INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fra himmel til hav i Canada og USA

Vandring og legendariske togrejser gennem dramatiske landskaber

Vores dygtige turleder Poul Kattler har sammensat og leder denne fantastiske rundrejse til Rocky Mountains, Stillehavskysten og Crater Lake i Canada og Oregon.

In stock
Travel Code
VAG-079

Det kan du glæde dig til

Rocky Mountains og Cascade-bjergene er storladne og uberørte, både fordi områderne er så store og i virkeligheden så tyndt befolket. På denne rejse oplever du først højdepunkterne i de canadiske Rocky Mountains på dagsvandreture. Mod slutningen af rejsen oplever du et absolut højdepunkt i Cascade-bjergene, nemlig Crater Lake Nationalpark, der er verdensberømt for den dybe, helt azurblå sø i det kollapsede vulkankrater.

Det vestlige Canada og USA blev gjort tilgængeligt af dristige jernbanebyggere. De første tog er for længst kommet på museum, men i dag kan man endnu opleve verdens vel nok flotteste tog i det vildeste landskab, nemlig The Canadian, tog nr. 1 over Rockies og Cascade-bjergene mod Vancouver og Stillehavet. Det er en enestående togtur! The Canadian er en oplevelse tæt på Orientekspressen i Europa!

Stillehavskysten er også utrolig. Den kan vi opleve fra Vancouver, men også fra den forrevne kyst i Oregon, hvor vi skal på gode gåture i nærheden af Florence. Endelig er Crater Lake måske en af verdens største vidundere. Fænomenet bør opleves, også til fods, når vi er i denne region! De andre turister bliver sikkert siddende i bilerne – vi skal ud at gå! Vi runder turen af i Portland, der allerede inden det blev moderne, valgte at gå den ”grønne vej” i bymiljøet.

Kort

Rejseplan

Dag

By

Overnatning

Transport

1-2

København - Calgary

Days Inn & Suites Canmore e.lign.

Fly/bus

2-4

Banff Nationalpark

The Crossing Resort

Bus

4-5

Jasper Nationalpark

Whistler’s Inn e. lign.

Tog

5-6

The Canadian

Sovevogn på toget

Tog

6-8

Vancouver

St. Regis Hotel e.lign.

Bus

8-9

Seattle

Courtyard Seattle e.lign.

Tog/bus

9-11

Florence

Driftwood Shores e.lign.

Tog/bus

11-13

Diamond Lake

Diamond Lake Resort

Bus

13-14

Portland

Modera e.lign.

Bus

14-15

Portland - København

I flyet

Fly

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark og ankomst i Canada

Vi flyver fra København til Calgary. Vi møder vores bus i lufthavnen og kører over den flade prærie og kan allerede se Rocky Mountains’ majestætiske tinder i horisonten mod vest til byen Canmore. Når vi er fremme i Canmore, er der mulighed for en slendretur ved Bow River og aftensmad på egen hånd,. Pas på jetlag – vi skal holde den gående til kl. 22. Vi overnatter en nat i Canmore.

Dag 2. Fra Canmore til Jasper Nationalpark. Besøg i Banff Nationalpark.

Løvtræerne er sidst i september allerede klædt i smukke gule og gyldne efterårsfarver, og mange steder kan der ligge sne i højderne. Dagene er ofte klare og kølige, hvilket betyder en næsten turkisblå himmel.
Straks fra morgenstunden kører vi ind i Banff Nationalpark, og vi når frem til Lake Louise. Den smukke sø er omgivet af forrevne bjergtinder og har været med til at bringe Banff Nationalpark på verdenskortet.
Vi vandrer en tur langs Lake Louise, og efter det flade stykke langs søen bevæger vi os lidt op i højderne til Plain of Six Glaciers. Vi når nok ikke helt op til tehuset, men nyder udsigten til forrevne bjerge og gletchere., Vi går retur ad samme rute. Stigningen er knap 400 m. Oppe i dalen kan vi være heldige at se den snehvide bjergged, der ikke kan forveksles med noget andet dyr i Rocky Mountains.
Herefter fortsætter vi videre ad Icefields Parkway og op gennem Banff Nationalparken i retning mod Jasper Nationalpark. Mellem Lake Louise og vores hotel skal vi besøge Bow Lake, der er en af områdets meget smukke søer. 
På den praktiske side har vi inden afgang fra Canmore købt ind til frokost, som bliver indtaget et sted, hvor det passer ind i programmet. Sidst på eftermiddagen når vi frem til The Crossing Resort i 1.450 meters højde. Resortet ligger ude midt i naturen – langt fra alting – og er meget stemningsfuldt. Resortet har restaurant, café og bar samt en lille butik.
Vi bor de kommende to nætter på the Crossing Resort.

