INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i Sächsische Schweiz

Tyskland - Togrejse og gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på vores succesfulde tur til Sächsische Schweiz og Dresden i Østtyskland, og oplev formidable barokke bygninger, særprægede sandstensklipper og vilde landskaber formet af tidens tand.

In stock
Travel Code
VAG-019

Det kan du glæde dig til

Tag med til Tysklands svar på Grand Canyon, hvor vi skal vandre i de romantiske bjerge i grænselandet mellem Tyskland og Tjekkiet. Området hedder Sächsische Schweiz (på dansk Saksiske Schweiz), men har trods sit navn ikke noget med Schweiz at gøre. Vi kommer til at se nogle af de flotteste steder i de særegne sandstensbjerge, og vi skal opleve Dresden, som trods bombardementer og ødelæggelse under 2. Verdenskrig står tilbage som måske Tysklands smukkeste by.

Vi er midt i et forrygende miks af kultur og natur i det tidligere DDR. Bjergene i Saksiske Schweiz er slebet og formet af vind og vejr gennem århundreder, og de blev tidligt et stort rejsemål for rejselystne romantikere og kunstnere, især 1800-tallets malere. Floden Elben skærer sig vej ind igennem bjergene, der strækker sig på begge sider af grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet.

Vi slår os ned i Bad Schandau, en gammel kurby direkte ved flodens bredder, hvorfra vi hurtigt er inde ved de bedste af de 1200 kilometers vandreruter, der findes i området. Bad Schandau er et lille, men levende centrum for Nationalpark Saksiske Schweiz med små hyggelige cafeer og restauranter. Et klenodie af en elevator løfter folk op til den højtliggende bydel Ostrau, som er et besøg værd med sine smukke bindingsværkshuse. Et andet klenodie er byens sporvogn, der faktisk slet ikke kører i, men ud af byen, fortrinsvis med turister op til vandfaldet Lichtenhainer Wasserfall. Det har den gjort siden 1898, og den er den eneste sporvogn, der kører i en nationalpark. På husene i Bad Schandau er der afsat mærker for, hvor højt vandet stod, da Elben løb over sine bredder i 2002, og der er også mærker efter andre store oversvømmelser, som har ramt området, hvor man har vænnet sig til at leve med den lunefulde flod. Alt i alt kan du glæde dig til vandring i et smukt område, hvor naturen er det altoverskyggende centrum.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Udrejse med tog fra København eller Aarhus via Hamburg til Bad Schandau. Deltagerne møder hinanden i toget senest i Hamborg. Der er togskifte undervejs. Efter ankomst i Bad Schandau går vi en meget kort strækning fra banegården til en flodbåd, der krydser Elben, og vi står af lige ved hotellet. Vi har bagagen med os. 

Dag 2. På kanten af Tyskland
Den første tur bringer os helt ud på yderkanten af Tyskland. Kun en lille bæk, Weissbach, skiller os fra Tjekkiet. Vi begynder og slutter i landsbyen Hinterheimsdorf, ca. 20 km fra Bad Schandau. Når vi har lagt landsbyens marker og enge bag os, går vi i dybgrøn skov ned gennem Weisbach-dalen, mens bækken pludrer og triller af sted ved siden af os, indtil den løber sammen med Kirnitzsch, der en biflod til Elben. Sandstensklipper og store rullesten, fortryllet af mos og væde, hæver sig langs siderne ved den brede sti, som vi følger. Efter frokost når vi frem til Obere Schleuse, hvor vi hopper ombord på en Kahn og bliver staget ned ad floden, der her er dæmmet op til en 700 m lang kunstig sø mellem høje klipper. Det er ikke sikkert, at vi forstår alle skippers skrøner, for det går i rivende tempo og på et tysk, der nok ikke helt ligner det, vi har lært i skolen, men gode historier bliver utvivlsomt en del af turen. Vi bliver sat af lige før slusen og stiger herfra hurtigt op til et udsigtspunkt ved Hermanseck, hvorfra vi får et flot vue ud over dalen. Herfra går turen videre opad gennem skoven, indtil vi igen nærmer os Hinterhermsdorf.


