INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Fra himmel til hav i Canada og USA

Vandring og legendariske togrejser gennem dramatiske landskaber

Vores dygtige turleder Poul Kattler har sammensat og leder denne fantastiske rundrejse til Rocky Mountains, Stillehavskysten og Crater Lake i Canada og Oregon.

In stock
Travel Code
VAG-079
Det kan du glæde dig til

Rocky Mountains og Cascade-bjergene er storladne og uberørte, både fordi områderne er så store og i virkeligheden så tyndt befolket. På denne rejse oplever du først højdepunkterne i de canadiske Rocky Mountains på dagsvandreture. Mod slutningen af rejsen oplever du et absolut højdepunkt i Cascade-bjergene, nemlig Crater Lake Nationalpark, der er verdensberømt for den dybe, helt azurblå sø i det kollapsede vulkankrater.

Det vestlige Canada og USA blev gjort tilgængeligt af dristige jernbanebyggere. De første tog er for længst kommet på museum, men i dag kan man endnu opleve verdens vel nok flotteste tog i det vildeste landskab, nemlig The Canadian, tog nr. 1 over Rockies og Cascade-bjergene mod Vancouver og Stillehavet. Det er en enestående togtur! The Canadian er en oplevelse tæt på Orientekspressen i Europa!

Stillehavskysten er også utrolig. Den kan vi opleve fra Vancouver, men også fra den forrevne kyst i Oregon, hvor vi skal på gode gåture i nærheden af Florence. Endelig er Crater Lake måske en af verdens største vidundere. Fænomenet bør opleves, også til fods, når vi er i denne region! De andre turister bliver sikkert siddende i bilerne – vi skal ud at gå! Vi runder turen af i Portland, der allerede inden det blev moderne, valgte at gå den ”grønne vej” i bymiljøet.

Rejseplan
Dag By Overnatning Transport
1-2 København - Calgary Days Inn & Suites Cochrane e.lign. Fly/bus
2-5 Banff Nationalpark The Crossing Resort Bus
5-6 The Canadian Sovevogn på toget Tog
6-8 Vancouver St. Regis Hotel e.lign. Bus
8-9 Seattle Courtyard Seattle e.lign. Tog/bus
9-11 Florence Driftwood Shores e.lign. Tog/bus
11-13 Diamond Lake Diamond Lake Resort Bus
13-14 Portland Modera e.lign. Bus
14-15 Portland - København I flyet Fly
Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst i Canada

Vi flyver fra København til Calgary via Toronto. Vi møder vores bus i lufthavnen og kører en kort strækning mod vest til byen Cochrane. Når vi er fremme i Cochrane, er der aftensmad på egen hånd, og måske en is hos Mackay's Cochrane Ice Cream, som er berømt over hele Canada. Pas på jetlag – vi skal holde den gående til kl. 22. Vi overnatter en nat i Cochrane.

Dag 2. Fra Cochrane til Jasper Nationalpark. Besøg i Banff Nationalpark.

Vi kører over den flade prærie og kan allerede se Rocky Mountains’ majestætiske tinder i horisonten. Vi kører op gennem de grå bjerge, hvor vi allerede på de første få kilometer måske er heldige at se bjergfår (bighorn sheep), eller wapitihjorte. Løvtræerne er i oktober klædt i smukke gule og gyldne efterårsfarver, og mange steder kan der ligge sne i højderne. Dagene er som regel klare og kølige, hvilket betyder en næsten turkisblå himmel.
Efter godt et par timers kørsel er vi kørt ind i Banff Nationalpark, og vi når frem til Lake Louise. Den smukke sø er omgivet af forrevne bjergtinder og har været med til at bringe Banff Nationalpark på verdenskortet.
Vi vandrer en tur langs Lake Louise, og efter det flade stykke langs søen bevæger vi os lidt op i højderne til Plain of Six Glaciers. Her ligger et tehus, som formentlig er lukket for sæsonen, men det er et godt sted at vende, og vi går retur ad samme rute. Er ruten for hård, vender man bare om. Stigningen er knap 400 m. Oppe omkring tehuset kan vi være heldige at se den snehvide bjergged, der ikke kan forveksles med noget andet dyr i Rocky Mountains.
Herefter fortsætter vi videre ad Icefields Parkway og op gennem Banff Nationalparken i retning mod Jasper Nationalpark. Mellem Lake Louise og vores hotel skal vi besøge Peyto Lake, der er en af områdets ikoniske og meget smukke søer. Der er en uforglemmelig udsigt fra Bow Summit Lookout, tæt på parkeringspladsen. Hvis vi har tiden, så skal vi gå lidt længere frem (2 km hver vej) til Peyto Lake Overlook. Det er helt fantastisk!
På den praktiske side har vi inden afgang fra Cochrane købt ind til frokost, som bliver indtaget et sted, hvor det passer ind i programmet. Sidst på eftermiddagen når vi frem til The Crossing Resort i 1.450 meters højde. Resortet ligger ude midt i naturen – langt fra alting – og er meget stemningsfuldt. Resortet har restaurant, café og bar samt en lille butik til vores frokostindkøb.
Vi bor de kommende tre nætter på the Crossing Resort.