Dag 3. Vandreture tved Columbia Icefield

I dag skal vi på vandretur i nærheden af Columbia Icefield. Columbia Icefield er det største og mest ikoniske ismassiv i Rocky Mountains. Det er samtidig et af de mest tilgængelige ismassiver i verden. Fra Icefield Parkway kan man tydeligt se Athabasca-gletsjeren mellem Mount Columbia på 3.747 m og Mount Athabasca på 3.491 m. Dagens vandretur er ad Wilcox Pass Trail, der er 12 km lang og med ca. 400 højdemeter undervejs op og bagefter ned. Det er 5½ timers vandring gennem et flot terræn og i et vidt terræn inden vi kommer ned i skoven og til vandfaldet hvor bussen venter på os.
Efter vandreturen stopper vi ved besøgscentret foran Athabasca-gletsjeren og spiser sen medbragt frokost. På hjemvejen stopper vi og går ned i Mistaya Canyon, hvor floden har skåret sig ind i klipperne. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Dag 4. Jasper Nationalpark. 

I dag skal vi opleve nogle af højdepunkterne i Jasper Nationalpark. Vi kører først mod nord ad Icefield Parkway, hvor vi lægger ud med at opleve Athabasca Falls. Vi fortsætter til Maligne Canyon, der nok bliver dagens højdepunkt, hvor vi går en spektakulær (og ret let) vandretur. Vi passerer udkanten af Jasper og  kører dernæst vi forbi Medicine Lake og frem til Maligne Lake, hvor vi, hvis tiden tillader det, kan gå en tur. Maligne Lake er den største sø i de canadiske Rocky Mountains, og her kan vi sandsynligvis se noget af det rige dyreliv.
Vi kører tilbage ad samme vej og slutter i Jasper, hvor vi overnatter tæt ved stationen.

Dag 5. Jasper Nationalpark. Togrejse med The Canadian fra Jasper mod Vancouver

Toget The Canadian står klar omkring kl. 9.00 til ombordstigning. Vi skal efter Jasper ind Rocky Mountains via Yellowhead Pass i kun 1.131 meters højde. Sporet åbnede først i 1913 og blev bygget af Grand Trunk Pacific og Canadian Northern Railways. Sporet aflastede den sydligere, stejlere og højere passage fra 1886 over Kicking Horse Pass, som Canadian Pacific Railway havde bygget. Som vejret tillader det får vi udsigt til Mount Robson, der med sine 3.954 er Canadas næsthøjeste bjerg.
Toget The Canadian er en af verdens legendariske togruter. Fra den banebrydende start i 1955 til i dag er der kun sket få forandringer og ruteomlægninger, og turen fra Toronto til Vancouver tager stadig 4 nætter. Toget har charme og kører en meget smuk rute gennem bjergene fra Jasper til Vancouver, og i dagtimerne nyder vi udsigten til bjergene fra udsigtskuplen i bagerste salonvogn. The Canadian’s betydning i Canada dokumenteres på 10$-sedlen, hvor den er afbilledet.
Vi overnatter i toget på sovepladser med eget toilet. Mad og ikke-alkoholiske drikke er inklusive i priserne.

 

Dag 6. Ankomst i Vancouver, Grouse Mountain

Vi spiser morgenmad i toget og kommer til Vancouver omkring kl. 9. Her venter en bus på os, som kører os til hotellet. Vi bor de kommende to nætter i Vancouver centrum.

