INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

British Columbia - aktiv rundrejse og vandring

Canada - Gruppevandretur med dansk turleder

British Columbias natur er vild, stor og smuk! Oplev de endeløse vidder, svimlende udsigter, rå kystlinje, sneklædte bjergtoppe, imponerende gletsjerlandskaber og brusende elve.

In stock
Travel Code
VAG-073

Det kan du glæde dig til

Vores pionértur til det vestlige Canada er en vandre- og oplevelsesrejse, der byder på mageløse naturoplevelser med vildskab og skønhed. Turen tager dig gennem noget af det bedste af British Columbia – fra Vancouver Islands centrale bjergområder, gennem dramatiske skovlandskaber, til den mægtige stillehavskyst og stilfulde Vancouver by. 

Første del af turen er centreret omkring Strathcona Lodge midt i den fantastiske Strathcona Provincial Park, hvorfra vi tager på dagsvandreture i det storslåede bjergterræn. Vi tager også en afstikker til Nootka Sound og oplever det rå canadiske kystlandskab på sejlads med den gamle minestryger MS Uchuck til Friendly Cove. Efter opholdet på Strathcona Lodge kører vi til stillehavsbyen Tofino på den yderste vestkyst, inden rejsen afsluttes med et besøg i British Columbias hovedstad, Vancouver. 

For at komme rundt på Vancouver Island kører vi i en mini-van med plads til hele gruppen. På den måde kan vi "jagte" de gode oplevelser og stoppe op, når noget er lidt for interessant til bare at køre forbi.
Guide, chauffør og turleder, Ulrik Phil, har i en årrække boet på Vancouver Island og er meget stedkendt i British Columbia. Ulrik er særligt på hjemmebane i Strathcona, hvorfra han er uddannet outdoorguide. 

Oversigtskort

Dagsprogram

NB! Som på alle vores pionér-ture er programmet vejledende. Der kan forekomme mindre afvigelser i turforløbet. Dog vil alle aktiviteter som udgangspunkt blive afviklet som beskrevet i programmet. 


Dag 1: Afrejse København til Vancouver
Fly fra Københavns Lufthavn via Toronto til Vancouver. Her har vi en enkelt overnatning, før vi skal videre til Vancouver Island. 

Overnatning: English Bay Hotel i Vancouver

Dag 2: Fra Vancouver til Strathcona Provincial Park 
Vi står tidligt op og spiser morgenmad. Herefter kører vi til Horseshoe Bay, hvorfra vi tager færgen til Nanaimo på Vancouver Island. Færgeturen tager ca. 1½ time, og fra Nanaimo kører vi nordpå til Strathcona Lodgen. Selvom der er tale om en transportdag, er der god tid til pauser og til at nyde både turen og naturen. 
Strathcona Provincial Park dækker hele 250.000 hektarer, hvor langt den overvejende del er dækket af uberørt vildmark med nåleskov og fjeldvegetation. Flere af de snedækkede bjergtoppe i parken rager op over 2000 meter. Somrene her er sædvanligvis varme, og vintrene er nogenlunde milde, bortset fra de højere beliggende bjerge der får rigtig store snemængder.

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Aftensmåltid 


Dag 3: Vandretur ved Strathcona Park Lodge – The Ridgeline
Vores første tur er en kortere, men meget smuk, opvarmningstur med udgangspunkt fra lodgen. Undervejs passeres flere udsigtspunkter, der giver et enestående overblik over Strathcona-områdets særegenhed.
Efter turen kan resten af dagen tilbringes med afslapning omkring lodgen – eller eventuelt en udfordrende tur mellem trætoppene i lodgens tovbro og zip-line (svævebane).  

Overnatning: Strathcona Park Lodge.

Inkluderet: Morgenmåltid, frokostmadpakke og aftensmad.

  
2


300 m

 
300 m

 
  3-4 t


Dag 4: Vandredag i Strathcona Provincial Park – Bedwell Lake
Bedwell Lake er de flotteste vandreture i Strathcona. Turen derop går gennem nåleskov med flere små fossende vandløb som krydses over velanlagte træbroer. Topturen belønnes med en fantastisk udsigt. På grund af de meget store mængder nedbør der kommer ind fra Stillehavet om vinteren, ligger der ofte sneklatter selv i august måned.

Turbeskrivelse: Turen op er en forholdsvis stejl opstigning med ca. 700 højdemeter og passager med vanskelighedsgrad 4. Varighed ca. 6 timer.

Overnatning: Strathcona Park Lodge 

Inkluderet: Morgenmåltid, frokostmadpakke og aftensmad.

