INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Italiens grønne hjerte - Umbrien

Italien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en fantastisk gruppevandretur i Italiens grønne hjerte, Umbrien. Vores danske turleder bor i lokalområdet, der byder på autentisk natur, kultur og madglæde udenfor den gængse turistrute.

In stock
Travel Code
VAG-074

Det kan du glæde dig til

Uovertruffen natur, mageløse middelalderbyer og lokale smagsoplevelser.

Vi har i samarbejde med journalist Lene Brøndum udvalgt de bedste vandreture i Umbrien med udgangspunkt i middelalderbyen Montone. Lene bor i Umbrien og kender særdeles godt til regionen og ikke mindst de lokale beboere. Hendes lokalkendskab har sikret en masse gode oplevelser med producenter af oste, vine og lækre traditionelle umbriske retter. Dermed er dette ikke blot en fantastisk vandreferie, men også en rig mulighed for at stifte bekendskab med en skøn italiensk kultur, hvor vi bydes indenfor hos lokale, der glæder sig til at vise, hvad deres region kan tilbyde.

Kender du ikke til Umbrien har Lene lavet følgende skildring af regionen:

"Beliggende midt på den italienske halvø, halvvejs mellem Rom og Firenze, ligger Umbrien. Det er en region, der er gennemsyret af historie, kunst og kultur, og som har flere bakketopbyer og gamle slotte, end du kan tælle.  

Umbriens køkken kan med sine trøfler, salamier, prosciutto, olivenolier og vine uden problemer konkurrere med sine populære naboer, Toscana og Lazio. Umbriens største attraktioner er i virkeligheden de ting, der mangler. Ingen umbrisk by er med i top 25 over Italiens største byer. Faktisk bor der færre end en million mennesker i hele regionen. Enkelte turister har selvfølgelig for længst fundet ned til regionen, men området er ikke nær så overrendt (vil nogle mene) som Toscana.

Regionens uovertrufne natur med grønne farver i utallige nuancer, bakker, dale, bjerge, floder og skønhed har givet området titlen "Italiens grønne hjerte". Overalt i regionen finder du vandrestier, der fører dig gennem olivenlunde, over både små og store bjerge, gennem frodige skove og forbi blomstrende marker. Er du mere til det våde element har Umbrien trods sin mangel på kyststrækninger også noget at byde på. Regionen er således hjemsted for en af Italiens største søer, Lago di Trasimeno, der er perfekt til vandski og sejlsport - herunder ikke at forglemme de små lokale færgeruter, der kan føre dig ud til de tre små øer, der ligger midt i søen.

I Umbrien finder du generelt en traditionel landlig livsstil, men også et spændende internationalt universitet og verdensberømte festivaler. 1000 år gamle ruiner afventer de historiesøgende, mens postkort-perfekte middelalderlige landsbyer blot venter på at blive udforsket, og marker med solsikker drejer hovederne efter solen, som dagen går.

Umbrien er også Italiens åndelige center - kendt som fødestedet til to af verdens mest berømte helgener, St. Francis og St. Benedict."

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse 

Vi bliver afhentet i Firenze Lufthavn af Lene Brøndum eller hendes mand Michael Brøndum. Herfra kører vi med vores bus de ca. 140 kilometer frem til hotel Fortebraccio i Montone, der er en usædvanlig smuk middelalderby i 482 meters højde. 

Efter indtjekning mødes vi til en 3-retters aftenmenu på hotellet.


Dag 2. Carpina Valle

Vi starter første vandredag efter morgenmaden. Turen går til en af Umbriens smukkeste dale, Carpina Valle – et 190 km² stort naturområdet mellem Tiber-floden og højderyggen af Umbrien-Marche-Appenninerne.

På turen følger vi Via del Carpina-stien, der fører os gennem et varieret landskab med små vandfald, forskelligartede skove og klippeterræn – op og ned ad bjergene i en stemningsfuld og dyrerig natur. Vi vil undervejs måske være heldige at se spor efter både vildsvin og ulve, der lever i området.

På vejen kommer vi også forbi den imponerende fæstning Rocca d’aries, der dateres tilbage til år 1000, og som var en af i alt seks fæstninger i området, der beskyttede datidens befolkning mod udefrakommende fjender.
Under turen vil jeres vandreleder fortælle om livet i området, der gennem århundreder bestemt ikke har været for sarte sjæle – og som stadig den dag i dag har en befolkning, der er vant til at arbejde hårdt og længe, men som også er utroligt varme, imødekommende og hjælpsomme.

3-retters aftenmenu på hotellet


3


400 m


400 m


4-4,5 t


Dag 3. Gubbio og dinosaurenes forsvinden
I dag kører vi med bus til Gubbio, der er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien. Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrimme. Byen, som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer - og måske også en af de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur. En stor del af husene i Gubbio er fra det 14. og 15. århundrede og var oprindeligt boliger for velhavende købmænd. Husene har ofte en ekstra dør mod gaden, der er smallere end hoveddøren og ligger over gadeniveau. En sådan dør kaldes en "porta dei morti", fordi det blev sagt, at den kun blev anvendt til at fjerne døde fra huset. Det er efter al sandsynlighed næppe sandt, men historien lever sejlivet videre – mest af alt fordi der ikke er enighed om en alternativ forklaring på disse ekstra døre. 