Alt efter vejret så sigter vi efter en tur over fjorden til svævebanen, og med den op til toppen af Grouse Mountain med en formidabel udsigt over byen. De, der er godt til bens, kan prøve at bestige Goat Mountain; men tågeskoven er både flot og stierne svære og fugtige. På toppen af Grouse Mountain oplever vi Lumber Jack show, og møder de to store grizzly bjørne, Grinda og Coola, der siden 2001 har boet på bjerget. Skulle vejret byde på regn må vi opgive og i stedet opleve en guidet tur i byens fantastiske kinesiske have.

Dag 7. På egen hånd i Vancouver

Dagen i dag er på egen hånd i Vancouver. Byen er den største by i det vestlige Canada og ligger dels på Thompsonflodens bredder og dels ud til fjordene ud mod Stillehavet. Selve byen har også meget at byde på. I downtown er den ældste bydel Gastown fra 1867, hvor man stadig kan se nogle af de helt gamle bygninger og de gasfyrede lamper, som bydelen er opkaldt efter. Tæt herpå ligger også havnefronten, hvorfra vandfly flyver til Vancouver Island. På havnefronten ligger nogle markante bygninger fra verdensudstillingen i 1988, og i Chinatown kan du opleve en bydel, hvor en markant indvandrergruppe har fået lov at sætte sit præg.

Der er en række muligheder for udflugter, som Ruby Rejser og vores hotel gerne hjælper med at organisere. Nogle ture kan kombineres.

 • Hvalsafari i sundet udfor Vancouver (afgang om formiddagen).
 • Besøg i Chinatown med rundvisning i Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, som er en stor oplevelse (hvis vi ikke var der i går) Var det regnvejr dag 6, så kan Grouse Mouintain måske besejres på dag 7?
 • Tur med Skytrain og opleve tømmerindustrien.
 • Cykeltur i Stanley Park.
 • Tur op til Capilano, over hængebroen og gåtur i parken.

Vi overnatter igen i Vancouver.

Dag 8. Pudget Sound og Seattle

Efter en tidlig start skal vi hen til den flotte banegård i god tid, før toget kører kl. 6.35 til Seattle langs Pudget Sound. Det er en fantastisk flot tur, og toget kører virkelig langs vandet! Der er cafévogn med. Vi er fremme i Seattle kl. 11. I Seattle går vi til hotellet, hvor vi sætter bagagen, og så er det ud at opleve en helt særlig del af byens historie. Vi skal på en guidet tur dybt nede i Seattles historie i Underground City. Det er virkelig en stor oplevelse i en by og et land, hvor vi normalt ikke tænker, at de har nogen historie!
Derefter er det tid til oplevelser på egen hånd. Seattles berømte fiskemarked på Pike Place, en sejltur med færgerne på Pudget Sound eller bare kigge sig omkring i byen med de mange stejle gader. Vi bor den kommende nat i Seattle.

Dag 9. Seattle og videre med tog til Oregon

Vi skal først med monorail (mærkelig en-skinne højbane) ud til Space Needle. Hvis vejret er klart, bør vi alle tage op i det høje tårn og nyde panoramaudsigten til fx vulkanen Mt. Rainier og øvrige toppe i Cascade-bjergene. Så skal vi et besøg i glasmuseet ved siden af Space Needle. Det er virkelig et spændende museum for Amerikas største glaskunstner, Dale Chihuly, der er født i Tacoma, lidt syd for Seattle. Museet Chihuly Garden and Glass vil imponere os alle uanset køn, alder og kunst-interesse. Herefter skal vi retur til Seattle downtown, hvor der er frokost på egen hånd i Seattles gamle bydel tæt ved stationen.
Vi kører videre med toget kl. 14.20 via Tacoma, Kelso og Portland til Eugene. Vi spiser aftensmad i toget. Vores amerikanske bus henter os ved stationen i Eugene kl. 20.40 og kører os til kysten ved Florence. Vi overnatter de kommende to nætter i Florence, skønt beliggende lige ved Stillehavskysten.