 

Dag 3. Vandreture tæt ved Crossing Resort

Vandreture tæt ved vores hotel, hvor vi skal lære terrænet at kende. Til formiddag går vi den lave tur i Mistaya Canyon – Howse River.Bussen sætter os af overfor Mistaya Canyon, som vi går ned og kigger på, og herfra går vi videre ned til Howse River og retur til vejen langs floden, hvor bussen samler os op. Det er en 7 kilometers vandretur med næsten igen højdeforskelle, som vil tage omkring 2 timers vandring.
Eftermiddagen bruger vi på Sunset Lookout Hike, som er den høje tur. Sunset Lookout Hike byder på 400 meter op for at få flotte udsigter. Undervejs passerer vi et vandfald. Denne tur byder på omkring 3 timers vandring. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

 

Dag 4. Vandretur ved Columbia Icefield

I dag skal vi på vandretur ved Columbia Icefield. Columbia Icefield er det største og mest ikoniske ismassiv i Rocky Mountains. Det er samtidig et af de mest tilgængelige ismassiver i verden. Fra Icefield Parkway kan man tydeligt se Athabasca-gletsjeren mellem Mount Columbia på 3.747 m og Mount Athabasca på 3.491 m. Til formiddag lægger vi ud med Wilcox Pass Trail, der er 12 km langt og med ca. 400 højdemeter undervejs. Det er 4 timers vandring gennem et flot terræn og med skønne udsigter til gletsjeren.
Efter vandreturen stopper vi ved besøgscentret foran Athabasca-gletsjeren. Vi har ikke inkluderet entrebilletten til besøgscenteret, men vi sætter tid af, så dem der ønsker det, kan gå helt hen til gletsjeren, gå ind i besøgscenteret eller måske tage en tur med en snowmobil op at køre oppe på gletsjeren. (Billetpriserne er ikke inkluderet i rejsen.) Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dag 5. Jasper Nationalpark. Togrejse med The Canadian fra Jasper mod Vancouver

I dag skal vi opleve nogle af højdepunkterne i Jasper Nationalpark. Vi kører først mod nord ad Icefield Parkway, hvor vi lægger ud med at opleve Athabasca Falls. Vi fortsætter til Maligne Canyon, hvor vi går en spektakulær (og ret let) vandretur. Derefter kører vi forbi Medicine Lake og frem til Maligne Lake, hvor vi, hvis tiden tillader det, kan gå en tur. Maligne Lake er den største sø i de canadiske Rocky Mountains, og her kan vi sandsynligvis se både elg, ren og den meget smukke strømand.
Vi kører tilbage ad samme vej og slutter i Jasper, hvor toget The Canadian står klar omkring kl. 18.00 til ombordstigning. Vi skal efter Jasper i mørket over Rocky Mountains via Yellowhead Pass i kun 1.131 meters højde. Sporet åbnede først i 1913 og blev bygget af Grand Trunk Pacific og Canadian Northern Railways. Sporet aflastede den sydligere, stejle og højere passage fra 1886 over Kicking Horse Pass, som Canadian Pacific Railway havde bygget.
Toget The Canadian er en af verdens legendariske togruter. Fra den banebrydende start i 1955 til i dag er der kun sket få forandringer og ruteomlægninger, og turen fra Toronto til Vancouver tager stadig 4 nætter. Toget har charme og kører en meget smuk rute gennem bjergene fra Jasper til Vancouver, og i dagtimerne kan udsigten til bjergene nydes fuldt ud fra udsigtskuplerne på togvognene. The Canadian’s betydning i Canada dokumenteres på 10$-sedlen, hvor den er afbilledet.
Vi overnatter i toget på liggepladser. Mad og ikke-alkoholiske drikke er inklusive i priserne.