Vi starter turen over byen, hvor vi begiver os ud på en cirka 7,5 km rundtur til Gola del Bottaccione. Undervejs går vi på en gammel viadukt, der i middelalderen forsynede Gubbio med frisk vand. Vi vil se fantastiske lag af sedimentære bjergarter, der blandt andet ifølge flere internationale forskere har været med til at bevise, at det var en meteorit, der forårsagede dinosaurernes forsvinden.
Tilbage i Gubbio bliver der tid til at spise frokost, se nærmere på de flotte bygninger og måske kigge ind i en specialforretning eller to, hvor der udelukkende sælges lokale produkter.

3-retters aftenmenu på hotellet


2


100 m


100 m


3-4 t


Dag 4. Ost, stenskred og traditionel umbrisk mad
I dag skal vi besøge en lokal osteproducent, Antonello Monni, der er 3. generation i en familiedrevet virksomhed, der gennem årtier har produceret fantastiske fåreoste. Antonello elsker at eksperimentere og være kreativ, men samtidig værner han om de gamle ostemagertraditioner. Vi får en rundvisning og skal selvfølgelig smage nogle af de fantastiske varer, som familien producerer.

Herfra går vi tilbage mod Montone. På vejen kommer vi forbi en stor slette, der for knap 50 år siden blev ramt af et stort jordskred, der har ændret vegetationen i området helt enormt.

Aftensmaden spiser vi hos Alberto Bracchini, der er 2. generation i en stolt tradition af pølsemagere (aftensmaden er inkl. en lille rundvisning). Alberto vil servere et traditionelt umbrisk måltid for os med et udvalg af charcuterie og fantastisk hjemmegrillet porchetta (helstegt pattegris).


2


100 m


100 m


3 t


D
ag 5. Fridag på egen hånd

I dag er der frit valg mellem tre aktiviteter:
1) Afslapning på hotellet og rundtur på egen hånd i Montone
2) Bustur til Lago di Trasimeno, Italiens fjerdestørste sø. Her kan du slentre rundt i gaderne i den charmerende Passignano di Trasimeno, sejle ud til Isola Maggiore eller Polvese, bade i søen, eller hvad hjertet ellers måtte begære.
3) Bustur til Perugia, hovedbyen i Umbrien, der byder på spændende museer, muligheder for shopping og masser af god mad – herunder Umbriens nok bedste hjemmelavede is.
Vi mødes på hotellet sidst på dagen til aftensmad.


Dag 6. Bjergvandring, snekældre og vinsmagning 

I dag er der bjergvandring på programmet, når turen går til Monte Tezio – et 961 meter højt bjerg cirka 10 km nord for Perugia, hvor de lokale i århundrede er gået ”på jagt” efter vilde asparges og champignon. På vejen kommer vi forbi resterne af en gammel "neviere", der er en såkaldt snekælder. Generelt var en ”neviere” en naturlig eller kunstig hule, hvor sneen om vinteren blev komprimeret og beskyttet af et tykt lag af halm, så det kunne bruges i de varme sommermåneder. Isen blev om sommeren skåret i blokke med en økse og transporteret nedad bjerget af muldyr – enten til brug på hospitalet eller hos mere velhavende klasser.

Om eftermiddagen kører vi til en lokal vingård, hvor vi skal høre om produktionen og selvfølgelig smage nogle af de bedste af gårdens vine.

Den 3-retters aftensmenu spiser vi tilbage på hotellet.


3


300 m


300 m


4 t


Dag 7. Tårne, borge og en etruskisk grav
Udgangspunktet for dagens udflugt ligger ved kirken San Giovanni del Pantano mellem Monte Acuto og Monte Tezio. Første bygningsværk vi kommer forbi på dagens rute er Torre Gualterotta – tårnresterne fra en gammel borg fra omkring midten af det 12. århundrede. Borgen blev bygget for at forsvare vejen fra Cortona til Perugia og Umbertide. Den troner i dag som en smuk ruin i et bjergtagende landskab. På den videre vandring i det smukke landskab kommer vi forbi Castello del Bisciaro - et stort fæstningsværk bygget i 1577, som stadig den dag i dag er forbundet med et utal af lokale legender og myter. På tilbageturen lægger vi vejen forbi en etruskisk grav, Tomba etrusca del Faggeto, der dateres tilbage til anden halvdel af det 2. århundrede f.kr. Graven blev ved et tilfældet opdaget i 1919-20 af en tømmerhugger og ligger nærmest naturligt indlejret i en bakke.

Turens sidste frokost spiser vi sammen på en udvalgt lokal restaurant i Montone. Der findes flere fantastiske restauranter i byen. Vores turleder bestiller bord på en af disse restauranter, hvor de forstår at diske op til det helt store festmåltid.


