Oversigt over Hurtigrutens skibe

Loading...

Velkommen ombord!

De 17 skibe i Hurtigrutens flåde, har forskellig størrelse og alder. 12 af skibene sejler langs den Norske kyst og de resterende er Explorerskibe der sejler i fjerne farvande. Alle skibe har sin egen stil og sit eget design. Fælles for dem alle er at du får den samme hyggelige rejseoplevelse, med den uforglemmelige Hurtigruten atmosfære ombord.

Du kan læse mere om kahytstyperne her

 


 

 

MS Maud

MS Midnatssol

Skibet har fået et navn med lange traditioner - Både i og uden for Hurtigruten. Skibet hed tidligere MS Midnatsol, og er blevet renoveret i 2021.

Dette er et ekspeditionsskib. 

Læs mere

 

MS Trollfjord

MS Trollfjord

Skibet har navnet af en af de mest spektakulære oplevelser på rejsen med Hurtigruten. Ombord er skibet inspireret af kystmiljøet skibet er en del af. Dette skib er et af de størrere med kapacitet på næsten 1000. 

Dette er et ekspeditionsskib. 

Læs mere

MS Finnmarken

MS Finnsmarken

Det første skib Finnmarken blev bygget i 1912 og var efter tidens trend. Det nye Finnmarken er inspireret af det gamle i form og design fra MS Finnmarken. Det er et af de større skibe. Det vil blive renoveret som ekspeditionsskib fra 2021, men du kan sejle med det langs Norges kyst i 2020.

Dette er et ekspeditionsskib.

Læs mere

MS Nordnorge

MS Nordnorge

Skibet sejlede sin jomfrutur den 20.marts 1997. Hun er det 4. skib i rækken med navnet efter den nordlige del af Norge. Skibet er blevet kendt efter hun sejlet i dokumentaren ”Hurtigruten  – minut for minut”. Hun er total renoveret i 2016 og har et moderne og arktisk interiør.

Dette er et ekspeditionsskib.

Læs mere

MS Nordkapp

MS Nordkapp

Det nordligst Europæiske punkt Nordkapp har givet skibet sit navn. Gæster kan også besøge Nordkapp på den nord- og sydgående rejse. Hun er total renoveret i 2016 og har et mere moderne og arktisk interiør. 

Dette er et ekspeditionsskib. 

Læs mere

MS Polarlys

MS Polarlys

Navnet betyder "det arktiske lys", og skibet er den tredje i rækken med navnet. Det magiske lys, som man kun kan finde i de områder af verden med et vinterlig mørke, har givet mange inspirationer. Hun er total renoveret i 2016 og har fået et mere moderne og arktisk interiør.

Dette er et ekspeditionsskib. 

Læs mere

MS Nordlys

MS Nordlys

Ligesom skibene MS Polarlys og MS Midnatsol, så er også dette skibet opkaldt efter et ”himmelsk ” lysoplevelse i nord. Det kan man tydeligt se i skibets interiør som er lyst og venligt. Hun vil få en total renovation i 2019, hvor hun igen sejler fra juni.

Dette er et ekspeditionsskib.  

Læs mere

MS Richard With

MS Richard With

Grundlæggeren af Hurtigruten, som kom på ideen om at sejle om natten om vinteren, har givet skibet sit navn. Mange steder i Nord-Norge kan man se statuer af Richard With. Hun har fået en total renovering i 2018 og har fået et moderne og aktisk interiør med flere suiter.

Dette er et ekspeditionsskib. 

Læs mere

MS Kong Harald

MS Kong Harald

Navnegiveren til dette skib er ingen ringere end Norges konge. Dette kan man se ombord på skibet, hvor kongekronen er en del af skibets interiør. Hun har fået en total renovering i 2016 med et moderne og arktisk interiør. 

Dette er et ekspeditionsskib.

Læs mere

MS Spitsbergen

MS Spitsbergen

Dette skib er opkaldt efter den største ø på Svalbard. Skibet er en af de nyere tilføjelser til Hurtigrutens flåde. Det er også et af de mindre skib som sejler langs kysten fra september til maj og resten af året sejler det i de arktiske farvande som explorer-skib. 

Læs mere 

MS Vesterålen


Dette skib er det tredje med sit navn, og afløste sin navnesøster fra 1950. Dette er et arbejdende skib, som videreføre en stolt passager- og godsfragt tradition langs den norske kyst. Det er et af de mindste skibe.

Læs mere

MS Lofoten

MS Lofoten

Skibet tilhører de ældste og mindste af Hurtigrutens skibe. Det har sejlet langs kysten i mange år og indeholder de originale salonger fra 1964. Det er et mere maritimt og uformelt miljø som vil give dig en mere nostalgisk oplevelse. 

Læs mere

Kun explorer skibe

 

MS Nordstjernen


Nordstjernen sejler kun ved Svalbards kyst. Det er opkaldt efter Nordstjernen (Stella Polaris), der er berømt for at have hjulpet søfarende helt tilbage fra vikingetiden med at navigere mod nord. 

Læs mere

MS Fram

Dette er et af Hurtigrutens explorer-skibe, som kun bruges på ekspeditioner i bl.a. Grønland, Antarktis, Svalbard og Island. Det er bygget til at sejle i de arktiske farvande. 

Læs mere

MS Roald Amundsen

Roald Amunsen - Hurtigruten - Tilbud på rejser

Dette er et explorer skib og sejler kun i Antarktis og Grønland.
Det er den nyeste tilføjelse i flåden bygget i 2018 og sejler på hybridteknologi. Skibet har store observationsplatforme og flere kahytter har egen balkon. 

Læs mere

MS Fridtjof Nansen

Roald Amunsen - Hurtigruten - Tilbud på rejser

Dette er et explorer skib og sejler i Antarktis og Grønland
Den seneste tilføjelse til Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe - og den nyeste generation af eksepeditionsskibe. Byggeår 2020. Skibet komemr til at sejler i Antarktis og Grønland

Læs mere

MS Santa Cruz II

Dette er et explorer skib og sejler kun i Galapagos.
Skibet er bygget i 2002 men er efterfølgende blevet renoveret i 2021. MS Santa Cruz II er miljømæssigt bæredygtig og drives socialt bevidst i forhold til lokalsamfund, og driften er CO2-neutral.

Læs mere