2


400 m


400 m


4 t


Dag 3. Dal og tinder
Dagens tur går fra hotellet ad stien Flössersteig op gennem den smukke Kirnitzschtal, som vi allerede har stiftet bekendtskab med på gårsdagens bustur. Ved campingpladsen Ostrauer Mühle følger vi ruten Malerweg til den kegleformede top Hohe Liebe, der stikker ud fra de øvrige højdepunkter i området. Herfra fortsætter vi ned gennem skoven og finder tilbage til Flössersteig. Vi gør holdt ved Lichtenhainer Wasserfald og kan tage en rundtur herfra op til den særegne klippeformation Kuhstall og derfra gå ned til dalen igen inden hjemtur med bus eller sporvogn til Bad Schandau.


2


455 m


455 m


4,5 t

Dag 4. Dresden
Turen til Dresden highlights i Altstadt og Neustadt er en appetitvækker til den gamle bymidte med dens vidunderlige barokbyggeri: Zwinger, Hofkirche og Brühlsche Terrasse. Vi skal også se de berømte bygningsværker Semperoperaen, slottet og den 102 m lange fyrstefrise, der er lavet af 23.000 porcelænskakler fra Meissen. Og naturligvis Frauenkirche, der er genopført og genindviet så sent som i 2005, efter at den sank i grus efter bombardementer i 1945. Vi skal også et smut forbi Altmarkt og se, hvordan prestigebyggeri så ud i DDR-tiden. Efter Altstadt ser vi kontrasten på den anden side af Elben, i Dresden Neustadt, en charmerende og ung bydel med en afslappet atmosfære, spændende restauranter og cafeer og et broget gadeliv. Vi tager tog begge veje.

Dag 5. Fridag 
Dagen i dag er på egen hånd, og der er mulighed for at udforske nærområdet til fods eller leje en cykel og tage på cykeltur langs Elben på Elbradweg. Du kan også tage toget til Dresden, hvis du fik smag for byen på turen i går, eller brug dagen på Spa, Wellness og Swimmingpool i Bad Schandaus Toskana Therme. Middag på egen hånd.

Dag 6. Store udsigter 

Vi kører fra Bad Schandau til turens udgangspunkt ved vandfaldet Beuthenfall med sporvogn op gennem Kirnitzschtal. Turen går ad Affensteinweg, hvorfra der er udsigt til de maleriske sandstenklipper, som Sächsische Schweiz er berømt for, og som især bjergbestigere holder af. Vi drejer ind i skoven og skal op ad en lang stigning, inden vi kommer til kilden Feinsteinflössel og tager den sidste stigning op til et af områdets mest fantastiske udsigtspunkter i 458 meters højde. På turen nedad finder vi ind på stien ned mod grænsebyen Schmilka. Her gør vi holdt - og kan enten gå hjem langs Elben (7 km) eller tage en bus eller sejle det sidste stykke vej.


2


440 m


440 m


4 t

Dag 7. Bastei og sandstensbjergene
Det her er Sächsische Schweiz, når det er bedst: klippeformationer, der kun kan besejres af bjergbestigere, udsigter, der tager pusten fra en, stier, broer og udsigtspunkter, der skaber respekt om de ingeniører, der med et mesterligt anlægsarbejde gjorde området tilgængeligt for alle helt tilbage i 1851. Dagens vandretur begynder i Kurort Rathen, en lille by på Elbens nordlige bred. Vi går ud af byen og fanger en (trappe)sti, der hurtigt tager os i vejret op til Bastei, Saksiske Schweiz' mest berømte udsigtspunkt eller rettere udsigtspunkter. Her holder pause og får tid til at se os mætte på de flotte udsigter hen over floden og landskabet. På vejen videre går vi ind i skoven, forbi Steinerne Tisch, der er bord og bænke hugget i sten, som Sachsens kurfyrst August den Store fik lavet til et jagttaffel i skovene her i 1710. Vi går nedad mod Stadt Whelen – og er igen nede ved Elben, som vi krydser. Herfra går turen igen opad, op til Rauenstein og videre ad en kilometerlang rute med stier og trapper hen over bjergkammen Rauensteinkammweg. Herfra går vi tilbage til Kurort Rathen, hvorfra vi kører tilbage til Bad Schandau.


