INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Italiens grønne hjerte - Umbrien

Italien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en fantastisk vandretur i Italiens grønne hjerte, Umbrien. Middelalderbyen Spello har en unik charme, og området byder på autentisk natur, kultur og madglæde udenfor den gængse turistrute.

In stock
Travel Code
VAG-074

Det kan du glæde dig til

"L’italia ha un cuore verde" siger italienerne, og her midt i det grønne hjerte har vi fundet vores base i den velbevarede og rolige middelalderby Spello. Herfra vil vi, til fods og med bus og tog, udforske de smukke landskaber, interessante byer som Asissi og Gubbio, sæterområder i Sibillinerbjergene, Den Umbriske Dal, vingårde, olivenlunde og øde bjergegne. 

Umbrien ligger midt i Italien, godt gemt inde mellem bakker og bjerge, som en af de eneste regioner uden kystlinje. Verdens larm og de store turiststrømme når ikke rigtig frem til Umbrien, så vi vil opleve det autentiske Italien og en uberørt – og meget smuk – natur. Oplagt til oplevelser til fods.

Bløde skovklædte bakker veksler med mere dramatiske bjergtoppe i Appenninerne. De mange middelalderbyer ligger drysset ud over landskabet, de fleste på deres egen bakketop, uberørt af årenes gang og det er let at drømme sig tilbage i tiden. 

Vi vandrer fortrinsvis af småveje, mest grus, og på vandreruter, der bringer os helt tæt på landskaberne.

Vi bor på et hyggeligt familiedrevet hotel midt i den gamle by. Hotellet har blandt andet en herlig terrasse med udsigt over det umbriske landskab. Et perfekt sted til en aperitivo efter dagens strabadser.
Vi spiser middag på gode lokale restauranter.

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark til Spello 

Vi flyver fra Danmark til Rom, hvor vi bliver afhentet i lufthavnen. Herfra kører vi med vores bus de ca. 200 km frem til hotellet i Spello, der er en usædvanlig smuk middelalderby. Vi installerer os på hotellet og tager en kort byvandring i den skønne by.
Vi spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant. 


1


100 m


100 m


1,5 t


Dag 2.
Monte Pietrolungo og ’akvæduktdalen’

Dagens tur begynder fra hotellet. Vi går ud af Spello mod nord i retning af Collepino, lige uden for byen er der en kilde (fonte della Bulgarella), hvor vi tapper vand. De første 5 km går vi langs en gammel romersk akvædukt, der har forsynet Spello med vand i århundreder. Det er ikke mange steder man kan se akvædukten, da den er bygget i niveau med det stigende terræn.

Efter et par km er vi kommet så højt op, at vi kan se tilbage ned på Spello.
Efter ca. 5 km kommer vi til en fin lille by Collepino. Her er en café, hvor der er mulighed for at få en forfriskning. Vi holder en lille pause og ser på byen.
Turen fortsætter nu op gennem et skovstykke, hvor det går stejlt op til ca. 950 hm, træerne bliver færre og vi kommer op på et sæter lignende landskab. Vi er nu tæt på Monte Pietrolunga og det er tid til picnic.
Turen hjem går ned af bakke, indtil vi er tilbage til startpunktet ved kilden. 
Vi spiser middag på en lokal restaurant.


3


600 m


600 m


5 - 6 t


Dag 3. Assisi og Monte Subasio

Vi begynder dagens tur ved hotellet og er hurtigt på vej op ad dagens udfordring Monte Subasio, der ligger som en kæmpe kuppel mellem Spello og Assisi. Det meste af bjerget er naturpark og har helt fra det 14 årh. været fælles ejendom for borgerne, der her kunne hente brænde og træ til produktion. Undervejs på bjerget besøger vi det afsidesliggende kloster Eramo delle Carceri og Sassopiano med udsigt over hele Den Umbriske Dal. I Assisi besøger vi blandt andet den store Basilica di San Francesco, og måske kan vi møde den danske munk Theodor, der har levet i Italien i mere end 30 år.
Det er muligt at blive i Assisi og tage et senere tog tilbage til Spello. Turen tager kun ca. 10 min.
Vi har inkluderet en picnic-frokost i dag.


3


700 m


400 m


6 - 7 t


Dag 4. Fridag på egen hånd
I dag er dagen til fri disposition. Du kan tage en tur til Perugia, Spoleto eller måske Foligno. Rejselederen har gode forslag til, hvordan du får mest ud af dagen. 