2


200 m


200 m


4 t


Dag 8. Hjemrejse

Vores bus bringer os til lufthavnen i Firenze, hvor vi har direkte flyrejse tilbage til Danmark.

Sværhedsgrad 2 (3)

Vi har udvalgt lettere vandringer med meget få stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre i længere tid ad gangen. Stierne er generelt gode faste jord- og skovstier samt stenbelagte stier. Nogle dage går vi fra A til B, og andre dage går vi ud til et givet punkt og retur samme vej, hvorfor der her vil være mulighed for at afkorte turen.
Vandringerne tager ca. 4 timer. Den øvrige tid er afsat til transport, pauser og sightseeing. Du skal forvente, at turene som udgangspunkt starter hver morgen efter morgenmaden og slutter tilbage på hotellet hen på eftermiddagen. 

Indkvartering

Vi overnatter hele ugen på Hotel Fortebraccio*** i byen Montone. Montone er for nyligt blevet kåret til at være blandt de 100 smukkeste byer i Italien. Og byen lever i den grad op til den udmærkelse!

Det nyligt renoverede hotel Fortebraccio ligger lige udenfor den middelalderlige mur, der omgiver Montone. Udsigten fra hotellet ud over det smukke umbriske landskab er fortryllende. På hotellet er der en smuk solterrasse med swimmingpool og panoramaudsigt. Receptionen, indretningen og servicen er helt i top – og som gæst er du garanteret et roligt og afslappende ophold. Hotellet har egen restaurant samt et mindre wellness-område med bl.a. sauna og jacuzzi.

Alle værelser er moderne indrettet i varme farver og har eget bad og toilet samt aircondition, minibar, pengeskab, telefon, hårtørrer, tv og WiFi. Hotel Fortebraccio har ikke deciderede enkeltværelser, så gæster der bestiller et enkeltværelse vil blive indkvarteret på et dobbeltværelse til enkeltværelsesbrug. 

 • Superior-værelser: Rummelige værelser med balkon/terasse. På 2. og 3. etage.
 • Comfort-værelser: Værelserne er mindre end superiorværelserne og er uden balkon/terasse. På 1. etage.
 • Standar-værelser. Værelserne er lidt mindre end Comfort-værelserne og er uden balkon/terasse. På 1. etage.

I restauranten tilbyder kokken en spændende menu, der kombinerer traditionelle retter med det internationale køkken, der alle er lavet med friske, lokale råvarer af høj kvalitet og serveret i en varm, moderne og behagelig atmosfære.

Klima

Klima

Klimaet i Montone, Umbrien byder på gode vandretemperaturer i foråret og efteråret. I april måned er temperaturen i gennemsnit 15-20 grader. I september måned er temperaturen generelt mellem 20-25 grader - dog væsentligt koldere om natten.

Der er i gennemsnit 5 nedbørsdage pr. måned fra juli til og med september. April og maj byder i gennemsnit på 8 nedbørsdage.

Bestil

1 person. Enkeltværelse - Comfort - m. bad/toilet. Pris per person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3919-09-202026-09-20207 nætter11.498,- DKKUdsolgt
4103-10-202010-10-20207 nætter11.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3919-09-2020711.498,- DKKUdsolgt
4103-10-2020711.498,- DKKBESTIL

2 personer. "Superior" dobbeltværelse m. bad/toilet/balkon

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3919-09-202026-09-20207 nætter10.248,- DKKUdsolgt
4103-10-202010-10-20207 nætter10.248,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3919-09-2020710.248,- DKKUdsolgt
4103-10-2020710.248,- DKKBESTIL

2 personer. Junior Suite - dobbeltværelse m. bad/toilet . Pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3919-09-202026-09-20207 nætter10.498,- DKKUdsolgt
4103-10-202010-10-20207 nætter10.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3919-09-2020710.498,- DKKUdsolgt
4103-10-2020710.498,- DKKBESTIL

2 personer. "Comfort" dobbeltværelse m. bad/toilet . Pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3919-09-202026-09-20207 nætter9.998,- DKKUdsolgt
4103-10-202010-10-20207 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3919-09-202079.998,- DKKUdsolgt
4103-10-202079.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra Danmark til Firenze tur/retur
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
 • 6 dage med 3-retters aftenmenu. Inkl. 1/2 l vand og 1/4 l vin
 • 1 aften med traditionel umbrisk mad hos Alberto Bracchini. inkl 1/4 l vand og 1/4 l vin
 • Frokost på udvalgt lokal restaurant i Montone.Inkl. 1/4 l vand og 1/4 l vin.
 • Besøg og smagsprøver hos osteproducent
 • Besøg og smagsprøver på vingård
 • Alle programsatte transporter og entreer
 • Dansk vandreleder lokalt bosiddende i Montone
 • Dækning af Rejsegarantifonden

Minimumstilslutning

Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 22 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Turleder

Journalist Lene Brøndum samt hendes mand Michael Brøndum

Gå til toppen af siden