 

Dag 10 Stillehavskysten

Vi kører lidt nordpå langs den forrygende kystlinje ad 101 til bjergene omkring Heceta fyrtårn. Her går vi en dejlig tur. Efter en sen frokost, som vi kan indtage på en klassisk diner langs kysten, tager vi et par vandreture lidt nord for Captain Cooks Point. Vi skal gå op og ned ad Saint Perpetua Trail til visitor center, men bussen er klar til at gøre turen kun halvt så lang. Og så skal vi ned og gå i den sorte vulkanske basalt, der konstant angribes af den voldsomme brænding. Vi overnatter i Florence.

Dag 11. Ind i Cascade-bjergene

Vi vinker farvel til Stillehavet og kører ind i landet og gennem Cascade-bjergene via Reedsport og Glide til Diamond Lake. Diamond Lake ligger utrolig smukt omgivet af skov og bjergtoppe. Det er en 140 km² stor og meget yndet fiskesø, og fiskere kommer langvejs fra for at fange store ørreder her. Om eftermiddagen skal vi på vandretur langs søen. Bussen kører os til søens sydside, og vi vandrer langs vestsiden tilbage til hotellet. Turen er 11 km, og det er gennem let terræn. Der er også en kortere variant. Vi overnatter de kommende to nætter ved Diamond Lake, som er et fantastisk stemningsfuldt hotel.

Dag 12. Dagstur til fantastiske Crater Lake

Vi kører sydpå til Crater Lake National Park. Crater Lake er en udslukt vulkan på den vulkanske højderyg i Cascade-bjergene, som fx Mt. Baker, Mt. Rainer, Mt. St. Helens og Mt. Hood også er en del af. I det kollapsede krater er der dannet en sø, der er berømt for sin dybblå farve. Søen er på det dybeste sted  mere end 500 m dyb og består udelukkede af smeltevand – der er ikke til- eller fraløb fra søen. Krateret er ca. 50 km i rundkreds og har en vidunderlig særegen natur, der kun er tilgængelig i sommerhalvåret. Om vinteren lukker det hele til i op til 12 meter sne!
Vi starter vores vandreoplevelser med populære Garfield Peak Trail, der er 5,5 km frem og tilbage. Vi tager så til Rim Village, hvor der er frokost på egen hånd. Derefter kører vi langs krater-randen til udgangspunktet for bestigning af the Watchman, hvor vi går op og ned samme vej. Vi er tilbage på hotellet ved Diamond Lake sidst på dagen.

Dag 13. Ud af bjergene til Portland

Vi kører nordpå via Three Rivers til det legendariske Timberline Lodge hvor vi spiser en sen, medbragt frokost. Hernæst kører vi op til Colombia River og tager en pause ved bredden. Så kører vi mod vest  til Portland. Byen er kendt som et grønt forbillede for andre nordamerikanske byer, med klimasikring, sporvogne og genbrug. Vi oplever Portland til fods og kan købe ind i bymidtens varehuse. Vi overnatter en nat i Portland.

 

Dag 14. Portland og hjemrejse

Vi tjekker ud og kører sidst på formiddagen til lufthavnen til vores fly. 

 

 

Dag 15. Hjemkomst til Danmark

Vi lander i København sidst på formiddagen efter en spændende rejse med mange naturoplevelser og gode vandreture.

Sværhedsgrad 2-3

Der kræves en rimelig kondition, da nogle af ruterne nogle steder går stejlt op- eller nedad. Andre ruter er ret flade. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. Vi vandrer mest på grusstier. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder pauser undervejs, så alle kan være med.

Tag gerne vandrestokke med hjemmefra. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Vejr og klima

Klima

Turen er bevidst lagt udenfor hovedsæsonen, så der er mere stille og roligt, og så vi får starten af det farvestrålende efterårsløv, dvs. i uge 40 og 41. Vi kan opleve nattefrost og let sne i de højeste bjerge – højere oppe end vi kommer. Vejrmæssigt er Rocky Mountains altid ustabilt, og fleksibel planlægning/afvikling på stedet må imødeses.

