INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

La Gomera - Den magiske palmeø med de dybe kløfter

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Velkommen til en skøn vandreuge på La Gomera, den næstmindste af da Kanariske øer. 

Vores turleder har besøgt La Gomera adskillige gange og har nøje udvalgt nogle af de flotteste vandreruter på øen. 

In stock
Travel Code
VAG-071
La Gomera - Den magiske ø

Det er ikke uden grund, at La Gomera kaldes for "Den magiske ø".

Øen er et økologisk paradis med små badebugter omkrandset af stejle klipper. Naturen er fyldt med kontraster: inden for få kilometer skifter landskabet fra palmedækkede dale og dybe kløfter til nøgne klippeformationer og tropiske skovområder med eksotiske træer og planter. La Gomera byder på rolige og smukke omgivelser og med de smukke klippekyster og små sorte sandstrande er øen et paradis for naturelskere. 

Med sine knap 20 kilometer fra nord til syd er La Gomera den næstmindste af De Kanariske øer. Øens største seværdighed er Garajonay Nationalpark, en skov med forhistorisk vegetation, som af UNESCO er blevet udpeget til verdensarv. Langs parkens vandrestier venter der mange uforglemmelige oplevelser. La Gomeras fredelige omgivelser opleves bedst ved at følge de mange stier, som gennemskærer øen på kryds og tværs. Øen er nemlig perfekt til vandreture og byder på overraskende udflugter til steder, hvor naturen er i højsædet.

Vi er stolte over at kunne præsentere en helt unik vandreuge på La Gomera og glæder os til at vise jer mere af øen.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Udrejse fra Kastrup til Tenerife. Fra lufthavnen i Tenerife Syd har vi en bustur på ca. 20 min. til færgehavnen i Los Cristianos. Herfra skal vi videre med færge til La Gomera. Det tager ca. 1 time at sejle til hovedbyen San Sebastian på La Gomera. Derfra kører vi i ca. 30 min. til vores første overnatningssted Bar Pension Sonia, der ligger i den højstbeliggende landsby Chipude på La Gomera (1080 meters højde). Vi slutter dagen af med at nyde en dejlig aftenmenu med lokale retter.

2. dag. Lokale bjerglandsbyer med udsigt over den sydlige del af La Gomera
Efter morgenmaden går vi fra hotellet og kommer gennem flere lokale bjerglandsbyer, bl.a. El Cercado som er kendt for keramik. Vi går mere eller mindre langs højdekurven og har en betagende udsigt udover barrancoerne (dybe dale som vandet har formet gennem tiderne). Fra Las Hayas går vi videre mod Arure, hvor vi sætter os ind på en lokal café. Videre derfra går vi i en cirkel tilbage til Las Hayas. Her stopper turen og vi tager den lokale bus eller taxi tilbage til hotellet. Der er mulighed for at forlænge dagens vandretur med en rundtur ind i Nationalparken med de mange laurbærtræer. Der er også mulighed for at gå hele vejen tilbage til hotellet.


3


400 m


500m


4-5 t


3. dag. Vandring gennem en dyb barranco og smukke klippeformationer

Efter morgenmaden kører vi i bus i en halv times tid bjerglandsbyen Imada, hvor dagens vandretur starter. Vi går på tværs af en dyb og bred barranco forbi El Azadoe og videre til landsbyen Benchijigua. Her er der et lille kapel som vi besøger. Derfra går stien op ad mod nogle specielle klippeformationer, og vi kommer lige forbi den allermest særprægede af dem, Roque de Agando. Herfra følger vi mere eller mindre kammen og vi får undervejs udsigt til begge sider af øen. Vi slutter på en isoleret café midt ude i bjergene ved Degollada de Peraza. Der bliver vi hentet af vores bus.


3


600m


500m


5-6 t


4. dag. Gomeras højeste punkt, laurbærskov og nedstigning langs vandfald

Til morgen pakker vi vores bagage, som bliver kørt med taxi til det næste hotel. Efter morgenmaden tager vi afsked med vores lokale værter og vi går fra hotellet op til La Gomeras højeste punkt Garajonay (1487 m). Vi kommer så tidlig på dagen at der er meget gode chancer for en fantastisk udsigt ud over hele øen og til naboøerne El Hierro, La Palma og Tenerife. Derefter går vi tværs igennem det øverste plateau som er dækket af laurbærskov og er en stor Nationalpark. Vi når frem til El Cedro på den anden side af Nationalparken og efter et caféstop med en smuk udsigt begynder vi nedstigningen mod Hermigua som foregår langs et vandfald. Vi kommer nu om på nordøen og det er tydeligt at se, at vegetationen her er mere frodig og grøn end på sydøen. I Hermigua skal vi de næste 3 nætter overnatte i Apartementos Los Telares.