 

Dag 6. Fraser Canyon i toget. Ankomst i Vancouver

Vi kører hele den lyse dag i dramatiske Fraser Canyon og får morgenmad og frokost på toget. I Fraser Canyon var der komplicerede forhold for jernbanerne, og derfor er der bygget mange broer over kløften, som krydses mange gange på turen. Det er dog ikke alle broerne, vi kommer til at køre på, for der er to forskellige jernbaneselskaber, der hver ejer et spor med tilhørende broer. Hen på eftermiddagen kører vi ud i Fraser Valley, der er meget frugtbar og derfor et rigt landbrugs- og gartneriområde. Vi ankommer til Vancouver kl. 18. Her venter en bus på os, som kører os til hotellet. Vi bor de kommende to nætter i Vancouver centrum.

 

Dag 7. På egen hånd i Vancouver

Dagen i dag er på egen hånd i Vancouver. Byen er den største by i det vestlige Canada og ligger dels på Thompsonflodens bredder og dels ud til Stillehavskysten. Mod nord hæver bjergene sig, og på en god time kan man fx stå på toppen af Grouse Mountain med en formidabel udsigt over byen. Der er meget natur i tæt nærhed på byen; fx kan du i Capilano se nogle af de smukke, kæmpestore cedertræer og kløften i området. Selve byen har også meget at byde på. I downtown er den ældste bydel Gastown fra 1867, hvor man stadig kan se nogle af de helt gamle bygninger og de gasfyrede lamper, som bydelen er opkaldt efter. Tæt herpå ligger også havnefronten, hvorfra vandflyere flyver til Vancouver Island og hvalsafarierne udgår. På havnefronten ligger nogle markante bygninger fra verdensudstillingen i 1988, og i Chinatown kan du opleve en bydel, hvor en markant indvandrergruppe har fået lov at sætte sit præg.

Der er en række muligheder for udflugter, som Ruby Rejser gerne hjælper med at organisere. Nogle ture kan kombineres.

 • Hvalsafari i sundet udfor Vancouver (afgange kl. 10 og 11).
 • Besøg i Chinatown med rundvisning i Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, som er en stor oplevelse.
 • Tur med Skytrain og opleve tømmerindustrien.
 • Cykeltur i Stanley Park.
 • Tur op til Capilano, over hængebroen og gåtur i parken.

Vi overnatter igen i Vancouver.

Dag 8. Pudget Sound og Seattle

Efter en tidlig start, skal vi med bustransfer hen til den flotte banegård i god tid, før toget kører kl. 6.35 til Seattle langs Pudget Sound. Det er en fantastisk flot tur, og toget kører virkelig langs vandet! Der er spisevogn med. Vi er fremme i Seattle kl. 11. I Seattle er der transfer til hotellet, hvor vi sætter bagagen, og så er det ud at opleve en helt særlig del af byens historie. Vi skal på en guidet tur dybt nede i Seattles historie i Underground City. Det er virkelig en stor oplevelse i en by og et land, hvor vi normalt ikke tænker, at de har nogen historie!
Derefter er det tid til oplevelser på egen hånd. Seattles berømte fiskemarked på Pike Place, en sejltur med færgerne på Pudget Sound eller bare kigge sig omkring i byen med de mange stejle gader.Vi bor den kommende nat i Seattle.

