske rejseleder ikke er med på flyrejsen, møder du den danske rejseleder i ankomsthallen ved ankomst i Moskva og den danske rejseleder følger med helt til tjek ind i lufthavnen i Skt. Petersburg.


Visum til Rusland
Som dansk statsborger skal du have visum til Rusland. Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen, og der skal være 2 blanke sider i dit pas.
Vores danske samarbejdspartner Private Guide sørger for, at det bliver nemt og enkelt for dig at få visum. Det koster 1.190 kroner, hvis du giver det nødvendige fingeraftryk i København og 1.815, hvis Århus er lettere for dig.
Du kan også selv søge visum, og kan få den nødvendige invitation (325 kroner) hos Private Guide.
Du kontakter Private Guide på tlf. 2683 1077 eller email: kontakt@privateguide.dk.


Forbehold og ændringer
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Ruby Rejser og vores lokale samarbejdspartner tilstræber altid at afvikle rejsen i nøje henhold til programmet. Det kan af hensyn til pludseligt opstående udfordringer som en ændret åbningstid, et forsinket fly, lokale vejrforhold eller andre praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre et dagsprogram eller en rute i en anden rækkefølge end beskrevet. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader.
Krydstogtets rejseplan er afhængig af vejret - for eksempel kan en lang periode uden nedbør påvirke vandstanden. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at ændre i rejseplanen som et resultat af ændret vandstand eller forsinkelser ved sluser og broer. En sjælden gang, hvor en del at flodløbet er lukket, vil vi transportere gæsterne på anden vis, hvilket kan resultere i aflysning af eller ændringer i de planlagte besøg. Vi forbeholder os retten til at ændre i rækkefølgen af de planlagte rejsemål.


Vejret
Denne tur sejles i sommerhalvåret, hvor temperaturen ligger mellem 8-10° og 24° køligt i maj og oktober, og varmest i juli og august. Det regner mest i juli og august, og mindst i maj og oktober. Det kan være ned til frysepunktet i oktober i Moskva, mens nattetemperaturen i juli og august ligger på 13-15°. 


Ekskursioner på land
Alle udflugter for Ruby Rejsers gæster vil være med engelsktalende lokale guider samt den danske rejseleder, som også her oversætter al information til dansk. Ekskursionerne på land giver et overordnet indtryk af de vigtigste seværdigheder i de forskellige byer, vi besøger. Der vil også være mulighed for tid på egen hånd. Vi skal bede dig om at afvente klartegn fra skibet, inden du går fra borde. Seneste tidspunkt for at være om bord vil blive annonceret dagligt over højttalerne eller i den daglige skibsavis. Da skibet er afhængig af slusetider, kan skibet ikke vente på gæster, der kommer for sent. 


Faciliteter om bord
Vi sejler på MS Kronshtadt, der er totalt gennemrenoveret i 2018. Skibet er 125 meter langt og sejler max 26 km i timen. Der er 2 restauranter, 2 barer, musiklounge, en lille souvenirbutik og et soldæk. Fra panoramasalonen er der et fremragende udsyn over det landskab, vi passerer. Om aftenen spiller orkestret som regel op til dans, om dagen bliver salonen benyttet til underholdning og foredrag. På soldækket findes borde og stole samt enkelte liggestole.Hovedsprogene om bord er som oftest engelsk og tysk, hvilket betyder at alle annonceringer, menuer, daglige programmer mm. vil være på begge disse sprog. Vores danske rejseleder sørger naturligvis for, at informationerne også gives på dansk.


Kahytterne
Alle kahytter er udvendige og har store panoramavinduer (dette gælder ikke tresengskahytterne). Der er 70 standard kahytter, 40 deluxe kahytter og 6 suiter med plads til maksimalt 212 gæster. Der kan forekomme lidt støj fra aircondition og ventilation, samt fra skibets motorer og bovskruen når skibet skal igennem sluser og lægger til og fra land. Der er aircondition i kahytterne, og alle kahytter har også eget bad og toilet, der er spartansk indrettet. Der er ikke hårtørrer. Der er ikke køleskab i kahytten. Kahytsnummer tildeles typisk en uge inden afrejse. 


