INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

La Gomera - Den magiske palmeø med de dybe kløfter

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Velkommen til en skøn vandreuge på La Gomera, den næstmindste af De Kanariske Øer. Vores turleder har efter adskillige besøg på øen udvalgt nogle af de flotteste vandreruter, øen byder på. 

In stock
Travel Code
VAG-071

Det kan du glæde dig til

Det er ikke uden grund, at La Gomera kaldes for "Den Magiske Ø". Øen er et økologisk paradis med små badebugter omkrandset af stejle klipper. Naturen er fyldt med kontraster: inden for få kilometer skifter landskabet fra palmedækkede dale og dybe kløfter til nøgne klippeformationer og tropiske skovområder med eksotiske træer og planter. La Gomera byder på rolige og smukke omgivelser, og med de smukke klippekyster og små sorte sandstrande er øen et paradis for naturelskere. 

Med sine knap 20 kilometer fra nord til syd er La Gomera den næstmindste af De Kanariske Øer. Øens største seværdighed er Garajonay Nationalpark, en skov med forhistorisk vegetation, som er udpeget til verdensarv af UNESCO. Langs parkens vandrestier venter der mange uforglemmelige oplevelser. La Gomeras fredelige omgivelser opleves bedst ved at følge de mange stier, som gennemskærer øen på kryds og tværs. Øen er nemlig perfekt til vandreture og byder på overraskende udflugter til steder, hvor naturen er i højsædet.

Vi er stolte over at kunne præsentere en helt unik vandreuge på La Gomera og glæder os til at vise jer mere af øen.

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Udrejse fra Kastrup til Tenerife. Fra lufthavnen i Tenerife Syd har vi en bustur på ca. 20 min. til færgehavnen i Los Cristianos. Herfra skal vi videre med færge til La Gomera. Det tager ca. 1 time at sejle til hovedbyen San Sebastian på La Gomera. Derfra kører vi  til vores første overnatningssted i Valle Gran Rey. Vi slutter dagen af med at nyde en dejlig aftenmenu med lokale retter.


Dag 2. L
okale bjerglandsbyer med udsigt over den sydlige del af La Gomera
Efter morgenmaden går vi fra hotellet og kommer gennem flere lokale bjerglandsbyer, bl.a. El Cercado som er kendt for keramik. Vi går mere eller mindre langs højdekurven og har en betagende udsigt udover barrancoerne (dybe dale som vandet har formet gennem tiderne). Fra Las Hayas går vi videre mod Arure, hvor vi sætter os ind på en lokal café. Videre derfra går vi i en cirkel tilbage til Las Hayas. Her stopper turen, og vi tager den lokale bus eller taxi tilbage til hotellet. Der er mulighed for at forlænge dagens vandretur med en rundtur ind i nationalparken med de mange laurbærtræer. Der er også mulighed for at gå hele vejen tilbage til hotellet.


3


400 m


500m


4-5 t


Dag 3. Vandring gennem en dyb barranco og smukke klippeformationer
Efter morgenmaden kører vi i bus i en halv times tid til bjerglandsbyen Imada, hvor dagens vandretur starter. Vi går på tværs af en dyb og bred barranco forbi El Azadoe og videre til landsbyen Benchijigua. Her er der et lille kapel, som vi besøger. Derfra går stien op ad mod nogle specielle klippeformationer, og vi kommer lige forbi den allermest særprægede af dem, Roque de Agando. Herfra følger vi mere eller mindre kammen, og vi får undervejs udsigt til begge sider af øen. Vi slutter på en isoleret café midt ude i bjergene ved Degollada de Peraza. Der bliver vi hentet af vores bus.


3


600m


500m


5-6 t


Dag 4. Gomeras højeste punkt, laurbærskov og nedstigning langs vandfald

Til morgen pakker vi vores bagage, som bliver kørt med taxi til det næste hotel. Efter morgenmaden tager vi afsked med vores lokale værter, og vi går fra hotellet op til La Gomeras højeste punkt Garajonay (1.487 m). Vi kommer så tidligt på dagen, at der er meget gode chancer for en fantastisk udsigt ud over hele øen og til naboøerne El Hierro, La Palma og Tenerife. Derefter går vi tværs igennem det øverste plateau, som er dækket af laurbærskov og er en stor nationalpark. Vi når frem til El Cedro på den anden side af nationalparken, og efter et caféstop med en smuk udsigt begynder vi nedstigningen mod Hermigua, som foregår langs et vandfald. Vi kommer nu om på nordøen, og det er tydeligt at se, at vegetationen her er mere frodig og grøn end på sydøen. I Hermigua skal vi de næste 3 nætter overnatte i Apartementos Los Telares.


3


400m


1200m


5-6 t

Dag 5. Rundtur omkring Hermigua, masser af palmer og mulighed for igen at bade 
I den dal, hvor Hermigua ligger, er der masser daddelpalmer og bananpalmer, og dem kommer vi tæt på under vores rundtur omkring Hermigua. Efter morgenmaden går vi fra hotellet til El Moralito og videre til strandene Playa de la Caleta og Playa Santa Catalina, inden vi returnerer til vores hotel. Hvis vejret tilladder det, er der mulighed for badestop undervejs, og vi frekventerer selvfølgelig mindst en café på vores tur. Hvis man ønsker en fridag fra vandringen, kan man tage den lokale bus ind til hovedbyen San Sebastian. 