3


400m


1200m


5-6 t

5. dag. Rundtur omkring Hermigua, masser af palmer og mulighed for igen at bade 
I den dal hvor Hermigua ligger er der masser daddelpalmer og bananpalmer og dem kommer vi tæt på under vores rundtur omkring Hermigua. Efter morgenmaden går vi fra hotellet til El Moralito videre til Playa de la Caleta og til Playa Santa Catalina inden vi returnerer til vores hotel. Hvis vejret tilladder der, er der mulighed for badestop undervejs og vi frekventerer selvfølgelig mindst en café på vores tur. Hvis man ønsker en fridag fra vandringen kan man tage den lokale bus ind til hovedbyen San Sebastian. 


3


400m


600m


4-5 t


6. dag. Botanisk have med udstilling om geologien og skabelsen af La Gomera og smukke udsigter over nordøen 

Efter morgenmaden går vi fra hotellet og har en opstigning til den botaniske have, Juego de Bolas (745 m). Stien op, kan til tider være lidt stejl og smal, men er sikker at gå på. Her er dagens første caféstop som kombineres med et besøg i den botaniske have, hvor der også er en udstilling om La Gomeras geologi og skabelse. Derfra er der en dejlig jævn nedstigning ad en god sti til byen Agulo, som nærmest ligger omkranset af en kratervæg. På turen ned har vi den smukkeste udsigt til Tenerife med Teide i midten, som er Spaniens højeste punkt (3718 moh). I Agulo er der tid til endnu et cafostop inden vi kører tilbage til hotellet. 


4


700m


700m


5-6 t


7. dag. Hovedbyen San Sebastian hvor Columbus opholdt sig inden han sejlede til Amerika

Vi pakker bagagen som i løbet af dagen bliver kørt ned til San Sebastian og venter på os ved færgen. Imens går vi fra hotellet, først går det lidt opad til Las Carbonera (862 m) og derfra starter nedstigningen ned mod San Sebastian. I passet er det tydeligt at se at vegetationen igen skifter fra det frodige på nordsiden til det tørre og golde på sydsiden. I Lomo Fragoso er der igen mulighed for cafestop. Den sidste del af vandreturen går ad en kørevej mod San Sebastian. I San Sebastian tager vi færgen over til Tenerife, hvor vi har den sidste overnatning. Vi har valgt at tage færgen fra La Gomera til Tenerife dagen før hjemrejsen i stedet for på selve hjemrejsedagen. Denne løsning giver os lidt mere luft i tidsplanen, hvis færgen skulle blive forsinket p.g.a. vejret eller andre uforudsete hændelser, så vi ikke bliver i bekneb med at nå check-in til flyrejsen. 


3


600m


900m


5-6 t

8. dag. Hjemrejse
Direkte fly hjem til Kastrup. 

Sværhedsgrad 3 (4)

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 3 med enkelte passager hvor vi nærmer os sværhedsgrad 4. Det er altså en, til tider, krævende vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring med i rygsækken. Der vil være en del højdemeter op og ned på nogle af dagene (se dagsprogrammet).  

Vi vandrer mellem 11-16 km om dagen og 4-6 timer effektivt, når man fraregner pauserne. Du skal altså påregne nogle lange dage med mange km i vandrestøvlerne. Stierne er velanlagte og godt vedligeholdt med et fornuftigt underlag. (asfalt, grus, klippe).

Vores danske turleder har mange års erfaring med vandring på La Gomera og kan altid være behjælpelig med alternative ruteforslag. Kan du således ikke overskue en enkelt dags vandring pga længde eller højdemeter vil vores turleder kunne hjælpe med at anvise alternative løsninger med lokalebuser mm.

Som udgangspunkt ønsker vi dog, at alle deltagere er indforstået med at vandre alle dagene.

Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Indkvartering

Vi bor 3 forskellige steder i løbet af ugen.