 

Dag 9. Seattle og videre med tog til Oregon

Vi skal først med monorail (mærkelig en-skinne højbane) ud til Space Needle. Hvis vejret er klart, bør vi alle tage op i det høje tårn og nyde panoramaudsigten til fx vulkanen Mt. Rainier og øvrige toppe i Cascade-bjergene.Så skal vi et besøg i glasmuseet ved siden af Space Needle. Det er virkelig et spændende museum for Amerikas største glaskunstner, Dale Chihuly, der er født i Tacoma, lidt syd for Seattle. Museet Chihuly Garden and Glass vil imponere os alle uanset køn, alder og kunst-interesse. Herefter skal vi retur til Seattle downtown, hvor der er frokost på egen hånd i Seattles gamle bydel tæt ved stationen.
Vi kører videre med toget kl. 14.20 via Tacoma, Kelso og Portland til Eugene. Vi spiser aftensmad i toget. Vores amerikanske bus henter os ved stationen i Eugene kl. 20.40 og kører os til kysten ved Florence. Vi overnatter de kommende to nætter i Florence ved Stillehavskysten.

 

Dag 10 Stillehavskysten

Vi kører lidt nordpå langs den forrygende kystlinje ad 101 til Sea Lions Caves, som vi besøger. Det er virkelig et besøg værd! Man kommer tæt på de enorme havdyr. Efter frokost, som vi kan indtage på en klassisk diner langs kysten, tager vi et par vandreture lidt nord for Captain Cooks Point. Først en lille rundtur i kystnært terræn på Restless Water Trail. Dernæst tager bussen os op på et udsigtspunkt, og vi går ned ad Saint Perpetua Trail til landevejen, hvor vi bliver samlet op igen.Vi overnatter i Florence.

 

Dag 11. Ind i Cascade-bjergene

Vi vinker farvel til Stillehavet og kører ind i landet og gennem Cascade-bjergene via Roseburg til Diamond Lake. Diamond Lake ligger utrolig smukt omgivet af skov og bjergtoppe. Det er en 140 km² stor og meget yndet fiskesø, og fiskere kommer langvejs fra for at fange store ørreder her. Om eftermiddagen skal vi på vandretur langs søen. Bussen kører os til søens sydside, og vi vandrer langs vestsiden tilbage til hotellet. Turen er 11 km, og det er gennem let terræn. Vi overnatter de kommende to nætter ved Diamond Lake.

 

Dag 12. Dagstur til fantastiske Crater Lake

Vi kører sydpå til Crater Lake National Park. Crater Lake er en udslukt vulkan på den vulkanske højderyg i Cascade-bjergene, som fx Mt. Baker, Mt. Rainer, Mt. St. Helens og Mt. Hood også er en del af. I det kollapsede krater er der dannet en sø, der er berømt for sin dybblå farve. Søen er på det dybeste sted  mere end 500 m dyb og består udelukkede af smeltevand – der er ikke til- eller fraløb fra søen. Krateret er ca. 50 km i rundkreds og har en vidunderlig særegen natur, der kun er tilgængelig i sommerhalvåret. Om vinteren lukker det hele til i op til 12 meter sne!
Vi starter vores vandreoplevelser med populære Garfield Peak Trail, der er 5,5 km frem og tilbage. Vi tager så til Rim Village, hvor der er frokost på egen hånd. Derefter går vi den anden vej ad Discovery Point Trail, som er 3,5 km langs krater-randen, hvorefter bussen samler os op. Vi er tilbage på hotellet ved Diamond Lake sidst på dagen.

 

Dag 13. Ud af bjergene til Portland

Vi kører nordpå via Oakridge og Eugene til Portland. Byen er kendt som et grønt forbillede for andre nordamerikanske byer, med klimasikring, sporvogne og genbrug. Vi oplever Portland til fods. Vi overnatter en nat i Portland.

 

Dag 14. Portland og hjemrejse

Vi tjekker ud og kører til lufthavnen til vores fly. Vi flyver med Air Canada via Toronto til København.

 

Dag 15. Hjemkomst til Danmark

Vi lander i København først på formiddagen efter en spændende rejse med mange naturoplevelser og gode vandreture.