Betaling om bord
Valutaen om bord er Euro og rubler. Drikkevarer og andet købt om bord betales kontant, mens skibet ligger ved kaj i Moskva og i Skt. Petersborg. Under sejladsen kan man vælge at oprette en regning som skal afregnes ved selve krydstogtets afslutning enten i kontanter eller med kreditkort.
Vær opmærksom på at der kan bruges almindeligt VISA-kort (dog ikke VISA-Dankort, som skibenes kortterminaler ikke kan læse – VISA-Dankort kan dog roligt anvendes i hæveautomater i land), Mastercard, Eurocard og American Express om bord til afregning slut på togtet. I land benyttes udelukkende kontante rubler. Veksling er ikke tilladt eller muligt om bord, men rubler kan bestilles hos fx Forex. Udflugter bestilt om bord betales kontant direkte til skibets personale i Euro eller rubler. 


Drikkevand
Da vandet i hanerne kommer fra en større tank om bord på skibet anbefaler vi, at man køber drikkevand på flasker om bord eller i land, men man kan sagtens børste tænder og vaske sig i vandet fra hanerne.


Måltider
På vores krydstogter er der fuld forplejning. Morgenmad er buffet. Frokost vil normalt blive serveret ved bordet og det samme gælder middagen. Måltiderne bliver serveret på et fast klokkeslæt for alle om bord. Hvis du har behov for særlig kost pga. allergier el.lign. bedes du venligst informere Ruby Rejser ved bestilling og når du går ombord, bedes du gøres opmærksom på, at du har bestilt særlig kost. Vores rejseleder hjælper dig selvfølgelig også.


Påklædning
Om bord på skibet og på udflugter i land anbefales praktisk og afslappet påklædning. Fodtøj med gummisål er praktisk på skibets dæk, en varm trøje til om aftenen og godt fodtøj til udflugterne i land. Der er ingen formelle retningslinier for påklædning om aftenen til middagen, men almindeligt ”pænt” tøj vil være passende. Husk også at pakke hat, solbriller og overtøj mod vind og vejr. Vær opmærksom på at dække skuldre og knæ ved besøg i kirker og klostre samt at herrerne tager hovedbeklædning af og damerne dækker håret inden disse besøges.


Rygning
Det er kun tilladt at ryge på udenfor på dækkene. Altså ikke i restauranten, salonerne, kahytterne, på gangene om bord gange eller andre steder indenfor. 


Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er en måde at vise sin påskønnelse for god service, men er ganske frivillig. Vi anbefaler dog et beløb, der svarer til 7 € om dagen per gæst, der kan lægges i en konvolut ved afslutningen af krydstogtet, og som bliver fordelt mellem hele skibets besætning. 


Telefon og email
Der er ikke telefon og adgang til computer om bord på skibet, men du kan ringe hjem fra din egen mobiltelefon ved de byer, vi besøger samt på størstedelen af strækningen vi sejler. Vær opmærksom på at der er stor forskel i minutpris alt efter, hvilket selskab du benytter. 


Strøm, stik og udstyr
Der bruges 220 V som herhjemme, og stikkontakterne er udformet, som vi kender det hjemmefra. Af sikkerhedsgrunde er strygejern og lignende ikke tilladt i kahytterne. Der er ikke hårtørrer i kahytterne, så en sådan skal medbringes hjemmefra, men ofte kan frisørsalonen være behjælpelig. Der er ikke tv ombord. 


Værdigenstande
Der er ingen sikkerhedsboks kahytten, men værdigenstande kan sagtens efterlades i kahytten alligevel. Vi anbefaler at du lader værdigenstande blive om bord under udflugter i land for ikke at friste svage sjæle såsom lommetyve.

Gå til toppen af siden