D
ag 5. Gubbio og Monte Foce

I dag starter vi ud i bus med retning mod Gubbio, og efter en god times kørsel er vi fremme og kan begynde dagens vandretur i bakkerne udenfor byen. Vandreturen tager ca. 3 timer, så vi er tilbage til en lidt sen frokost i Gubbio. Undervejs på vandreturen passerer vi det fredfyldte Eremo di Sant’Ambrogio, inden vi bevæger os op på Monte Foce, med den imponerende udsigt over både Gubbio og de høje Appenniner.
Efter frokost på egen hånd mødes vi igen og går fælles rundt i Gubbios middelaldergader og besøger udvalgte seværdigheder, inden bussen bringer os tilbage til Spello.
Vi spiser middag på en lokal restaurant.


3


550 m


550 m


3 - 3,5 t

Dag 6. Den Umbriske Dal og Dionigis dejlige vin

I dag går vi mest fladt, og vi begynder dagens vandring fra hotellet, og bevæger os ned gennem byen og ud i Den Umbriske Dal, hvor vi ad småveje og langs diger og kanaler bevæger os mod Bevagna. Her tilbringer vi et par timer med at se byen og spise frokost. Bevagna er en helt anden by end dem, vi allerede har besøgt, beliggende ude midt på sletten og flad som pandekage. Byen har både etruskiske og romerske rødder og der er masser at se, inden vi om eftermiddaggen bevæger os lidt op i bakkerne vest for byen, hvor vi besøger Dionigis vingård. Vi skal blandt andet skal smage på den lokale Sagrantino drue, som netop gården her har været en af pionererne for. Heldigvis laver de også dejlig mad på Dionigis vingård, så vi bliver der til en tidlig aftensmad – naturligvis med den gode vin til.

Efter vinbesøget bliver vi hentet i bus og kørt til hotellet.


2


200 m


200 m


6 - 7 t


Dag 7. Monte Sibillini

Vi bliver kørt i bus til den lille landsby Castelluccio i den storslåede naturpark på Monte Sibillini. Herfra begynder og ender dagens vandretur, og vi vil under hele turen befinde os i højder mellem 1.400 og 1.900 m.o.h. Vi passerer over Pian Perduto (den fortabte slette, der under et slag i middelalderen blev farvet rød af blod) og op til Monte della Rose med udsigt over alle toppene i Sibilliner naturparken. Vi tager en sydlige rute tilbage over bløde bakker og græsningarealer ned mod Castelluccio og bussen hjem.
Vi spiser afslutningsmiddag på en lokal restaurant i Spello. 


3


700 m


700 m


6 - 7 t


Dag 8. Hjemrejse

Vores bus kører os til lufthavnen i Rom, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark med skønne ferieminder i bagagen.

Sværhedsgrad (2) 3

Vi har udvalgt vandringer uden meget bratte stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre 15 km med nogle stigninger på en dag uden problemer. Stierne er generelt gode faste jord-, skov- og stenbelagte stier samt almindelige småveje. Vandringerne tager 3 – 6 timer. Den øvrige tid er afsat til transport, pauser og sightseeing. Du skal forvente, at turene som udgangspunkt starter hver morgen efter morgenmaden og slutter tilbage på hotellet hen på eftermiddagen. 

Indkvartering

Vi bor på det 3-stjernede hyggelige og familiedrevne hotel Albergo Il Cacciatore, der ligger i middelalderbyen Spello. Hotellet har lyse værelser med aircondition og eget badeværelse med hårtørrer.  Hotellet har gratis wifi overalt, og der er en bar, hvor man kan købe en forfriskning om eftermiddagen. 

Morgenmaden serveres på terrassen, der har panoramaudsigt over Den Umbriske Dal. 

Klima

Klima

Klimaet i Montone, Umbrien byder på gode vandretemperaturer i foråret og efteråret. I april måned er temperaturen i gennemsnit 15-20 grader. I september måned er temperaturen generelt mellem 20-25 grader - dog væsentligt koldere om natten.

Der er i gennemsnit 5 nedbørsdage pr. måned fra juli til og med september. April og maj byder i gennemsnit på 8 nedbørsdage.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Italiens grønne hjerte - Umbrien
Jeg accepterer Dagamas Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Dagama må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen

  • Flyrejse fra Danmark til Rom t/r
  • Alle bustransfers som beskrevet
  • Togtur fra Assisi til Spello
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 1 x picnic frokost
  • 5 x middag på lokale restauranter
  • 1 x vinsmagning
  • Dansk vandreleder

Minimumstilslutning

Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Turleder

Søren Lind eller Peter Gustafsson

Gå til toppen af siden

Loading...