3


400m


600m


4-5 t


Dag 6. Botanisk have med udstilling om geologien og skabelsen af La Gomera og smukke udsigter over nordøen

Efter morgenmaden går vi fra hotellet og har en opstigning til den botaniske have, Juego de Bolas (745 m). Stien op kan til tider være lidt stejl og smal, men er sikker at gå på. Her er dagens første caféstop, som kombineres med et besøg i den botaniske have, hvor der også er en udstilling om La Gomeras geologi og skabelse. Derfra er der en dejlig jævn nedstigning ad en god sti til byen Agulo, som nærmest ligger omkranset af en kratervæg. På turen ned har vi den smukkeste udsigt til Tenerife med Teide i midten, som er Spaniens højeste punkt (3.718 m.o.h.). I Agulo er der tid til endnu et caféstop, inden vi kører tilbage til hotellet. 


4


700m


700m


5-6 t


Dag 7. Hovedbyen San Sebastian hvor Columbus opholdt sig, inden han sejlede til Amerika

Vi går fra hotellet, først går det lidt opad til Las Carbonera (862 m), og derfra starter nedstigningen ned mod San Sebastian. I passet er det tydeligt at se, at vegetationen igen skifter fra det frodige på nordsiden til det tørre og golde på sydsiden. I Lomo Fragoso er der igen mulighed for caféstop. Den sidste del af vandreturen går ad en kørevej mod San Sebastian.  


3


600m


900m


5-6 t

Dag 8. Hjemrejse
Vi tager den første færge fra San Sebastian til Los Cristianos, og kører til lufthavnen Tenerife Syd, hvorfra vi flyver hjem til Kastrup. 

Sværhedsgrad 3 (4)

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 3 med enkelte passager, hvor vi nærmer os sværhedsgrad 4. Det er altså en, til tider, krævende vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring med i rygsækken. Der vil være en del højdemeter op og ned på nogle af dagene (se dagsprogrammet).  

Vi vandrer mellem 11-16 km om dagen og 4-6 timer effektivt, når man fraregner pauserne. Du skal altså påregne nogle lange dage med mange km i vandrestøvlerne. Stierne er velanlagte og godt vedligeholdt med et fornuftigt underlag. (asfalt, grus, klippe).

Vores danske turleder har mange års erfaring med vandring på La Gomera og kan altid være behjælpelig med alternative ruteforslag. Kan du således ikke overskue en enkelt dags vandring pga. længden eller antallet af højdemeter, vil vores turleder kunne hjælpe med at anvise alternative løsninger med lokalebuser m.m.

Som udgangspunkt ønsker vi dog, at alle deltagere er indforstået med at vandre alle dagene.

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Indkvartering

Vi bor 2 forskellige steder i løbet af ugen.

Vi har tre overnatninger i Valle Gran Rey på La Gomera. (specifikt hotel følger)

Apartamentos Los Telares. Vi har fire overnatninger i skønne omgivelser i byen Hermigua, hvor vi indkvarteres i små lejligheder. Der er 24 lejligheder, og de er rummelige og lyse med enkel og hyggelig indretning. Stedet tilbyder kvalitets økoturisme, der fokuserer på bæredygtig turisme i Garajonay nationalpark. Et dejligt sted at slappe af efter en dags vandring og nyde solen ved den hyggelige pool. Da stedet er et populært sted, kan vi desværre ikke få alle de værelser, vi ønsker til vores gruppe på Los Telares. Det betyder, at vi også har enkelte værelser på Apartment El Patio, der ligger 150 meter længere nede af hovedgaden. Vi booker ind på Los Telares efter bestillingstidspunktet, således dette sted først bliver fyldt op. El Patio byder på lejligheder i stil med Los Telares, så man bor under samme forhold uanset, hvor man indkvarteres.

Klima

Klima

La Gomera er en del af det kanariske øhav og har et subtroisk klima med 18-22 grader i vintermånederne.

Topografien på La Gomera har en stor indvirkning på klimaet. Det er køligere i højderne end nede ved kysten. Det er ikke ualmindeligt med op mod 25 grader ved kysterne, mens der i højlandet samme dag kan være helt ned til 15-16 grader.

Da vi bor i 1000 meters højde i Chipude de første 3 dage, bør man være forberedt på, at det kan være køligt. Særligt de dage, hvor skyerne hænger over bjergene.

Bemærk at vintermånederne byder på enkelte regnvejrsdage, så regntøjet skal med i rygsækken hver dag.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
422-01-202129-01-20217 nætter11.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
422-01-2021711.498,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse med bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
422-01-202129-01-20217 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
422-01-202179.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse København - Tenerife t/r 
  • 7 nætter i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 7 x aftensmad. 
  • Færgetransport Tenerife - La Gomera tur/r
  • Alle programsatte transporter og entreer
  • Dansk vandreleder

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 22 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Vandreleder

Jørgen Pedersen


Gå til toppen af siden

Loading...