2


440 m


440 m


4 t


Dag 8. Hjemrejse 
Vi spiser vores morgenmad i ro og mag, og tager derefter til banegården. Vi kører med tog fra Bad Schandau tilbage til hhv. København og Aarhus. Der er togskifte undervejs. Vi er hjemme i hhv. København og Aarhus sidst på aftenen.

Sværhedsgrad 2

Vandringerne foregår på gode stier af forskellig karakter, grus, sten, skovbund og asfalt. Der er trapper nogle steder i bjergene, men turene kan klares med almindelig god kondition. Vi holder pauser undervejs, så alle kan være med. Se angivelse af højdeforskelle under de enkelte dagsprogrammer. Vandrestave og vandrestøvler anbefales på alle vandringerne, undtagen turen til Dresden. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

Der er indkvartering på Elbhotel Bad Schandau***s  i kurbyen Bad Schandau. Her er tale om et klassisk hotel fra 1876 med beliggenhed direkte ned til Elb-promenaden. Elbhotel var i 1920'erne en prestigefyldt adresse og et særdeles populært sted for den velhavende middelklasse. Hotellet byder os den dag i dag velkommen i en atmosfære af glamourøs historie. Fra restauranten og lobbyen til baren og de komfortable værelser er de højeste standarder inden for komfort og service opfyldt. Opholdet inkluderer gratis benyttelse af hotellets egen lille wellness-oase. Alle værelser er med eget bad, toilet, hårtørrer, telefon, radio og tv. Der er adgang med elevator til alle værelserne. 

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage, undtagen på fridagen, hvor der kun er inkluderet morgenmad. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Vi benytter hotellets restaurant til de inkluderede middage. Restauranten benytter produkter fra lokale producenter og urter fra deres egen urtehave. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

OBS! Hotellets wellness-oase er midlertidigt lukket som følge af corona-restriktioner.

Vejr og klima

Klima

Sommeren byder generelt på gode vandretemperaturer. Der er i gennemsnit 8-10 regnvejrsdage om måneden året rundt, så regntøjet skal med i tasken hver dag.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Delt dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2308-06-202215-06-20227 nætter8.998,- DKKBESTIL
3023-07-202230-07-20227 nætter8.998,- DKKBESTIL
3527-08-202203-09-20227 nætter8.998,- DKKBESTIL
3708-09-202215-09-20227 nætter8.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2308-06-2022
-
15-06-2022
78.998,- DKKBESTIL
3023-07-2022
-
30-07-2022
78.998,- DKKBESTIL
3527-08-2022
-
03-09-2022
78.998,- DKKBESTIL
3708-09-2022
-
15-09-2022
78.998,- DKKBESTIL

1 person. Enkeltværelse med bad og toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2308-06-202215-06-20227 nætter9.998,- DKKBESTIL
3023-07-202230-07-20227 nætter9.998,- DKKBESTIL
3527-08-202203-09-20227 nætter9.998,- DKKBESTIL
3708-09-202215-09-20227 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2308-06-2022
-
15-06-2022
79.998,- DKKBESTIL
3023-07-2022
-
30-07-2022
79.998,- DKKBESTIL
3527-08-2022
-
03-09-2022
79.998,- DKKBESTIL
3708-09-2022
-
15-09-2022
79.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse med bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2308-06-202215-06-20227 nætter8.498,- DKKBESTIL
3023-07-202230-07-20227 nætter8.498,- DKKBESTIL
3527-08-202203-09-20227 nætter8.498,- DKKBESTIL
3708-09-202215-09-20227 nætter8.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2308-06-2022
-
15-06-2022
78.498,- DKKBESTIL
3023-07-2022
-
30-07-2022
78.498,- DKKBESTIL
3527-08-2022
-
03-09-2022
78.498,- DKKBESTIL
3708-09-2022
-
15-09-2022
78.498,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Togrejse fra København eller Aarhus til Bad Schandau t/r
  • 7 overnatninger
  • 7 x morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Alle programsatte transporter
  • Dansk turleder

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vandreleder: Jytte Flamsholt, bl.a. forfatter til Politikens Rejsebøger om Tyskland

Gå til toppen af siden

Loading...