  
4


ca.700 m

 
Ca. 700 m

 
Ca. 6t


Dag 5: Sejlads med MS Uchuck til Friendly Cove
Afslappende dag med oplevelsesfyldt, sen sejlads på øens vestside. Vi kører ca. 1 time mod vest til den lille by med det lovende navn ”Gold River”. Herfra skal vi på sejltur gennem det spektakulære Nootka Sound til Friendly Cove – også kaldet Yuquot af den oprindelige befolkning. Her har stammer af vestkystindianere levet i godt 4000 år, og det var angiveligt her de første europæere og den oprindelige befolkning mødtes. Turen foregår med den gamle minestryger MS Uchuck III, og på sejlturen er der gode muligheder for at spotte hvidhovedet havørn, søløver og måske spækhuggere eller pukkelhvaler.

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Morgen- og aftensmåltid (Frokost kan købes på skibet)


Dag 6: Vandring i Strathcona Provincial Park – Crest Mountain
Vi kører ca. ½ time mod Elk River Trail. Stigningen op af Crest Mountain er stejl indtil det flader ud mod toppen, så det gælder om at tilpasse tempoet. Anstrengelserne belønnes af en fantastisk udsigt over Strathcona-området og i særdeleshed bjergtoppene Kings Peak og Elkhorn Mountain.

Turbeskrivelse: Stigning på 1200 højdemeter med passager af kategori 4. Varighed ca. 6 timer.

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Morgenmåltid, frokostmadpakke og aftensmad. 

  
4


1200 m

 
1200 m

 
Ca. 6t


Dag 7: Mount Washington
Fra lodgen kører vi mod bjergene i The Beaufort Range. Vi gør holdt nær toppen af Mount Washington, hvorfra der er en fantastisk udsigt over både Vancouver Island samt bjergkæden Coast Mountains ovre på fastlandet. Vi vandrer en tur i det udprægede alpine landskab ved Paradise Meadows. 

Turbeskrivelse: Sværhedsgrad 3 med lidt stejlere passager. Ca. 500 højdemeter.

Overnatning: Strathcona Park Lodge

Inkluderet: Morgenmåltid, frokostmadpakke og aftensmad.

  
3


500 m

 
500 m


4-5t


Dag 8: Cathedral Grove og Tofino
Vi står tidligt op og kører mod Clayoquot Sound på øens sydvestkyst. Her ligger Tofino, der er endnu en af Vancouver Islands perler. På vejen dertil besøger vi Cathedral Grove, hvor vi vandrer en tur blandt de imponerende træer. Her er cedertræer, Western Hemlock (skarntydegraner) og især de mægtige Douglas-graner, hvoraf de største er op mod 800 år gamle. Vi besøger også det lokale Coombs Market, hvor der er god mulighed for at smage på lokale specialiteter eller gå på souvenir-fangst. Efterfølgende kører vi resten af vejen til Tofino, hvor vi overnatter. 
Den lille by Tofino på øens vestkyst var i sin oprindelse en lille canadisk ”outpost”, indtil den blev opdaget som feriedestination for surfere i 70’erne. Stedet bærer stadig et vist hippie-præg og tiltrækker naturelskere, fugleentusiaster, surfere og sportsfiskere. Om vinteren er det især stormene og de store stillehavsdønninger som folk kommer for at opleve. 

Overnatning: Hostel i Tofino 


Dag 9: Pacific Rim
En hel dag til rådighed i Tofino. Dagens vandretur går langs en etape af stillehavsstien ”The Pacific Rim”. Du har også mulighed for på egen hånd at tage på en spændende hvalsafari i Clayoquot Sound.

Overnatning: Hostel i Tofino

  
2


 - 

 
 -


3-4t


Dag 10: Sidste dag på Vancouver Island
Efter nogle oplevelsesmættede dage på Vancouver Island pakker vi bilerne og kører østpå til Nanaimo. Vi tager færgen over til fastlandet og kører til vores hotel i Vancouver City. Her er der mulighed for at nyde en aften i byen – eventuelt på en af de mange gode spisesteder. Køretiden er ca. 7 timer.

Overnatning: Engish Bay Hotel i Vancouver


Dag 11: Dag på egen hånd i Vancouver
Med sin beliggenhed i Frasier Rivers floddelta er byen Vancouver British Columbias port til ”The Great Outdoors”. Nordpå ligger Coast Mountain-bjergkæden, og sydpå er grænsen til USA. Vancouver har rigtig meget at byde på for den besøgende, og selvom man befinder sig midt i byen, fornemmer man at vildmarken og den store natur ikke er langt væk.  
Tag en slendretur i Gastown, besøg madmarkedet på Granville Island, gå en tur i Stanley Park eller tag en tur på Antropologisk Museum. Hvis du er til flere udsigter og spændende natur, er Capilano Suspension Bridge helt klart et besøg værd.