Hotel Bar Soina. Vi har tre overnatninger i byen Chipude på La Gomera. Hotellet ligger i den højstbeliggende landsby på La Gomera, Chipude (1080 m højde) på det centrale torv lige ved siden af kirken Iglesia de la Virgen. Stedet er gennem flere generationer drevet af familien Garcia. Ud over at være hotel fungerer det også som samlingssted for lokalbefolkningen og derfor får vi et godt indblik i den lokale kultur. Hotellet er bygget i 1981 og har 19 værelser. Børnene Sonia og Victor er ved at overtage den daglige drift, men vor mor har endnu ikke givet slip i sit køkken.

Apartamentos Los Telares. Vi har tre overnatninger i skønne omgivelser i byen Hermigua, hvor vi indkvarteres i små lejligheder. Der er 24 lejligheder og de er rummelige og lyse med enkel og hyggelig indretning. Stedet tilbyder kvalitets økoturisme, der fokuserer på bæredygtig turisme i Garajonay nationalpark. Et dejligt sted at slappe af efter en dags vandring og nyde solen ved den hyggelige pool. Da stedet er et populært sted kan vi desværre ikke få alle de værelser vi ønsker til vores gruppe på Los Telares. Det betyder, at vi også har enkelte værelser på Apartment El Patio, beliggende 150 meter længere nede af hovedgaden. Vi booker ind på Los Telares efter bestillingstidspunktet, således dette sted først bliver fyldt op. El Patio byder på lejligheder i stil med Los Telares, så man bor under samme forhold uanset hvor man indkvarteres.

Sidste overnatning bliver i Playa de las Américas på Tenerife. 

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad of aftensmad) alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

De første 3 dage spises der aftensmad på Hotellet. De næste tre dage i Hermigua spiser vi aftensmad på en lokal restaurant tilknyttet Los Telares. Den sidste aften spiser vi aftensmad på hotellet.

Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs. Nogle dage skal man have en madpakke med, andre dage kan man evt. købe frokost undervejs på turen.

Klima

La Gomera er en del af det kanariske øhav og har et subtroisk klima med 18-22 grader i vintermånederne.

Topografien på La Gomera har en stor indvirkning på klimaet. Det er køligere i højderne end nede ved kysten. Det er ikke ualmindeligt med op mod 25 grader ved kysterne, mens der i højlandet samme dag kan være helt ned til 15-16 grader.

Da vi bor i 1000 meters højde i Chipude de første 3 dage bør man være forberedt på, at det kan være køligt. Særligt de dage, hvor skyerne hænger over bjergene.

Bemærk at vintermånederne byder på  enkelte regnvejrsdage, så regntøjet skal med i rygsækken hver dag.Klima

Rejsefakta

Valuta

Der betales med Euro på La Gomera. Vi anbefaler at have nogle kontanter med hjemmefra, da der ikke er hæveautomater i Chipude, hvor vi bor de første par dage. På dag 2 vil vi komme til Valle Gran Rey, hvor det er muligt at hæve penge. 

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
31-01-2020 Norwegian Kastrup kl. 06:45 Tenerife Syd kl.11:05 Bus, Færge og bus. I alt ca 2 timers transport fra lufthavnen til hotellet.
07-02-2020 Norwegian Kastrup kl. 06:45 Tenerife Syd kl.11:05 Bus, Færge og bus. I alt ca 2 timers transport fra lufthavnen til hotelletHjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Hjemkomst info Transfer
07-02-2020 Norwegian Tenerife kl. 12:00 Kastrup kl. 18:10 Ca. 30 min med bus
14-02-2020 Norwegian Tenerife kl. 12:00 Kastrup kl. 18:10 Ca. 30 min med bus

 

Bestil

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
631-01-202007-02-20207 nætter10.598,- DKKBESTIL
707-02-202014-02-20207 nætter11.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
631-01-2020710.598,- DKKBESTIL
707-02-2020711.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse med bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
631-01-202007-02-20207 nætter9.498,- DKKBESTIL
707-02-202014-02-20207 nætter10.898,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
631-01-202079.498,- DKKBESTIL
707-02-2020710.898,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Rabat egen transport kr. 1.400


Deltagerantal min.12 max. 22 pers.


Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse København - Tenerife t/r 
  • 7 nætter i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • 7 x aftensmad. 
  • Færgetransport Tenerife - La Gomera tur/r
  • Alle programsatte transporter og entreer
  • Dansk vandreleder

Vandreleder Jørgen Pedersen

Gå til toppen af siden