Sværhedsgrad 2-3

Der kræves en rimelig kondition, da nogle af ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Andre ruter er ret flade. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. Vi vandrer mest på grusstier. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder pauser undervejs, så alle kan være med.

Tag gerne vandrestokke med hjemmefra. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Vejr og klima

Turen er bevidst lagt udenfor hovedsæsonen, så der er mere stille og roligt, og så vi får starten af det farvestrålende efterårsløv, dvs. i uge 40 og 41. Vi kan opleve nattefrost og let sne i de højeste bjerge – højere oppe end vi kommer. Vejrmæssigt er Rocky Mountains altid ustabilt, og fleksibel planlægning/afvikling på stedet må imødeses.Klima

Indkvartering

Vi bor på gode turistklassehoteller. I vandreområderne er overnatningsstederne valgt ud fra beliggenhed, som er vigtig for turens sammenhæng. 

En central oplevelse på turen er togrejsen på The Canadian fra Jasper til Vancouver.

 • Mountain View Inn Canmore, Banff Nationalpark, Alberta
 • The Crossing Resort, Banff Nationalpark, Alberta
 • Whistlers Inn, Jasper, Jasper Nationalpark, Alberta
 • Sovevogn på toget, The Canadian
 • Vintage Park Hotel, Vancouver, British Columbia
 • Best Western Pioneer Square, Seattle, Washington State
 • Driftwood Shores, Florence, Oregon State
 • Diamond Lake Resort, Diamond Lake, Oregon State
 • Modera, Portland, Oregon State 

På hoteller i Canada og USA er det helt normalt, at receptionen registrerer dit kreditkort som garanti for forbrug af fx minibar eller køb i restauranten. Nogle hoteller hæver ved indtjekning et beløb, som bliver returneret et døgn senere, hvis der ikke er forbrug. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Fra himmel til hav i Canada og USA
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København til Calgary og hjem fra Portland
 • Togrejse med det legendariske tog ”The Canadian” fra Jasper til Vancouver
 • Togrejse med ”The Cascade” fra Vancouver til Eugene med stopover i Seattle
 • Transport i bus som beskrevet
 • 12 overnatninger på turistklasse-hoteller
 • 1 overnatning på liggeplads i toget ”The Canadian”
 • Daglig morgenmad
 • Entré til nationalparkerne Banff, Jasper og Crater Lake
 • Entré til Sea Lion Caves
 • Entré til Underground City Tour i Seattle samt Chihuly Garden and Glass
 • Billet til Monorail i Seattle
 • Dansk turleder Poul Kattler

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer
 • Visumgebyrer til ESTA og ETA
 • Drikkepenge til chauffør


Rejseleder:
Rejseleder er Poul Kattler. Poul arbejder til daglig på Experimentarium i Hellerup og i sin fritid er han vandreguide hos Ruby Rejser på udvalgte rejser. Poul har desuden en stor passion for togrejser, og derfor er der indarbejdet de to legendariske togrejser på denne rejse.

Antal rejsende:
Der vil maksimalt være 24 deltagere på rejsen.

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Pas og visum:
Som dansk statsborger skal du have ETA til Canada og ESTA til USA. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over rejsen. Det pas du søger ETA og ESTA til, skal også være det pas du rejser på. Får du nyt pas efter du har fået ETA og ESTA, skal du søge nye tilladelser.

 • ETA til Canada:
  For at rejse via Canada skal du ansøge om en ETA (Electronic Travel Authorization). Uden eTA får du ikke lov at rejse via Canada. ETA koster 7 CAD pr. person (pris pr. oktober 2018). Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. ETA er forbundet med dit pasnummer og er gyldig i 5 år, eller til dit pas udløber. Vi anbefaler, at du medbringer en printet kopi af din ETA-indrejsetilladelse, men dette er ikke et krav.
 • ESTA til USA:
  Du skal søge om en ESTA-indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse ind i USA. ESTA koster 14 USD pr. person (pris pr. oktober 2018). Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. ESTA er gyldig i 2 år, eller til dit pas udløber. Vi anbefaler, at du medbringer en printet kopi af din ESTA, men dette er ikke et krav. 

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere, skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder, hvis du har dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Gå til toppen af siden