Overnatning: English Bay Hotel i Vancouver


Dag 12: Afrejsedag
Fly fra Vancouver til København.


Dag 13
Ankomst til København. Flyvetid ca. 13 timer.

Sværhedsgrad og vandreturenes karakter

Vandreturene foregår særligt i Strathcona Provincial Park i bjergterræn. De højeste toppe er omkring 2000 meter, og områdets karakter varierer fra nåleskovs-vegetation til alpint hedelandskab og højalpint klippelandskab. Ruterne starter som regel på forholdsvis jævn skovsti for derefter at blive afløst af stier over klippe og sten, efterhånden som man bevæger sig op i mere alpine omgivelser. Vi vurderer sværhedsgraden på turene til at være på grad 3 med passager af sværhedsgrad 4. Mount Washington er et skiområde om vinteren, og her er der tale om en anelse lettere terræn. I Tofino er det relativt jævnt kystterræn. 

Læs mere om Ruby Rejsers vandrekategorier og sværhedsgrader.

Indkvartering og forplejning

Fra turens dag 2 til 8 bor vi på Strathcona Park Lodge, der både fungerer som hotel og outdoor-center. Den plankebyggede lodge er gennemført bygget i klassisk canadisk stil og drives med stor vægt på bæredygtighed og en høj grad af miljøbevidsthed. Måltiderne her er et kapitel for sig; sunde, rigelige, enkle og tilberedt med lokale råvarer.

Læs mere on Strathcona Park Lodge.

Under vores besøg i Tofino bor vi på Paddlers Inn, der er et simpelt, men hyggeligt hostel.

Mens vi er i Vancouver City bor vi på English Bay Hotel i nærheden af Stanley Park og downtown Vancouver. 

Vejr og klima i British Columbia

Klimaet i det vestlige Canada varierer fra tempereret kystklima med mild og fugtigt vejr til mere fastlandspræget klima med tørre somre og kolde vintre. I bjergområderne er vejret alpint med køligere og mere ustabilt vejr i højderne. Vintrene i det vestlige Canada er præget af at den fugtige stillhavsluft møder den kolde og tørre luft fra indlandet, hvilket giver store mængder af sne i bjergområderne. På Vancouver Islands bjergtoppe ligger der derfor ofte sne hen over sommeren. Generelt er somrene i BC dog meget gunstige med varmt vejr over 25 grader og mange solskinstimer.

Vejrdiagrammet nedenfor viser klimaet for Victoria, British Columbia

Klima

Bestil

Send rejseforespørgsel

British Columbia - aktiv rundrejse og vandring
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse København - Vancouver t/r
 • Transport med minibus og færger som beskrevet i programmet
 • 6 nætter på Strathcona Park Lodge med 5 x morgemad, 4 x frokostpakke, 5 x aftesmad
 • 5 nætters ophold på hotel/vandrehjem i Tofino og Vancouver City
 • 6 vandreture i Strathcona Provincial Park, Mount Washington og Tofino 
 • Sejlads med MS Uchuck til Friendly Cove
 • Sightseeing ved Cathedral Cove i Tofino og i Vancouver City
 • Dansk turleder


Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider ud over opholdet på Strathcona lodge
 • Drikkevarer
 • Hvalsafari eller andre ture,der ikke fremgår af turbeskrivelsen
 • Diverse entréer til museer og forlystelser
 • Aktiviteter på Strathcona Lodge der ikke fremgår af turbeskrivelsen.
Solotillæg
Der er et solotillæg på kr. 2.000,-. Det er muligt at dele værelse med en anden deltager, hvis flere tilmelder sig som solorejsende. Det er vi naturligvis behjælpelige med,og du vil i dette tilfælde få refunderet dit solotillæg. 


OBS!
Bemærk venligst at turen gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der er plads til maksimalt 15 deltagere. Prisen er afhængig af den gældende dagspris på flybilletter til Canada, og der kan derfor forekomme prisjusteringer. Tidlig booking medfører som hovedregel bedste pris på rejsen. 

Pas- og visumregler:
Danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse, eTA (Electronic Travel Authorization) til Canada, hvis man rejser ind via fly. Dette gælder også ved transit i Canada. Passet skal være gyldigt under hele opholdets varighed. Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

Grupperejse med turleder
Turen er tilrettelagt som grupperejse for en mindre gruppe på max. 15 deltagere.

Gå til toppen af siden