Indkvartering

Vi bor på gode turistklassehoteller. I vandreområderne er overnatningsstederne valgt ud fra beliggenhed, som er vigtig for turens sammenhæng. 

En central oplevelse på turen er togrejsen på The Canadian fra Jasper til Vancouver.

 • Mountain View Inn Canmore, Banff Nationalpark, Alberta
 • The Crossing Resort, Banff Nationalpark, Alberta
 • Whistlers Inn, Jasper, Jasper Nationalpark, Alberta
 • Sovevogn på toget, The Canadian
 • Vintage Park Hotel, Vancouver, British Columbia
 • Best Western Pioneer Square, Seattle, Washington State
 • Driftwood Shores, Florence, Oregon State
 • Diamond Lake Resort, Diamond Lake, Oregon State
 • Modera, Portland, Oregon State 

På hoteller i Canada og USA er det helt normalt, at receptionen registrerer dit kreditkort som garanti for forbrug af fx minibar eller køb i restauranten. Nogle hoteller hæver ved indtjekning et beløb, som bliver returneret et døgn senere, hvis der ikke er forbrug. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3710-09-202224-09-202214 nætter41.848,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3710-09-2022
-
24-09-2022
1441.848,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3710-09-202224-09-202214 nætter33.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3710-09-2022
-
24-09-2022
1433.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København til Calgary og hjem fra Portland
 • Togrejse med det legendariske tog ”The Canadian” fra Jasper til Vancouver
 • Togrejse med ”The Cascade” fra Vancouver til Eugene med stopover i Seattle
 • Transport i bus som beskrevet
 • 12 overnatninger på turistklasse-hoteller
 • 1 overnatning på liggeplads i toget ”The Canadian”
 • Daglig morgenmad
 • Entré til nationalparkerne Banff, Jasper og Crater Lake
 • Entré til Underground City Tour i Seattle samt Chihuly Garden and Glass
 • Billet til Monorail i Seattle
 • Dansk turleder Poul Kattler

Prisen inkluderer ikke:

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Drikkevarer
 • Visumgebyrer til ESTA og ETA
 • Drikkepenge til chauffør


Rejseleder:
Rejseleder er Poul Kattler. Poul arbejder til daglig på Experimentarium i Hellerup, og i sin fritid er han vandreguide hos Ruby Rejser på udvalgte rejser. Poul har desuden en stor passion for togrejser, og derfor er der indarbejdet de to legendariske togrejser på denne rejse.

Antal rejsende:
Der vil maksimalt være 24 deltagere på rejsen.

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Pas og visum:
Som dansk statsborger skal du have ETA til Canada og ESTA til USA. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder ud over rejsen. Det pas du søger ETA og ESTA til, skal også være det pas du rejser på. Får du nyt pas, efter du har fået ETA og ESTA, skal du søge nye tilladelser.

 • ETA til Canada:
  For at rejse via Canada skal du ansøge om en ETA (Electronic Travel Authorization). Uden ETA får du ikke lov at rejse via Canada. Du kan ansøge via følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. ETA er forbundet med dit pasnummer og er gyldig i 5 år, eller til dit pas udløber. Vi anbefaler, at du medbringer en printet kopi af din ETA-indrejsetilladelse, men dette er ikke et krav.
 • ESTA til USA:
  Du skal søge om en ESTA-indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization). Uden ESTA får du ikke lov til at rejse ind i USA. Du kan ansøge via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen. ESTA er gyldig i 2 år, eller til dit pas udløber. Vi anbefaler, at du medbringer en printet kopi af din ESTA, men dette er ikke et krav. 

Har du rejst i Iran, Irak, Sudan eller Syrien den 1. marts 2011 eller senere, skal du søge visum på Den Amerikanske Ambassade. Du kan ikke søge ESTA. Det samme gælder, hvis du har dobbelt statsborgerskab i Iran, Irak, Sudan eller Syrien.

Gå til toppen af siden

Loading...